*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ασέπ ?  (Αναγνώστηκε 140672 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ασέπ ?
« Απάντηση #322 στις: Απριλίου 14, 2011, 07:20:40 pm »
δεν φταινε ομως οι νεοι συναδελφοι για τις αλλαγες που εφεραν αυτοι που τωρα μας κυβερνουν. Οταν ψηφιζαν τις αλλαγες εμεις που ειμασταν? ειδατε καμια κινηση? Γιατι εγω σε οσες διαμαρτυριες, 2 χρονια τωρα, πηγαινω μονο 30 ατομα ατομα, τους ιδιους και τους ιδιους. Αγωνας λοιπον δεν εγινε.

και οπως τοτε εμεις ειχαμε τις ευκαιριες, ετσι και τωρα τα νεα παιδια θελουν να προσπαθησουν ακομα και αν το νεο συστημα δεν τους ευνοει τοσο οσο το δικο μας πριν.

οσο για την προτροπη της/του lamia να στραφουν οι νεοι συναδελφοι σε κατι αλλο, αυτο το γνωριζουν πολυ καλα. Θα επρεπε να το γνωριζαμε και μεις 10 χρονια τωρα οταν περιμεναμε να μας καλεσουν για να μαζεψουμε μοριακι μοριακι αλλα το παλευαμε. Ετσι τωρα και οι νεοι. το παλευουν.και κανεις μας δεν μπορει να τους στερησει τον αγωνα ενω παραλληλα κοιταζουν,στα δυσκολα αυτα χρονια, τί αλλο μπορουν να κανουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2011, 07:23:15 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:38:44 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: Απριλίου 14, 2011, 09:28:37 pm »
Η μεταβατική με τη θέσπισή της έχει ως στόχο την απορρόφηση διοριστέων από τους πίνακες αυτών που θίγονται από την αλλαγή ενός νόμου. Εγώ μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα επιλαχόντα από τους πίνακες να διορίζεται, παρά μόνο να συμβαίνει το ''σπάσιμο'' των διοριστέων όλων των κατηγοριών (60%, 40%, 24μηνο), που έπρεπε να είχαν διοριστεί το 2010, σε 2 και πλέον -όπως φαίνεται- χρόνια. Αυτό ΔΕΝ είναι μεταβατική.Υπάρχουν τόσα άτομα που συμπληρώνουν φέτος 30, 35, 40 μήνες προυπηρεσία. Η μεταβατική έχει νόημα όταν συμπεριλάβει αυτούς τους ανθρώπους, που όπως ειπώθηκε και παραπάνω, έχουν 10 και πλέον χρόνια στην πλάτη τους σε ωρομισθίες και αναπληρώσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κινήσεις εμπαιγμού. Ο Αρσένης , όταν θέσπισε τον ΑΣΕΠ, είχε αφήσει μια συγκεκριμένη περίοδο παράλληλης απορρόφησης των επιλαχόντων της επετηρίδας. Νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, εφόσον στον 3848 δεν συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια ΑΣΕΠ με παράλληλη απορρόφηση ποσοστό εκ του πίνακα. Όλα τα άλλα είναι  για απλή κατανάλωση.

Μήπως θυμάσαι πόση ήταν αυτή η περίοδος που άφησε ο Αρσένης; Πάντως ήταν μικρότερη από 10 χρόνια και ήδη έχουν περάσει 13+ από τότε  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

• Έμπειρο μέλος
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: Απριλίου 14, 2011, 09:56:24 pm »
Η μεταβατική με τη θέσπισή της έχει ως στόχο την απορρόφηση διοριστέων από τους πίνακες αυτών που θίγονται από την αλλαγή ενός νόμου. Εγώ μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα επιλαχόντα από τους πίνακες να διορίζεται, παρά μόνο να συμβαίνει το ''σπάσιμο'' των διοριστέων όλων των κατηγοριών (60%, 40%, 24μηνο), που έπρεπε να είχαν διοριστεί το 2010, σε 2 και πλέον -όπως φαίνεται- χρόνια. Αυτό ΔΕΝ είναι μεταβατική.Υπάρχουν τόσα άτομα που συμπληρώνουν φέτος 30, 35, 40 μήνες προυπηρεσία. Η μεταβατική έχει νόημα όταν συμπεριλάβει αυτούς τους ανθρώπους, που όπως ειπώθηκε και παραπάνω, έχουν 10 και πλέον χρόνια στην πλάτη τους σε ωρομισθίες και αναπληρώσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κινήσεις εμπαιγμού. Ο Αρσένης , όταν θέσπισε τον ΑΣΕΠ, είχε αφήσει μια συγκεκριμένη περίοδο παράλληλης απορρόφησης των επιλαχόντων της επετηρίδας. Νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, εφόσον στον 3848 δεν συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια ΑΣΕΠ με παράλληλη απορρόφηση ποσοστό εκ του πίνακα. Όλα τα άλλα είναι  για απλή κατανάλωση.

