*

Αποστολέας Θέμα: Το νέο νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 583188 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimari

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #1120 στις: Απριλίου 18, 2010, 01:57:33 pm »
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,
η εθεση του παιδιου μου πρατειθεται αυτουσια

Τι να πεις τώρα :'( Πάντως η δικιάμου κόρη, αφού πέρασε αρκετά χρόνια ζώντας την αγωνία μου να διοριστώ, φέτος που τελικά τα κατάφερα (μετά από 4 ΑΣΕΠ!!!) και βλεποντας πως από τη μια για αρκετά χρόνια θα στερηθεί το σπίτι της, τους φίλους και τους συγγενείς, και από την άλλη να ζούμε με περισσότερες στερήσεις απ΄ότι πριν (πρέπει να συντηρώ 2 σπίτια, να κάνω καθημερινά 80 χιλ. και να δίνω ένα κάρο λεφτά σε βενζίνες), μου λέει: τελικά μαμά δεν ήταν καλό που διορίστηκες. Πιο ωραία ήταν η ζωή μου παλιά!! ( είναι 8 χρονών)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:06:45 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1121 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:00:43 pm »
 σωστό να μη φορτώνουμε τα παιδιά με τα προβλήματά μας αλλά από την άλλη στεγανά και αποστειρωμένα περιβάλλοντα δεν υπάρχουν.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1122 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:01:03 pm »
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,
η εθεση του παιδιου μου πρατειθεται αυτουσια

Τι να πεις τώρα :'( Πάντως η δικιάμου κόρη, αφού πέρασε αρκετά χρόνια ζώντας την αγωνία μου να διοριστώ, φέτος που τελικά τα κατάφερα (μετά από 4 ΑΣΕΠ!!!) και βλεποντας πως από τη μια για αρκετά χρόνια θα στερηθεί το σπίτι της, τους φίλους και τους συγγενείς, και από την άλλη να ζούμε με περισσότερες στερήσεις απ΄ότι πριν (πρέπει να συντηρώ 2 σπίτια, να κάνω καθημερινά 80 χιλ. και να δίνω ένα κάρο λεφτά σε βενζίνες), μου λέει: τελικά μαμά δεν ήταν καλό που διορίστηκες. Πιο ωραία ήταν η ζωή μου παλιά!! ( είναι 8 χρονών)

