*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551185 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #560 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:10:02 pm »
@ λιθοσφαιριστής

εκτός κι αν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, το απόσπασμα που μας παρέθεσες αναφέρει ΔΥΟ φορές τη λέξη Υποχρεωτικά...

Θαρρώ πως σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο Ξηρόμερο η λέξη αυτή σημαινει σ΄αρέσει δε σ΄αρέσει, έχεις δεν έχεις κάτι να κάνεις...

Ναι βρε bitch, υποχρεωτικά τι;
"...υποχρεωτικά... για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου...
...ΟΧΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ"

Δεν εννοεί υποχρεωτικά ακριβώς 6 ώρες την ημέρα, αλλά μέχρι 6 ώρες.
Αν ήταν έτσι θα το έγραφε "υποχρεωτικά... ΓΙΑ 6 ώρες την ημέρα"
Νομίζω το καταλαβαίνουμε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:33:12 »

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:20:41 pm »
Φαντάζεστε να κάνουμε 5ωρα κάθε μέρα;;;Θα φεύγουμε σαν κοτόπουλα από το σχολεία μας, θα γυρίζουμε στο σπίτι ξεπουπουλιασμένοι, θα κοιμόμαστε για ξεκούραση και το απόγευμα πάλι σαν καλά κοτοπουλάκια θα ετοιμάζουμε το 5ωρο της επομένης! Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουμε γίνει μια......ωραία κοτόσουπα!

οι πρωτοβαθμιοι δηλαδη τι παραπανω εχουν κ βαραν (βαραμε) καθε μερα 5ωρο;δεν ειναι ο φορτος εργασιας αλλα το νταβατζηλικι τους..μην τρελαινεσαι, 5 45λεπτα την ημερα βγαινουν..
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:37:32 pm »
Και στο δικό μου σχολείο υπάρχει ένας υπολογιστής στο γραφείο του διευθυντή, ένας στο γραφείο των καθηγητών ( ο οποίος -σημειωτέον- σέρνεται και δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στη σελίδα που θέλεις όσο και να περιμένεις.......). Προσωπικά όταν θέλω να εκτυπώσω κάτι από το φλασάκι πάω στο γραφείο του διευθυντή ( μόνο εκεί έχουμε εκτυπωτή). πάντα με τον φόβο ότι θα μου κάνει παρατήρηση για τον αριθμό των σελίδων που θέλω να εκτυπώσω καθώς "λεφτά δεν υπάρχουν"........
   Αλλά συνεχίζω να επιμένω: τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου;;; Δεν σκοτίστηκα κι αν δεν έχω ιντερνετ στο σχολείο......Λες κι αν είχαμε και θέλαμε όλοι να ετοιμάσουμε τα μαθηματά μας, ποιος θα πρωτοκαθόταν! Με νοιάζει όμως πάρα πολύ οι 21 ώρες μου να γίνουν 25 μέσα στην τάξη. Εκτός τάξης το παλεύω.....

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Σε λίγο εκτός από ιντερνετ θα μοιράζουν και δωρεάν πρέζα για να αντέχουμε 30ωρο με 400 ευρώ! Και ποιος ξέρει και τι άλλο ακόμη... χάνδρες και καθρεφτάκια!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:42:45 pm »
@ λιθοσφαιριστής

εκτός κι αν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, το απόσπασμα που μας παρέθεσες αναφέρει ΔΥΟ φορές τη λέξη Υποχρεωτικά...

Θαρρώ πως σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο Ξηρόμερο η λέξη αυτή σημαινει σ΄αρέσει δε σ΄αρέσει, έχεις δεν έχεις κάτι να κάνεις...

πρόσεχε τι γράφει
Κάθε
εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις
εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την
εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από
τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι
(6) ώρες
την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα,

απο το παραπάνω που ειναι γραμμένο πολύ "φλου" δε συνεπάγεται απαραίτητα το 'ως έξι ώρες" μπορεί άνετα να συνεπάγεται και το "όχι επτά ώρες αλλά σίγουρα και υποχρεωτικά έξι". Το έξι δλδ είναι το όριο πέραν του οποίου δεν μπορείς να πας. Δεν συνάγεται όμως αυτομάτως ότι κάτω απο το έξι το δικαιούσαι.

αν ήταν να ισχύει το "ως έξι ώρες" θα το έγραφε καθαρά. Ο Νόμος δεν διαπραγματεύεται το εξάωρο - ίσα ίσα το θεωρεί υποχρεωτικό. Αυτο που διαπραγματεύεται είναι το άνω του εξαώρου- εξ ου και το αναφέρει ως μη γενόμενο.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:33:12 »

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:43:37 pm »
Μ' αρέσει, golum, που όλοι έχουμε άποψη για την δουλειά των άλλων. Οπως εγώ δεν ξέρω τι προετοιμασία μπορεί να κάνεις εσύ για να σου βγει το πενταωρό σου, αλλο τόσο δεν ξέρεις και έσυ τι προετοιμασία χρειάζομαι εγώ..... Δεν είναι το ίδιο να διδάσκεις έκθεση ή αρχαία στην α γυμνασίου και να λες ότι έχεις την ίδια δουλεια με τον συνάδελφο που ετοιμάζει τα ίδια μαθήματα για την τρίτη λυκείου!!!  Ουτε συγκρίνονται οι τάξεις του Λυκείου ως προς τις απαιτήσεις με τις τάξεις γυμνασίου........( βλέπεις ότι αναφέρομαι σε κλάδους της δευτεροβάθμιας και μόνο και δεν κάνω λόγο για την πρωτοβάθμια, γιατί, αφού δεν έχω διδάξει εκεί, δεν μπορώ να ξέρω τι παιζει.......Εκεί μπορεί να βγαίνει ανετότατα το 5ωρο καθημερινα). Για έλα να διδάξεις 3 ώρες συνεχόμενα γλώσσα σε διαφορετικές τάξεις και δύο ώρες αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης και μετα μου λες να μην τρελαίνομαι.............
Κρίμα πάντως που δεν καταλαβαινόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:44:16 pm »
@ λιθοσφαιριστής

πρόσεχε τι γράφει
Κάθε
εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις
εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την
εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από
τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι
(6) ώρες
την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα,

απο το παραπάνω που ειναι γραμμένο πολύ "φλου" δε συνεπάγεται απαραίτητα το 'ως έξι ώρες" μπορεί άνετα να συνεπάγεται και το "όχι επτά ώρες αλλά σίγουρα και υποχρεωτικά έξι". Το έξι δλδ είναι το όριο πέραν του οποίου δεν μπορείς να πας. Δεν συνάγεται όμως αυτομάτως ότι κάτω απο το έξι το δικαιούσαι.

αν ήταν να ισχύει το "ως έξι ώρες" θα το έγραφε καθαρά. Ο Νόμος δεν διαπραγματεύεται το εξάωρο - ίσα ίσα το θεωρεί υποχρεωτικό. Αυτο που διαπραγματεύεται είναι το άνω του εξαώρου- εξ ου και το αναφέρει ως μη γενόμενο.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:46:37 pm »
το θεμα ειναι γιατι εξ αρχης θεσμοθετηθηκε να μειωνεται το ωραριο με βαση τα χρονια υπηρεσιας...για ποιο λογο μετα απο 6 (Ε-Ξ-Ι για οποιον δεν καταλαβε) χρονια μειωνεται το εβδομαδιαιο ωραριο κατα 2 ωρες...ηταν το τυρακι των απανταχου ηλιθιων αχρηστων κομματικα (υπο)ταγμενων συνδικαλιστων για την εξασφαλιση της εκαστοτε τουμπεκας που εκανε οοολο το εκπαιδευτικο συνολο...κ μεις (αυτοι, μαλλον) αντι να διεκδικουν σημαντικες ουσιωδεις μεταρρυθμισεις (κ ουσιαστικες αυξησεις), δικαιολογουσαν (κ δικαιολογουν) τα αδικαιολογητα προφασιζομενοι τη δυσκολια του επαγγελματος, την ψυχολογικη φθορα κ λοιπες παπαριες του καθε τεμπελη κατεργαρη!

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:53:46 pm »
Μ' αρέσει, golum, που όλοι έχουμε άποψη για την δουλειά των άλλων. Οπως εγώ δεν ξέρω τι προετοιμασία μπορεί να κάνεις εσύ για να σου βγει το πενταωρό σου, αλλο τόσο δεν ξέρεις και έσυ τι προετοιμασία χρειάζομαι εγώ..... Δεν είναι το ίδιο να διδάσκεις έκθεση ή αρχαία στην α γυμνασίου και να λες ότι έχεις την ίδια δουλεια με τον συνάδελφο που ετοιμάζει τα ίδια μαθήματα για την τρίτη λυκείου!!!  Ουτε συγκρίνονται οι τάξεις του Λυκείου ως προς τις απαιτήσεις με τις τάξεις γυμνασίου........( βλέπεις ότι αναφέρομαι σε κλάδους της δευτεροβάθμιας και μόνο και δεν κάνω λόγο για την πρωτοβάθμια, γιατί, αφού δεν έχω διδάξει εκεί, δεν μπορώ να ξέρω τι παιζει.......Εκεί μπορεί να βγαίνει ανετότατα το 5ωρο καθημερινα). Για έλα να διδάξεις 3 ώρες συνεχόμενα γλώσσα σε διαφορετικές τάξεις και δύο ώρες αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης και μετα μου λες να μην τρελαίνομαι.............

συμφωνω με το σκεπτικο σου..ωστοσο θα συμφωνουσες να υπηρχε διαφοροποιημενη κλιμακωση ωραριου με βαση το δεικτη δυσκολιας κ χρονου προετοιμασιας για καθε ειδικοτητα;να λεγαμε δηλαδη..οι γυμναστες 26 ωρες, οι αγγλικων 24 ωρες κ οι φιλολογοι 21 ωρες γιατι διδασκουν μαθηματα κατευθυνσης κ εχουν πολλη δουλεια στο σπιτι;καθε ειδικοτητα εχει τις δυσκολιες της...ο γυμναστης τρωει στη μαπα κακοκαιριες, λιακαδες, ζεστες, κρυα..ο ξενογλωσσος πρεπει να αντιμετωπισει τα διαφορετικα επιπεδα των μαθητων του κ να βρει φορμουλες να ειναι αποδοτικος χωρις να αγνοει οσους δεν ξερουν τη γλωσσα..ο θεολογος παλευει με την αδιαφορια κ τη χλευη συχνα των μαθητων του...ΟΛΟΙ κατι εχουν να πουν για την ειδικοτητα τους..δεν υπαρχουν ευκολα κ δυσκολα πενταωρα λογω της φυσης των μαθηματων...

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:55:34 pm »

Διαφωνώ και επιμένω ότι αν ήταν υποχρεωτικό το εξάωρο θα το έγραφε ξεκάθαρα.

ΥΓ: Ο περσινός μου διευθυντής, που ήταν πολύ τυπολάτρης, είχε την άποψη που έχω κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:56:07 pm »

Είναι αναμενόμενο πάντως! Οι όποιοι παραλληλισμοί ανόμοιων δουλειών χρησιμοποιούνται με μόνο κίνητρο την ισοπέδωση! Οποία ευκολία να παραλληλίζουμε τη διοικητική δουλειά με το διδακτικό έργο ή την δευτεροβάθμια με την πρωτοβάθμια!!!!

Στην πρωτοβάθμια είναι ελεύθερο το πρόγραμμα, δεν υπάρχει πίεση να βγει συγκεκριμένη ύλη όπως στην γ' λυκείου, οι δάσκαλοι δεν έδωσαν εξετάσεις με ασεπ, ο διορισμός είναι γρήγορος , χωρίς εξετάσεις, σχεδόν με την απόκτηση του πτυχίου. Εξάλλου, τα κίνητρα για το ωράριο είναι καθαρά παιδαγωγικά.
Επιπλέον, το θέμα δεν είναι γιατί στην πρωτοβάθμια διδάσκουν περισσότερες ώρες από ότι στη δευτεροβάθμια, δεν είναι η εξίσωση των ωρών στις δυο βαθμίδες! Το θέμα είναι η αύξηση των ωρών που προβλέπεται και στις δυο βαθμίδες![/size]
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2012, 06:08:42 pm από mous »