Μήπως θυμάσαι πόση ήταν αυτή η περίοδος που άφησε ο Αρσένης; Πάντως ήταν μικρότερη από 10 χρόνια και ήδη έχουν περάσει 13+ από τότε  ;)

Αυτό ποιος σου το είπε;

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
« Απάντηση #325 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:42:28 pm »
συναδελφοι γεια σε ολους!συγγνωμη καποιοι απο εμας ζουν σε αλλη χωρα?για ποιον ασεπ μιλατε προς το παρον?ελπιζω να ανφερεστε στον ασεπ ειδικης αγωγης,ο οποιος ενω εχει προκηρυχθει εδω και καιρο.δεν ειμαι η πυθια και ουτε θα μου αρεσε να γραφω εικασιες και προσωπικες εκτιμησεις,χωρις να εχω καποια στοιχεια.προφανως καπια στιγμη θα γινει ασεπ και οποιος θελει ν αδιαβασει και να δωσει εχει καθε δικαιωμα να το κανει,εννοειται.αλλ,ας προσγειωθουμε προς το παρον,γιατι τα πραγματα δεν προβλεπονται ευοιωνα γενικα...αυτο ειτε μας αρεσει ειτε οχι πρεπει ν ατο λαβουμε υποψη.εδω δε διορισαν τους διοριστεους ακομη...ποιος να το ελεγε και να τον πιστευαν.τελος,θερμη παρακληση:ας σταματησει το αλληλοφαγωμα και η απαξιωση συναδελφων.ευχαριστω και σορρυ για τη φλυαρια
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:38:44 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:04:11 pm »

Αυτό ποιος σου το είπε;

