0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mk75 στις Μαΐου 27, 2010, 03:59:03 pmΑν ισχυει κατι τετοιο τοτε δεν υπαρχει νεος ΑΣΕΠ για τα επομενα 10-15 χρονια ?ενώ αν υπάρξει σωθήκαμε...έχεις διαβάσει ότι δεν θα υπάρχει ποια η έννοια του διοριστέου;επίσης μήπως άκουσες κάτι για εξευτελιστικες αμοιβές πλέον παντού;υγ. καλό διάβασμα αιωνίως στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης που δεν ξέρουμε ακόμα.
Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε δεν υπαρχει νεος ΑΣΕΠ για τα επομενα 10-15 χρονια ?
Παράθεση από: AlexandeR στις Μαΐου 27, 2010, 04:08:47 pmΛυπάμαι, αλλά το Μνημόνιο Συνεννόησης που παραθέτεις δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την εφαρμογή του πέναλτι του 6% στις συντάξεις από τον Ιούνιο του 2010...Φυσικά, δεν θα μπορούσε κανείς να αποκλείσει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο άμεσα, αλλά ας το δούμε πρώτα γραμμένο και μετά ας πιστέψουμε τι μας λένε "γνωστοί, συγγενείς, δικηγόροι..." κλπ.η κοπέλα το διαβάζει στο νομοσχέδιο. απλά δεν μπορεί να κάνει παράθεση. μέχρι το βράδυ αν εξασφαλίσω πρόσβαση στο nomotelia θα το ανεβάσω εγώ.
Λυπάμαι, αλλά το Μνημόνιο Συνεννόησης που παραθέτεις δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την εφαρμογή του πέναλτι του 6% στις συντάξεις από τον Ιούνιο του 2010...Φυσικά, δεν θα μπορούσε κανείς να αποκλείσει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο άμεσα, αλλά ας το δούμε πρώτα γραμμένο και μετά ας πιστέψουμε τι μας λένε "γνωστοί, συγγενείς, δικηγόροι..." κλπ.
Δηλαδή δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν φέτος κάποιοι εκπ/κοί , ώστε να πάρουν σειρά οι νεότεροι??? Μπάχαλο η κατάσταση!!!! Τι να πω??? Καλά για εμάς τους νεότερους και δη άνεργους, το έχουμε πάρει απόφαση πως δεν πάρουμε σύνταξη ποτέ!!!! Δεν θα προλάβουμε!!! Ξέρουν τι κάνουν...σου λένε άστους να πεθάνουν πρώτα, ώστε να γλιτώνει το κράτος κανά φράγκο από τις συντάξεις!!!! Και σας ρωτώ : "Φαντάζεστε π.χ. μια νηπιαγωγό (ή οποιονδήποτε εκπ/κό) να εργάζεται μέχρι τα 65-70 για να βγει στη σύνταξη και να πηγαίνει με την μαγκουρίτσα τρέμοντας στην τάξη Κόλαση!!!!!!! Θα πηγαίνουμε συνοδεία γιατρού ή με μηχάνημα για οξυγόνο!!!!
Παράθεση από: fivo στις Μαΐου 27, 2010, 04:13:19 pmΠαράθεση από: mk75 στις Μαΐου 27, 2010, 03:59:03 pmΑν ισχυει κατι τετοιο τοτε δεν υπαρχει νεος ΑΣΕΠ για τα επομενα 10-15 χρονια ?ενώ αν υπάρξει σωθήκαμε...έχεις διαβάσει ότι δεν θα υπάρχει ποια η έννοια του διοριστέου;επίσης μήπως άκουσες κάτι για εξευτελιστικες αμοιβές πλέον παντού;υγ. καλό διάβασμα αιωνίως στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης που δεν ξέρουμε ακόμα. Αγαπητε φιλε δεν υπαρχει η εννοια του αιωνιως διαβασματος,Για μενα εαν η εφαρμογη του μνημονιου αρχισει απο το 2015 (απαισιοδοξο σεναριο)τοτε μιλαμε για επιμηκυνση των εργασιμων χρονων κατα 10-15 χρονια και αυτο σημαινει μειωση μεχρι μηδενισμο διορισμων για καποια χρονια απο 10εως 15 χρονια.Αρα οτι κανουμε τα επομενα 4-5 χρονια αλλιως πεταξε το πουλακι ...
