0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η μεταβατική με τη θέσπισή της έχει ως στόχο την απορρόφηση διοριστέων από τους πίνακες αυτών που θίγονται από την αλλαγή ενός νόμου. Εγώ μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα επιλαχόντα από τους πίνακες να διορίζεται, παρά μόνο να συμβαίνει το ''σπάσιμο'' των διοριστέων όλων των κατηγοριών (60%, 40%, 24μηνο), που έπρεπε να είχαν διοριστεί το 2010, σε 2 και πλέον -όπως φαίνεται- χρόνια. Αυτό ΔΕΝ είναι μεταβατική.Υπάρχουν τόσα άτομα που συμπληρώνουν φέτος 30, 35, 40 μήνες προυπηρεσία. Η μεταβατική έχει νόημα όταν συμπεριλάβει αυτούς τους ανθρώπους, που όπως ειπώθηκε και παραπάνω, έχουν 10 και πλέον χρόνια στην πλάτη τους σε ωρομισθίες και αναπληρώσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κινήσεις εμπαιγμού. Ο Αρσένης , όταν θέσπισε τον ΑΣΕΠ, είχε αφήσει μια συγκεκριμένη περίοδο παράλληλης απορρόφησης των επιλαχόντων της επετηρίδας. Νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, εφόσον στον 3848 δεν συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια ΑΣΕΠ με παράλληλη απορρόφηση ποσοστό εκ του πίνακα. Όλα τα άλλα είναι για απλή κατανάλωση.
Παράθεση από: KYRINIS στις Απριλίου 14, 2011, 05:13:40 pmΗ μεταβατική με τη θέσπισή της έχει ως στόχο την απορρόφηση διοριστέων από τους πίνακες αυτών που θίγονται από την αλλαγή ενός νόμου. Εγώ μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα επιλαχόντα από τους πίνακες να διορίζεται, παρά μόνο να συμβαίνει το ''σπάσιμο'' των διοριστέων όλων των κατηγοριών (60%, 40%, 24μηνο), που έπρεπε να είχαν διοριστεί το 2010, σε 2 και πλέον -όπως φαίνεται- χρόνια. Αυτό ΔΕΝ είναι μεταβατική.Υπάρχουν τόσα άτομα που συμπληρώνουν φέτος 30, 35, 40 μήνες προυπηρεσία. Η μεταβατική έχει νόημα όταν συμπεριλάβει αυτούς τους ανθρώπους, που όπως ειπώθηκε και παραπάνω, έχουν 10 και πλέον χρόνια στην πλάτη τους σε ωρομισθίες και αναπληρώσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κινήσεις εμπαιγμού. Ο Αρσένης , όταν θέσπισε τον ΑΣΕΠ, είχε αφήσει μια συγκεκριμένη περίοδο παράλληλης απορρόφησης των επιλαχόντων της επετηρίδας. Νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, εφόσον στον 3848 δεν συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια ΑΣΕΠ με παράλληλη απορρόφηση ποσοστό εκ του πίνακα. Όλα τα άλλα είναι για απλή κατανάλωση.Μήπως θυμάσαι πόση ήταν αυτή η περίοδος που άφησε ο Αρσένης; Πάντως ήταν μικρότερη από 10 χρόνια και ήδη έχουν περάσει 13+ από τότε
Παράθεση από: Landau στις Απριλίου 14, 2011, 09:28:37 pmΠαράθεση από: KYRINIS στις Απριλίου 14, 2011, 05:13:40 pmΗ μεταβατική με τη θέσπισή της έχει ως στόχο την απορρόφηση διοριστέων από τους πίνακες αυτών που θίγονται από την αλλαγή ενός νόμου. Εγώ μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα επιλαχόντα από τους πίνακες να διορίζεται, παρά μόνο να συμβαίνει το ''σπάσιμο'' των διοριστέων όλων των κατηγοριών (60%, 40%, 24μηνο), που έπρεπε να είχαν διοριστεί το 2010, σε 2 και πλέον -όπως φαίνεται- χρόνια. Αυτό ΔΕΝ είναι μεταβατική.Υπάρχουν τόσα άτομα που συμπληρώνουν φέτος 30, 35, 40 μήνες προυπηρεσία. Η μεταβατική έχει νόημα όταν συμπεριλάβει αυτούς τους ανθρώπους, που όπως ειπώθηκε και παραπάνω, έχουν 10 και πλέον χρόνια στην πλάτη τους σε ωρομισθίες και αναπληρώσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κινήσεις εμπαιγμού. Ο Αρσένης , όταν θέσπισε τον ΑΣΕΠ, είχε αφήσει μια συγκεκριμένη περίοδο παράλληλης απορρόφησης των επιλαχόντων της επετηρίδας. Νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, εφόσον στον 3848 δεν συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια ΑΣΕΠ με παράλληλη απορρόφηση ποσοστό εκ του πίνακα. Όλα τα άλλα είναι για απλή κατανάλωση.Μήπως θυμάσαι πόση ήταν αυτή η περίοδος που άφησε ο Αρσένης; Πάντως ήταν μικρότερη από 10 χρόνια και ήδη έχουν περάσει 13+ από τότε Αυτό ποιος σου το είπε;
δεν φταινε ομως οι νεοι συναδελφοι για τις αλλαγες που εφεραν αυτοι που τωρα μας κυβερνουν. Οταν ψηφιζαν τις αλλαγες εμεις που ειμασταν? ειδατε καμια κινηση? Γιατι εγω σε οσες διαμαρτυριες, 2 χρονια τωρα, πηγαινω μονο 30 ατομα ατομα, τους ιδιους και τους ιδιους. Αγωνας λοιπον δεν εγινε.και οπως τοτε εμεις ειχαμε τις ευκαιριες, ετσι και τωρα τα νεα παιδια θελουν να προσπαθησουν ακομα και αν το νεο συστημα δεν τους ευνοει τοσο οσο το δικο μας πριν.οσο για την προτροπη της/του lamia να στραφουν οι νεοι συναδελφοι σε κατι αλλο, αυτο το γνωριζουν πολυ καλα. Θα επρεπε να το γνωριζαμε και μεις 10 χρονια τωρα οταν περιμεναμε να μας καλεσουν για να μαζεψουμε μοριακι μοριακι αλλα το παλευαμε. Ετσι τωρα και οι νεοι. το παλευουν.και κανεις μας δεν μπορει να τους στερησει τον αγωνα ενω παραλληλα κοιταζουν,στα δυσκολα αυτα χρονια, τί αλλο μπορουν να κανουν.
Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να απορήσω για το πως οι εκπαιδευτικοί που υποτίθεται είμαστε φορείς μόρφωσης και παιδείας μπορούμε να τρωγόμαστε τόσο πολύ και να μιλάμε απαξιωτικά ο ένας για τον άλλο. ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα γίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει το τέλος του 2012 ή αρχές του 2013 δεδομένου ότι τότε θα βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Η Διαμάντοπούλου το πέτυχε αυτό που ήθελε. Έσπειρε τη διχόνοια μεταξύ μας και φυσικά διέγραψε εν μια νυκτι ανθρώπους με μεγάλες προυπηρεσίες στις πλάτες. Ο καθένας το βλέπει από τη μεριά του! Είμαστε κλάδος ισχυρός όταν είμαστε ενωμένοι και κατανήσαμε να φερόμαστε ως μονάδες με ταμπέλες: ΑΣΕΠιτες, ΟΑΕΔιτες, ΠΔΣιτες, Με προυπηρεσία, Χωρίς προυπηρεσία, Επιτυχόντες, διοριστέοι, 24μηνο, 30 μηνο, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι.............Αλλά αυτό είναι το λάθος!!! τΟ ΑΣΕΠ φυσικά και ευννοεί τους νεότερους αφού με μια καλή απόδοση στο γραπτό κάποιος θα εκτοξεύεται σε σχέση με κάποιον που χρόνια μάζευε κουκι κουκί τη προυπηρεσία του. Η ΠΔΣ και ο ΟΑΕΔ έκαναν τη ζημιά που όλοι λίγο πολύ είτε κάνοντας τα σταρβά μάτια (πολιτική ηγεσία), είτε με την ατομική συννένεσή βοήθησαν ανθρώπους. Αλλά μη τρελαινόμαστε...λίγοι ουσιαστικά ευννοήθηκαν! Έχω να πω επίσης πως η καραμέλα ότι πριν με το παλιό σύστημα όσοι έδιναν ΑΣΕΠ δεν είχαν τύχη σε σχέση με τα "βύσματα" των προυπηρεσίών για μένα είναι ψέμα διότι αν κάποιος έδινε ΑΣΕΠ και έγραφε πολύ καλά θα ανέβαινε ψηλά στους πίνακες και έτσι θα πήγαινε αναπληρωτής ή ωρομίσθιος και έτσι θα αποκτούσε και προυπηρεσία. Άρα στη τελική το νέο σύστημα δεν εισάγει αξιοκρατία, αλλά περισσότερο κάνει άπιαστο όνειρο τη μονιμότητα στην εκπαίδευση πατώντας από τη μία στους κόπους χρόνων παλιών συναδέλφων και από την άλλη χρησιμοποιώντας τα όνειρα των νέων ανθρώπων για να προσωρήσουν και να ξεχωρήσουν. Και να διευκρινήσω ότι ανήκω κι εγώ στους νέους ανθρώπους που ο νέος νόμος δε νομίζω ότι μου δίνει ελπίδες και προοπτικές θεωρώντας πως όπως οι παλιοί συνάδελφοι ποδοπατήθηκαν με ένα νόμο - ξεφτίλα, έτσι και γω πιθανόν ένα πρωί να ξυπνήσω και μια διαμαντοπούλου με τη σημαία της αξιοκρατίας και της διαφάνειας να με πετάει στο κάλαθο των αχρήστων!Και κλείνοντας θέλω να πω επίσης ότι η "μεταβατική" του αρσένη διατηρήθηκε περισσότερο από το προγραμματισμένο μάλλον γιατί διαφαινόταν η δικαιοσύνη στις ευκαιρίες μεταξύ αυτών που γυρίζουν την Ελλάδα για να αποκτήσουν πολύτιμα μόρια προυπηρεσίας και αυτών που χωρίς να έχουν δει τάξι ούτε με το κυάλι να διορίζονται μετά από ένα καλό γραπτό 4 ωρών επιλέγοντας μια σωστή απάντηση μεταξύ τεσσάρων πιθανών επιλογών...Και για να προλάβω μερικούς συναδέλφους, ναι ο ΑΣΕΠ απαιτεί διάβασμα, αλλά δε σου δίνει την ίδια αβάντα με τη πολύχρονη προυπηρεσία και ενέχει και το παράγοντα τύχη, φρονιστηριακής διάστασης (Μπόνια).