0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όμορφη και παράξενη πατρίδαΩσάν αυτή που μου’λαχε δεν είδα.Ρίχνει να πιάσει ψάρια,πιάνει φτερωτά,Στήνει στη γη καράβι,κήπο στα νερά.Κλαίει,φιλεί το χώμα,ξενιτεύεται,Μένει στους πέντε δρόμους,αντριεύεται.Κάνει να πάρει πέτρα,τηνε παρατά,Κάνει να τη σκαλίσει,βγάνει θάματα.Μπαίνει σ’ένα βαρκάκι,πιάνει ωκεανούς,Ξεσηκωμούς γυρεύει,θέλει τύραννους.Όμορφη και παράξενη πατρίδαΩσάν αυτή που μου’λαχε δεν είδα…Στίχοι:Οδυσσέας Ελύτης
Εκεινα τα πλατυσκαλα στη Συρο πως μου αρεσαν.Και οι αγκαλιτσες και οι κολπισκοι της Ιθακης, τα πρασινογαλαζα νερα της που απαντουν τα δενδρα σε ενα χορο με διχως τελος. Τα σοκακια της Κεφαλλονιας και το ναυαγιοστη Ζακυνθο, τα παγωμενα τα νερα της Κερκυρας,Το Λυβικο που δεν ναυαγησα οπως προσταζαν οι ωδες του Ορατιου.Η Συμη και η Χαλκη με τα σπιτια τους.Και η Τηλος με την ομορφη εικονα του Κυριου γεωγραφου.Και οι Σποραδες με τα ασπρα σπιτια τους, η Σαμος με εκεινο το κρασι και το γλυκο σε εκεινη την ταρατσα του ξενοδοχειουπου εβλεπε στο απειρο.Η Ροδος με τα στενα τηςκαι η Σαμοθρακη με τις πετρες της. Η Χιος με τη μαστιχα και τα Μαυρα