Και στο μνημόνιο το αναφέρει. Αυτό που παραθ'ετω παραπάνω είναι από το μνημόνιο. Σελίδα 25 κάτω κάτω. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος 2010!Απλά θα παρακαλέσω να μην μου επιτείθεστε. Διαβάστε, κρίνετε και αποφασίστε μόνοι σας τι θα γίνει! Εγώ είπα και την ερμηνεία μου, και την ερμηνεία συναδέλφων αλλά και την ερμηνεία νομικών-εργατολόγων (αν αυτοί δεν είναι καταρτισμένοι, δεν είναι κανένας)...Λυπάμαι αν στεναχωρώ κάποιους. Έχω περάσει και γω από τη διαδικασία αναμονής για θέσεις, και ξέρω τι περνάτε. Αυτό όμως δεν είναι λόγο επιθέσεων (μελλοντικών). Άλλωστε, όσοι με παρακολουθούν εδώ μέσα, γνωρίζον ότι είμαι χαμηλών τόνων, δεν πιστεύω ότι λέγεται χωρίς αποδείξεις, δεν κινδυνολογώ και δεν εμπιστεύομαι το ο γνωστός του γνωστού που έιναι μέσα στα πάγματα!
Παράθεση από: emmaki στις Μαΐου 27, 2010, 04:22:35 pmΚαι στο μνημόνιο το αναφέρει. Αυτό που παραθ'ετω παραπάνω είναι από το μνημόνιο. Σελίδα 25 κάτω κάτω. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος 2010!Απλά θα παρακαλέσω να μην μου επιτείθεστε. Διαβάστε, κρίνετε και αποφασίστε μόνοι σας τι θα γίνει! Εγώ είπα και την ερμηνεία μου, και την ερμηνεία συναδέλφων αλλά και την ερμηνεία νομικών-εργατολόγων (αν αυτοί δεν είναι καταρτισμένοι, δεν είναι κανένας)...Λυπάμαι αν στεναχωρώ κάποιους. Έχω περάσει και γω από τη διαδικασία αναμονής για θέσεις, και ξέρω τι περνάτε. Αυτό όμως δεν είναι λόγο επιθέσεων (μελλοντικών). Άλλωστε, όσοι με παρακολουθούν εδώ μέσα, γνωρίζον ότι είμαι χαμηλών τόνων, δεν πιστεύω ότι λέγεται χωρίς αποδείξεις, δεν κινδυνολογώ και δεν εμπιστεύομαι το ο γνωστός του γνωστού που έιναι μέσα στα πάγματα!Χμ... τα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα! Στο μνημόνιο, σελίδα 25 που παραθέτεις, αναφέρει μεν τον Ιούνιο 2010, αλλά ως χρονοδιάγραμμα της γενικότερης αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αν προσέξεις καλά, στο πλαίσιο αυτό έχει και άλλες δράσεις, αναφορικά με το ασφαλιστικό, που ορισμένες θα εφαρμοστούν έως το 2011, άλλες το 2013 και άλλες το 2015. Δηλαδή, θα νομοθετηθεί το γενικότερο πλαίσιο μέσα στον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε από πότε θα έχει εφαρμογή η κάθε δράση. Για αυτό επιμένω να μας παραθέσεις, εάν και όταν μπορείς, το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα το πέναλτι του 6% μείωσης της σύνταξης από τον Ιούνιο του 2011 για όσους δεν έχουν συμπληρώσει 40 ετη εισφορών/υπηρεσίας.Όσο για την επίθεση... χαλάρωσε, κανείς δεν σου επιτίθεται, συζήτηση κάνουμε, απλώς δεν θέλουμε να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.Επίσης, δεν στεναχωρείς κανέναν! Πριν λίγα χρόνια διοριστήκαμε και εμείς, ξέρουμε ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και η σύνταξη... όνειρο θερινής νυκτός για όλους μας -όταν την πάρουμε στα 70 μας.
