*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550948 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #518 στις: Απριλίου 21, 2012, 09:45:35 pm »
Αλήθεια, ας το προτείνει αυτό που λες κάποιος στους εφοριακούς: "να παίρνετε την δουλειά στο σπίτι σας  κι ας δουλεύετε για ένα 3ωρο την μια μέρα, ένα 5ωρο την άλλη, ένα 4ωρο την μεθεπόμενη μόνο με το κοινό με αρκετά κενά ενδιάμεσα και να σας δίνουμε 600 ευρώ το μήνα". Λες να το θεωρούσαν προνομιούχο όλο αυτό;;; Να'βλεπες εκεί απεργίες διαρκείας......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:34:42 »

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Απριλίου 21, 2012, 09:48:33 pm »
Αλήθεια, ας το προτείνει αυτό που λες κάποιος στους εφοριακούς: "να παίρνετε την δουλειά στο σπίτι σας  κι ας δουλεύετε για ένα 3ωρο την μια μέρα, ένα 5ωρο την άλλη, ένα 4ωρο την μεθεπόμενη μόνο με το κοινό με αρκετά κενά ενδιάμεσα και να σας δίνουμε 600 ευρώ το μήνα". Λες να το θεωρούσαν προνομιούχο όλο αυτό;;; Να'βλεπες εκεί απεργίες διαρκείας......
;D ;D ;D
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Απριλίου 21, 2012, 10:17:53 pm »
Προσωπικά δεν έχω προβλημα να μένω στο σχολείο να ετοιμάζω τα μαθηματά μου, αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η αύξηση ωρών διδασκαλίας....Αυτό δεν συζητάμε βρε παιδιά;;; Εσύ τι λες πάνω σε αυτό;;;
Ναι ακριβώς αυτό συζητάμε.
Το θέμα είναι ότι η αύξηση ωρών διδασκαλίας συνεπάγεται περισσότερες ώρες παραμονής στο σχολείο κάτι που ξεβολεύει πολλούς που είχαν συνηθήσει να πηγαίνουν για ένα 3ωρο στο σχολείο και μετά σπίτι.  Και είναι πολλοι αυτοί. Εκεί κολλάει το πράμα. Οι κακές συνήθειες βλέπεις δεν κόβονται εύκολα!

Το θεωρώ ακραίο και προκλητικό να πηγαίνει κάποιος για το 3ωρό του και μετά σπίτι για... "συνέχιση" της δουλειάς για να μην έχει βαβούρα! ποιός έργαζόμενος σε ποιόν τομέα δεν έχει βαβούρα;
Επίσης το θεωρώ ακραίο να έχεις 7ώρες διδασκαλίας την ημέρα!
Η χρυσή τομή για μένα είναι οι ώρες διδασκαλίας να μείνουν ώς έχουν αλλά υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να κάνουν την δουλειά που θα έκαναν και σπίτι τους, ή άλλες δουλειές γραφείου.

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Απριλίου 21, 2012, 10:49:46 pm »
Προσωπικά δεν έχω προβλημα να μένω στο σχολείο να ετοιμάζω τα μαθηματά μου, αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η αύξηση ωρών διδασκαλίας....Αυτό δεν συζητάμε βρε παιδιά;;; Εσύ τι λες πάνω σε αυτό;;;
Ναι ακριβώς αυτό συζητάμε.
Το θέμα είναι ότι η αύξηση ωρών διδασκαλίας συνεπάγεται περισσότερες ώρες παραμονής στο σχολείο κάτι που ξεβολεύει πολλούς που είχαν συνηθήσει να πηγαίνουν για ένα 3ωρο στο σχολείο και μετά σπίτι.  Και είναι πολλοι αυτοί. Εκεί κολλάει το πράμα. Οι κακές συνήθειες βλέπεις δεν κόβονται εύκολα!