Η μνήμη μου, που δυστυχώς με απατά ως προς την ακριβή χρονική διάρκεια της μεταβατικής διττής διαδικασίας διορισμού (ΑΣΕΠ + επετηρίδα) που προέβλεπε αρχικά ο νόμος Αρσένη. Αλλά σίγουρα δεν ξεπερνούσε τα 10 χρόνια. Αν κάποιος έχει διαθέσιμη τη σχετική απόφαση το 1998, ας το αναρτήσει εδώ.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος panos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:23:01 pm »
Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να απορήσω για το πως οι εκπαιδευτικοί που υποτίθεται είμαστε φορείς μόρφωσης και παιδείας μπορούμε να τρωγόμαστε τόσο πολύ και να μιλάμε απαξιωτικά ο  ένας για τον άλλο. ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα γίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει το τέλος του 2012 ή αρχές του 2013 δεδομένου ότι τότε θα βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Η Διαμάντοπούλου το πέτυχε αυτό που ήθελε. Έσπειρε τη διχόνοια μεταξύ μας και φυσικά διέγραψε εν μια νυκτι ανθρώπους με μεγάλες προυπηρεσίες στις πλάτες. Ο καθένας το βλέπει από τη μεριά του! Είμαστε κλάδος ισχυρός όταν είμαστε ενωμένοι και κατανήσαμε να φερόμαστε ως μονάδες με ταμπέλες: ΑΣΕΠιτες, ΟΑΕΔιτες, ΠΔΣιτες, Με προυπηρεσία, Χωρίς προυπηρεσία, Επιτυχόντες, διοριστέοι, 24μηνο, 30 μηνο, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι.............Αλλά αυτό είναι το λάθος!!! τΟ ΑΣΕΠ φυσικά και ευννοεί τους νεότερους αφού με μια καλή απόδοση στο γραπτό κάποιος θα εκτοξεύεται σε σχέση με κάποιον που χρόνια μάζευε κουκι κουκί τη προυπηρεσία του. Η ΠΔΣ και ο ΟΑΕΔ έκαναν τη ζημιά που όλοι λίγο πολύ είτε κάνοντας τα σταρβά μάτια (πολιτική ηγεσία), είτε με την ατομική συννένεσή βοήθησαν ανθρώπους. Αλλά μη τρελαινόμαστε...λίγοι ουσιαστικά ευννοήθηκαν! Έχω να πω επίσης πως η καραμέλα ότι πριν με το παλιό σύστημα όσοι έδιναν ΑΣΕΠ δεν είχαν τύχη  σε σχέση με τα "βύσματα" των προυπηρεσίών για μένα είναι ψέμα διότι αν κάποιος έδινε ΑΣΕΠ και έγραφε πολύ καλά θα ανέβαινε ψηλά στους πίνακες και έτσι θα πήγαινε αναπληρωτής ή ωρομίσθιος και έτσι θα αποκτούσε και προυπηρεσία. Άρα στη τελική το νέο σύστημα δεν εισάγει αξιοκρατία, αλλά περισσότερο κάνει άπιαστο όνειρο τη μονιμότητα στην εκπαίδευση πατώντας από τη μία στους κόπους χρόνων παλιών συναδέλφων και από την άλλη χρησιμοποιώντας τα όνειρα των νέων ανθρώπων για να προσωρήσουν και να ξεχωρήσουν. Και να διευκρινήσω ότι ανήκω κι εγώ στους νέους ανθρώπους που ο νέος νόμος δε νομίζω ότι μου δίνει ελπίδες και προοπτικές θεωρώντας πως όπως οι παλιοί συνάδελφοι ποδοπατήθηκαν με ένα νόμο - ξεφτίλα, έτσι και γω πιθανόν ένα πρωί να ξυπνήσω και μια διαμαντοπούλου με τη σημαία της αξιοκρατίας και της διαφάνειας να με πετάει στο κάλαθο των αχρήστων!Και κλείνοντας θέλω να πω επίσης ότι η "μεταβατική" του αρσένη διατηρήθηκε περισσότερο από το προγραμματισμένο μάλλον γιατί διαφαινόταν η δικαιοσύνη στις ευκαιρίες μεταξύ αυτών που γυρίζουν την Ελλάδα για να αποκτήσουν πολύτιμα μόρια προυπηρεσίας και αυτών που χωρίς να έχουν δει τάξι ούτε με το κυάλι να διορίζονται μετά από ένα καλό γραπτό 4 ωρών επιλέγοντας μια σωστή απάντηση μεταξύ τεσσάρων πιθανών επιλογών...Και για να προλάβω μερικούς συναδέλφους, ναι ο ΑΣΕΠ απαιτεί διάβασμα, αλλά δε σου δίνει την ίδια αβάντα με τη πολύχρονη προυπηρεσία και ενέχει και το παράγοντα τύχη, φρονιστηριακής διάστασης (Μπόνια).

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:45:08 pm »
συναδελφε πανω με καλυψες απολυτα!ας σταματησουμε τις εικασιες και τον αλληλοσπαραγμο!αυτο θελουν
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:56:07 pm »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου συνάδελφε Πάνο...Επίσης με τους συναδέλφους που ανέφεραν ότι αυτό δεν είναι μεταβατική....Πώς εννοεί την μεταβατική,όταν διορίζει με το σταγονόμετρο και θα αφήσει πολύ κόσμο έξω;Δηλαδή ποιά η λογική του να γίνει ασεπ και να σφαχτούν όλοι-νέοι,παλιοί,24μηνα-για 100 θέσεις και αν σε κάθε ειδικότητα;Δεν μπορείς να βάζεις στην ίδια διαδικασία παιδιά που τελείωσαν τώρα ή πριν 2 χρόνια,με ανθρώπους που το έχουν περάσει αυτό 3,4 φορές και τους έχεις εγκλωβίσει σε έναν πίνακα,με κλειδωμένα μόρια και άντε αν κατέβει διορίστηκες.
Και φυσικά διαφωνώ με την άποψη ότι ο αγώνας των εκπειδευτικών είναι μηδαμινός....Υπάρχουν κινητοποιήσεις,απεργίες,διαμαρτυρίες..Το τι κάνει ο καθένας είναι άλλο....Κάποιοι παλεύουμε....όπως μπορούμε,αλλά το κάνουμε ακόμα και τώρα.Αν δεν καταλάβουν όλοι,όλες οι κατηγορίες,όλοι οι κλάδοι,ακω,αμω,ωρομίσθιοι ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι θηλιά στο λαιμό για τους εκπαιδευτικούς,τότε τι να πω.....Έχουμε αυτό που μας αξίζει.....
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Απριλίου 15, 2011, 12:00:52 am »
δεν φταινε ομως οι νεοι συναδελφοι για τις αλλαγες που εφεραν αυτοι που τωρα μας κυβερνουν. Οταν ψηφιζαν τις αλλαγες εμεις που ειμασταν? ειδατε καμια κινηση? Γιατι εγω σε οσες διαμαρτυριες, 2 χρονια τωρα, πηγαινω μονο 30 ατομα ατομα, τους ιδιους και τους ιδιους. Αγωνας λοιπον δεν εγινε.