Παράθεση από: AlexandeR στις Μαΐου 27, 2010, 04:32:17 pmΠαράθεση από: emmaki στις Μαΐου 27, 2010, 04:22:35 pmΚαι στο μνημόνιο το αναφέρει. Αυτό που παραθ'ετω παραπάνω είναι από το μνημόνιο. Σελίδα 25 κάτω κάτω. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος 2010!Απλά θα παρακαλέσω να μην μου επιτείθεστε. Διαβάστε, κρίνετε και αποφασίστε μόνοι σας τι θα γίνει! Εγώ είπα και την ερμηνεία μου, και την ερμηνεία συναδέλφων αλλά και την ερμηνεία νομικών-εργατολόγων (αν αυτοί δεν είναι καταρτισμένοι, δεν είναι κανένας)...Λυπάμαι αν στεναχωρώ κάποιους. Έχω περάσει και γω από τη διαδικασία αναμονής για θέσεις, και ξέρω τι περνάτε. Αυτό όμως δεν είναι λόγο επιθέσεων (μελλοντικών). Άλλωστε, όσοι με παρακολουθούν εδώ μέσα, γνωρίζον ότι είμαι χαμηλών τόνων, δεν πιστεύω ότι λέγεται χωρίς αποδείξεις, δεν κινδυνολογώ και δεν εμπιστεύομαι το ο γνωστός του γνωστού που έιναι μέσα στα πάγματα!Χμ... τα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα! Στο μνημόνιο, σελίδα 25 που παραθέτεις, αναφέρει μεν τον Ιούνιο 2010, αλλά ως χρονοδιάγραμμα της γενικότερης αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αν προσέξεις καλά, στο πλαίσιο αυτό έχει και άλλες δράσεις, αναφορικά με το ασφαλιστικό, που ορισμένες θα εφαρμοστούν έως το 2011, άλλες το 2013 και άλλες το 2015. Δηλαδή, θα νομοθετηθεί το γενικότερο πλαίσιο μέσα στον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε από πότε θα έχει εφαρμογή η κάθε δράση. Για αυτό επιμένω να μας παραθέσεις, εάν και όταν μπορείς, το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα το πέναλτι του 6% μείωσης της σύνταξης από τον Ιούνιο του 2011 για όσους δεν έχουν συμπληρώσει 40 ετη εισφορών/υπηρεσίας.Όσο για την επίθεση... χαλάρωσε, κανείς δεν σου επιτίθεται, συζήτηση κάνουμε, απλώς δεν θέλουμε να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.Επίσης, δεν στεναχωρείς κανέναν! Πριν λίγα χρόνια διοριστήκαμε και εμείς, ξέρουμε ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και η σύνταξη... όνειρο θερινής νυκτός για όλους μας -όταν την πάρουμε στα 70 μας. Δεν τα έχω μπλέξει. Με βάση το μνημόνιο γίνονται όλες οι διαπραγματεύσεις για τις δόσεις του ΔΝΤ. Αν κάτι δεν υπάρχει στο μνημόνιο, απλά δεν γίνεται. Ό,τι υπάρχει πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.Το νόμο, όπως είπα πολλές φορές, δυστυχώς δεν μπορώ να τον παραθέσω! Ο νόμος βασίζεται στο μνημόνιο και περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει σε αυτό!Χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του πέναλτι είναι ο Ιούνιος του 10! Διάβασες το μνημόνιο; Αν όχι, διάβασε το πορσεκτικά, όχι τα πάνω πάνω, και θα καταλάβεις τι λέω. Τονίζω στις σελίδες 25-26 είναι το συνταξιοδοτικό.
Δεν συνιθίζω να είμαι απαισιόδοξη, αλλά δυστυχώς σήμερα είμαι.Διάβασα το νέο ασφαλιστικό. Προβλέπεται εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2010, δηλαδή σε 4 μέρες, της διάταξης για την ποινή του -6% για κάθε χρόνο μέχρι τα 40 χρόνια υπηρεσίας.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι προλάβουν και παραιτηθούν (και με τις 2 αιτήσεις που απαιτούνται) μέχρι την 1η Ιουνίού είναι οι τυχεροί, οι υπόλοιποι στα 40 χρόνια ασφάλισης.Οι εκπαιδευτικοί δεν έχιουν δικαίωμα να παραιτηθούν πριν τον Ιούλιο, άρα δεν πρόκειται να φύγουν! Ήδη έμαθα από την πόλη μου ότι 6 καθηγητές που σκόπευαν να φύγουν, θα μείνουν για άλλα 7-10 χρόνια ο καθένας γιατί αλλιώς δεν συμφέρει.Αυτό σημαίνει μεγάλη μείωση των προσλήψεων (να και τα σχέδια της Διμαντοπούλου που υλοποιούνται και δεν υπάρχουν και κενά στα σχολέια)!Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση....