0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως παιδιά πριν 5μιση χρόνια είχα κάνει τα χαρτιά μου στην Κύπρο (ΠΕ02) και σε κανα 2 χρονάκια με βάση τους ρυθμούς που κυλάει το σύστημά τους έρχεται η σειρά μου για αναπλήρωση.....το σκέφτομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟ
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Μαΐου 11, 2010, 05:25:08 pmΕγώ πάντως παιδιά πριν 5μιση χρόνια είχα κάνει τα χαρτιά μου στην Κύπρο (ΠΕ02) και σε κανα 2 χρονάκια με βάση τους ρυθμούς που κυλάει το σύστημά τους έρχεται η σειρά μου για αναπλήρωση.....το σκέφτομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟ
Εάν επιλέξει κανείς την Αγγλία (εγώ μετανιώνω που δεν έμεινα μόνιμα μετά το πρώτο μεταπτυχιακό, αλλά μόνο για 1 χρόνο) πρέπει να ξέρει ότι τα σχολέια είναι ανεξάρτητα. Οι προσλήψεις γίνονται από το κάθε σχολέιο ξεχωρίστά με κριτήριο καθρά το κέρδος για το σχολέιο. Κέρδος και χρηματικό (πάιρνουμε τον πιο άπειρο εκπαιδευτικό, που χρειάζεται χαμηλότερο μισθό) αλλά και κέρδος στην απόδοση (ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι πολύ καλός, γιατί οι επιδοτήσεις εξαρτώνται από την επίδοση του σχολέιου στον έλεγχο). Αν έχετε προϋπηρεσία διδακτική σε σχολείο, τότε είναι πιθανό να σας αναγνωριστεί και να μην ξεκινήσετε με το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο. Τα 5 πρώτα χρόνια οι μισθοί είναι σχετικά χαμηλοί (υψηλότεροι από την Ελλάδα, αλλά αν υπολογίσουμε το κ΄σοτος ζωής βγαίνουν ίσως και λιγότερα από εδώέλα και τους φτάσαμε...χιχι αλλά μετά τον 5ο χρόνο σχεδόν απογειώνονται. Στα σχολέια δεν υπάρχει μονιμότητα, αλλά μορεί ανά πάσα στιγμή να σε διώξουν (είτε γιατί κρίθηκες αναποτελεσματικός, έιτε γιατί κρίθηκες ακριβός καθώς ανεβαίνει ο μισθός). Αν σε διώξει ένα σχολέιο και πας σε άλλο, δεν σημαίνει ότι το μισθολογικό κλιμάκιο σε ακολουθεί, αλλά διαπραγματεύεσαι από την αρχή.Εάν δεν έχεις διδακτική προϋπηρεσία, ίσως και να χρειαστεί να κάνεις PGCE για να αποκτήσεις το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (εγώ για κάποι λόγο, ίσως επειδή ήμουν στην ΕΑ, δεν χρειάστηκε να το κάνω), που σημαίνει 1 χρόνο σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο.Θεωρώ ότι γενικά δεν είναι πολύ εύκολο να σε πάρουν σε κάποιο σχολείο, γιατί προτιμούν στους native speakers. Ίσως να είναι ευκολότερο για τους φιλολόγους να πάνε σε κάποιο κολέγιο.Όσον αφορά τη ζωή, υπάρχει μεγάλη ακρίβεια. Το Λονδίνο και οι μεγάλες πόλεις είναι πολύ πιο ακριβές από τα χωριά (το Λονδίνο είναι σχεδόν απλησίαστο). Στο Λονδίνο, ένα δωμάτιο σε σπίτι με συγκάτοικο ή συγκατοίκους είναι σχεδόν 600 ευρώ το μήνα (4 εβδομάδες=1 μήνας). Η μετακινήσεις είναι επίσης πολύ ακριβές (Μετρό Λονδίνου: Μηνιαία κάρτα=150 ευρώ περίπου, τρένα=10 λίρες για μια διαδρομή 20 λεπτών, ταξί=7-8 λίρες για 5 μίλια).Πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετε το πτυχίο σας από το