0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: jak13 στις Οκτωβρίου 31, 2010, 02:32:43 pmΠαράθεση από: aristos2 στις Οκτωβρίου 31, 2010, 07:38:05 am... η αισιοδοξία μιας ανώτερης εμφάνισης ...... κι ένας - σαν από όνειρο - Μιραλάς ...!Εκεί στη β' θέσηκαλά να περνάς ... Έτσι εξηγείται, μόνο στα όνειρα. Για τον εφιάλτη σου τον Σισέ δε μας είπες κάτι. Αλλά πού θα πάει δε θα ξυπνήσεις κάποτε κι εσύ; Σισέ ... , εφιάλτης ..., β' θέση ..., η πολυτέλεια της ποδοσφαιρικής ανωτερότητος ..., μια ιστορία που διαρκεί ...
Παράθεση από: aristos2 στις Οκτωβρίου 31, 2010, 07:38:05 am... η αισιοδοξία μιας ανώτερης εμφάνισης ...... κι ένας - σαν από όνειρο - Μιραλάς ...!Εκεί στη β' θέσηκαλά να περνάς ... Έτσι εξηγείται, μόνο στα όνειρα. Για τον εφιάλτη σου τον Σισέ δε μας είπες κάτι. Αλλά πού θα πάει δε θα ξυπνήσεις κάποτε κι εσύ;
... η αισιοδοξία μιας ανώτερης εμφάνισης ...... κι ένας - σαν από όνειρο - Μιραλάς ...!Εκεί στη β' θέσηκαλά να περνάς ...
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Οκτωβρίου 29, 2010, 03:45:10 pmΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΑς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου. Ας υποθέσουμε πως ήρθανε τα δάση μ' αυτοκρατορικήν εξάρτηση πρωινού θριάμβου, με πουλιά, με το φως τ' ουρανού, και με τον ήλιο όπου θα τα διαπεράση.Ας υποθέσουμε πως είμαστε κει πέρα, σε χώρες άγνωστες, της δύσης, του βορρά, ενώ πετούμε το παλτό μας στον αέρα, οι ξένοι βλέπουνε περίεργα, σοβαρά. Για να μας δεχθή κάποια λαίδη τρυφερά, έδιωξε τους υπηρέτες της ολημέρα.Ας υποθέσουμε πως του καπέλλου ο γύρος άξαφνα εφάρδυνε, μα εστένεψαν, κολλούν, τα παντελόνια μας και, με του πτερνιστήρος το πρόσταγμα, χιλιάδες άλογα κινούν. Πηγαίνουμε -- σημαίες στον άνεμο χτυπούν -- ήρωες σταυροφοόροι, σωτήρες του Σωτήρος.Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει από εκατό δρόμους, στα όρια της σιγής, κι ας τραγουδήσουμε, -- το τραγούδι να μοιάση νικητήριο σάλπισμα, ξέσπασμα κραυγής -- τους πυρρούς δαίμονες, στα έγκατα της γης, και, ψηλά, τους ανθρώπους να διασκεδάση. Καρυωτακης http://www.sport-fm.gr/article/300797... ή αισιοδοξία ...
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΑς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου. Ας υποθέσουμε πως ήρθανε τα δάση μ' αυτοκρατορικήν εξάρτηση πρωινού θριάμβου, με πουλιά, με το φως τ' ουρανού, και με τον ήλιο όπου θα τα διαπεράση.Ας υποθέσουμε πως είμαστε κει πέρα, σε χώρες άγνωστες, της δύσης, του βορρά, ενώ πετούμε το παλτό μας στον αέρα, οι ξένοι βλέπουνε περίεργα, σοβαρά. Για να μας δεχθή κάποια λαίδη τρυφερά, έδιωξε τους υπηρέτες της ολημέρα.Ας υποθέσουμε πως του καπέλλου ο γύρος άξαφνα εφάρδυνε, μα εστένεψαν, κολλούν, τα παντελόνια μας και, με του πτερνιστήρος το πρόσταγμα, χιλιάδες άλογα κινούν. Πηγαίνουμε -- σημαίες στον άνεμο χτυπούν -- ήρωες σταυροφοόροι, σωτήρες του Σωτήρος.Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει από εκατό δρόμους, στα όρια της σιγής, κι ας τραγουδήσουμε, -- το τραγούδι να μοιάση νικητήριο σάλπισμα, ξέσπασμα κραυγής -- τους πυρρούς δαίμονες, στα έγκατα της γης, και, ψηλά, τους ανθρώπους να διασκεδάση. Καρυωτακης
Νὰ ἤμουν παππούς ... για όσους βιάζονται να μεγαλώσουν ή ... να διοριστούν ...
Το χρέος των ποιητών
Παράθεση από: aristos2 στις Νοεμβρίου 05, 2010, 07:28:47 amΝὰ ἤμουν παππούς ... για όσους βιάζονται να μεγαλώσουν ή ... να διοριστούν ... Δε φταίω εγω που μεγαλώνω......Στίχοι: Γιάννης ΝικολάουΜουσική: Γιάννης ΝικολάουΚαι να που τα ταξίδιαμείναν μόνο όνειραΚαι να που οι φωνέςκαι τα τραγούδια σώπασανΚαι να που η ζωήτώρα κυλάει πιο γρήγοραΚαι να που τα παιδιάκαι τα παιχνίδια χάθηκανΔε φταίω εγώ που μεγαλώνωΧτυπάει πισώπλατα ο χρόνοςΔε φταίω εγώ που μεγαλώνωΦταίει η ζωή που είναι μικρήΡαγίσαν τα φεγγάριαπου χε φέρει η άνοιξηΜαρμάρωσε το φωςστο τελευταίο νύχτωμαΦτιασίδι ερωτικόπου θα φοράει το αύριοΣτις πιάτσες της βροχήςπου θα πουλιέται Σάββατο
Παράθεση από: aeee στις Νοεμβρίου 05, 2010, 07:46:06 amΠαράθεση από: aristos2 στις Νοεμβρίου 05, 2010, 07:28:47 amΝὰ ἤμουν παππούς ... για όσους βιάζονται να μεγαλώσουν ή ... να διοριστούν ... Δε φταίω εγω που μεγαλώνω......Δε φταίω εγώ που μεγαλώνωΧτυπάει πισώπλατα ο χρόνοςΔε φταίω εγώ που μεγαλώνωΦταίει η ζωή που είναι μικρήΓιάννης Ρίτσος - Ὧρες βροχῆςΝ᾿ ἀλλάζουν, νὰ σκίζονται, νὰ τρέχουν παρ᾿ ὅτιΚαρφωμένα ἐδῶ κι ἐκεῖ μὲ μαῦρες πρόκες ἀπὸ κοράκια.Ἔτσι, μέσα σὲ λίγες ὧρες, γέρασε ἡ Μαρία.
Παράθεση από: aristos2 στις Νοεμβρίου 05, 2010, 07:28:47 amΝὰ ἤμουν παππούς ... για όσους βιάζονται να μεγαλώσουν ή ... να διοριστούν ... Δε φταίω εγω που μεγαλώνω......Δε φταίω εγώ που μεγαλώνωΧτυπάει πισώπλατα ο χρόνοςΔε φταίω εγώ που μεγαλώνωΦταίει η ζωή που είναι μικρή