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Απριλίου 22, 2012, 06:05:21 pm »
συναδελφε mous, μπορεις να μας πεις ποσο συνεισφερει στην κουβεντα (κ στα επιχειρηματα σου) η αναφορα στο γρηγορο διορισμο των δασκαλων και στο γεγονος οτι δεν εδωσαν ΑΣΕΠ;υπονοεις κατι, ή αποτελει μια ακομα εκδηλωση ζηλοφθονιας απο ενα εκπροσωπο κλαδου ο οποιος (αντικειμενικα) δυσκολευτηκε να διοριστει;οσο για την ισοπεδωση, σου υπενθυμιζω απλα οτι ο 1566 κ το καθηκοντολογιο ειναι κοινο ως προς τις βασικες του αρχες κ για τις 2 βαθμιδες..αν νομιζεις οτι το διευρυμενο ωραριο της αθμιας ειναι θεμα παιδαγωγικων κριτηριων, εισαι γελασμενη, παντως!

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Απριλίου 22, 2012, 06:07:48 pm »

Διαφωνώ και επιμένω ότι αν ήταν υποχρεωτικό το εξάωρο θα το έγραφε ξεκάθαρα.

ΥΓ: Ο περσινός μου διευθυντής, που ήταν πολύ τυπολάτρης, είχε την άποψη που έχω κι εγώ.

κ γιατι η αποψη του διευθυντη σου εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο των υπολοιπων;αστοχο επιχειρημα..

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Απριλίου 22, 2012, 06:09:01 pm »

συμφωνω με το σκεπτικο σου..ωστοσο θα συμφωνουσες να υπηρχε διαφοροποιημενη κλιμακωση ωραριου με βαση το δεικτη δυσκολιας κ χρονου προετοιμασιας για καθε ειδικοτητα;να λεγαμε δηλαδη..οι γυμναστες 26 ωρες, οι αγγλικων 24 ωρες κ οι φιλολογοι 21 ωρες γιατι διδασκουν μαθηματα κατευθυνσης κ εχουν πολλη δουλεια στο σπιτι;καθε ειδικοτητα εχει τις δυσκολιες της...ο γυμναστης τρωει στη μαπα κακοκαιριες, λιακαδες, ζεστες, κρυα..ο ξενογλωσσος πρεπει να αντιμετωπισει τα διαφορετικα επιπεδα των μαθητων του κ να βρει φορμουλες να ειναι αποδοτικος χωρις να αγνοει οσους δεν ξερουν τη γλωσσα..ο θεολογος παλευει με την αδιαφορια κ τη χλευη συχνα των μαθητων του...ΟΛΟΙ κατι εχουν να πουν για την ειδικοτητα τους..δεν υπαρχουν ευκολα κ δυσκολα πενταωρα λογω της φυσης των μαθηματων...
Δεν ισχυρίστηκα αυτό.....Ισχυρίζομαι πως καθημερινά 5ωρα είναι δύσκολα για όλους, πόσο μάλλον για εκείνους που για να "βγάλουν" το 5ωρο τους, πρέπει να το ετοιμάσουν για ώρες την προηγούμενη μέρα σπίτι τους. Θες να μου πεις πως το ίδιο θα αγχωθεί ο γυμναστής για το αυριανό του 5ωρο, το ίδιο ο φιλόλογος που θα έχει να ετοιμάσει 5 διαφορετικά ενδεχομένως αντικείμενα;

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Απριλίου 22, 2012, 06:14:40 pm »
σε καμια περιπτωση...ενας σωστος γυμναστης, ωστοσο, θα επρεπε να δαπανα αρκετο χρονο για να προετοιμαστει για ενα πενταωρο με 5 διαφορετικα τμηματα σε περιπτωση κακοκαιριας ή ελλειψει γυμναστηριου...το αν το κανει ή οχι είναι αλλο θεμα...συμφωνω, παντως, μαζι σου κ στην αρχη κ στην ουσια.σε μια ενδεχομενη αυξηση ωραριου, η οποια θα αφορα φανταζομαι σε συναδελφους με μειωμενο ωραριο, τετοια ζητηματα δε θα προβληματισουν την πολιτικη ηγεσια...ολοι στο ιδιο τσουβαλι..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182821
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)