0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΩ, ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ....Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ....ΑΝ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΟΡΘΕΣ) ΩΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ,ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟ
αν είχαμε καλύτερο εκπαιδευτικό συστημα δεν θα υπήρχε καν αυτή η κουβέντα. Να αναφέρω οτι στον Καναδά για να διοριστεί δασκάλα απο νηπιαγωγός σε τάξη πέραν της -ας την πούμε με τα δικά μας δεδομένα- Γ Δημοτικού, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα έτος στο πανεπιστήμιο γιατι γνωρίζουν πολύ καλά οτι η κατάρτισή της είναι τέτοια που δεν χρειάζεται 4ετής φοίτηση όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα. κατατακτίριες και ΑΣΕΠ και φροντιστήρια δεν υπάρχουν, ούτε και αυτή η ασυδοσία στον τρόπο πρόσληψης και μοριοδότησης. Οι βρεφονηπιοκόμοι που αναφέρατε ήδη έχουν ξεσηκωθεί στην Ελλάδα και απαιτούν να χαρακτηρίζονται βρεφονηπιαγωγοί μα οι σπουδές τους δεν τους καλύπτουν (γι'αυτό το λόγο άλλωστε υπάγονται στα επαγγέλματα υγείας αν δεν κάνω λάθος και όχι στην εκπαίδευση). Καθαρά τεχνικά ένας φιλόλογος, μαθηματικός, φυσικός στο δημοτικό σχολείο δεν μπορεί να μπει, εδώ καλά καλά το ξέρεις και εσύ praeceptor οτι ελάχιστα παιδαγωγικά διδαχθήκατε στη σχολή, όπως και διδακτική και δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής πρακτική σε τάξη. Δεν σας έχει κάνει ποτέ εντύπωση αυτό; ενώ στην Ελλάδα το πτυχίο του μαθηματικού, Φιλολόγου, Θεολόγου, Φυσικού κλπ έχει συνδεθεί με το σχολείο και την τάξη,, κανείς ποτέ δεν έκανε τον κόπο να βάλει έναν φοιτητή να κάνει πρακτική σε τάξη εάν κ εφόσον το επιθυμεί να διδάξει (και το κράτος του δώσει μια θέση σύμφωνα με τα προσόντα του). περιμένω ποιότητα εκπαίδευσης, που σημαίνει σωστή κατάρτιση και ένα πρόγραμμα να υποστηρίζει τον καθένα απο εμάς και την ειδικότητά του και την εξειδίκευσή του, ανήκω σε τομέα που παραγκωνίζεται ούτως ή άλλως στην Ελλάδα μα θα συνεχίζω να παλεύω για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και για καλή μου τύχη εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος αναλαμβάνω απο παιδιά μέχρι και εφήβους. Δεν περιμένω απο το υπουργείο παιδείας να με διορίσει δασκάλα.
Πάλι θα γίνω κακιά.Ωραία, να μπαίνουν νηπιαγωγοί σε θέσεις δασκάλων και να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους.Όταν όμως θα το διεκδικήσουν και οι βρεφπονηπιοκόμοι που μπάινουν σε θέσεις νηπιαγωγών, μην διαμαρτυρηθεί κανένας.....Ό,τι κάνουμε και ότι ζητάμε έχει και άλλες επιπτώσεις που μπορεί να μην φαίνονται τώρα, αλλά θα φανούν στο μέλλον!
αν είχες να κάνεις με δυσλεξία πχ, που εδώ ακόμα δεν είμαστε σε θέση επίσημα να μιλάμε για πρώιμη ανίχνευση, συνεπώς στα ΚΔΑΥ θα δεις κανένα διορισμένο με απόσπαση και αυτό απο σπόντα, τι απομένει? ίσως είναι διαφορετική η θέση μου αφού ανήκω και στην ειδική εκπαίδευση ή δεν διατυπώνω σωστά την άποψή μου. Δεν μου φταίει σε τίποτε ούτε η δασκάλα/ο δάσκαλος ούτε η βρεφονηπιοκόμος. Αυτό που θέλω και κακώς που δεν υπάρχει στην Ελλάδα είναι σωστή παιδεία γιατί ακόμα και στο θεμα της επιλογής της σχολής πολλοί μπορεί να βρέθηκαν είτε τυχαία είτε γιατί σκέφτονται μόνο τον διορισμό και τίποτε παραπάνω. Δεν θέλω να βρεθώ σε τάξη του Δημοτικού, θέλω όμως να αξιοποιήσω τα όσα γνωρίζω, τα όσα εφαρμόζω στην πράξω, κλπ και στα παιδιά του δημοσιου σχολείου που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Μάλλον κακώς απάντησα στο όλο θέμα, απλά ηθελα να υποστηρίξω τις συναδέλφους οταν κάποιοι άδικα απαξιώνουν το πτυχίο μας.