:-X
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1123 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:10:40 pm »
Kάποιες σκόρπιες σκέψεις... Αναρωτιέμαι πρώτα από όλα τι κακό έχουμε κάνει οι εκπαιδευτικοί στην υπουργό, τους δημοσιογράφους και στον υπόλοιπο κόσμο. Τόσο μένος και οργή είναι απίστευτο να υπάρχει. Η οργή μάλλον θα έπρεπε να υπάρχει σε εμάς. Και υπάρχει. Εγώ έτυχε να διοριστώ.  Η αρραβωνιαστικιά μου είναι ωρομίσθια. Εγώ ζω κάπου στο Αιγαίο, αυτή διδάσκει στα σύνορα της Δ. Μακεδονίας. Τόσο κοντά είμαστε… Και λέει η κυρία Διαμαντοπούλου ότι δεν υπάρχει αδιόριστος εκπαιδευτικός??? Τι πράγμα? Και τι είναι??? Θα μας τρελάνει πια? Με επιτυχίες ΑΣΕΠ και...και...ΕΛΕΟΣ. Θα μειώσει, λέει τους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους και θα έχουμε ένα καινούριο φρούτο. Αναπληρωτής με τη μορφή ωρομίσθιου. Ωρομίσθιος με υποχρεώσεις αναπληρωτή και αναπληρωτής με δικαιώματα και απολαβές ωρομισθίου.Ο μόνιμος θα κάνει 5 ώρες υπερωρία...ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ή ο συνάδελφος των Αγγλικών θα κάνει ιστορία, το μάθημα που εγώ έδωσα ΑΣΕΠ και το μελετούσα μήνες θα διδάσκεται από κάποιον που δεν το διδάχθηκε ποτέ, γιατί φυσικά πρώτα απ' όλους ο μαθητής έχει σημασία, την ιστορία που διδαχθήκαμε και διαβάσαμε εμείς ας την κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Πλάκα κάνετε. 26 ώρες διδασκαλίας και υπάρχουν και άλλα καθήκοντα. Και μισθός? Με το επίδομα παραμεθορίου πλέον 1059 ευρώ, νεοδιόριστος. Και αυτό για να προσλάβει λιγότερους συναδέλφους. (πτυχιούχους μάλλον). Για ποια μεταβατική 2 χρόνων μιλάνε?Αφού σ΄αυτήν θα διορίσουν αυτούς που θα έπρεπε να διορίσουν το Σεπτέμβριο. Μας κοροϊδεύουν πάλι. Πότε θα γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ??? Άγνωστο...Κι αυτοί που πάνε τώρα στα ασεποφροντιστήρια και πληρώνουν 2000 ευρώ πόσο αφελείς είναι?  Για πόσες θέσεις θα διαγωνιστούν??? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δε θα προκηρύσσονται θέσεις...εεεεεε??? ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ???  Ο μέντορας πάλι??? Με ποια κριτήρια??? Ανάλογα την εποχή ΠΡΑΣΙΝΑ Η ΜΠΛΕ...άμα δείξουμε και "καλή διαγωγή" ε???Κάτι θα γίνει...
    Ο νεοδιόριστος πρέπει να μείνει 3 χρόνια στον τόπο πρώτου διορισμού. Θεέ μου σ΄ευχαριστώ  που κατάφερα και διορίστηκα με την πρώτη φουρνιά.
  ( φανταστείτε τι λέω, ειρωνικά μιλάω, μην παρεξηγηθώ).Τη γλίτωσα, αν και δεν πήρα μετάθεση, μια και οι μεταθέσεις μειώθηκαν κατά 20%. Αναρωτιέμαι πόσες οικογένειες θα διαλυθούν, πόσα παιδιά θα ζουν μακριά από τους γονείς τους. Και τι έγινε???Πόσα ζευγάρια θα είναι χώρια??? Ε και??? Με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους τι θα κάνει? Κατάλαβε κανείς??? Εγώ όχι...Η εγκύκλιος αποσπάσεων ασαφής...Τα πάντα ασαφή. Και γω, μορφωμένος άνθρωπος, σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω το νομοσχέδιο...Αδυνατώ. Γρίφος δισεπίλυτος… Αίνιγμα. Ο Οιδίποδας κάποτε τα κατάφερε. Εγώ όχι… Αναρωτιέμαι γιατί.
   Οργίζομαι. Θυμώνω με τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, την απαξίωση. Κυρία Υπουργέ τα παιδιά που είχα στο φροντιστήριο και στα ιδιαίτερα και περνούσαν στις πανελλαδικές σε καθηγητικές σχολές παρακαλώ, με εκτιμούσαν αφάνταστα, όπως και οι γονείς τους. Τώρα δε θα ξέρω τι να τους πω, όταν τους δω μετά από 2-3 χρόνια. Αν με ρωτήσουν πότε θα διοριστούν και τι πρέπει να κάνουν τι να απαντήσω?  Εσείς όμως με απαξιώνετε, όπως και τόσους γνωστούς που έχω αδιόριστους. Το επαναλαμβάνω αδιόριστους, που αξίζουν να διοριστούν...Περάσαμε τα 35 πια...Δεν είμαστε ανόητοι. Έλεος. Ντροπή. Άλλοι έχουν οικογένεια, άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν… Πώς  όμως? Ο καθένας είναι υπόλογος των δηλώσεων και των πράξεων του. Θεία δίκη πάντα υπάρχει. Φιλόλογος γαρ, υπάρχει στην τραγωδία το εξής σχήμα: ύβρις-τίσις-νέμεσις. Και η νέμεσις πάντα είναι πολύ σκληρή. Αδυσώπητη. Ο πέλεκυς είναι βαρύς. Όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε. Με απεργίες, πορείες κ.τ.λ. Ουδείς απεργοσπάστης...ΟΥΔΕΙΣ...
Συγνώμη για τρόπο που μίλησα, αλλά νιώθω απίστευτη οργή.
Υ.Γ Είπατε κάποτε ότι οι ωρομίσθιοι που δουλεύουν τώρα μπήκαν στο σχολείο με βύσμα...Δεν έχετε ιδέα πραγματικά ή κάνετε πως δεν έχετε??...Όλοι έδωσαν ΑΣΕΠ… Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το τέρας???

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός και εκατοντάδες άλλοι υπό διορισμό εκπαιδευτικοί

"Ο κατάλογος είναι μακρύς των ανθρώπων που οι ζωές τους καταστρέφονται, μένουν άνεργοι, εξοβελίζονται από το σχολείο. Άνθρωποι που τήρησαν τους νόμους του ελληνικού κράτους για να έλθει να τους καταπατήσει το ίδιο το "κράτος".

Ο συνάδελφος το έστειλε στο Α
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:06:45 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1124 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:13:59 pm »

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός και εκατοντάδες άλλοι υπό διορισμό εκπαιδευτικοί

"Ο κατάλογος είναι μακρύς των ανθρώπων που οι ζωές τους καταστρέφονται, μένουν άνεργοι, εξοβελίζονται από το σχολείο. Άνθρωποι που τήρησαν τους νόμους του ελληνικού κράτους για να έλθει να τους καταπατήσει το ίδιο το "κράτος".

Ο συνάδελφος το έστειλε στο Α

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1125 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:24:30 pm »
η αλλη η κουλη στη νετ, της ειπα 24μηνο και εκεινη ειπε στν διαμαντω 4 μηνο και ασεπ
αλλο που δεν ηθελε για να μην απαντησει, εκανε οτι δεν καταλαβε

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #1126 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:33:47 pm »
Απο τη σημερινη συνεντευξη της Διαμαντοπουλου φανηκε οτι οι μονιμοι διορισμοι θα γινουν οπως περυσι. Μεσα και οι πολυτεκνοι.Εφοσον ομως βαζει τους πολυτεκνους,δεν καταργει το 24μηνο + ΑΣΕΠ .Ετσι ομως δεν αναιρει το 60 -40 που ειπε οτι θα εφαρμοσει στην μεταβατικη ???
(Σιχαθηκα να βλεπω την Διαμαντω.Ευχομαι μετα απο υπουργος Παιδειας να μην ξαναβγει ποτε στην τηλεοραση κι ακουω δηλωσεις της αλλα να εξαφανιστει απο την πολιτικη)

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1127 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:34:40 pm »
εχω πεθανει στα γελια με αυτο απο το πρωι. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1128 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:38:35 pm »
δεν θα πω ποιος δινει την παρακατω συνεντευξη...εχει τα αρχικα Στεφ. Μαν.. :D

Με αυτά τα δεδομένα τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τις δαπάνες. Ποιες δαπάνες; Τις σπατάλες. Αν θέλετε παράδειγμα θα σας φέρω αυτό των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί είναι η μεγαλύτερη ομάδα δημοσίων υπαλλήλων. Είναι περίπου 130.000 άτομα, 4 φορές περισσότεροι εκπαιδευτικοί ανά μαθητή από μια χώρα σαν τη Φιλανδία, η οποία θεωρείται ότι έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο. Και επειδή οι δικοί μας δεν κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους έχουμε και άλλους 4.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια. Δηλαδή τελικά κάθε παιδί στην Ελλάδα έχει 8 φορές περισσότερους εκπαιδευτικούς από ότι η Φιλανδία.

Και θέλουμε να προσλάβουμε και άλλους! Με ποια λογική;

Η ουσία είναι ότι πετάμε λεφτά από το παράθυρο.

Και αυτό δεν είναι ανεκτό σε μια περίοδο με τεράστια ελλείμματα

Αποσυνδεδεμένος astron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1129 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:39:11 pm »
Παράθεση
εχω πεθανει στα γελια με αυτο απο το πρωι. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Πως το χάσαμε το θέαμα >:( >:( >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1130 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:44:54 pm »
Απο τη σημερινη συνεντευξη της Διαμαντοπουλου φανηκε οτι οι μονιμοι διορισμοι θα γινουν οπως περυσι. Μεσα και οι πολυτεκνοι.Εφοσον ομως βαζει τους πολυτεκνους,δεν καταργει το 24μηνο + ΑΣΕΠ .Ετσι ομως δεν αναιρει το 60 -40 που ειπε οτι θα εφαρμοσει στην μεταβατικη ???
(Σιχαθηκα να βλεπω την Διαμαντω.Ευχομαι μετα απο υπουργος Παιδειας να μην ξαναβγει ποτε στην τηλεοραση κι ακουω δηλωσεις της αλλα να εξαφανιστει απο την πολιτικη)
24μηνο ειναι συμφωνα με τις αναγκες, και δεν θα εχουν!!!

