*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551379 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #672 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:52:33 pm »
αααααα ουτως ή αλλως παντα ειμαι με χαμογελο!!! τετοιο ;D ;D ;D ;D
και δεν ξερω γιατι καταλαβες οτι με χαλαει να εξυπηρετω τα παιδια! το προτιμω απο το να διορθωσω κι ας μου μεινει το διορθωμα για το σπιτι! 8)
απλως περιεγραψα το τι συμβαινει!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2012, 11:54:28 pm από dinateacher »
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:48 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #673 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:55:53 pm »
ας μας παρουν πρωτα κιμωλιες και χαρτι να μην τα πληρωνουμε εμεις....
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 01:24:04 am από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #674 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:56:58 pm »

dinateacher όντως στο σχολείο σου είστε μια ιδιότυπη περίπτωση. Αλλά θα συμφωνήσεις μαζί μου πως στα περισσότερα τα παιδιά δεν περιμένουν το λεωφορείο στο γραφείο των δασκάλων/ καθηγητών. Ασε που στη δ/θμια δεν παίζει να χεις κενό την 7η ώρα!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 01:23:45 am από newseditor »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #675 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:00:21 am »
bitch αυτο δεν γινεται σε λιγα σχολεια. Δεν εχουν ολα γραφεια και πολλοι μαθητες μετακινουνται με ταξι και λεωφορεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 01:23:27 am από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:48 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #676 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:04:09 am »
12 πήγε και ακόμη δεν έχω τελειώσει με την προετοιμασία μου για τα αυριανά μαθήματα. Αν αυξηθεί το ωράριο δεν θα έχω τελικά καθόλου χρόνο για το pde...

Αποσυνδεδεμένος katerina_s

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #677 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:15:26 am »
Ποιά προετοιμασία καλέ;
Έτσι που πάμε σε λίγα χρόνια όλο το υλικό θα βρίσκεται αναρτημένο σε κάποιο site και επίσης οι παραδόσεις θα είναι βιντεοσκοπημένες στο ίντερνετ

Αν το υλικό είναι αντίστοιχα καλό με αυτό των βιβλίων που μας αναγκάζουν να χρησιμοποιούμε, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Προτιμώ να παιδεύομαι.

Κι εγώ ακόμα να τελειώσω την προετοιμασία για αύριο. Και δεν φταίει το pde, 10 λεπτά διάλειμμα κάνω. 

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #678 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:53:00 am »
θα σου πω τι εννοώ - βασικά θα σου περιγράψω αυτό που βλέπω στη διεύθυνση τόσα χρόνια τώρα :

υπάρχει μία νοοτροπία τύπου "εγώ ειμαι εκπαιδευτικός, δεν ασχολουμαι με τη χαρτούρα που ειναι υποδεέστερη εργασία" "εγώ είμαι εκπαιδευτικός και οφείλετε να με εξυπηρετείτε με το που θα το σκεφτώ"  "εγώ είμαι εκπαιδευτικός και η υπηρεσία οφείλει να υποκλιθεί στην κάθε μου απαίτηση και
- να με διορίσει έξω απ΄το σπίτι μου ( αν γίνεται και μέσα ακόμα καλύτερα)
- να με αποσπάσει εκεί που θέλω εγώ
- να μου δώσει μετάθεση στην πρώτη επιλογή μου
- να μου δώσει τα τάδε μαθήματα , τα τάδε τμήματα , τους τάδε μαθητές
- να με απαλλάξει από όλα τα γραφειοκρατικά (πχ βιβλία ύλης και απουσιολόγια)
- να με απαλλάξει απο το βάσανο της επιτήρησης των πανελλαδικών
- να με χώσει όμως σε πάσης φύσεως επιτροπές / παραεπιτροπές και γενικά όπου έχει χρήμα
- να μου δώσει οδοιπορικά για συμπλήρωση ωραρίου στο σχολειο που είναι δίπλα στο σπίτι μου
- να μου καλύψει η σχολική επιτροπή και τα έξοδα των παιδιών μου σε χαρτικά είδη
- να πάρει φωτιά το φωτοτυπικό για να βγάλω τα πέντε βιβλια αγγλικών και τα τρία βιβλία γερμανικών του γιού μου τσάμπα...

και πολλά πολλά άλλα...Καταλαβαίνεις νομίζω τι εννοώ όταν γράφω " ανώτερη κάστα εργαζομενων".