Το θεωρώ ακραίο και προκλητικό να πηγαίνει κάποιος για το 3ωρό του και μετά σπίτι για... "συνέχιση" της δουλειάς για να μην έχει βαβούρα! ποιός έργαζόμενος σε ποιόν τομέα δεν έχει βαβούρα;
Επίσης το θεωρώ ακραίο να έχεις 7ώρες διδασκαλίας την ημέρα!
Η χρυσή τομή για μένα είναι οι ώρες διδασκαλίας να μείνουν ώς έχουν αλλά υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να κάνουν την δουλειά που θα έκαναν και σπίτι τους, ή άλλες δουλειές γραφείου.
Το θέμα όμως φαντάζομαι που μας "καιει" όλους είναι η αύξηση ωραρίου.
Όσον αφορά το να κάθονται οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο από τις 8-2 ανεξαρτήτως προγράμματος, για να ετοιμάζουν τα μαθήματά τους κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων δεν γίνεται δυστυχώς. Θα σου δώσω προσωπικό παράδειγμα. Μία φορά την εβδομάδα έχω το περιβόητο τρίωρο. Εκείνη λοιπόν η μέρα είναι με πολλά κενά ενδιάμεσα έτσι που να κάθομαι όλη μέρα εκεί.....Είναι η πιο κουραστική μου μέρα.Εχω προσπαθήσει στις τέσσερις ώρες κενού που έχω να διορθώσω ή να ετοιμάσω μάθημα. Να σου πω τι γίνεται πάντα; Το κενό μου συμπίπτει με το κενό άλλων συναδέλφων που θα συζητάνε μεταξύ τους ( θέλοντας και μη συμμετέχω κι εγώ), έρχονται μαθητές να ζητήσουν φωτοτυπίες ( γιατί ακόμη τα βιβλία έρχονται.....), εμφανίζεται η διεύθυνση και αναθέτει διάφορα "δώστε μου έναν αριθμό πρωτοκόλλου, βρείτε μου ένα έγγραφο, κτλ). Αλλά ρε συ, killbill, εγώ θα σου πω και το άλλο: για να ετοιμάσεις σωστά ένα μάθημα θες την βιβλιοθήκη σου, τις σημειώσεις σου, τα βοηθήματά σου, τα δικά σου εν πάση περιπτώσει βιβλία που δεν μπορείς να κουβαλάς στο σχολείο, γιατί πολύ απλά δεν έχεις το γραφείο σου για να τα ακουμπήσεις κάπου. Αν ήταν να κάνουμε την δουλεια μας στο σχολείο δεν θα ήταν καλό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Εγώ για να δουλέψω θέλω απόλυτη ησυχία, δεν θέλω να με διακόπτουν ανα πάσα στιγμή , αποσυντονίζομαι, βρε αδελφέ, πώς το λένε;;;))θέλω τις σημειώσεις μου, τους ντοσιέδες μου.......Πώς να δουλέψω; πες μου, εσύ πώς θα τα κατάφερνες ή πώς τα καταφέρνεις;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:34:42 »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Απριλίου 21, 2012, 10:53:20 pm »
όντως killBill πως τα καταφέρνεις αυτά που λέει η marita;
Να προσθέσω και εγώ ότι θέλω ένα γραφείο και στα 3 σχολεία, και ένα laptop,(που αν θέλουν να το πάρω μόνος μου πρέπει να μου δώσουν πάνω από 800 το μήνα). Πως λύνονται αυτά;

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Απριλίου 21, 2012, 10:55:43 pm »
δεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του.

Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.

η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!

Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος;

Προφανώς και οι εκπαιδευτικοί την όποια διοικητική δουλειά (απουσίες, μητρώο κλπ) την διεκπεραιώνουν στο σχολείο, δεν την παίρνουν σπίτι τους, απογορεύεται κάτι τέτοιο! Τα διοικητικά έγγραφα δεν ανήκουν στον υπάλληλο αλλά στο σχολείο, ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια ή φθορά και όχι οι καθηγητές!
O όποιος παραλληλισμός των εκπαιδευτικών με τους διοικητικούς υπαλλήλους λοιπόν είναι τουλάχιστο ατυχής εαν όχι εκ του πονηρού.

Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο. (Εξαίρεση αποτελούν οι πληροφορικοί στο παραπάνω καθώς διαθέτουν εργαστήριο και μόνιμη πρόσβαση στο ιντερνετ οπότε άνετα μπορούν να έχουν όλη τους τη δουλειά σε κάποιον ασφαλή υπολογιστή και να προετοιμάζουν χωρίς κόπο τα πάντα).

Το θέμα μας όμως δεν είναι το ποιοι θα προσφερθούν να δουλέψουν στο σχολείο για την προετοιμασία και τις διορθώσεις, αλλά το εαν ο κλάδος οφείλει να δεχτεί αυξηση του διδακτικού ωραρίου, συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς μειώσεις μισθών!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2012, 02:10:22 pm από mous »

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Απριλίου 21, 2012, 11:05:58 pm »
δεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του.

Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.

η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!

Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος;

Προφανώς και οι εκπαιδευτικοί την όποια διοικητική δουλειά (απουσίες, μητρώο κλπ) την διεκπεραιώνουν στο σχολείο, δεν την παίρνουν σπίτι τους, απογορεύεται κάτι τέτοιο! Τα διοικητικά έγγραφα δεν ανήκουν στον υπάλληλο αλλά στο σχολείο, ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια ή φθορά και όχι οι καθηγητές!
O όποιος παραλληλισμός των εκπαιδευτικών με τους διοικητικούς υπαλλήλους λοιπόν είναι τουλάχιστο ατυχής εαν όχι εκ του πονηρού.

Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο. (Εξαίρεση αποτελούν οι πληροφορικοί στο παραπάνω καθώς διαθέτουν εργαστήριο και μόνιμη πρόσβαση στο ιντερνετ οπότε άνετα μπορούν να έχουν όλη τους τη δουλειά σε κάποιον ασφαλή υπολογιστή και να προετοιμάζουν χωρίς κόπο τα πάντα).

Το θέμα μας όμως δεν είναι το ποιοι θα προσφερθούν να δουλέψουν στο σχολείο για την προετοιμασία και τις διορθώσεις, αλλά το εαν ο κλάδος οφείλει να δεχτεί αυξηση του διδακτικού ωραρίου, συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς μειώσεις μισθών!
Πόσο μα πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί αλύπητα μισθολογικά και μας ετοιμάζουν χειρότερα. Επαναλαμβάνω: αύξηση ωραρίου θα πλήξει μόνο τους συνεπείς καθηγητές.....γιατί πολύ απλά θα λιώνουν στην δουλειά......θα πληρώνονται ελάχιστα, δεν θα αντέξουν.......

Αποσυνδεδεμένος EVILINA89

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Απριλίου 21, 2012, 11:42:46 pm »

Επαναλαμβάνω: αύξηση ωραρίου θα πλήξει μόνο τους συνεπείς καθηγητές.....γιατί πολύ απλά θα λιώνουν στην δουλειά......θα πληρώνονται ελάχιστα, δεν θα αντέξουν.......

+++++++++++++++
Tα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία.

Αποσυνδεδεμένος sxedia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Απριλίου 21, 2012, 11:57:07 pm »
Αν παμε στις 22 ωρες και τα αλλα τα λαμογια κανουν μονο 10 ωρες επειδη μου το παιζουν τρελλιτσα, να πληρωνομαστε εμεις κανονικα(αυτα τα λιγα που παιρνουμε) και αυτοι να παιρνουν τα 10/22 του μισθου τους ....

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:13:25 am »
Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο.

1. Επειδή δε μου είναι απολύτως κατανοητό, μπορείς να εξηγήσεις πως από το "είναι ευθύνη του καθηγητή" συνάγεται το "δε μπορώ να το κάνω στο σχολείο";

2. Το τεράστιο αρχείο που περιγράφεις θα ήταν πιο χρήσιμο στο σχολείο για να μπορούν να το συμβουλεύονται και οι άλλοι συνάδελφοι. Αν μάλιστα δημιουργήθηκε στα πλαίσια της απασχόλησής σου στο σχολείο, και πληρώθηκες γι' αυτό (επίδομα εξωδιδακτικής και έτσι), μάλλον δεν έχεις δικαίωμα να το οικειοποιείσαι για αποκλειστική χρήση.

