0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε όποιον δε σημαίνει τίποτα, για παράδειγμα, το να μάθει το παιδί τη χρήση αριθμομηχανής χωρίς να έχει μάθει να κάνει πράξεις, δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω.
Δεν διεκδίκησα να διδάξω κανένα μάθημα στο Δημοτικό. ΔΕΝ είμαι δάσκαλος. ΔΕΝ είπα ποτέ να μη διδαχθεί το μάθημα των Νέων Τεχνολογιών. Δυσκολεύεστε στην κατανόηση κειμένου;
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε, στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν, τις παρακάτω απαντήσεις:......Για το αντικείμενο της Πληροφορικής θα αξιοποιηθούν καθηγητές πληροφορικής κι όχι δάσκαλοι με πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες αφού οι δάσκαλοι δεν είναι ακόμη «καταρτισμένοι» και οι καθηγητές πληροφορικής με μια σύντομη επιμόρφωση θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αντικειμένου. Και για τα δύο αντικείμενα ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει τη χορήγηση κρατικού πιστοποιητικού στο τέλος της τρίτης τάξης του Γυμνασίου.......http://www.alfavita.gr/ank_b/ank15_6_10_1625.php
εγώ πάλι μετά τα όσα συνέβησαν πέρισυ το καλοκαίρι σκέφτομαι μήπως "πλησιάζει" ο διορισμός καμιάς κόρης πρώην υφυπουργού παιδείας και γι αυτό είπαν να πάρουν πληροφορικούς στα δημοτικά??? πως και ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ: "Για το αντικείμενο της Πληροφορικής θα αξιοποιηθούν καθηγητές πληροφορικής κτλ" ? μέχρι τώρα σημασία δε μας δίναν. είμαι αρκετά επιφυλακτική για το τι θα γίνει. κανείς δε μας συμπαθεί!
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Υπόμνημα για την αποτελεσματική εισαγωγή της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση......1. Μόνιμη πρόσληψη Πληροφορικών για τη διδασκαλία της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια ΕκπαίδευσηΗ διδασκαλία της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, απαιτεί πρωταρχικώς εκπαιδευτικούς Πληροφορικούς. Η ΕΠΕ έχει προβεί σε μελέτη των προγραμμάτων σπουδών όλων των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που έχουν στον τίτλο τους τον όρο “πληροφορική” ή κάποιο παράγωγό του, ή επικαλούνται οποιαδήποτε σχέση με την πληροφορική. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση http://review.epe.org.gr/.