Αγαπητή Bitch, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με κάποια από αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Ποιος απαιτεί διορισμό έξω από το σπίτι του; Δεν ξέρουμε όλοι (ειδικά οι κάτοικοι αστικών κέντρων) ότι όταν αποδεχόμαστε το διορισμό αποδεχόμαστε και το γεγονός ότι ξενιτευόμαστε; Ποιος απαιτεί απόσπαση (εκτός αν είναι πολύτεκνος ή βύσμα;) Ποιος απαιτεί μετάθεση στην πρώτη επιλογή του; (οι περισσότεροι Αθηναίοι που ξέρω δηλώνουν όλη την Αττική -και καμιά φορά όχι μόνο την Αττική) Άλλο ευσεβείς πόθοι άλλο απαιτήσεις, ας μην τα συγχέουμε. Όσο για τα οδοιπορικά, μάλλον ατυχές το παράδειγμα γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που έχουν βάσιμες απαιτήσεις για οδοιπορικά (συμπληρώνουν ωράριο σε χωριά που απέχουν 30 χλμ.) αλλά το κράτος τους τα καθυστερεί εδώ και χρόνια. Λατρεύω τη δουλειά μου, αλλά ποτέ δε θεώρησα ότι ανήκουμε σε προνομιούχο κάστα. Αν ήταν έτσι, δε θα πληρωνόμασταν λιγότερο από το νεοδιόριστο ΕΠΟΠ. Και μιας και αναφέρθηκαν οι στρατιωτικοί, τα δικά τους προνόμια εμείς δε θα τα δούμε ούτε στο όνειρό μας, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ατυχής.

Κάτι ακόμα, άσχετο με τα προηγούμενα: δε θεωρώ ότι η παντοφλίτσα αλλά ούτε και οι πυτζάμες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη σωστή προετοιμασία μας, πόσο μάλλον δεν αποτελούν κριτήριο σεβασμού προς το μαθητή του οποίου το γραπτό μπορεί να διορθώνουμε με τη συγκεκριμένη αμφίεση. Κριτήριο σεβασμού είναι ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουμε κατά την προετοιμασία μας ή τη διόρθωση γραπτών, είτε αυτή γίνεται στο σπίτι είτε στο σχολείο. 

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #679 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:55:53 am »

Τελικώς το θέμα της συζήτησης ποιο είναι; Αν θα γίνεται η διόρθωση με παντόφλες ή όχι;
Όλα τα άλλα διευθετήθηκαν δηλαδή;

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 01:15:54 am από newseditor »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #680 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:30:54 am »

Αγαπητή Bitch, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με κάποια από αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Ποιος απαιτεί διορισμό έξω από το σπίτι του; Δεν ξέρουμε όλοι (ειδικά οι κάτοικοι αστικών κέντρων) ότι όταν αποδεχόμαστε το διορισμό αποδεχόμαστε και το γεγονός ότι ξενιτευόμαστε; Ποιος απαιτεί απόσπαση (εκτός αν είναι πολύτεκνος ή βύσμα;) Ποιος απαιτεί μετάθεση στην πρώτη επιλογή του; (οι περισσότεροι Αθηναίοι που ξέρω δηλώνουν όλη την Αττική -και καμιά φορά όχι μόνο την Αττική) Άλλο ευσεβείς πόθοι άλλο απαιτήσεις, ας μην τα συγχέουμε. Όσο για τα οδοιπορικά, μάλλον ατυχές το παράδειγμα γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που έχουν βάσιμες απαιτήσεις για οδοιπορικά (συμπληρώνουν ωράριο σε χωριά που απέχουν 30 χλμ.) αλλά το κράτος τους τα καθυστερεί εδώ και χρόνια. Λατρεύω τη δουλειά μου, αλλά ποτέ δε θεώρησα ότι ανήκουμε σε προνομιούχο κάστα. Αν ήταν έτσι, δε θα πληρωνόμασταν λιγότερο από το νεοδιόριστο ΕΠΟΠ. Και μιας και αναφέρθηκαν οι στρατιωτικοί, τα δικά τους προνόμια εμείς δε θα τα δούμε ούτε στο όνειρό μας, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ατυχής.