και οπως τοτε εμεις ειχαμε τις ευκαιριες, ετσι και τωρα τα νεα παιδια θελουν να προσπαθησουν ακομα και αν το νεο συστημα δεν τους ευνοει τοσο οσο το δικο μας πριν.

οσο για την προτροπη της/του lamia να στραφουν οι νεοι συναδελφοι σε κατι αλλο, αυτο το γνωριζουν πολυ καλα. Θα επρεπε να το γνωριζαμε και μεις 10 χρονια τωρα οταν περιμεναμε να μας καλεσουν για να μαζεψουμε μοριακι μοριακι αλλα το παλευαμε. Ετσι τωρα και οι νεοι. το παλευουν.και κανεις μας δεν μπορει να τους στερησει τον αγωνα ενω παραλληλα κοιταζουν,στα δυσκολα αυτα χρονια, τί αλλο μπορουν να κανουν.
Ποιά ευκαιρία είχες συνάδελφε Μάρκο,όταν έπρεπε να γράψεις ....80 και και φυσικά δεν μπορούσες να φτάσεις τους παλιούς με τις προυπηρεσίες που πάντα σε προσπερνούσαν;;;;;Και δεν μετρούσαν ούτε γλώσσες,ούτε η/υ,ούτε τίποτα!!!!
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος Dorea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: Απριλίου 15, 2011, 11:59:39 pm »
συνάδελφε πάνος
ξέχασες την άλλη φροντιστηριακή διάσταση κάποιων που αξιζει να διοριστούν,όλων εκείνών που επι χρονια και με πολύ κόπο αλλά και ουσιαστική δουλεια δουλεύουν στα φροντιστήρια
και φυσικά δε μιλάμε για νεαρούς αλλά για εμπειρους συναδέλφους  που ποτέ δεν τους δόθηκε καμια αναγνώριση
αφήστε επιτέλους την καραμέλα με τα νεαρά φοιτητούδια που διορίζονται εν μια νυκτι
και στο κάτω κάτω αν οι απλοι επιτυχόντες γίνονταν αναπληρωτες, οι διοριστεοι τι έπρεπε να κάνουν;
πάντως το διαγωνισμό αυτή τη φορά δεν τον υπολογίζω γιατι και σύντομα να γίνει δε θα έχει ικανό αριθμό διοριστέων
θα γίνει και αυτός ένα μέσω για την ελαστικοποίηση της εργασίας μεσω της αναπλήρωσης, μόνο που εφεξής κάθε νεος διαγωνισμός θα επιφυλάσσει και αρκετές εκπλήξεις για να μην παλιωνουν πολλοί και αποκτουν δικαιώματα λέμε τώρα....