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1131 στις: Απριλίου 18, 2010, 03:00:49 pm »
Η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου, η έλλειψη ενημέρωσης όλους αυτούς τους μήνες σίγουρα έχει σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία. Η Διαμαντοπούλου είναι έμπειρη πολιτικός. Σίγουρα δεν θέλει πόλεμο στην εκπαίδευση και θα έπραττε τα αναγκαία ώστε να περάσει την κεντρική ιδέα για ασεπ στις προσλήψεις αλλά θα εξασφάλιζε ικανοποιητικό μεταβατικό διάστημα προσαρμογής.
Οι εκπτώσεις που διαρκώς γίνονται δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό αλλά προκύπτουν στην πορεία με την επιδείνωση στην οικονομία. Τώρα ο τελευταίος σχεδιασμός περιλαμβάνει διευθέτηση μόνο όσων το καλοκαίρι εξασφαλίζουν τον διορισμό ή όσων είναι πολύ κοντά και ένα πιο εύκολο διαγωνισμό για τους υπόλοιπους. Αυτό φανερώνει ότι όσο τα πράγματα σφίγγουν  τόσο θα προχωράει η λογική που διατύπωσε αρχικά: ότι υπάρχουν διπλάσιοι εκπαιδευτικοί κατ’ αναλογία μαθητών απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης και θα ζητηθεί στην πορεία σύγκλιση αριθμών. Τώρα αυτό το σενάριο όχι απλώς δεν θα προβλέπει διορισμούς αλλά και απολύσεις με γενικό ξεσηκωμό στην εκπαίδευση.
Έχω ξαναπεί ότι η αναλογία αυτή υπάρχει και στα ιδιωτικά γυμνάσια της χώρας και δεν μπορεί να διατυπωθεί ως επιχείρημα παρά μόνο αν αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας του εκπαιδευτικού. Κάτι τέτοιο όμως αν γίνει θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Όπως και να έχει  προφήτες δεν είμαστε. Στην παιδεία εκτός από τα συσσωρευμένα προβλήματα έχουν γίνει και αρκετά σημαντικά. Άλλο να επιλυθούν διάφορα χρονίζοντα και στρεβλά και άλλο να κατεδαφιστεί το οικοδόμημα.
Το υπάρχον δυναμικό ας αξιοποιηθεί ορθολογικότερα και ουσιαστικότερα αλλά να τηρηθεί η παράδοση που θέλει συναίνεση και διάλογο. Τώρα θα μου πει κανείς αν έρθει το ΔΝΤ και αρχίζει να έχει λόγο για τα εκπαιδευτικά ζητήματα τι θα γίνει; Η απάντηση είναι ότι η εκπαίδευση δεν είναι επιχείρηση για να οριστούν τα κόστη και τα κέρδη καθαρά οικονομικά. Και σαφώς δεν θα πρέπει να έχει λόγο σε αυτά τα ζητήματα όπως και στον τομέα της υγείας. Είναι προτεραιότητες που καθορίστηκαν μέσα απ’ την λειτουργία της δημοκρατίας. Άλλο να μπει μια τάξη στα οικονομικά των νοσοκομείων και άλλο να αρχίσουν να τα καταργούν όπως έγινε στην Ουγγαρία γιατί στην δεύτερη περίπτωση καταργούνται οι βασικές επιλογές μιας κοινωνίας και κατ’ επέκταση η έννοια της δημοκρατίας. Στην ακραία περίπτωση που οι πολιτικοί συμφωνήσουν σε τέτοιο σενάριο τότε προδίδουν τον κόσμο που τους ψήφισε. Για αυτό στο παράδειγμα της Ουγγαρίας κατακρημνίστηκε στις εκλογές το κυβερνών κόμμα.
Επιλογές της κοινωνίας δεν είναι τα προβλήματα και ειδικότερα όταν αυτά προκύπτουν ερήμην αυτής.
Το να χρεώσει κανείς στο σύνολο της κοινωνίας την ευθύνη είναι εντελώς ισοπεδωτικό.
Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα, μέλος της Ευρωζώνης ,είναι απίθανο να υποβληθεί σε τέτοια ταπείνωση εκτός και αν οι πολιτικοί το επιτρέψουν...

Αποσυνδεδεμένος dmath

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1132 στις: Απριλίου 18, 2010, 03:03:15 pm »
24μηνο ειναι συμφωνα με τις αναγκες, και δεν θα εχουν!!!

Από την άλλη είναι και ...εφεξής διορίζονται...
Το σύμπαν είναι άπειρο , η βλακεία των ανθρώπων είναι άπειρη ! Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος !
                                              ''Αλμπερτ Αινστάιν''

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1133 στις: Απριλίου 18, 2010, 03:05:44 pm »
joap, επειδή παρακολουθώ τα γραφόμενα σου, πασοκίζεις ή μου φαίνεται;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη