0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι αν έσβυσε σαν ίσκιος… (Κώστας Καρυωτάκης)Κι αν έσβυσε σαν ίσκιος τ' όνειρό μου,κι αν έχασα για πάντα τη χαρά,κι αν σέρνομαι στ’ ακάθαρτα του δρόμουπουλάκι με σπασμένα τα φτερά ̇
Παράθεση από: aristos2 στις Αυγούστου 12, 2010, 11:03:11 pmΚι αν έσβυσε σαν ίσκιος… (Κώστας Καρυωτάκης)Κι αν έσβυσε σαν ίσκιος τ' όνειρό μου,κι αν έχασα για πάντα τη χαρά,κι αν σέρνομαι στ’ ακάθαρτα του δρόμουπουλάκι με σπασμένα τα φτερά ̇Να 'χα τ' αθάνατο νερόψυχή καινούργια να 'χανα σού 'δινα να ξύπναγεςγια μια στιγμή μονάχαΝα δεις, να πεις, να το χαρείςακέραιο τ' όνειρό σουνα στέκεται ολοζώντανοκοντά σου, στο πλευρό σου Ριτσος
Παράθεση από: aeee στις Αυγούστου 12, 2010, 11:55:27 pmΠαράθεση από: aristos2 στις Αυγούστου 12, 2010, 11:03:11 pmΚι αν έσβυσε σαν ίσκιος… (Κώστας Καρυωτάκης)Κι αν έσβυσε σαν ίσκιος τ' όνειρό μου,κι αν έχασα για πάντα τη χαρά,κι αν σέρνομαι στ’ ακάθαρτα του δρόμουπουλάκι με σπασμένα τα φτερά ̇Να 'χα τ' αθάνατο νερόψυχή καινούργια να 'χανα σού 'δινα να ξύπναγεςγια μια στιγμή μονάχαΝα δεις, να πεις, να το χαρείςακέραιο τ' όνειρό σουνα στέκεται ολοζώντανοκοντά σου, στο πλευρό σου ΡιτσοςΤι κάθομαι εδώ και περιμένω,ο ηδονοβλεψίας.Τελείωσε η ερωτική πράξη,και εγώ ο ηλίθιοςδεν το κατάλαβα... panos2
Όλες οι σιωπές δοθήκαν ανέραστα στο μέγα κακοποιό χρόνο.Είναι κι αυτή η προσδοκία άλλο πράγμα –θέσει γυναίκα,σε σαγηνεύει, σε αλλάζει, σου χαράζει δρόμο και μετάμια μέρα, ξαφνικά, δεν της κάνεις.Σάμπως κι αν ήταν άντρας; Μεταμφιεσμένος ρεαλισμός,ένας ξάστερος ουρανός με διάσπαρτα αστέρια,μαθαίνεις τη γλώσσα τους, μιλάς σε Κάποιον –ακούς;-- Η προσδοκία ένας άγραφος χάρτης, να τον νοηματοδοτείς ολομόναχος.Για αυτό και μια νύχτα που το ταξίδι στα αστέρια ήταν αυτισμόςκαι ο ρεαλισμός ανεπαρκής σαν από μομφή γυναίκας,η σιωπή κοιμόταν με την ερμαφρόδιτη προσδοκίαστο νεκροκρέβατό της.Αισθάνεται την ανυπαρξία της, άρα υπάρχει.Μέγας κακοποιός ο χρόνος και μέγας λυτρωτής.
H Κική επέστρεψε ..., αν και ανώνυμα, μαζί με τη διορισμένη, πλέον, Μαριάνθη ...