0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
από την ποιητική συλλογή ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣΙΙΙ Ναι, αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα.Σαν ήμουνα παιδί και μ' έβλεπε λυπημένο η μητέρα μου έσκυβε και με ρωτούσε. Τι έχεις αγόρι; Δε μίλαγα. Μονάχα κοίταζα πίσω απ' τον ώμο της έναν κόσμο άδειο από σένα. Και καθώς πηγαινόφερνα το παιδικό κοντύλι ήτανε για να μάθω να σου γράφω τραγούδια. Όταν ακούμπαγα στο τζάμι της βροχής ήταν που αργούσες ακόμα όταν τη νύχτα κοίταζα τ' αστέρια ήταν γιατί μου λείπανε τα μάτια σου κι όταν χτύπαγε η πόρτα μου κι άνοιγα δεν ήτανε κανείς. Κάπου όμως μες στον κόσμο ήταν η καρδιά σου που χτυπούσε.Έτσι έζησα. Πάντοτε.Κι όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά - θυμάσαι; - μου άπλωσες τα χέρια σου τόσο τρυφερά σα να με γνώριζες από χρόνια. Μα και βέβαια με γνώριζες. Γιατί πριν μπεις ακόμα στη ζωή μου είχες πολύ ζήσει μέσα στα όνειρά μου αγαπημένη μου.Θυμάσαι, αγάπη μου, "την πρώτη μεγάλη μέρα μας"; Σου πήγαινε αυτό το κίτρινο φόρεμα έν' απλό φτηνό φόρεμα, μα ήταν τόσο όμορφα κίτρινο. Οι τσέπες του κεντημένες με μεγάλα καφετιά λουλούδια. Σου πήγαινε στο πρόσωπο σου ο ήλιος σου πήγαινε στην άκρη του δρόμου αυτό το τριανταφυλλένιο σύννεφο κι αυτή η φωνή μακριά ενός πλανόδιου ακονιστή - σου πήγαινε.Έβαζα τα χέρια μου στις τσέπες, τα ξανάβγαζα.
Μα γιατί το τραγούδι να 'ναι λυπητερόμε μιας θαρρείς κι απ' την καρδιά μου ξέκοψεκι αυτή τη στιγμή που πλημμυρίζω χαράανέβηκε ως τα χείλη μου και με 'πνιξεφυλάξου για το τέλος θα μου πειςΣ' αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πωκι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτοςλιώνω στον πόνο γιατί νιώθω κι εγώο δρόμος που τραβάμε είναι αδιάβατοςκουράγιο θα περάσει θα μου πειςΠώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιάτην άμμο που σαν καταρράχτης έλουζεκαθώς έσκυβε πάνω μου χιλιάδες φιλιάδιαμάντια που απλόχερα μου χάριζεθα πάω κι ας μου βγει και σε κακόΣε ποιαν έκσταση απάνω σε χορό μαγικόμπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκεαπό ποιο μακρινό αστέρι είναι το φωςπου μες τα δυο της μάτια πήγε κρύφτηκεκι εγώ ο τυχερός που το 'χει δειΜες το βλέμμα της ένας τόσο δα ουρανόςαστράφτει συννεφιάζει αναδιπλώνεταιμα σαν πέφτει η νύχτα πλημμυρίζει με φωςφεγγάρι αυγουστιάτικο υψώνεταικαι φέγγει από μέσα η φυλακήΠώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιάτην άμμο που σαν καταρράχτης έλουζεκαθώς έσκυβε πάνω μου χιλιάδες φιλιάδιαμάντια που απλόχερα μου χάριζεθα πάω κι ας μου βγει και σε κακό
... και petros και 13 ..., να γιατί το τραγούδι είναι λυπητερό ...
Παράθεση από: aristos2 στις Απριλίου 18, 2011, 08:14:58 pm... και petros και 13 ..., να γιατί το τραγούδι είναι λυπητερό ... Οι γνωστές άκαιρες, παραγκιακές, αλαζονικές παρεμβάσεις...