0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω να κάνω την εξής ερώτηση:Αν κάποιος είναι απόφοιτος πχ του φυσικού και κανει μεταπτυχιακο σε ενα αλλο τμημα πχ στο μαθηματικο (οχι πεο4 παλι γι αυτο ανεφερα τα μαθηματικα) τοτε θα διδασκει και μαθηματικα και φυσικη? Στο ενα τονιζω εχει παρακολουθησει τις προπτυχιακες σπουδες και στο αλλο μονο τις μεταπτυχιακες, Τι γινεται τοτε;
Παράθεση από: claire_t στις Μαΐου 19, 2010, 11:48:07 amΈχω να κάνω την εξής ερώτηση:Αν κάποιος είναι απόφοιτος πχ του φυσικού και κανει μεταπτυχιακο σε ενα αλλο τμημα πχ στο μαθηματικο (οχι πεο4 παλι γι αυτο ανεφερα τα μαθηματικα) τοτε θα διδασκει και μαθηματικα και φυσικη? Στο ενα τονιζω εχει παρακολουθησει τις προπτυχιακες σπουδες και στο αλλο μονο τις μεταπτυχιακες, Τι γινεται τοτε;H διάταξη είναι σαφέστατη: η απονομή δεύτερης ειδικότητας είναι συνάρτηση του πτυχίου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς των αναθέσεων, προβλέπεται ότι όποιος έχει δεύτερο πτυχίου ή μεταπτυχιακό, μπορεί να διδάξει συναφή μαθήματα προς συμπλήρωση του ωραρίου του. Δηλ. εν προκειμένω ο φυσικός με μεταπτυχιακό στα μαθηματικά μπορεί και σήμερα να διδάξει μαθηματικά, χωρίς, όμως, να του αναγνωρίζεται δεύτερη ειδικότητα (όπως θα μπορεί να συμβεί στο εγγύς μέλλον εάν έχει πτυχίο (προπτυχιακό) στα μαθηματικά, κάτι που έρχεται να καθιερώσει ο νέος νόμος.
Παράθεση από: killbill στις Μαΐου 18, 2010, 11:18:40 pmΦυσικά αυτό θα βόλευε όχι μόνο τους καθαρόαιμους πληροφορικούς μιας και θα ανοίξουν θέσεις για αυτούς, αλλά και τους ίδιους του μη-καθαρόαιμους πληροφορικούς, μιας και το να επιστρέψουν στην βασική τους ειδικότητα είναι κάτι που το θέλουν όλοι και το επιθυμούν.Για αυτό δε θα παίρνα όρκο .... Γιατί δηλαδη μια θέση σε ένα γυμνάσιο που την καλύπτει ένας πληροφορικός μη-καθορόαιμος να θέλει να την αλλάξει με μαθηματικά;; Πιο απαιτητικό το μάθημα των μαθηματικών και επιτρεψτε μου να πω πιο 'αντιπαθητικό' το μάθημα των μαθηματικών για τα παιδια...
Φυσικά αυτό θα βόλευε όχι μόνο τους καθαρόαιμους πληροφορικούς μιας και θα ανοίξουν θέσεις για αυτούς, αλλά και τους ίδιους του μη-καθαρόαιμους πληροφορικούς, μιας και το να επιστρέψουν στην βασική τους ειδικότητα είναι κάτι που το θέλουν όλοι και το επιθυμούν.
τι λεμε τωρα ρε παιδια, η πληροφορικη ειναι το δευτερο πιο χαλαρο μαθημα μετα τη γυμναστικ. θα πρεπει να ειναι τρελος καποιος για να προτιμησει να διδασκει μαθηματικα απο word, exel σε pc και σε μισο τμημα!! Μη τρελαθουμε κιολας.
Για τη μετάθεση είπα 3-4 χρόνια περισσότερο από το να την πάρω ως Μαθηματικός, γιατί μη μου πεις ότι η οργανική άμα γίνω ΠΕ03, θα μου δοθεί αύριο...Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι.. πως δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, ειδικά κρίνοντας από όσα συνέβησαν λίαν προσφάτως (ποιος τα περίμενε προ εξαμήνου.. μείωση μισθών κλπ?).Άρα προτιμώ να κρίνω με τα υπάρχοντα δεδομένα, αφού το μέλλον είναι αβέβαιο. Αν γίνουν μετατάξεις το ξανασυζητάμε, αλλά επειδή μπορεί αντί να γίνουν μετατάξεις οι Πληροφορικοί να παίρνουν νωρίτερα σύνταξη (ανυπόστατο σενάριο, αλλά εξίσου υποθετικό με τα δικά σου, που αφορούν τα γραφεία), προτιμώ να μην κάνω βεβιασμένες κινήσεις ακολουθώντας φήμες...Και το βασικότερο..Ειδικά για το πτυχίο του Μαθηματικού έδωσα κάποια χρόνια παραπάνω..Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΔΕ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ)... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ...Ας βρουν άλλο κορόϊδο να καταθέσει δύο πτυχία και να πληρώνεται για το ένα... και απλά με φήμες για τυχόν απόλυση ή μετάταξη μου (τελείως έωλες μου φαίνονται), δεν αλλάζω τομέα. Αρκετά έχουμε υποστεί ήδη...
Απόσπασμα από το άρθρο 7 παράγραφος 6:Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια