0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
μα γιατι να απαλλαχθει το ΦΠΨ? θα μας τρελανετε???παιδαγωγικες σχολες ειναι βασει νομου οι ανωτερω που ειπε ο συναδελφος...τωρα αν μας παρει ολους το μπαλακι και δεν ισχυσει ,αυτο αλλο θεμα...γιατι διαχωριζετε τη θεση σας συνεχως οι ΦΠΨτες???στην τελικη αυτο ειναι αντισυναδελφικο και ακρως κομπλεξικο...
Αγαπητή Lucinda, δεκαπενταετίας και βάλε είμαι και εγώ και γνωρίζω τα περί ανύπαρκτου ΣΕΠ κτλ κτλ. Στα έγραψα κιόλας και συμφωνώ. Τι ήθελες όμως να εννοήσεις με το "Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτός που δηλώνει ΦΠΨ, πάνω από αυτή τη σχολή στο μηχανογραφικό του έχει δηλώσει τουλάχιστον μία φιλολογία"; Αν σκοπός σου ήταν να επισημάνεις αυτό το λανθασμένο τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και όχι την υπεροχή του ενός τμήματος από το άλλο, θα συμφωνήσω. Το τμήμα Φιλολογίας είναι ένα τμήμα υπερεκτιμημένο και παραδοσιακά υψηλό λόγω της ονομασίας που έχει. Θα συμφωνήσεις ότι από τη στιγμή που οι μαθητές δε συμπληρώνουν το μηχανογραφικό σωστά, λαμβάνοντας υπόψη και ακολουθώντας τη σειρά των περσινών βάσεων, δεν έχουν σωστή καθοδήγηση (ΣΕΠ, τεστ, γραφεία ή κέντρα) και επηρεάζονται από καθηγητές που συνήθως λειτουργούν όχι τόσο αντικειμενικά στη συμβουλή επιλογής τμήματος από τους μαθητές τους, επιλέγουν ένα τμήμα όχι αξιολογώντας το επίπεδο σπουδών (αυτό δεν είναι σε θέση να το γνωρίζουν) ή τις επιστήμες που θεραπεύει. Ακόμα και το τμήμα Νομικής έχει υψηλή βάση επειδή οι υποψήφιοι φοιτητές το θεωρούν παραδοσιακά καλό, χωρίς να γνωρίζουν απόλυτα το αντικείμενο, αν επιθυμούν να σπουδάσουν την επιστήμη αυτή ή αν έχει καλή πλέον επαγγελματική αποκατάσταση. Προσωπικά, όπως και πολλοί συνάδελφοι, χωρίς να προέρχομαι από καμιά ιδιωτική εκπαίδευση, μελέτησα τα βιβλία ΣΕΠ ακόμα και αν δεν τα δίδασκαν αρμόδιοι καθηγητές, μελέτησα όλους τους οδηγούς σπουδών, ειδικά ένθετα εφημερίδων και αποφάσισα συνειδητά για το ΦΠΨ, χωρίς να συμπεριλάβω τα τμήματα Φιλολογίας στο μηχανογραφικό μου. Και σου ξαναλέω, όπως θα θυμάσαι κι εσύ αφού είσαι περίπου της ίδια γενιάς: η βάση τους τότε ήταν στο 18. Και οι αριστούχοι (και δεν ήμασταν λίγοι...) θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε περάσει τμήμα Φιλολογίας ακόμα και Αθήνας, αν το επιθυμούσαμε. Δεν είναι φθηνό επιχείρημα, όπως γράφτηκε, είναι η πραγματικότητα. Και αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Eγώ τελείωσα ΦΠΨ και είχα ως πρώτη επιλογή την ψυχολογία και ομολογώ πως ήταν η καλύτερη αποτυχία που βίωσα ποτέ γιατί η ψυχολογία δεν μου ταιριάζει καθόλου και το σχολείο είναι ο φυσικός μου χώρος...μην ξεχνάτε παιδιά "διαλέγουμε" μια σχολή στα τυφλά, με μηδεν επαγγελματικό προσανατολισμό και είναι θέμα τύχης αν θα ευτυχίσουμε ή όχι σ αυτό τον τομέα της ζωής μας! Καθαρή τύχη....
ΠαράθεσηΑγαπητή Lucinda, δεκαπενταετίας και βάλε είμαι και εγώ και γνωρίζω τα περί ανύπαρκτου ΣΕΠ κτλ κτλ. Στα έγραψα κιόλας και συμφωνώ. Τι ήθελες όμως να εννοήσεις με το "Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτός που δηλώνει ΦΠΨ, πάνω από αυτή τη σχολή στο μηχανογραφικό του έχει δηλώσει τουλάχιστον μία φιλολογία"; Αν σκοπός σου ήταν να επισημάνεις αυτό το λανθασμένο τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και όχι την υπεροχή του ενός τμήματος από το άλλο, θα συμφωνήσω. Το τμήμα Φιλολογίας είναι ένα τμήμα υπερεκτιμημένο και παραδοσιακά υψηλό λόγω της ονομασίας που έχει. Θα συμφωνήσεις ότι από τη στιγμή που οι μαθητές δε συμπληρώνουν το μηχανογραφικό σωστά, λαμβάνοντας υπόψη και ακολουθώντας τη σειρά των περσινών βάσεων, δεν έχουν σωστή καθοδήγηση (ΣΕΠ, τεστ, γραφεία ή κέντρα) και επηρεάζονται από καθηγητές που συνήθως λειτουργούν όχι τόσο αντικειμενικά στη συμβουλή επιλογής τμήματος από τους μαθητές τους, επιλέγουν ένα τμήμα όχι αξιολογώντας το επίπεδο σπουδών (αυτό δεν είναι σε θέση να το γνωρίζουν) ή τις επιστήμες που θεραπεύει. Ακόμα και το τμήμα Νομικής έχει υψηλή βάση επειδή οι υποψήφιοι φοιτητές το θεωρούν παραδοσιακά καλό, χωρίς να γνωρίζουν απόλυτα το αντικείμενο, αν επιθυμούν να σπουδάσουν την επιστήμη αυτή ή αν έχει καλή πλέον επαγγελματική αποκατάσταση. Προσωπικά, όπως και πολλοί συνάδελφοι, χωρίς να προέρχομαι από καμιά ιδιωτική εκπαίδευση, μελέτησα τα βιβλία ΣΕΠ ακόμα και αν δεν τα δίδασκαν αρμόδιοι καθηγητές, μελέτησα όλους τους οδηγούς σπουδών, ειδικά ένθετα εφημερίδων και αποφάσισα συνειδητά για το ΦΠΨ, χωρίς να συμπεριλάβω τα τμήματα Φιλολογίας στο μηχανογραφικό μου. Και σου ξαναλέω, όπως θα θυμάσαι κι εσύ αφού είσαι περίπου της ίδια γενιάς: η βάση τους τότε ήταν στο 18. Και οι αριστούχοι (και δεν ήμασταν λίγοι...) θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε περάσει τμήμα Φιλολογίας ακόμα και Αθήνας, αν το επιθυμούσαμε. Δεν είναι φθηνό επιχείρημα, όπως γράφτηκε, είναι η πραγματικότητα. Και αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα.Για να τελειώνουμε με τα κομπλεξικά, ο καθένας σπουδάζει ό,τι γουστάρει! Και εμένα ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, ήταν το ΦΠΨ!!!! Όπως ένας άλλος θα διάλεγε τη φιλολογία κτλ. Το διάλεξα γιατί ήθελα να κάνω πιο πολλά παιδαγωγικά και ψυχολογία από την κλασική Φιλολογία! Πειράζει που δικαιούμαι γι΄αυτή την επιλογή μου να εξαιρεθώ του πιστοποιητικού; Άντε γιατί ορισμένοι δε σέβεστε τίποτα και θέλετε να διοριστείτε κιόλας......μην απαξιώνετε γιατί θα απαξιωθείτε....
είναι λάθος να μάλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος έχει κάνει πιο πολλά μαθήματα σε τι. διότι μπορώ να αντιστρέψω το ερώτημα ως εξης: ένας του ΦΠΨ έχει κάνει τον ίδιο αριθμό μαθημάτω αρχαίων και λατινικών με έναν της φιλολογίας, ώστε να δίνει ασεπ και να διεκδικεί τις ίδιες θέσεις με τους κλασικούς φιλολόγους; οπότε επειδή κανένα δε συμφέρουν όλοι αυτοί οι διαξιφισμοί, καλύτερα να αγωνιστούμε για να μη χαθούν τα κεκτημένα μας τουλάχιστον ως προς την επάρκεια.
Παράθεση από: mirto στις Απριλίου 29, 2010, 05:12:23 pmείναι λάθος να μάλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος έχει κάνει πιο πολλά μαθήματα σε τι. διότι μπορώ να αντιστρέψω το ερώτημα ως εξης: ένας του ΦΠΨ έχει κάνει τον ίδιο αριθμό μαθημάτω αρχαίων και λατινικών με έναν της φιλολογίας, ώστε να δίνει ασεπ και να διεκδικεί τις ίδιες θέσεις με τους κλασικούς φιλολόγους; οπότε επειδή κανένα δε συμφέρουν όλοι αυτοί οι διαξιφισμοί, καλύτερα να αγωνιστούμε για να μη χαθούν τα κεκτημένα μας τουλάχιστον ως προς την επάρκεια.Δε μιλάμε γενικά για μαθήματα εδώ. Εδώ ρωτάμε το εύλογο, εάν θα έπρεπε οι του ΦΠΨ να εξαιρούνται από τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας. Εσύ εκεί να αντιστρέψεις.....τι? Είπαν κάτι για γνωστικό και θέλεις να αντιστρέψεις? Αν κατάλαβα καλά εννοείς πως δε θα έπρεπε να δίνουμε ΑΣΕΠ επειδή εσείς κάνετε πιο πολλά λατινικά. Δεν το ήξερα ότι δίναμε και λατινικά...Αλλά να σου πω και να δίναμε άψογα θα τα πηγαίναμε...Και τα αρχαία μας μια χαρά πάντως είναι...άλλωστε μπορούσαμε να πάρουμε και επιλεγόμενα όσα θέλαμε...Και επίσης εμείς δεν κάναμε μόνο σ΄ένα εξάμηνο αρχαία, όπως εσείς τα αντίστοιχα παιδαγωγικά (και άν). Δεν ξέρω αν το ξέρεις...Και γνωρίζω πολλούς του τμήματός μου που μπορούν να διδάξουν άψογα αρχαία αλλά ξέρουν και άψογα παιδαγωγικά. Χίλια συγγνώμη γι΄αυτό!Επίσης: α) Εδώ μιλάμε για την παιδαγωγική επάρκεια...Τα άλλα τα συζητάμε σε άλλο θέμα συζήτησηςβ) τα κεκτημένα σας (ένα εξάμηνο παιδαγωγικά και αν) ή τα κεκτημένα μας (δε χρειάζεται να αναφέρω αριθμό μαθημάτων)? Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε...Είδατε πώς ξαφνικά τα κεκτημένα μας ανήκουν σε όλου και μπλα μπλα μπλα....