3. Τα σχολεία έχουν internet και υπολογιστές, και μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δε μπορείς να βρεις υπολογιστή ελεύθερο από 8.10 μέχρι 14.00 ή ότι το εργαστήριο είναι διαρκώς σε χρήση. (το ξέρεις φαντάζομαι ότι το εργαστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς)

4. Τέλος, όταν εννοείς ότι δε μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστος, τι εννοείς; Ότι ντρέπεσαι να πεις στους συναδέλφους να μιλάνε πιο χαμηλόφωνα, ή ότι δε σέβονται τη λογική σου αυτή επιθυμία; Η υπηρεσία πρέπει να στο εξασφαλίσει και αυτό;

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:18:06 am »
Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο.

1. Επειδή δε μου είναι απολύτως κατανοητό, μπορείς να εξηγήσεις πως από το "είναι ευθύνη του καθηγητή" συνάγεται το "δε μπορώ να το κάνω στο σχολείο";

2. Το τεράστιο αρχείο που περιγράφεις θα ήταν πιο χρήσιμο στο σχολείο για να μπορούν να το συμβουλεύονται και οι άλλοι συνάδελφοι. Αν μάλιστα δημιουργήθηκε στα πλαίσια της απασχόλησής σου στο σχολείο, και πληρώθηκες γι' αυτό (επίδομα εξωδιδακτικής και έτσι), μάλλον δεν έχεις δικαίωμα να το οικειοποιείσαι για αποκλειστική χρήση.

3. Τα σχολεία έχουν internet και υπολογιστές, και μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δε μπορείς να βρεις υπολογιστή ελεύθερο από 8.10 μέχρι 14.00 ή ότι το εργαστήριο είναι διαρκώς σε χρήση. (το ξέρεις φαντάζομαι ότι το εργαστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς)

4. Τέλος, όταν εννοείς ότι δε μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστος, τι εννοείς; Ότι ντρέπεσαι να πεις στους συναδέλφους να μιλάνε πιο χαμηλόφωνα, ή ότι δε σέβονται τη λογική σου αυτή επιθυμία; Η υπηρεσία πρέπει να στο εξασφαλίσει και αυτό;
Φαντάζομαι αστειεύεσαι.......Η λογική σου - ειδικά στο 2- ειναι αν μη τι άλλο...αστεία!

Αποσυνδεδεμένος sxedia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:20:38 am »
ο Marcus υπηρετει σε δημοσιο σχολειο η σε κανενα Αμερικανικο Κολλεγιο?

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:24:57 am »
Οσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις αυτές ( δύσκολο να δουλέψω στο σχολείο για τους χ ή ψ λόγους) ας μας πουν πώς δουλεύουν αυτοί, μπας και δεν το έχουμε ψάξει αρκετά το θέμα όλοι οι υπόλοιποι! Και το "θέλω να δουλεύω απερίσπαστος" είναι ευκολονόητο και δεν νομίζω να χρειάζεται παραπάνω εξηγήσεις.....Εγώ δορθώνω γραπτά στο σπίτι μου κι αν εκείνη την στιγμή με διακόψει ο άντρας μου για να με ρωτήσει κάτι, εκνευρίζομαι.......Αλήθεια, γιατί στις Πανελλαδικές δεν αφήνουν άτομα να μιλούν ή να μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες των διορθωτών; Μήπως γιατί πρέπει να διορθώνουν απερίσπαστοι;;;

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:28:47 am »
Αρα, μάρκους, αφού έφτιαξα αρχείο και πληρώθηκα γιαυτό ( εξωδιδακτικό ) να το φέρω στο σχολείο να το συμβουλευτούν όλοι!!! Κι όσοι "ξύνονταν" τα απογεύματα και έπαιρναν το εξωδιδακτικό όπως το έπαιρνα εγώ που έκανα σημειώσεις, τι να μας φέρουν στο σχολείο ως προιόν εργασίας τους για να το μοιραστούμε όλοι;;;;Ας μην απαντήσω καλύτερα.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182797
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 741
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)