Κάτι ακόμα, άσχετο με τα προηγούμενα: δε θεωρώ ότι η παντοφλίτσα αλλά ούτε και οι πυτζάμες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη σωστή προετοιμασία μας, πόσο μάλλον δεν αποτελούν κριτήριο σεβασμού προς το μαθητή του οποίου το γραπτό μπορεί να διορθώνουμε με τη συγκεκριμένη αμφίεση. Κριτήριο σεβασμού είναι ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουμε κατά την προετοιμασία μας ή τη διόρθωση γραπτών, είτε αυτή γίνεται στο σπίτι είτε στο σχολείο.

marinadim θα σου πω ακριβώς τι εννοώ :
υπάρχει μια μιζέρια και μια μεμψίμοιρη διάθεση στον κλάδο.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #681 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:02:01 am »
Θέλω να πω δλδ ότι υπάρχουν και συμπεριφορές - εντός του κλάδου - που θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και καμία απολύτως  υποχρέωση. Αυτού τους είδους οι συμπεριφορές ειναι αυτές που εγώ αποκαλώ "ανώτερη κάστα".

Όχι μόνο εντός του κλάδου δυστυχώς. Αυτό είναι παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.
Αφού η δικαιοσύνη διαχρονικώς υπολειτουργεί και η πολιτική εξουσία φροντίζει για τη συντήρησή της ανεξαρτήτως του αν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες, τι πρότυπο συμπεριφοράς να υιοθετήσουν κι αυτοί;
Το πρότυπο του κατεργάρη, που πετυχαίνει με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια και νομιμότητα. ???

Τώρα όσο για την παντοφλιτσα, βεβαίως και δεν αποτελεί μέτρο σεβασμού. Ωστόσο τέθηκε από τον Τεμπέλη το ζήτημα ότι κατά τη γνώμη του δεν είναι δείγμα σεβασμού να διορθώνεται το γραπτό στο χώρο του σχολείου και αντιπαραβολικά ετέθη και το θέμα της....παντόφλας.

Ο σεβασμός στη δουλειά δεν έχει σχέση με το χώρο, αλλά με το πνεύμα με το οποίο την αντιμετωπίζεις.
Αν η δουλειά γίνεται με τη λογική του ξεπετάγματος ή του πασαλείμματος, είτε φοράς παντόφλες είτε βρίσκεσαι σε σούπερ λουξ γραφείο μόνος σου, το παιχνίδι έχει χαθεί. :P

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 02:04:06 am από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #682 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:43:04 am »
Bitch, σίγουρα πολλά από τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα ανεύθυνων υπαλλήλων, και άντε να δεχτώ ότι όντως αφορούν μερίδα εκπαιδευτικών. Με κάποιες παρατηρήσεις βέβαια:
- Αυτό για τις περιοχές μετάθεσης το ανέφερα με αφορμή το σχόλιό σου για απαίτησή μας να μετατεθούμε στην πρώτη μας επιλογή. Όταν δηλώνεις όλη την Αττική ήδη ευελπιστείς για μετάθεση σε 11 (!) περιοχές. Άρα μάλλον υπερβολικό το περί πρώτης επιλογής.
- Σίγουρα η μετάθεση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν κοντεύεις τα 100 μόρια από άοκνη υπηρεσία μακριά από το σπίτι σου, αρχίζει να σου περνάει από το μυαλό αυτή η ιδέα. Και είναι εύλογη η πικρία όταν τη χάνεις.
- Ναι, όταν δίνουν απόσπαση σε φορείς σε παιδάκια χωρίς υποχρεώσεις και όχι σε συναδέλφους με σοβαρούς λόγους, τότε στο ΚΥΣΔΕ είναι όντως αναίσθητοι (και δε με πειράζει αν θίγονται από το σχόλιό μου).
- Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου για τα οδοιπορικά και το βαθμολογικό. Θα γνωρίζεις όμως πως υπάρχουν συνάδελφοι που όντως δικαιούνται οδοιπορικά (δεν είναι όλες οι απαιτήσεις για οδοιπορικά αποκύημα της λαμογιάς ορισμένων επιτήδειων) και η υπηρεσία τους κάνει χρόνια να τα καταβάλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν κάθε δίκιο να ψέξουν την υπηρεσία;

Πιστεύεις όμως πραγματικά ότι η νοοτροπία "έχω μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση" απαντάται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς, ώστε να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό "ανώτερη κάστα"; Για να αναφερθώ κι εγώ με τη σειρά μου σε πραγματικές "αναζητήσεις" δημοσίων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες:
- γιατί το βύσμα με διόρισε σε ΙΚΑ και όχι σε εφορία για να παίρνω τα διπλά;
- γιατί ο διευθυντής δε μου δίνει άγραφη την άδεια πριν από το τριήμερο;
- γιατί ο παλιοσυνάδελφος θέλει κι αυτός καλοκαιρινή άδεια τις ίδιες εβδομάδες με εμένα και πρέπει να τα συμβιβάσουμε;
- γιατί μας έκοψαν τις κυριακάτικες υπερωρίες; Κι εγώ που ερχόμουν Κυριακή με 1-2 εφημερίδες και πληρωνόμουν διπλά...
- γιατί να μη με αφήνει ο διευθυντής να πηγαίνω για ψώνια ή για... κούρεμα εν ώρα υπηρεσίας;
- γιατί να μην παίρνει η υπηρεσία μου εκτυπωτή laser ώστε να εκτυπώνω ευκολότερα τις συνταγές μαγειρικής;
- γιατί δε με στέλνουν στην εφορία δίπλα από το σπίτι μου και αναγκάζομαι να πηγαίνω στη δουλειά με το αυτοκίνητο;
- γιατί μας έκοψαν το επίδομα μετακίνησης; (ναι, υπήρχε στο υπουργείο οικονομικών, 10 ευρώ για κάθε εργάσιμη!) βέβαια μένω ένα βήμα από την υπηρεσία μου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!
- γιατί να μη φεύγω 12 η ώρα από το δήμο όπου εργάζομαι για να πάω να μαγειρέψω; Λες και θα με ζητήσει κανείς...
- γιατί στα ΕΛ.ΠΕ να παίρνουν 17 μισθούς κι εμείς οι υπάλληλοι της

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #683 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:45:42 am »
@mous
κακοήθη και πικρόχολα σχόλια διατυπώνω για αυτους του κλάδου που θεωρούν ότι πρέπει να τους προσκυνάμε απ΄το πρωί ως το βράδυ. Για τους  άλλους έχω μόνο σχόλια θαυμασμού και υπερηφάνειας.

Υπάρχουν κλάδοι για τους  οποίους έχεις μόνο σχόλια θαυμασμού και υπερηφάνειας; Για πες τους, να μαθαίνουμε και μεις οι άσχετοι!

για το α. ρώτησες αν υπάρχουν και άλλοι του δημόσιου τομέα που τους πέταξε έξω το σύστημα. Έχει σημασία αν έχουν 8 ή 3 χρόνια;

Ναι έχει πολύ μεγάλη! Να σου θυμίσω ότι οι όποιοι φύλακες, συνοριοφύλακες, καθαρίστριες, stage διορίζονταν στα 2-3 χρόνια το πολύ! Όχι όμως οι εκπαιδευτικοί! Τους κάνει αυτό ανώτερη κάστα;

για το β. και τα στελέχη της εκπ/σης παίρνουν υψηλότερο μισθό των υπολοίπων.

Να υποθέσω ότι τα περίφημα στελέχη εξισώνονται εδώ με τον stage, το φύλακα, τον συνοριοφύλακα κοκ. Από τη μια λοιπόν ο ασεπ, οι ελάχιστες αμοιβές που αντιστοιχούν σε απλό πτυχιούχο και τα 10 βάλε χρόνια διορισμού, από την άλλη εξίσωση προς τα κάτω με τους φύλακες, τις καθαρίστριες τους stage (διοικητικούς βυσματούχους Δ.Ε.) Συγνώμη αλλά δεν θα συνεχίσω άλλο σε αυτό το επίπεδο. Καταντά προκλητικό να μιλάς για ανώτερη κάστα με τέτοιου τύπου επιχειρήματα :P

στο γ. δεν μου απάντησες.
Σαφέστατα απάντησα!

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #684 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:52:53 am »
έγινε εκπαιδευτικός από επιλογή του, από αγάπη για την εκπαίδευση και όχι για τις διακοπές που προσφέρει ο εν λόγω κλάδος.

Είναι αυτό που λένε ότι τα μεγαλύτερα λάθη έγιναν με τις καλύτερες προθέσεις :P
Η αγάπη είναι η πιο παρεξηγημένη έννοια ;)

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #685 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:58:15 am »
Μήπως η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στο θέμα που είναι η αύξηση του ωραρίου? Γιατί όσα διαβάζω μου θυμίζουν έναν μαθητή μου που έχει εμμονές (για να μην πω τίποτα άλλο) σε πολύ συγκεκριμένα θέματα με αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι το θέμα μας αυτός να καταλήγει πάντα να μιλά είτε για την Χρυσή Αυγή, είτε για τους Τούρκους λέγοντας μας πως "Τούρκος καλός μόνο νεκρός". :o
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)