*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551696 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #1218 στις: Ιουλίου 31, 2012, 05:55:47 pm »
ναι ακριβώς αυτό προτείνω!

αυτό που προτείνω είναι σίγουρα για το καλό της εκπαίδευσης!
Τα παιδιά σίγουρα θα το δουν "γιατι να πρέπει να κάτσω παραπάνω στο σχολείο να κάνω ξένες γλώσσες ενώ μέχρι τώρα σχολουσα στο 5ωρο ή 6ωρο".
Δυστυχώς έτσι τα κάναμε να σκέφτονται! να μισούν το σχολείο και να μην βλέπουν την ώρα να φύγουν νωρίτερα να πάνε στο φροντιστήριό τους.

εγώ με αυτό που προτείνω είναι μια προσπάθεια να αλλάξει η νοοτροπία αυτή και να πουν τα παιδιά:
"επιτέλους, κάνω στο σχολείο 6 ώρες ξένες γλώσσες την εβδομάδα! με καλύπτει για να πάρω το proficiency, να γλιτώσω από τα φροντιστήρια και να απαλλάξω τους γονείς μου από έξοδα και να έχω και ελεύθερο χρόνο. Το σχολείο με σκέφτεται!"
"επιτέλους κάνω γυμναστική 10 ώρες την εβδομάδα! έχει αποκτήσει νόημα τοσχολείο για μένα και έχει ενδιαφέρον. είναι γεμάτο δραστηριότητες, σχολικά πρωταθλήματα. μαθαίνω νέα αθλήματα. είναι ξεκούραστο και σπάει το 7 ώρες συνεχόμενα μαθήματα. Δεν χρειάζεται να πληρώνω σε γυμναστήρια!"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:37:18 »

Αποσυνδεδεμένος evkan2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1219 στις: Ιουλίου 31, 2012, 06:09:44 pm »
ναι ακριβώς αυτό προτείνω!

αυτό που προτείνω είναι σίγουρα για το καλό της εκπαίδευσης!
Τα παιδιά σίγουρα θα το δουν "γιατι να πρέπει να κάτσω παραπάνω στο σχολείο να κάνω ξένες γλώσσες ενώ μέχρι τώρα σχολουσα στο 5ωρο ή 6ωρο".
Δυστυχώς έτσι τα κάναμε να σκέφτονται! να μισούν το σχολείο και να μην βλέπουν την ώρα να φύγουν νωρίτερα να πάνε στο φροντιστήριό τους.

εγώ με αυτό που προτείνω είναι μια προσπάθεια να αλλάξει η νοοτροπία αυτή και να πουν τα παιδιά:
"επιτέλους, κάνω στο σχολείο 6 ώρες ξένες γλώσσες την εβδομάδα! με καλύπτει για να πάρω το proficiency, να γλιτώσω από τα φροντιστήρια και να απαλλάξω τους γονείς μου από έξοδα και να έχω και ελεύθερο χρόνο. Το σχολείο με σκέφτεται!"
"επιτέλους κάνω γυμναστική 10 ώρες την εβδομάδα! έχει αποκτήσει νόημα τοσχολείο για μένα και έχει ενδιαφέρον. είναι γεμάτο δραστηριότητες, σχολικά πρωταθλήματα. μαθαίνω νέα αθλήματα. είναι ξεκούραστο και σπάει το 7 ώρες συνεχόμενα μαθήματα. Δεν χρειάζεται να πληρώνω σε γυμναστήρια!"

Και ποιος δουλευει στο γυμναστηριο η στο φροντισητριο καποιος ανεργος συναδελφος προφανως...

Με τις υγειες μας...

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1220 στις: Ιουλίου 31, 2012, 06:19:00 pm »
Μα ακόμα και αν αυξηθούν οι ώρες σε μαθήματα με πολλούς υπεράριθμους, οι υπαράριθμοι θα εξακολουθούν να μην συμπλήρώνουν ωράριο και θα αυξηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών για τις επιπλέον ώρες. Τη βλέπουμε για χρόνια αυτή την παράνοια και δεν μίλαγε κανείς. Δεν χρεοκόπησε τυχαία αυτή η χώρα.

Αποσυνδεδεμένος chr

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1221 στις: Ιουλίου 31, 2012, 06:45:34 pm »
Εγώ πάντως προτείνω να απολυθούν όσοι δεν θα έχουν ωράριο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:37:18 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1222 στις: Ιουλίου 31, 2012, 06:53:21 pm »
μα αυτο ειναι σχεδιο για να βολευτουν οι καθηγητες που περισσευουν και οχι για να καλυφθουν οι αναγκες των μαθητων, αν εγω εχω αναγκη τα μαθηματικα να τις βρασω τις εξτρα ωρες γαλλικων και γυμναστικης
το σχολειο ειναι (η θα επρεπε να ειναι) για να καλυπτει αναγκες μαθητων και οχι ωραρια καθηγητων

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1223 στις: Ιουλίου 31, 2012, 06:57:11 pm »
Το πρόγραμμα δεν (πρέπει να) αλλάζει για να βολευτούν τυχόν ωράρια.
Γενικά, η κάλυψη ωραρίου είναι πρόβλημα του υπουργείου, που θα έπρεπε να το εξετάζει όχι τυπολατρικά (δηλ. οπωσδήποτε να καλύψει ο τάδε εκπαιδευτικός 500 ώρες σε 10 σχολεία αν χρειαστεί, αλλιώς θα μας κάψει ο θεός), αλλά πιο ελαστικά και πραγματιστικά.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1224 στις: Ιουλίου 31, 2012, 06:59:25 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2012, 07:01:08 pm από soch »
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1225 στις: Ιουλίου 31, 2012, 10:39:59 pm »
μα αυτο ειναι σχεδιο για να βολευτουν οι καθηγητες που περισσευουν και οχι για να καλυφθουν οι αναγκες των μαθητων, αν εγω εχω αναγκη τα μαθηματικα να τις βρασω τις εξτρα ωρες γαλλικων και γυμναστικης
το σχολειο ειναι (η θα επρεπε να ειναι) για να καλυπτει αναγκες μαθητων και οχι ωραρια καθηγητων

ανάγκες μαθητών είναι και οι ξένες γλώσσες και η γυμναστική. άστο μιλαμε άλλη γλώσσα.

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1226 στις: Ιουλίου 31, 2012, 10:48:24 pm »
τις οποιες αναγκες προκαθοριζεις εσυ αναλογα με τι σου περισσευει σε καθηγητες, προφανως μιλαμε αλλη γλωσσα, αν εγω θελω μπιφτεκι ρε φιλε δε θα μου δωσεις μια καλαμαρακια κατεψυγμενα γιατι αυτα περισσευουν ;D ;D ;D, ελεος!!!
α, επισης πρωτα εκδηλωνουν ενδιαφερον οι μαθητες για ενισχυτικη σε ποια μαθηματα θελουν και μετα αναθετουμε τις ωρες, δεν τους λεμε οτι ο μαθηματικος εχει πληρες ωραριο, αλλα εχω κατι σε θρησκευτικα ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2012, 10:57:29 pm από physikos13 »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1227 στις: Ιουλίου 31, 2012, 11:13:06 pm »
τις οποιες αναγκες προκαθοριζεις εσυ αναλογα με τι σου περισσευει σε καθηγητες

Εμένα μου κάνει εντύπωση που δεν είναι κοινά αποδεκτός, ο παραλογισμός του παραπάνω συλλογισμού.

Ακόμη και αν σύμφωνα με το σκεπτικό σου οι μαθητές θα είχαν μεγαλύτερη τριβή με μερικά μαθήματα,
τα κίνητρά σου είναι ιδιοτελή και δεν μπορείς να εφαρμόσεις ξεχωριστά προγράμματα σε κάθε σχολείο.
Επίσης ο σύλλογος γονέων  είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη και οι μαθητές ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που θα αντιλαμβάνονταν το λόγο μας τέτοιας αλλαγής.

Ας κόψει το λαιμό του το Υπουργείο μιας και είναι 100% δική του ευθύνη.
Με αλχημείες που θα διχάσουν το σχολείο δε θα κερδίσουμε τίποτα.

Υ.Γ.Θυμάμαι την περσινή Γ'Λυκείου,ειδικά μετά την 5 ήμερη και όσο πλησίαζαν οι πανελλήνιες.
Άμα τους βάζαμε και να τρέχουν κανά 2 ωρο την μέρα,θα ανησυχούσα πολύ για την υστεροφημία μου.. ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2012, 11:16:44 pm από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1228 στις: Ιουλίου 31, 2012, 11:26:47 pm »
Γενικότερα, και στο γυμνάσιο, μετά τις διακοπές του Πάσχα, σαν να μην  υπάρχουν μαθήματα..
Όσο για τις 5ημερες της γ' λυκείου, κακώς γίνονται λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Είτε να γίνονται κάπου στη μέση (ή αρχή), είτε μετά τις πανελλήνιες. Σε άλλες χώρες είναι "φλώροι" και δεν το κάνουν όπως εδώ;
Μετά μας φταίει το ωράριο των εκπαιδευτικών  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1229 στις: Ιουλίου 31, 2012, 11:35:27 pm »
δυστυχώς όσο βλέπετε το σχολείο μέσα από τη στενόμυαλη λογική ότι δεν χρειάζεται να μάθουμε ξένες γλώσσες, αλλά μόνο μαθηματικά, και μετα το Πάσχα να το παρατήσουμε το σχολείο για να μπορούμε να διαβάζουμε για το φροντιστήριο πιο πολλές ώρες, η εκπαίδευση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ναι ρε φίλε είναι κακό το γούστο σου να θέλεις πιο πολλές ώρες μαθηματικά τη στιγμή που θα μπορούσες να μάθεις άλλη μια ξένη γλώσσα. Δεν έχεις γούστο! δεν είναι εκπαίδευση αυτό!

Με την ιδέα μου θα μπορούσε κάποιος που έχει πάρει πχ Αγγλικά, να μπορεί να πάρει και Γερμανικά σαν δεύτερη επιλογή.

Και στο κάτω κάτω να σας πώ κάτι?
δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστεί αυτό υποχρεωτικά για όλους τους μαθητες και για όλο το σχολείο. Να είναι στην επιλογή του μαθητή αν θέλει να καθήσει μέχρι τις 4 να μάθει άλλες γλώσσες και να κάνει δραστηριότητες.
Όποιος θέλει να μένει στο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα για να μάθει άλλες 2 ξένες γλώσσες τσάμπα. Όποιος δεν θέλει ας πάει  να κάνει τα Μαθηματικά του στο φροντιστήριο που πληρώνει.

έτσι θα ικανοποιούνταν και αυτοί που βλέπουν το σχολέιο ότι τους παρέχει κάτι, αλλά και αυτοί που δεν βλέπουν την ώρα να σχολάσουν νωρίτερα από το σχολείο για να πάνε στο φροντιστήριο να κάνουν Μαθηματικά, μαθηματικά , μαθηματικά, μαθηματικά!
Είμαι σίγουρος ότι η ιδέα θα έβρισκε απήχηση. Έστω ένα τμήμα να δημιουργούνταν σε κάθε τάξη, και οι επκπαιδευτικοί θα συμπλήρωναν το ωράριό τους, αλλά και τα παιδιά θα έβγαιναν κερδισμένα.

Αλλά τι λέω. στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Μαθηματικά μαθηματικά μαθηματικά, θέλω κι άλλα μαθηματικά, φροντιστήρια πανελλήνιες. Δεν είναι έτσι η εκπαίδευση ρε. Ξυπνήστε καμία μέρα!

Μίλα ρε bitch και εσυ που έχεις άλλες εμπειρίες από το εξωτερικό όπου τα παιδιά σχολάνε στις 6 το απόγευμα και είναι ευτυχισμένα!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2012, 11:40:42 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1230 στις: Ιουλίου 31, 2012, 11:38:34 pm »
Σε άλλες χώρες είναι "φλώροι" και δεν το κάνουν όπως εδώ;
Μετά μας φταίει το ωράριο των εκπαιδευτικών  ::)

σε άλλες χώρες είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτές τις εκδρομές - για΄τι αποτελούν μέρος του αναλυτικού προγράμματος - και είναι πράγματι ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ έ ς  εκδρομές ( συνήθως σε άλλες χώρες και ως απόληξη ενός project). ( εδώ πάλι το κάνουμε θέμα αν θα συνοδέψουμε την εκδρομή του μήνα ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσαμε χαλαρά να χτυπήσουμε ένα εξτραδάκι ιδιαίτερο.... άσε βρε Landau , ας ανοίξει πρώτα το μυαλό και το οπτικό πεδιο των εν ελλάδι εκπαιδευτικών και μετά μιλάμε και για τους "φλώρους" της αλλοδαπής!

επί του θέματος τώρα :  νομίζω το σχολείο πρέπει να πάψει να ειναι εξετασιοκεντρικό... δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βάζεις τριάντα ώρες φιλολογικά και άλλα τόσα μαθηματικά. Ας κατανεμηθούν οι ώρες ίσα σε όλα τα μαθήματα ( καθώς όλα ειναι χρήσιμα και απαραίτητα) και όχι να έχουμε καθηγητές δύο ταχυτήτων. Δεν είναι τα μαθήματα κατεύθυνσης η αρχή και το τέλος της γνώσης και αυτό επιτέλους οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να το αναδείξουν και να το αιτηθούν και όχι να κρύβονται πίσω απο το πόσο πολύ ή λίγο βολεύονται απο το υπάρχον αναλυτικό πρόγραμμα....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1231 στις: Ιουλίου 31, 2012, 11:57:26 pm »
Ναι συνάδελφοι,το σχολείο δεν πρέπει να είναι εξετασιοκεντρικό,αλλά όχι για να βολέψουμε εμείς τα ωράριά μας, παρά μόνο για το καλό των μαθητών.

Πάλι δεν καταλαβαίνω την αδυναμία να διαπιστώσουμε από κοινού τον παραπάνω παραλογισμό.

Επίσης μιλάμε για την επικρατούσα κατάσταση και όχι για μια εξιδανικευμένη.
Εσύ killbill,θέλεις στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα όπου στο Λύκειο η χρησιμοθηρία πάει σύννεφο,
να πείσουμε τους "κακόγουστους" μαθητές να επιλέξουν μια 2η γλώσσα ή 2 ώρες παραπάνω γυμναστικής,
προκειμένου να επιλύσουμε ΔΙΚΑ ΜΑΣ εργασιακά προβλήματα.
Όχι τα μαθήματα που οι μαθητές επιθυμούν,όχι εκείνα που κρίνουν αναγκαία,αλλά αυτά που ΕΣΥ θέλεις να τους επιβάλλεις για να συμπληρώνεις ωράριο με πρόσχημα ότι θα τους κάνεις "καλόγουστους"..

Ναι, μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα και τούτο δε με στεναχωρεί διόλου..

Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182860
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)