0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eυτυχώς, πέτυχα τη φωτογραφία. Επίσης, σταματήστε τον Καρυωτάκη. Αν και είναι από τους αγαπημένους ποιητές, βάζετε ιδέες σε τέτοιες δύσκολες εποχές που διάγουμε σε υποψήφιους ιδανικούς αυτόχειρες.
Ο Καρυωτάκης και η Γώγου είναι οι αγαπημένοι μου ποιητές.... sorry Markos!
Παράθεση από: ekfrasi στις Μαΐου 03, 2010, 02:46:54 pmH Κατερίνα Γώγου έγραψε επίσης... Πώς με κοιτάζει έτσιαυτό το άσπρο κομμάτι χαρτίπώς με κοιτάζει έτσι το φεγγάρι...Πώς θροΐζει μέσα μουαυτό τον παγωμένο χάρτη στο βυθόπώς με κοιτάει έτσι το φεγγάρι...Ποιανού καιρού το λυπημένο δάχτυλοκρυμμένο πίσω από δάση και βουνάδείχνει παντού και πουθενάτι θέλει το φεγγάρι...Ποιανού αλόγου τρελαμένου το χλιμίντρισμακάνει τόση αντήχηση μέσα μουμού διογκώνει το Εγώ μου...Ποιανής σελήνης έκλειψηποιου φεγγαριού η χάσημαζί σηκώνει μέσα μουάμπωτη και παλίρροια δίδυμες αδερφές μου...πώς με κοιτουνΠώς σκύβει έτσι πάνω στο στόμα μου να δειαν ανασαίνω ο Καρυωτάκης...Πάω στοίχημα οτι διάβαζε το: Ιδανικοί αυτόχειρεςΓυρίζουν το κλειδί στην πόρτα, παίρνουντα παλιά, φυλαγμένα γράμματά τους,διαβάζουν ήσυχα, κι έπειτα σέρνουνγια τελευταία φορά τα βήματά τους. Ήταν η ζωή τους, λένε, τραγωδία.Θεέ μου, το φρικτό γέλιο των ανθρώπων,τα δάκρυα, ο ίδρως, η νοσταλγίατων ουρανών, η ερημιά των τόπων. Στέκονται στο παράθυρο, κοιτάνετα δέντρα, τα παιδιά, πέρα τη φύση,τους μαρμαράδες που σφυροκοπάνε,τον ήλιο που για πάντα θέλει δύσει. Όλα τελείωσαν. Το σημείωμα να το,σύντομο, απλό, βαθύ, καθώς ταιριάζει,αδιαφορία, συγχώρηση γεμάτογια κείνον που θα κλαίει και θα διαβάζει.
H Κατερίνα Γώγου έγραψε επίσης... Πώς με κοιτάζει έτσιαυτό το άσπρο κομμάτι χαρτίπώς με κοιτάζει έτσι το φεγγάρι...Πώς θροΐζει μέσα μουαυτό τον παγωμένο χάρτη στο βυθόπώς με κοιτάει έτσι το φεγγάρι...Ποιανού καιρού το λυπημένο δάχτυλοκρυμμένο πίσω από δάση και βουνάδείχνει παντού και πουθενάτι θέλει το φεγγάρι...Ποιανού αλόγου τρελαμένου το χλιμίντρισμακάνει τόση αντήχηση μέσα μουμού διογκώνει το Εγώ μου...Ποιανής σελήνης έκλειψηποιου φεγγαριού η χάσημαζί σηκώνει μέσα μουάμπωτη και παλίρροια δίδυμες αδερφές μου...πώς με κοιτουνΠώς σκύβει έτσι πάνω στο στόμα μου να δειαν ανασαίνω ο Καρυωτάκης...Πάω στοίχημα οτι διάβαζε το: Ιδανικοί αυτόχειρεςΓυρίζουν το κλειδί στην πόρτα, παίρνουντα παλιά, φυλαγμένα γράμματά τους,διαβάζουν ήσυχα, κι έπειτα σέρνουνγια τελευταία φορά τα βήματά τους. Ήταν η ζωή τους, λένε, τραγωδία.Θεέ μου, το φρικτό γέλιο των ανθρώπων,τα δάκρυα, ο ίδρως, η νοσταλγίατων ουρανών, η ερημιά των τόπων. Στέκονται στο παράθυρο, κοιτάνετα δέντρα, τα παιδιά, πέρα τη φύση,τους μαρμαράδες που σφυροκοπάνε,τον ήλιο που για πάντα θέλει δύσει. Όλα τελείωσαν. Το σημείωμα να το,σύντομο, απλό, βαθύ, καθώς ταιριάζει,αδιαφορία, συγχώρηση γεμάτογια κείνον που θα κλαίει και θα διαβάζει.
Μη μου πειραζετε την Γωγου
Μαρκο,τον Ρουλη σου και το λουλουδι του,το μοιρασα χθες στην πεμπτη δημοτικου μαζι με ενα γαλλικο ποιηματακι ,μεταφρασμενο,για την ημερα της μητερας.Τους ειπα,το βρηκα απο ενα συναδερφο φιλολογο.Πως τον λενε κυρια;με ρωτησαν.Μαρκο τους λεω.Τους αρεσε πολυ,φτιαξαμε και καρτουλες με τα ποιηματα,τελεια!Μη μου πειραζετε την Γωγου