0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: killbill στις Μαΐου 08, 2011, 11:39:38 amμα ούτως ή άλλως υπάρχουν πχ γυμναστές που είναι στη δευτεροβάθμια και συμπληρώνουν ωράριο στην πρωτοβάθμια. Το ίδιο συμβαίνει και με καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Μπορείς να καλύπτεις ώρες και στις δύο βαθμίδες. Μόνο που ως Νηπιαγωγός δεν γίνεται να συμπληρώνω ωράριο, αλλά θα πρέπει να διατεθώ εξ΄ολοκλήρου για να αναλάβω το τμήμα. Όπως και να έχει, θετική είναι η εξέλιξη.
μα ούτως ή άλλως υπάρχουν πχ γυμναστές που είναι στη δευτεροβάθμια και συμπληρώνουν ωράριο στην πρωτοβάθμια. Το ίδιο συμβαίνει και με καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Μπορείς να καλύπτεις ώρες και στις δύο βαθμίδες.
Παράθεση από: telhina στις Μαΐου 08, 2011, 11:45:25 amΠαράθεση από: killbill στις Μαΐου 08, 2011, 11:39:38 amμα ούτως ή άλλως υπάρχουν πχ γυμναστές που είναι στη δευτεροβάθμια και συμπληρώνουν ωράριο στην πρωτοβάθμια. Το ίδιο συμβαίνει και με καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Μπορείς να καλύπτεις ώρες και στις δύο βαθμίδες. Μόνο που ως Νηπιαγωγός δεν γίνεται να συμπληρώνω ωράριο, αλλά θα πρέπει να διατεθώ εξ΄ολοκλήρου για να αναλάβω το τμήμα. Όπως και να έχει, θετική είναι η εξέλιξη.Έτσι όπως είναι πλέον τα πράγματα, καλό είναι να αναγνωρίσεις τη δεύτερη ειδικότητα, ακόμη και αν δεν σου χρειάζεται άμεσα. Με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, μπορεί πχ. κάποια στιγμή στο μέλλον να είναι δύσκολο να μείνεις στην περιοχή που είσαι ως βρεφονηπιοκόμος, οπότε καλό είναι να έχεις τότε και τη δεύτερη ειδικότητα.
Παράθεση από: telhina στις Μαΐου 08, 2011, 11:45:25 amΠαράθεση από: killbill στις Μαΐου 08, 2011, 11:39:38 amμα ούτως ή άλλως υπάρχουν πχ γυμναστές που είναι στη δευτεροβάθμια και συμπληρώνουν ωράριο στην πρωτοβάθμια. Το ίδιο συμβαίνει και με καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Μπορείς να καλύπτεις ώρες και στις δύο βαθμίδες. Μόνο που ως Νηπιαγωγός δεν γίνεται να συμπληρώνω ωράριο, αλλά θα πρέπει να διατεθώ εξ΄ολοκλήρου για να αναλάβω το τμήμα. Όπως και να έχει, θετική είναι η εξέλιξη.Έτσι όπως είναι πλέον τα πράγματα, καλό είναι να αναγνωρίσεις τη δεύτερη ειδικότητα, ακόμη και αν δεν σου χρειάζεται άμεσα. Με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, μπορεί πχ. κάποια στιγμή στο μέλλον να είναι δύσκολο να μείνεις στην περιοχή που είσαι ως βρεφονηπιοκόμος, οπότε καλό είναι να έχεις τότε και τη δεύτερη ειδικότητα.Είμαι πάντως περίεργη: Το ότι βγήκε η τροπολογία σημαίνει ότι επιτέλους ασχολήθηκαν με το θέμα και θα ακολουθήσει και η Υ.Α.;
Εγώ πάλι δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες. Υπάρχει και η εμπειρία άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων, όπως της Γερμανίας, όπου οι εκπαιδευτικοί έχουν τουλάχιστον δύο ειδικότητες.