0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ λιθοσφαιριστής εκτός κι αν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, το απόσπασμα που μας παρέθεσες αναφέρει ΔΥΟ φορές τη λέξη Υποχρεωτικά...Θαρρώ πως σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο Ξηρόμερο η λέξη αυτή σημαινει σ΄αρέσει δε σ΄αρέσει, έχεις δεν έχεις κάτι να κάνεις...
Φαντάζεστε να κάνουμε 5ωρα κάθε μέρα;;;Θα φεύγουμε σαν κοτόπουλα από το σχολεία μας, θα γυρίζουμε στο σπίτι ξεπουπουλιασμένοι, θα κοιμόμαστε για ξεκούραση και το απόγευμα πάλι σαν καλά κοτοπουλάκια θα ετοιμάζουμε το 5ωρο της επομένης! Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουμε γίνει μια......ωραία κοτόσουπα!
Και στο δικό μου σχολείο υπάρχει ένας υπολογιστής στο γραφείο του διευθυντή, ένας στο γραφείο των καθηγητών ( ο οποίος -σημειωτέον- σέρνεται και δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στη σελίδα που θέλεις όσο και να περιμένεις.......). Προσωπικά όταν θέλω να εκτυπώσω κάτι από το φλασάκι πάω στο γραφείο του διευθυντή ( μόνο εκεί έχουμε εκτυπωτή). πάντα με τον φόβο ότι θα μου κάνει παρατήρηση για τον αριθμό των σελίδων που θέλω να εκτυπώσω καθώς "λεφτά δεν υπάρχουν"........ Αλλά συνεχίζω να επιμένω: τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου;;; Δεν σκοτίστηκα κι αν δεν έχω ιντερνετ στο σχολείο......Λες κι αν είχαμε και θέλαμε όλοι να ετοιμάσουμε τα μαθηματά μας, ποιος θα πρωτοκαθόταν! Με νοιάζει όμως πάρα πολύ οι 21 ώρες μου να γίνουν 25 μέσα στην τάξη. Εκτός τάξης το παλεύω.....
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 22, 2012, 04:43:35 pm@ λιθοσφαιριστής εκτός κι αν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, το απόσπασμα που μας παρέθεσες αναφέρει ΔΥΟ φορές τη λέξη Υποχρεωτικά...Θαρρώ πως σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο Ξηρόμερο η λέξη αυτή σημαινει σ΄αρέσει δε σ΄αρέσει, έχεις δεν έχεις κάτι να κάνεις...Ναι βρε bitch, υποχρεωτικά τι;"...υποχρεωτικά... για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου......ΟΧΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ"Δεν εννοεί υποχρεωτικά ακριβώς 6 ώρες την ημέρα, αλλά μέχρι 6 ώρες.Αν ήταν έτσι θα το έγραφε "υποχρεωτικά... ΓΙΑ 6 ώρες την ημέρα"Νομίζω το καταλαβαίνουμε αυτό.
Μ' αρέσει, golum, που όλοι έχουμε άποψη για την δουλειά των άλλων. Οπως εγώ δεν ξέρω τι προετοιμασία μπορεί να κάνεις εσύ για να σου βγει το πενταωρό σου, αλλο τόσο δεν ξέρεις και έσυ τι προετοιμασία χρειάζομαι εγώ..... Δεν είναι το ίδιο να διδάσκεις έκθεση ή αρχαία στην α γυμνασίου και να λες ότι έχεις την ίδια δουλεια με τον συνάδελφο που ετοιμάζει τα ίδια μαθήματα για την τρίτη λυκείου!!! Ουτε συγκρίνονται οι τάξεις του Λυκείου ως προς τις απαιτήσεις με τις τάξεις γυμνασίου........( βλέπεις ότι αναφέρομαι σε κλάδους της δευτεροβάθμιας και μόνο και δεν κάνω λόγο για την πρωτοβάθμια, γιατί, αφού δεν έχω διδάξει εκεί, δεν μπορώ να ξέρω τι παιζει.......Εκεί μπορεί να βγαίνει ανετότατα το 5ωρο καθημερινα). Για έλα να διδάξεις 3 ώρες συνεχόμενα γλώσσα σε διαφορετικές τάξεις και δύο ώρες αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης και μετα μου λες να μην τρελαίνομαι.............Κρίμα πάντως που δεν καταλαβαινόμαστε.
