0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιά προετοιμασία καλέ;Έτσι που πάμε σε λίγα χρόνια όλο το υλικό θα βρίσκεται αναρτημένο σε κάποιο site και επίσης οι παραδόσεις θα είναι βιντεοσκοπημένες στο ίντερνετ
θα σου πω τι εννοώ - βασικά θα σου περιγράψω αυτό που βλέπω στη διεύθυνση τόσα χρόνια τώρα : υπάρχει μία νοοτροπία τύπου "εγώ ειμαι εκπαιδευτικός, δεν ασχολουμαι με τη χαρτούρα που ειναι υποδεέστερη εργασία" "εγώ είμαι εκπαιδευτικός και οφείλετε να με εξυπηρετείτε με το που θα το σκεφτώ" "εγώ είμαι εκπαιδευτικός και η υπηρεσία οφείλει να υποκλιθεί στην κάθε μου απαίτηση και - να με διορίσει έξω απ΄το σπίτι μου ( αν γίνεται και μέσα ακόμα καλύτερα) - να με αποσπάσει εκεί που θέλω εγώ - να μου δώσει μετάθεση στην πρώτη επιλογή μου - να μου δώσει τα τάδε μαθήματα , τα τάδε τμήματα , τους τάδε μαθητές - να με απαλλάξει από όλα τα γραφειοκρατικά (πχ βιβλία ύλης και απουσιολόγια) - να με απαλλάξει απο το βάσανο της επιτήρησης των πανελλαδικών - να με χώσει όμως σε πάσης φύσεως επιτροπές / παραεπιτροπές και γενικά όπου έχει χρήμα - να μου δώσει οδοιπορικά για συμπλήρωση ωραρίου στο σχολειο που είναι δίπλα στο σπίτι μου - να μου καλύψει η σχολική επιτροπή και τα έξοδα των παιδιών μου σε χαρτικά είδη - να πάρει φωτιά το φωτοτυπικό για να βγάλω τα πέντε βιβλια αγγλικών και τα τρία βιβλία γερμανικών του γιού μου τσάμπα... και πολλά πολλά άλλα...Καταλαβαίνεις νομίζω τι εννοώ όταν γράφω " ανώτερη κάστα εργαζομενων".
Αγαπητή Bitch, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με κάποια από αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Ποιος απαιτεί διορισμό έξω από το σπίτι του; Δεν ξέρουμε όλοι (ειδικά οι κάτοικοι αστικών κέντρων) ότι όταν αποδεχόμαστε το διορισμό αποδεχόμαστε και το γεγονός ότι ξενιτευόμαστε; Ποιος απαιτεί απόσπαση (εκτός αν είναι πολύτεκνος ή βύσμα;) Ποιος απαιτεί μετάθεση στην πρώτη επιλογή του; (οι περισσότεροι Αθηναίοι που ξέρω δηλώνουν όλη την Αττική -και καμιά φορά όχι μόνο την Αττική) Άλλο ευσεβείς πόθοι άλλο απαιτήσεις, ας μην τα συγχέουμε. Όσο για τα οδοιπορικά, μάλλον ατυχές το παράδειγμα γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που έχουν βάσιμες απαιτήσεις για οδοιπορικά (συμπληρώνουν ωράριο σε χωριά που απέχουν 30 χλμ.) αλλά το κράτος τους τα καθυστερεί εδώ και χρόνια. Λατρεύω τη δουλειά μου, αλλά ποτέ δε θεώρησα ότι ανήκουμε σε προνομιούχο κάστα. Αν ήταν έτσι, δε θα πληρωνόμασταν λιγότερο από το νεοδιόριστο ΕΠΟΠ. Και μιας και αναφέρθηκαν οι στρατιωτικοί, τα δικά τους προνόμια εμείς δε θα τα δούμε ούτε στο όνειρό μας, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ατυχής. Κάτι ακόμα, άσχετο με τα προηγούμενα: δε θεωρώ ότι η παντοφλίτσα αλλά ούτε και οι πυτζάμες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη σωστή προετοιμασία μας, πόσο μάλλον δεν αποτελούν κριτήριο σεβασμού προς το μαθητή του οποίου το γραπτό μπορεί να διορθώνουμε με τη συγκεκριμένη αμφίεση. Κριτήριο σεβασμού είναι ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουμε κατά την προετοιμασία μας ή τη διόρθωση γραπτών, είτε αυτή γίνεται στο σπίτι είτε στο σχολείο.
Θέλω να πω δλδ ότι υπάρχουν και συμπεριφορές - εντός του κλάδου - που θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και καμία απολύτως υποχρέωση. Αυτού τους είδους οι συμπεριφορές ειναι αυτές που εγώ αποκαλώ "ανώτερη κάστα".
Τώρα όσο για την παντοφλιτσα, βεβαίως και δεν αποτελεί μέτρο σεβασμού. Ωστόσο τέθηκε από τον Τεμπέλη το ζήτημα ότι κατά τη γνώμη του δεν είναι δείγμα σεβασμού να διορθώνεται το γραπτό στο χώρο του σχολείου και αντιπαραβολικά ετέθη και το θέμα της....παντόφλας.
@mous κακοήθη και πικρόχολα σχόλια διατυπώνω για αυτους του κλάδου που θεωρούν ότι πρέπει να τους προσκυνάμε απ΄το πρωί ως το βράδυ. Για τους άλλους έχω μόνο σχόλια θαυμασμού και υπερηφάνειας.
για το α. ρώτησες αν υπάρχουν και άλλοι του δημόσιου τομέα που τους πέταξε έξω το σύστημα. Έχει σημασία αν έχουν 8 ή 3 χρόνια;
για το β. και τα στελέχη της εκπ/σης παίρνουν υψηλότερο μισθό των υπολοίπων.
στο γ. δεν μου απάντησες.
έγινε εκπαιδευτικός από επιλογή του, από αγάπη για την εκπαίδευση και όχι για τις διακοπές που προσφέρει ο εν λόγω κλάδος.