0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
O νόμος είναι σαφής, σαφέστατος και λέει ότι για την απόδοση της 2ης ειδικότητας θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει τις προϋποθέσεις απόδοσης (π.χ. μπορεί να ορίζει ότι θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει καταστεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος). Ολα τ' άλλα (περί άμεσης αναγνώρισης 2ης ειδικότητας, κλπ) συνιστούν (κακής ποιότητας) παραπληροφόρηση.
Και όμως ξέρω μερικούς που θα το κάνουν ή που το έχουν κάνει ήδη. Γνωρίζω οικονομολόγο που τον τρέχουν σε 3 σχολεία να καλύψει ωράριο μιας και το μάθημά του έχει πολύ λίγες ώρες στην εκπαίδευση. Αυτός έδωσε κατατακτήριες και τελείωσε και μαθηματικό και αποφοίτησε μόλις τον Ιούνιο του 2010. Τα Μαθηματικά είναι βαρύ μάθημα με πληθώρα ωρών σε κάθε τάξη από 1η Γυμνασίου μέχρι 3η Λυκείου. Έτρεξε από την πρώτη στιγμή να αναγνωρίσει 2η ειδικότητα. Αντί στο σχολείο του να πάρουν αναπληρωτή μαθηματικό που παίρνουν κάθε χρόνο, θα καλύψει αυτός το ωράριό του. Άσχημα είναι; Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου!
@xaanΕγώ θα κάνω την αίτηση με αναφορά στο νόμο και θα δω τι θα μου απαντήσουν.Νομίζω ότι είναι καλύτερο να ασχοληθεί η διοίκηση με το θέμα.Ας κάνουν ερώτημα στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.
Παράθεση από: killbill στις Ιουλίου 29, 2010, 08:15:40 pmΚαι όμως ξέρω μερικούς που θα το κάνουν ή που το έχουν κάνει ήδη. Γνωρίζω οικονομολόγο που τον τρέχουν σε 3 σχολεία να καλύψει ωράριο μιας και το μάθημά του έχει πολύ λίγες ώρες στην εκπαίδευση. Αυτός έδωσε κατατακτήριες και τελείωσε και μαθηματικό και αποφοίτησε μόλις τον Ιούνιο του 2010. Τα Μαθηματικά είναι βαρύ μάθημα με πληθώρα ωρών σε κάθε τάξη από 1η Γυμνασίου μέχρι 3η Λυκείου. Έτρεξε από την πρώτη στιγμή να αναγνωρίσει 2η ειδικότητα. Αντί στο σχολείο του να πάρουν αναπληρωτή μαθηματικό που παίρνουν κάθε χρόνο, θα καλύψει αυτός το ωράριό του. Άσχημα είναι; Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου!Ναι, αλλά αν έχεις πρώτη ειδικότητα σαν τη δικιά μου, ΠΕ02, γιατί να φορτωθείς, ενδεχομένως και ως υπερωρία, τις ώρες της Οικιακής Οικονομίας. Εγώ δεν πρόκειται να το καταθέσω το δεύτερο πτυχίο. Αν μπορούμε να κάνουμε αίτηση μετάθεσης με βάση και τις δύο ειδικότητες, πάει καλά.
Παράθεση από: fair_play στις Ιουλίου 29, 2010, 08:33:39 am@xaanΕγώ θα κάνω την αίτηση με αναφορά στο νόμο και θα δω τι θα μου απαντήσουν.Νομίζω ότι είναι καλύτερο να ασχοληθεί η διοίκηση με το θέμα.Ας κάνουν ερώτημα στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.Πολύ σωστή κίνηση!
Παράθεση από: killbill στις Ιουλίου 29, 2010, 08:15:40 pmΑντί στο σχολείο του να πάρουν αναπληρωτή μαθηματικό που παίρνουν κάθε χρόνο, θα καλύψει αυτός το ωράριό του. Άσχημα είναι; Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου!Κάνεις λάθος! ...... Εαν, όμως, αναγνωρίζονταν στον οικονομολόγο του σχολείου η2η ειδικότητα του μαθηματικού, τότε, ναί θα κάλυπτε αυτός τις ώρες των μαθηματικών.
Αντί στο σχολείο του να πάρουν αναπληρωτή μαθηματικό που παίρνουν κάθε χρόνο, θα καλύψει αυτός το ωράριό του. Άσχημα είναι; Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου!
Υπάρχουν διευθύνσεις που ερμηνεύοντας -στρεβλά κατά την άποψή μου- τον νόμο, λένε “αφού πήρες μαθήματα 2ης ανάθεσης, δεν μπορείς να κάνεις χρήση του 2ου πτυχίου” και υπάρχουν και διευθύνσεις που λένε “ωραία, πήρες ό,τι ήταν να πάρεις από 2η ανάθεση, συμπλήρωσε τώρα με μαθήματα 2ου πτυχίου”.