απο το παραπάνω που ειναι γραμμένο πολύ "φλου" δε συνεπάγεται απαραίτητα το 'ως έξι ώρες" μπορεί άνετα να συνεπάγεται και το "όχι επτά ώρες αλλά σίγουρα και υποχρεωτικά έξι". Το έξι δλδ είναι το όριο πέραν του οποίου δεν μπορείς να πας. Δεν συνάγεται όμως αυτομάτως ότι κάτω απο το έξι το δικαιούσαι. αν ήταν να ισχύει το "ως έξι ώρες" θα το έγραφε καθαρά. Ο Νόμος δεν διαπραγματεύεται το εξάωρο - ίσα ίσα το θεωρεί υποχρεωτικό. Αυτο που διαπραγματεύεται είναι το άνω του εξαώρου- εξ ου και το αναφέρει ως μη γενόμενο.
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 22, 2012, 05:44:16 pmαπο το παραπάνω που ειναι γραμμένο πολύ "φλου" δε συνεπάγεται απαραίτητα το 'ως έξι ώρες" μπορεί άνετα να συνεπάγεται και το "όχι επτά ώρες αλλά σίγουρα και υποχρεωτικά έξι". Το έξι δλδ είναι το όριο πέραν του οποίου δεν μπορείς να πας. Δεν συνάγεται όμως αυτομάτως ότι κάτω απο το έξι το δικαιούσαι. αν ήταν να ισχύει το "ως έξι ώρες" θα το έγραφε καθαρά. Ο Νόμος δεν διαπραγματεύεται το εξάωρο - ίσα ίσα το θεωρεί υποχρεωτικό. Αυτο που διαπραγματεύεται είναι το άνω του εξαώρου- εξ ου και το αναφέρει ως μη γενόμενο.Διαφωνώ και επιμένω ότι αν ήταν υποχρεωτικό το εξάωρο θα το έγραφε ξεκάθαρα.ΥΓ: Ο περσινός μου διευθυντής, που ήταν πολύ τυπολάτρης, είχε την άποψη που έχω κι εγώ.
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 22, 2012, 05:43:37 pmΜ' αρέσει, golum, που όλοι έχουμε άποψη για την δουλειά των άλλων. Οπως εγώ δεν ξέρω τι προετοιμασία μπορεί να κάνεις εσύ για να σου βγει το πενταωρό σου, αλλο τόσο δεν ξέρεις και έσυ τι προετοιμασία χρειάζομαι εγώ..... Δεν είναι το ίδιο να διδάσκεις έκθεση ή αρχαία στην α γυμνασίου και να λες ότι έχεις την ίδια δουλεια με τον συνάδελφο που ετοιμάζει τα ίδια μαθήματα για την τρίτη λυκείου!!! Ουτε συγκρίνονται οι τάξεις του Λυκείου ως προς τις απαιτήσεις με τις τάξεις γυμνασίου........( βλέπεις ότι αναφέρομαι σε κλάδους της δευτεροβάθμιας και μόνο και δεν κάνω λόγο για την πρωτοβάθμια, γιατί, αφού δεν έχω διδάξει εκεί, δεν μπορώ να ξέρω τι παιζει.......Εκεί μπορεί να βγαίνει ανετότατα το 5ωρο καθημερινα). Για έλα να διδάξεις 3 ώρες συνεχόμενα γλώσσα σε διαφορετικές τάξεις και δύο ώρες αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης και μετα μου λες να μην τρελαίνομαι.............Κρίμα πάντως που δεν καταλαβαινόμαστε.συμφωνω με το σκεπτικο σου..ωστοσο θα συμφωνουσες να υπηρχε διαφοροποιημενη κλιμακωση ωραριου με βαση το δεικτη δυσκολιας κ χρονου προετοιμασιας για καθε ειδικοτητα;να λεγαμε δηλαδη..οι γυμναστες 26 ωρες, οι αγγλικων 24 ωρες κ οι φιλολογοι 21 ωρες γιατι διδασκουν μαθηματα κατευθυνσης κ εχουν πολλη δουλεια στο σπιτι;καθε ειδικοτητα εχει τις δυσκολιες της...ο γυμναστης τρωει στη μαπα κακοκαιριες, λιακαδες, ζεστες, κρυα..ο ξενογλωσσος πρεπει να αντιμετωπισει τα διαφορετικα επιπεδα των μαθητων του κ να βρει φορμουλες να ειναι αποδοτικος χωρις να αγνοει οσους δεν ξερουν τη γλωσσα..ο θεολογος παλευει με την αδιαφορια κ τη χλευη συχνα των μαθητων του...ΟΛΟΙ κατι εχουν να πουν για την ειδικοτητα τους..δεν υπαρχουν ευκολα κ δυσκολα πενταωρα λογω της φυσης των μαθηματων...