0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξεχνάω την προετοιμασία, εκπαιδευτικός είμαι και μάλιστα σε Λύκειο. Ας πούμε λοιπόν ότι για μία ώρα στο σχολείο (45 λεπτά) προετοιμάζεσαι αλλά τόσα στο σπίτι (που δε συμβαίνει). Μας κάνει 24 ώρες την εβδομάδα. Μέχρι τις σαράντα έχουμε δρομο.
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:35:15 pmΔεν ξεχνάω την προετοιμασία, εκπαιδευτικός είμαι και μάλιστα σε Λύκειο. Ας πούμε λοιπόν ότι για μία ώρα στο σχολείο (45 λεπτά) προετοιμάζεσαι αλλά τόσα στο σπίτι (που δε συμβαίνει). Μας κάνει 24 ώρες την εβδομάδα. Μέχρι τις σαράντα έχουμε δρομο.Εντάξει είναι αλήθεια ότι δεν δουλεύουμε όλοι το ίδιο
Για να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...
H γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά!
Ερώτημα προς τους φωστήρες του υπουργείου:Εκπαιδευτικός 60 ετών με τριάντα χρόνια υπηρεσίας και 25 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης , έχει ζητήσει πέρυσι εσωτερική μετάθεση και τοποθετήθηκε σε σχολείο της επιλογής του.Με την αύξηση του ωραρίου ,ως τελευταίος τοποθετηθείς, κρίνεται υπεράριθμος και μπαίνει στον πίνακα για υποχρεωτική μετάθεση.Την ίδια ώρα ,συνάδελφός του με 5 χρόνια υπηρεσίας και 2 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης,έχει τοποθετηθεί ένα χρόνο νωρίτερα στο ίδιο σχολείο και στρογγυλοκάθεται άνετος στη θέση του.Είναι δίκαιο αυτό κύριοι "φωστήρες";Σε τέτοια θέση, σαν αυτή του 60άχρονου του παραδείγματος, θα βρεθούν χιλιάδες συνάδελφοι ,καθώς για να κριθείς υπεράριθμος στην περιοχή σου αρκεί να είσαι υπεράριθμος στο σχολείο σου και δε λαμβάνονται υπόψην τα χρόνια υπηρεσίας ή τα χρόνια που βρίσκεσαι στην περιοχή μετάθεσης.
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:28:00 pmΓια να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...Οι 16 ώρες ήταν για αυτούς που ήταν δεκαετίες σε σχολείο. Σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα οι γηραιότεροι μειώνουν τις ώρες τους γιατί δεν αποδίδουν το ίδιο (αυτό είναι το βασικό σκεπτικό τουλάχιστον). Ο μέσος όρος είναι περίπου 18,5 ώρες και είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει στην Ευρώπη. Αν όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης είναι λάθος, τότε κάτι θα ξέρεις που τα χαρακτηρίζεις προκλητικά.Η ουσία είναι πώς θα ανεβάσεις την ποιότητα των 18-19 ωρών και όχι να αυξήσεις τις ώρες του μπέιμπι σίτινγκ για να μην πληρώνεις αναπληρωτές.Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ δεν κοροϊδεύω την κοινωνία. Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν είναι θέμα ποσοτικό (ωρών εργασίας) αλλά ποιοτικό. Και δεν το λύνεις με αύξηση του ωραρίου.Πέραν τούτων, η ουσία δεν είναι μόνο στις 2 ώρες αλλά στη συνολική κατάσταση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ας γίνει τουλάχιστον αφορμή αυτή η αύξηση να κινητοποιηθεί ο κλάδος για να αλλάξουν λίγο τα πράγματα.
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 26, 2013, 11:49:50 pmH γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά! Μα μόνο επικριτικά ασχολείται η κοινωνία μαζί μας! Έχει άδικο άραγε;! Όλοι μας απεχθάνονται αδίκως;!
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:56:21 pmΠαράθεση από: marita στις Απριλίου 26, 2013, 11:49:50 pmH γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά! Μα μόνο επικριτικά ασχολείται η κοινωνία μαζί μας! Έχει άδικο άραγε;! Όλοι μας απεχθάνονται αδίκως;!Εσύ θεωρείς πως έχουν δικιο που μας ΄βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι; Απεχθάνομαι να με χαρακτηρίζουν τεμπέλα επειδή νομίζουν πως τα απογεύματα κάθομαι και απολαμβάνω καφέ και τηλεόραση, ενώ εγώ στην πραγματικότητα δουλεύω! Απεχθάνομαι να με απεχθάνονται όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακά τους ενώ εγώ έχω ένα κάρο εκθέσεις να διορθώσω!Με απεχθάνονται γιατι; Επειδή είμαι διορισμένη σε ένα μακρινό ορεινό χωριό και ζω με 700 ευρώ, χωρίς να έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ το σπίτι μου το Σαββατροκύριακο; Επειδή κάθομαι 2 μήνες το Καλοκαίρι; Ας αλλάξουν τη νομοθεσία και ας στείλουν τα παιδιά σχολείο και το καλοκαίρι! Δεν εχω πρόβλημα να πάω να δουλέψω!Ναι, θεωρώ πως με απεχθάνονται αδίκως!
Παράθεση από: Selanik στις Απριλίου 26, 2013, 11:53:46 pmΠαράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:28:00 pmΓια να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...Οι 16 ώρες ήταν για αυτούς που ήταν δεκαετίες σε σχολείο. Σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα οι γηραιότεροι μειώνουν τις ώρες τους γιατί δεν αποδίδουν το ίδιο (αυτό είναι το βασικό σκεπτικό τουλάχιστον). Ο μέσος όρος είναι περίπου 18,5 ώρες και είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει στην Ευρώπη. Αν όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης είναι λάθος, τότε κάτι θα ξέρεις που τα χαρακτηρίζεις προκλητικά.Η ουσία είναι πώς θα ανεβάσεις την ποιότητα των 18-19 ωρών και όχι να αυξήσεις τις ώρες του μπέιμπι σίτινγκ για να μην πληρώνεις αναπληρωτές.Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ δεν κοροϊδεύω την κοινωνία. Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν είναι θέμα ποσοτικό (ωρών εργασίας) αλλά ποιοτικό. Και δεν το λύνεις με αύξηση του ωραρίου.Πέραν τούτων, η ουσία δεν είναι μόνο στις 2 ώρες αλλά στη συνολική κατάσταση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ας γίνει τουλάχιστον αφορμή αυτή η αύξηση να κινητοποιηθεί ο κλάδος για να αλλάξουν λίγο τα πράγματα.Αν μου ονομάσεις ένα επάγγελμα εκτός από το δικό μας στο οποία θεσμικά μειώνεται το ωράριο εργασίας όσο περνούν τα χρόνια θα συμφωνήσω μαζί σου. Με όλα τα άλλα συμφωνώ.