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Απριλίου 16, 2011, 12:29:28 am »
Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να απορήσω για το πως οι εκπαιδευτικοί που υποτίθεται είμαστε φορείς μόρφωσης και παιδείας μπορούμε να τρωγόμαστε τόσο πολύ και να μιλάμε απαξιωτικά ο  ένας για τον άλλο. ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα γίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει το τέλος του 2012 ή αρχές του 2013 δεδομένου ότι τότε θα βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Η Διαμάντοπούλου το πέτυχε αυτό που ήθελε. Έσπειρε τη διχόνοια μεταξύ μας και φυσικά διέγραψε εν μια νυκτι ανθρώπους με μεγάλες προυπηρεσίες στις πλάτες. Ο καθένας το βλέπει από τη μεριά του! Είμαστε κλάδος ισχυρός όταν είμαστε ενωμένοι και κατανήσαμε να φερόμαστε ως μονάδες με ταμπέλες: ΑΣΕΠιτες, ΟΑΕΔιτες, ΠΔΣιτες, Με προυπηρεσία, Χωρίς προυπηρεσία, Επιτυχόντες, διοριστέοι, 24μηνο, 30 μηνο, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι.............Αλλά αυτό είναι το λάθος!!! τΟ ΑΣΕΠ φυσικά και ευννοεί τους νεότερους αφού με μια καλή απόδοση στο γραπτό κάποιος θα εκτοξεύεται σε σχέση με κάποιον που χρόνια μάζευε κουκι κουκί τη προυπηρεσία του. Η ΠΔΣ και ο ΟΑΕΔ έκαναν τη ζημιά που όλοι λίγο πολύ είτε κάνοντας τα σταρβά μάτια (πολιτική ηγεσία), είτε με την ατομική συννένεσή βοήθησαν ανθρώπους. Αλλά μη τρελαινόμαστε...λίγοι ουσιαστικά ευννοήθηκαν! Έχω να πω επίσης πως η καραμέλα ότι πριν με το παλιό σύστημα όσοι έδιναν ΑΣΕΠ δεν είχαν τύχη  σε σχέση με τα "βύσματα" των προυπηρεσίών για μένα είναι ψέμα διότι αν κάποιος έδινε ΑΣΕΠ και έγραφε πολύ καλά θα ανέβαινε ψηλά στους πίνακες και έτσι θα πήγαινε αναπληρωτής ή ωρομίσθιος και έτσι θα αποκτούσε και προυπηρεσία. Άρα στη τελική το νέο σύστημα δεν εισάγει αξιοκρατία, αλλά περισσότερο κάνει άπιαστο όνειρο τη μονιμότητα στην εκπαίδευση πατώντας από τη μία στους κόπους χρόνων παλιών συναδέλφων και από την άλλη χρησιμοποιώντας τα όνειρα των νέων ανθρώπων για να προσωρήσουν και να ξεχωρήσουν. Και να διευκρινήσω ότι ανήκω κι εγώ στους νέους ανθρώπους που ο νέος νόμος δε νομίζω ότι μου δίνει ελπίδες και προοπτικές θεωρώντας πως όπως οι παλιοί συνάδελφοι ποδοπατήθηκαν με ένα νόμο - ξεφτίλα, έτσι και γω πιθανόν ένα πρωί να ξυπνήσω και μια διαμαντοπούλου με τη σημαία της αξιοκρατίας και της διαφάνειας να με πετάει στο κάλαθο των αχρήστων!Και κλείνοντας θέλω να πω επίσης ότι η "μεταβατική" του αρσένη διατηρήθηκε περισσότερο από το προγραμματισμένο μάλλον γιατί διαφαινόταν η δικαιοσύνη στις ευκαιρίες μεταξύ αυτών που γυρίζουν την Ελλάδα για να αποκτήσουν πολύτιμα μόρια προυπηρεσίας και αυτών που χωρίς να έχουν δει τάξι ούτε με το κυάλι να διορίζονται μετά από ένα καλό γραπτό 4 ωρών επιλέγοντας μια σωστή απάντηση μεταξύ τεσσάρων πιθανών επιλογών...Και για να προλάβω μερικούς συναδέλφους, ναι ο ΑΣΕΠ απαιτεί διάβασμα, αλλά δε σου δίνει την ίδια αβάντα με τη πολύχρονη προυπηρεσία και ενέχει και το παράγοντα τύχη, φρονιστηριακής διάστασης (Μπόνια).

Αγαπητέ συνονόματε, ενώ το ξεκινάς πολύ καλά με την έκκληση για ενότητα, στο τέλος δίνεις μεγαλύτερη αξία σ' αυτούς που έχουν κάπως προυπηρεσία συγκριτικά με αυτούς που παλεύουν και πάλευαν μέσω ΑΣΕΠ.
Πολλές από τις θέσεις σου είναι ανακριβείς και αναληθείς. Δεν θα επεκταθώ αναλυτικά σε σχέση με αυτό... Όλα αυτά έχουν συζητηθεί διεξοδικά κατά καιρούς στο Forum...
Οπότε η τοποθέτησή σου είναι κατ' εμέ τελικά διασπαστική...

