0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσοχή: δεν μιλάμε, πλέον, απλώς για ένα δεύτερο πτυχίο (με βάση το οποίο μπορείς να πάρεις κάποια μαθήματα ανάθεσης του δεύτερου τίτλου σπουδών για τη συμπλήρωση ωραρίου, κάτι που συμβαίνεί ήδη), αλλά για επίσημη ΑΠΟΝΟΜΗ μιας ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, π.χ ΠΕ 01 - 02, ΠΕ 03 - 04, ΠΕ 04 - 12.04, κ.ο.κ.Πρόκειται για κάτι που θεσμοθετείται για πρώτη φορα στη χώρα μας.
H διάταξη περί 2ης ειδικότητας είναι τελείως ασαφής ... Θα μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να ζητήσει και μετάθεση με βάση τη 2η ειδικότητα;; Δηλαδή ποια ειναι η διαφορά με το υπάρχον καθεστώς. Δεν καταλαβαίνω.
Δεν κατάλαβα τη διαφορά... Υπονοείς κάτι?
Παράθεση από: xaan στις Μαΐου 15, 2010, 12:24:13 amΠροσοχή: δεν μιλάμε, πλέον, απλώς για ένα δεύτερο πτυχίο (με βάση το οποίο μπορείς να πάρεις κάποια μαθήματα ανάθεσης του δεύτερου τίτλου σπουδών για τη συμπλήρωση ωραρίου, κάτι που συμβαίνεί ήδη), αλλά για επίσημη ΑΠΟΝΟΜΗ μιας ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, π.χ ΠΕ 01 - 02, ΠΕ 03 - 04, ΠΕ 04 - 12.04, κ.ο.κ.Πρόκειται για κάτι που θεσμοθετείται για πρώτη φορα στη χώρα μας. Το ότι ένας από ΠΕ04 μπορεί να διδάξει π.χ. μαθηματικά (ΠΕ03) ίσχυε ήδη! Άσχετα αν σχεδόν ποτέ δεν εφαρμοζόταν. Στην τελική, ένας π.χ. φυσικός πιο καλά θα ξέρει μαθηματικά παρά χημεία/βιολογία/γεωγραφία (και ας μην έχει πρόβλημα σε αυτά τα 3 έτσι κι αλλιώς).Και το μέχρι τώρα σύστημα ήταν απαράδεκτο και μόνο για το καλό του μαθητή δεν ήταν. Τώρα θα το μπαχαλέψουν τελείως.. γιατί "πρώτα ο.. προϋπολογισμός"!
μεχρι στιγμης αν ησουν Πχ θεολογος που ειχες πτυχιο φιλολογιας δε μπορουσε να διδαξει αρχαια,ιστορια κτλ. Τωρα θα μπορει να τα διδασκει χωρις να κανει μεταταξη. απ οτι καταλαβα θα μπορει επισης να παιρνει και οργανικο κενο φιλλολογου και θεολογου επιλεγοντας ενα απο τα δυο, αλλα θα εχει πρωτη αναθεση και τα θρησκευτικα και τα αρχαια. Ουσιαστικα αυξανεται η ευελιξια. καλο για τους διορισμενους, κακο για τους αδιοριστους γιατι οι υπεραριθμια στους θαολογους θα καλυψει μερος των φιλολογων.Οι αναθεσεις ειναι καθορισμενες και μαλλον θα γινει αναπροσαρμογη τους ελπιζω προς το καλυτερο(αν και δεν το πιστευω, απλα οι υπεραριθμιες της μιας ειδικοτητας βλεπω να καλυπτουν τις ελλειψεις, με δευτερο πτυχιο στην αρχη και αργοτερα ισως χωρις)
Και μια απλή ερώτηση προς σκέψη(αν και η απάντηση είναι προφανής)...Γιατί ενώ είμαι ΠΕ20(Πληροφορικός ΤΕΙ), να δηλώσω και το πτυχίο των Μαθηματικών μου, αν δεν αμοιφθώ γι' αυτό? Ως Πληροφορικός πέτυχα στον ΑΣΕΠ, οπότε γιατί να επωμιστώ και δεύτερη (σαφώς πιο δύσκολη) ειδικότητα, αν δεν το εξαργυρώσω? Για να μη με στείλουν να συμπληρώσω ωράριο στου διαόλου τη μάνα? Ε άντε αυτό να συμβεί 1-3 χρονιές και μετά τέρμα, ενώ η ανάθεση δεύτερου κλάδου θα είναι μόνιμη!Πάντως, τελείως ουτοπικό μου φαίνεται να δηλώσω κι άλλο πτυχίο μου και να το χρησιμοποιώ, χωρίς να πληρώνομαι (και πόσο?) γι' αυτό... Μάλλον για θύματα ψάχνει το υπουργείο.