0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλήθεια, ας το προτείνει αυτό που λες κάποιος στους εφοριακούς: "να παίρνετε την δουλειά στο σπίτι σας κι ας δουλεύετε για ένα 3ωρο την μια μέρα, ένα 5ωρο την άλλη, ένα 4ωρο την μεθεπόμενη μόνο με το κοινό με αρκετά κενά ενδιάμεσα και να σας δίνουμε 600 ευρώ το μήνα". Λες να το θεωρούσαν προνομιούχο όλο αυτό;;; Να'βλεπες εκεί απεργίες διαρκείας......
Προσωπικά δεν έχω προβλημα να μένω στο σχολείο να ετοιμάζω τα μαθηματά μου, αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η αύξηση ωρών διδασκαλίας....Αυτό δεν συζητάμε βρε παιδιά;;; Εσύ τι λες πάνω σε αυτό;;;
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 21, 2012, 09:40:28 pmΠροσωπικά δεν έχω προβλημα να μένω στο σχολείο να ετοιμάζω τα μαθηματά μου, αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η αύξηση ωρών διδασκαλίας....Αυτό δεν συζητάμε βρε παιδιά;;; Εσύ τι λες πάνω σε αυτό;;;Ναι ακριβώς αυτό συζητάμε. Το θέμα είναι ότι η αύξηση ωρών διδασκαλίας συνεπάγεται περισσότερες ώρες παραμονής στο σχολείο κάτι που ξεβολεύει πολλούς που είχαν συνηθήσει να πηγαίνουν για ένα 3ωρο στο σχολείο και μετά σπίτι. Και είναι πολλοι αυτοί. Εκεί κολλάει το πράμα. Οι κακές συνήθειες βλέπεις δεν κόβονται εύκολα!Το θεωρώ ακραίο και προκλητικό να πηγαίνει κάποιος για το 3ωρό του και μετά σπίτι για... "συνέχιση" της δουλειάς για να μην έχει βαβούρα! ποιός έργαζόμενος σε ποιόν τομέα δεν έχει βαβούρα; Επίσης το θεωρώ ακραίο να έχεις 7ώρες διδασκαλίας την ημέρα!Η χρυσή τομή για μένα είναι οι ώρες διδασκαλίας να μείνουν ώς έχουν αλλά υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να κάνουν την δουλειά που θα έκαναν και σπίτι τους, ή άλλες δουλειές γραφείου.
δεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του. Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος;
Παράθεση από: killbill στις Απριλίου 21, 2012, 07:18:44 pmδεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του. Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος; Προφανώς και οι εκπαιδευτικοί την όποια διοικητική δουλειά (απουσίες, μητρώο κλπ) την διεκπεραιώνουν στο σχολείο, δεν την παίρνουν σπίτι τους, απογορεύεται κάτι τέτοιο! Τα διοικητικά έγγραφα δεν ανήκουν στον υπάλληλο αλλά στο σχολείο, ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια ή φθορά και όχι οι καθηγητές!O όποιος παραλληλισμός των εκπαιδευτικών με τους διοικητικούς υπαλλήλους λοιπόν είναι τουλάχιστο ατυχής εαν όχι εκ του πονηρού.Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο. (Εξαίρεση αποτελούν οι πληροφορικοί στο παραπάνω καθώς διαθέτουν εργαστήριο και μόνιμη πρόσβαση στο ιντερνετ οπότε άνετα μπορούν να έχουν όλη τους τη δουλειά σε κάποιον ασφαλή υπολογιστή και να προετοιμάζουν χωρίς κόπο τα πάντα).Το θέμα μας όμως δεν είναι το ποιοι θα προσφερθούν να δουλέψουν στο σχολείο για την προετοιμασία και τις διορθώσεις, αλλά το εαν ο κλάδος οφείλει να δεχτεί αυξηση του διδακτικού ωραρίου, συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς μειώσεις μισθών!
Επαναλαμβάνω: αύξηση ωραρίου θα πλήξει μόνο τους συνεπείς καθηγητές.....γιατί πολύ απλά θα λιώνουν στην δουλειά......θα πληρώνονται ελάχιστα, δεν θα αντέξουν.......
Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο.
Παράθεση από: mous στις Απριλίου 21, 2012, 10:55:43 pmΤα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο.1. Επειδή δε μου είναι απολύτως κατανοητό, μπορείς να εξηγήσεις πως από το "είναι ευθύνη του καθηγητή" συνάγεται το "δε μπορώ να το κάνω στο σχολείο";2. Το τεράστιο αρχείο που περιγράφεις θα ήταν πιο χρήσιμο στο σχολείο για να μπορούν να το συμβουλεύονται και οι άλλοι συνάδελφοι. Αν μάλιστα δημιουργήθηκε στα πλαίσια της απασχόλησής σου στο σχολείο, και πληρώθηκες γι' αυτό (επίδομα εξωδιδακτικής και έτσι), μάλλον δεν έχεις δικαίωμα να το οικειοποιείσαι για αποκλειστική χρήση.3. Τα σχολεία έχουν internet και υπολογιστές, και μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δε μπορείς να βρεις υπολογιστή ελεύθερο από 8.10 μέχρι 14.00 ή ότι το εργαστήριο είναι διαρκώς σε χρήση. (το ξέρεις φαντάζομαι ότι το εργαστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς)4. Τέλος, όταν εννοείς ότι δε μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστος, τι εννοείς; Ότι ντρέπεσαι να πεις στους συναδέλφους να μιλάνε πιο χαμηλόφωνα, ή ότι δε σέβονται τη λογική σου αυτή επιθυμία; Η υπηρεσία πρέπει να στο εξασφαλίσει και αυτό;