0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να κάνω και εγώ μια "κουλή" ερώτηση;Έστω ότι έχουμε έναν μαθηματικό, που έχει και πτυχίο φυσικού, και μετά λόγω τρέλας έχει πάρει και πτυχίο φιλολόγου....Αυτός θα διδάσκει όοοοοολα τα μαθήματα σε ένα σχολείο; Θα μπορεί να διδάξει μαθηματικά (λογικότατο αφού είανι διορισμένος ως μαθηματικός), φυσική (αφού έχει πτυχίο φυσικού), χημεία (δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει ακ΄΄ομα, αλλά εμένα φυσικός μου έκανε χημεία στο σχολείο), βιολογία (το ίδο με το προηγούμενο) και φιλολογικά μαθήματα;;;;;;Άρα αν βάλουμε έναν τέτοι "πολυεκπαιδευτικό" σε κάποια σχολεία ειδικά σε νησιά που δεν ε΄χουν πολλούς μαθητές, έχουμε 1 για όλα!!!!!!!!!
Παράθεση από: emmaki στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:19:49 amΝα κάνω και εγώ μια "κουλή" ερώτηση;Έστω ότι έχουμε έναν μαθηματικό, που έχει και πτυχίο φυσικού, και μετά λόγω τρέλας έχει πάρει και πτυχίο φιλολόγου....Αυτός θα διδάσκει όοοοοολα τα μαθήματα σε ένα σχολείο; Θα μπορεί να διδάξει μαθηματικά (λογικότατο αφού είανι διορισμένος ως μαθηματικός), φυσική (αφού έχει πτυχίο φυσικού), χημεία (δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει ακ΄΄ομα, αλλά εμένα φυσικός μου έκανε χημεία στο σχολείο), βιολογία (το ίδο με το προηγούμενο) και φιλολογικά μαθήματα;;;;;;Άρα αν βάλουμε έναν τέτοι "πολυεκπαιδευτικό" σε κάποια σχολεία ειδικά σε νησιά που δεν ε΄χουν πολλούς μαθητές, έχουμε 1 για όλα!!!!!!!!!O νέος νόμος αναφέρεται για απονομή δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο (πέραν εκείνου του διορισμού του). Ουδεμία αναφορά γίνεται σε τρίτο πτυχίο, όπως αναφέρεις στο παράδειγμά σου...
Παράθεση από: xaan στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:39:37 pmΠαράθεση από: emmaki στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:19:49 amΝα κάνω και εγώ μια "κουλή" ερώτηση;Έστω ότι έχουμε έναν μαθηματικό, που έχει και πτυχίο φυσικού, και μετά λόγω τρέλας έχει πάρει και πτυχίο φιλολόγου....Αυτός θα διδάσκει όοοοοολα τα μαθήματα σε ένα σχολείο; Θα μπορεί να διδάξει μαθηματικά (λογικότατο αφού είανι διορισμένος ως μαθηματικός), φυσική (αφού έχει πτυχίο φυσικού), χημεία (δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει ακ΄΄ομα, αλλά εμένα φυσικός μου έκανε χημεία στο σχολείο), βιολογία (το ίδο με το προηγούμενο) και φιλολογικά μαθήματα;;;;;;Άρα αν βάλουμε έναν τέτοι "πολυεκπαιδευτικό" σε κάποια σχολεία ειδικά σε νησιά που δεν ε΄χουν πολλούς μαθητές, έχουμε 1 για όλα!!!!!!!!!O νέος νόμος αναφέρεται για απονομή δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο (πέραν εκείνου του διορισμού του). Ουδεμία αναφορά γίνεται σε τρίτο πτυχίο, όπως αναφέρεις στο παράδειγμά σου... ΄Το ότι δεν αναφερέται σημαίνει αυτομάτως και ότι δεν ισχύει; Νομίζω ότι σημαίνει ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα κάποια παρόμοια περίπτωση.....Τι θα γίνει αν υπάρξει;;;;;;
Παράθεση από: xaan στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:13:47 amAτυχές το παράδειγμα με τον "θεολόγο που έχει και πτυχίο φιλολογίας και θα μπορεί να διδάξει και Ιστορία", γιατί ο θεολόγος εκ των ισχυόντων, μπορεί να διδάξει με β' ανάθεση Ιστορία και χωρίς να έχει πτυχίο φιλολογίας. Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από όσα είπα. Ο θεολόγος μέχρι τώρα θα δίδασκε την ιστορία ως
Aτυχές το παράδειγμα με τον "θεολόγο που έχει και πτυχίο φιλολογίας και θα μπορεί να διδάξει και Ιστορία", γιατί ο θεολόγος εκ των ισχυόντων, μπορεί να διδάξει με β' ανάθεση Ιστορία και χωρίς να έχει πτυχίο φιλολογίας.
Νομίζω ότι στην πράξη η δεύτερη ειδικότητα θα λειτουργήσει ως εξής:Ο Θεολόγος (1η ειδικότητα) - Φιλόλογος (2η ειδικότητα) θα πάρει τα μαθήματα της 1ης ειδικότητας. Αν συμπληρώσει το ωράριο του τέλος.Αν δεν συμπληρώσει ωράριο, τότε παίρνει μαθήματα της 2ης ειδικότητας μέχρι να συμπληρώσει το ωράριο του.Αλλιώς τι θα γίνει; Θα πει ότι θέλω π.χ.10 ώρες Θεολογικά και 8 ώρες Φιλολογικά; Δεν μου φαίνεται λογικό.
Δηλαδή, σήμερα που δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη ο θεσμός της 2ης ειδικότητας, ...δεν πέφτει μαγειρική;
Eγώ πιστεύω ότι με την αναγνώριση της 2ης ειδικότητας θα χωρίσει η ήρα από το στάρι. Εσείς;
Ας υποθέσουμε ότι μου αποδίδεται ή δεύτερη ειδικότητα(ΠΕ03 Μαθηματικών) που με ενδιαφέρει.Μπορώ να κάνω αίτηση για βελτίωση θέσης (για οργανική θέση) χρησιμοποιώντας πλέον τη δεύτερη ειδικότητα;Αν παραμείνω στο σχολείο μου, η οργανική που έχω θα αφορά την πρώτη ειδικότητα ή τη δεύτερη;Θα μπορώ να διδάσκω τα μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (Μαθηματικά) με πρώτη ανάθεση και ως αρχαιότερος των συναδέλφων να καλύπτω πρώτος ωράριο; Θα έχω τα ίδια δικαιώματα (και υποχρεώσεις λοιπόν) όπως και με την πρώτη ειδικότητα;Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει;Άραγε οι συνάδελφοι και οι προιστάμενοί μας στο υπουργείο έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους για το θέμα αυτό;