Παράθεση από: Fiodora στις Αυγούστου 31, 2010, 08:21:35 pmαν είχες να κάνεις με δυσλεξία πχ, που εδώ ακόμα δεν είμαστε σε θέση επίσημα να μιλάμε για πρώιμη ανίχνευση, συνεπώς στα ΚΔΑΥ θα δεις κανένα διορισμένο με απόσπαση και αυτό απο σπόντα, τι απομένει? ίσως είναι διαφορετική η θέση μου αφού ανήκω και στην ειδική εκπαίδευση ή δεν διατυπώνω σωστά την άποψή μου. Δεν μου φταίει σε τίποτε ούτε η δασκάλα/ο δάσκαλος ούτε η βρεφονηπιοκόμος. Αυτό που θέλω και κακώς που δεν υπάρχει στην Ελλάδα είναι σωστή παιδεία γιατί ακόμα και στο θεμα της επιλογής της σχολής πολλοί μπορεί να βρέθηκαν είτε τυχαία είτε γιατί σκέφτονται μόνο τον διορισμό και τίποτε παραπάνω. Δεν θέλω να βρεθώ σε τάξη του Δημοτικού, θέλω όμως να αξιοποιήσω τα όσα γνωρίζω, τα όσα εφαρμόζω στην πράξω, κλπ και στα παιδιά του δημοσιου σχολείου που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Μάλλον κακώς απάντησα στο όλο θέμα, απλά ηθελα να υποστηρίξω τις συναδέλφους οταν κάποιοι άδικα απαξιώνουν το πτυχίο μας. Διορισμένμη με οργανική σε ΚΕΔΔΥ είμαι!
Παράθεση από: emmaki στις Αυγούστου 31, 2010, 08:46:57 pmΠαράθεση από: Fiodora στις Αυγούστου 31, 2010, 08:21:35 pmαν είχες να κάνεις με δυσλεξία πχ, που εδώ ακόμα δεν είμαστε σε θέση επίσημα να μιλάμε για πρώιμη ανίχνευση, συνεπώς στα ΚΔΑΥ θα δεις κανένα διορισμένο με απόσπαση και αυτό απο σπόντα, τι απομένει? ίσως είναι διαφορετική η θέση μου αφού ανήκω και στην ειδική εκπαίδευση ή δεν διατυπώνω σωστά την άποψή μου. Δεν μου φταίει σε τίποτε ούτε η δασκάλα/ο δάσκαλος ούτε η βρεφονηπιοκόμος. Αυτό που θέλω και κακώς που δεν υπάρχει στην Ελλάδα είναι σωστή παιδεία γιατί ακόμα και στο θεμα της επιλογής της σχολής πολλοί μπορεί να βρέθηκαν είτε τυχαία είτε γιατί σκέφτονται μόνο τον διορισμό και τίποτε παραπάνω. Δεν θέλω να βρεθώ σε τάξη του Δημοτικού, θέλω όμως να αξιοποιήσω τα όσα γνωρίζω, τα όσα εφαρμόζω στην πράξω, κλπ και στα παιδιά του δημοσιου σχολείου που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Μάλλον κακώς απάντησα στο όλο θέμα, απλά ηθελα να υποστηρίξω τις συναδέλφους οταν κάποιοι άδικα απαξιώνουν το πτυχίο μας. Διορισμένμη με οργανική σε ΚΕΔΔΥ είμαι!συγχαρητήρια γιατί είσαι απο τις τυχερές!