Μια  συμβιβαστική - ενωτική πρόταση (χωρίς να την συμμερίζομαι απαραίτητα) θα ήταν η εξης:
Παράλληλα με το νέο σύστημα να υπάρξει ένας πίνακας, όπως ο ενιαίος με προυπηρεσία που θα έχει όμως και σαν προυπόθεση για να μπεις εκεί, 1 τουλάχιστον επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Κάτι σαν τον πίνακα του παλαιού 24μηνου.
Από αυτόν τον πίνακα να γίνεται ένα ποσοστό των μελλοντικών διορισμών ( πχ 20% )...

Έτσι θα έχουν ελπίδες αποκατάστασης όλοι αυτοί που έχασαν στο παρά κατι διορισμό με βάση το παλαιό σύστημα και θα διασφαλίζεται σε όλους πως δεν θα μπουν σε αυτόν τον πίνακα ξαφνικά διάφοροι "αδικημένοι από την ζωή" με τεράστιες προυπηρεσίες που στην ουσία προσπαθούν να διοριστούν παρακάμπτοντας  μέσω πλάγιων οδών τον διαγωνισμό...

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2011, 12:33:05 am από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος panos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: Απριλίου 16, 2011, 12:37:58 am »
Μάλλον Dorea μιλάμε σε διαφορετικό μήκος κύματος...Αν η ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι καραμέλα τότε τι να πω...Η πραγματικότητα είναι άλλη και φυσικά κανείς από μας δε τη προσεγγίζει απόλυτα! Ας βγούμε από τα στεγανά μας κι ας δούμε τα πράγματα πιο ανοιχτά πέρα από τους τοίχους του δωματίου μας! Ο ΑΣΕΠ είναι κρεατομηχανή! Οι αγώνες απαιτούν μαζική συμμετοχή και συνεχή προσπάθεια!Τωρα αν θέλουν κάποιοι να επιβεβαιώνονται εις βάρος άλλων συναδέλφων που διορίστηκαν ή προσπαθούν για αυτό είναι προσωπική αντίληψη...Από κει κ πέρα η ατομική αξία καθενός είναι μοναδική και σεβαστή. Δε θα αντιπαρατεθώ κανέναν στη προσπάθειά του για το όνειρο αλλά΄με τα επιχειρήματά μου θα προσπαθήσω να βρω με συναδέλφους τη χρυσή τομή μέσα από συζήτηση απέναντι στο νόμο 3848 που για κάποιους μπορεί να είναι η χρυσή ευκαιρία να ξεχωρίσουν αλλά για τους περισσότερους είναι το χαντάκι που θα θάψει τα όνειρα και τις χρόνιες προσπάθειες ανθρώπων...κάτι που ένα καλό γραπτό επίπονης προσπάθειας αλλά και φροντιστηριακής διάστασης επαναλαμβάνω (και καταλάβετε τι θέλω να πω) δε μπορεί να αντικαταστήσει με όσα πτυχία ξένων γλωσσών και Η/Υ ας μοριοδοτηθούν!!!!Η προυπηρεσία έστω κι αν για πολλούς είναι φόβος για τους περισσότερους είναι προσόν - εφαλτήριο για μια θέση στον ήλιο....Και μιλάω για προυπηρεσίες που αποκτήθηκαν με ορθό τρόπο...

Αποσυνδεδεμένος panos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Απριλίου 16, 2011, 12:45:46 am »
Συνονόματε τη θέση σου αυτή την είχα κατά κάποιο τρόπο προτείνει σε άλλη συζήτηση εδώ με θέμα τον ΑΣΕΠ. Δεν ακυρώνω τον ΑΣΕΠ γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είναι προυπόθεση αλλά όχι αυτοσκοπός!!! Δεν θεωρώ όμως ότι η προυπηρεσία 12 μηνών ενός ανθρώπου  μπορεί να ισοροπιστεί με ένα πιστοποιητικό Η/Υ ή μιας ξένης γλώσσας. Είναι σα να πας να δουλέψεις σε λογιστικό γραφείο και να μην έχει ένα πάτημα ο εργοδότης να σε εμπιστευτεί στο να σου δώσει τη δουλειά. Μπορεί να αξιολογήσει το πτυχίο σου, τα προσόντα σου αλλά το δια ταύτα είναι η εμπειρία σου μαζί με όλα τα άλλα (πτυχιο, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, Η/Υ)...Ποιες είναι οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες που ανέφερα????

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)