*

Αποστολέας Θέμα: Η στρατιωτική θητεία εμπόδιο στην εκπαίδευση σε αντίθεση με τις γυναίκες  (Αναγνώστηκε 16152 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

........

Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!
Και εγώ πάνω-κάτω τα ίδια έλεγα πριν από 2 δεκαετίες περίπου , όταν ήμουν σε ηλικία για να πάω στρατό ή κατά τη διάρκεια της θητείας. Μετά τη λήξη της θητείας είδα ότι η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή για άνδρες και γυναίκες (για να μην πω πιο δύσκολη για τις γυναίκες) κι ότι η καθυστέρηση για επαγγελματικό ψάξιμο λόγω στρατού ήταν μία εύκολη δικαιολογία.

Από τη στιγμή που χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις δε πας πουθενά επαγγελματικά, δε νομίζω οτι πρόκειται για δικαιολογία..

βρε παιδιά, γιατί, μας είπανε να πάμε και δεν πήγαμε; Εγώ προσωπικά, πολύ θα γούσταρα!!! Αλλά αν είναι να μιλάμε για αδικίες,τότε κι εγώ θεωρώ άδικο που μετράει η θητεία στα συντάξιμα - και ειδικά στους παλαιότερους, δεν χρειαζόταν και εξαγορά....αντίστοιχα δε γινόταν κάτι τέτοιο για τις εγκυμοσύνες ας πούμε!!! Αν ήταν κάποια αδιόριστη και εγκυμονούσε, δεν της έλεγε κανείς, οταν διοριστεις αυτός ο χρόνος θα μετρήσει ως συντάξιμος ως αποδοση τιμής απέναντι στην συνεισφορά σου για το δημογραφικό της χώρας.... όπως γινόταν και γίνεται - με εξαγορά πλέον - για τη θητεία ( ως αποδοση τιμής για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην πατρίδα οι άντρες, όντες εν θητεία).

Οι γυναίκες στο δημόσιο, δε παίρνουν ένα χρόνο άδεια μετ' αποδοχών για την εγκυμοσύνη/ανατροφή?
Μετά το πότε θα κάνει μια γυναίκα παιδί, λίγο πολύ μπορεί να το καθορίσει, και για κάποιο λόγο συνήθως συμβαίνει αμέσως μετα το διορισμό. Ο άνδρας δε μπορεί να καθορίσει σε τέτοιο βαθμό πότε θα υπηρετήσει.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Λεχώνα γίνεσαι οικειοθελώς, αν και άκουσα στο Χαρδαβέλα ότι εξωγήινοι απαγάγουν και αφήνουν και αυτοί έγκυες (τότε είναι μη οικειοθελώς).
Στρατό πας είτε θες είτε όχι.
Είναι τελείως διαφορετικό. Κακώς που δεν είπαν ακόμα να πάτε, πρέπει να πάτε

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ψοφος στις γυναικες!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Λεχώνα γίνεσαι οικειοθελώς, αν και άκουσα στο Χαρδαβέλα ότι εξωγήινοι απαγάγουν και αφήνουν και αυτοί έγκυες (τότε είναι μη οικειοθελώς).
Στρατό πας είτε θες είτε όχι.
Είναι τελείως διαφορετικό. Κακώς που δεν είπαν ακόμα να πάτε, πρέπει να πάτε

και για αυτο φταινε οι αντρες. δε μενουν μονες εγκυες. και για αυτο ειπα παραπανω μη σωσετε να αφησετε γυναικα εγκυο με αυτες τις αποψεις. τι θα πειτε στην γυναικα σας? δεν θα κανουμε παιδια γιατι αν κανουμε εσυ θα παρεις ενα χρονο αδεια ενω εγω θα δουλευω?

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Ναι κάπου υπάρχει ένας μαλάκας σύζυγος, που και στρατό πήγε και δουλειά δεν μπορεί να βρει για να θρέψει γιατί δεν είναι καλλονή και δεν φοράει τακούνια και παιδιά από πισω του έχει και τρέχει όλη μέρα για μεροκάματο, αλλά λέει μια μέρα η γυναίκα του εκεί που καπνίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσιγάρα και πίνει καφέ, δεν γαμιέται διαζύγιο. Δεν μπορώ να αγοράζω τα κοσμήματα που θέλω, δεν μου φτάνουν αυτά που έχω, ζωή είναι αυτή που έχω;;
του παίρνω και τα παιδιά. Εγώ είμαι νέα και ωραία, ας τα βγάλει πέρα μόνος του
Μεγάλη δικαιοσύνη.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2010, 12:17:40 am από giannios »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Παράθεση
Γιάννη, νομίζω πως ο φεμινισμός και η ισότητα για μένα είναι όπως τα ερμηνεύσει κανείς και ο καθένας το κάνει συνήθως κατά το συμφέρον του!! Wink

Ακριβώς, καρντάσαινα  :)

Προσωπικά ξέρω κοπέλλα που διορίστηκε (Κρήτη) πήγε Μάιο, το καλοκαίρι έμεινε έγκυος (επίτηδες, όπως μου είπε) βάρεσε επαπειλούμενη, γύρισε στα μέρη της, όταν τελείωσε η άδεια ξαναέμεινε έγκυος-ξανά επαπειλούμενη, μετά πήρε απόσπαση (λολ) στα μέρη της, έπαιρνε τα μόρια της θέσης της στη Κρήτη (αρκετά καλά μοριάκια) τελειώνει η απόσπαση, ξανά έγκυος ξανά επαπειλούμενη φυσικά, και ύστερα μετάθεση και λόγω παιδιών. Ξέρετε κανέναν άνδρα που ωφελήθηκε τόσο από τη στρατιωτική του θητεία?

ψοφος στις γυναικες!

Άντε πάλι η μπάλα στη κερκίδα...  τέτοια βολέ ούτε ο κηπουρός λέμε... :o ;D ;D ;D ;D ;D
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ

........

Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!
Και εγώ πάνω-κάτω τα ίδια έλεγα πριν από 2 δεκαετίες περίπου , όταν ήμουν σε ηλικία για να πάω στρατό ή κατά τη διάρκεια της θητείας. Μετά τη λήξη της θητείας είδα ότι η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή για άνδρες και γυναίκες (για να μην πω πιο δύσκολη για τις γυναίκες) κι ότι η καθυστέρηση για επαγγελματικό ψάξιμο λόγω στρατού ήταν μία εύκολη δικαιολογία.

Από τη στιγμή που χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις δε πας πουθενά επαγγελματικά, δε νομίζω οτι πρόκειται για δικαιολογία..

βρε παιδιά, γιατί, μας είπανε να πάμε και δεν πήγαμε; Εγώ προσωπικά, πολύ θα γούσταρα!!! Αλλά αν είναι να μιλάμε για αδικίες,τότε κι εγώ θεωρώ άδικο που μετράει η θητεία στα συντάξιμα - και ειδικά στους παλαιότερους, δεν χρειαζόταν και εξαγορά....αντίστοιχα δε γινόταν κάτι τέτοιο για τις εγκυμοσύνες ας πούμε!!! Αν ήταν κάποια αδιόριστη και εγκυμονούσε, δεν της έλεγε κανείς, οταν διοριστεις αυτός ο χρόνος θα μετρήσει ως συντάξιμος ως αποδοση τιμής απέναντι στην συνεισφορά σου για το δημογραφικό της χώρας.... όπως γινόταν και γίνεται - με εξαγορά πλέον - για τη θητεία ( ως αποδοση τιμής για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην πατρίδα οι άντρες, όντες εν θητεία).

Οι γυναίκες στο δημόσιο, δε παίρνουν ένα χρόνο άδεια μετ' αποδοχών για την εγκυμοσύνη/ανατροφή?
Μετά το πότε θα κάνει μια γυναίκα παιδί, λίγο πολύ μπορεί να το καθορίσει, και για κάποιο λόγο συνήθως συμβαίνει αμέσως μετα το διορισμό. Ο άνδρας δε μπορεί να καθορίσει σε τέτοιο βαθμό πότε θα υπηρετήσει.

Η άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!
Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!
Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)...
Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Ναι κάπου υπάρχει ένας μαλάκας σύζυγος, που και στρατό πήγε και δουλειά δεν μπορεί να βρει για να θρέψει γιατί δεν είναι καλλονή και δεν φοράει τακούνια και παιδιά από πισω του έχει και τρέχει όλη μέρα για μεροκάματο, αλλά λέει μια μέρα η γυναίκα του εκεί που καπνίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσιγάρα και πίνει καφέ, δεν γαμιέται διαζύγιο. Δεν μπορώ να αγοράζω τα κοσμήματα που θέλω, δεν μου φτάνουν αυτά που έχω, ζωή είναι αυτή που έχω;;
Μεγάλη δικαιοσύνη.

Αν βρεις τέτοια γυναίκα τότε τα θες και τα παθαίνεις!!!!
Αν επίσης νομίζεις ότι οι γυναίκες σήμερα όλη μέρα κανίζουν και πίνουν καφέ, μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και εξ ιδίων κρινεις τα αλλότρια!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
μ'αρεσει που απαντας εμμακι. ναι ολη μερα καφεδες πινουμε ζηλευεις? μας θρεφουν οι αντρες μας οι πλουσιοι.
οσο για την γυναικα που πηρε 5 χρονια αδειες πρεπει να ειναι πολυ μεγαλο βλημα και πρεπει να την καταγγειλει καποιος. αραγε ο αντρας της τη στηριζε σε αυτην την απατη?

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Δεν είμαι παντρεμένος πρώτον.
Το δημόσιο έχει δυνοπαθήσει από τις άδειες εγκυμοσύνης, γνωστή μου έλειπε 2 χρόνο και βάλε από νοσοκομείο λόγω εγκυμοσύνης, ούτε ελέφαντας να γεννούσε (ο ελέφαντας γεννάει και αυτός στους 9 μήνες υπόψιν).
Όλοι οι κοινωνιολόγοι βλέπουν μια αλλαγή ρόλων στην κοινωνία, η γυναίκα πάει και θέλει να γίνει ηγέτης, τα αποτελέσματα καταστοφικά για την οικογένεια. Ο αριθμός των διαζυγίων οφείλεται ακριβώς σε αυτή την αιτία, την αλλαγή ρόλων που έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο στους άνδρες. Συμφωνώ ότι γυναίκα γίνεσαι και η γυναίκα πρέπει να σέβεται τη φύση της, είναι διαφορετικός ο ρόλος της. Ο ρόλος της δεν είναι η καριέρα. Καρίερα και οικογένεια ελάχιστα συνδυάζονται και όσες το ισχυρίζονται, ρωτήστε τα παιδιά τους αν ποτέ έβλεπαν την μαμά

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τοσα χρονια αντρες κατεστρεφαν τον κοσμο ας το κανουν και οι γυναικες τωρα. και ξαναλεω. αν το προβλημα ειναι οι εγκυμοσυνες σταματηστε να #$$%^%. ε σορυ κιολας αλλα εκει εφτασε η συζητηση. λες και οι γυναικες οποτε γουσταρουν μενουν εγκυες και παιρνουν αδειες. (αν και αυτο με τις αδειες ισχυει μονο στο δημοσιο, μην τις βαζουμε ολες στο ιδιο τσουβαλι)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Η άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!
Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!
Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)...
Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!

"είθισται" αν δε κάνω λάθος.

Για τη Σιμόν, ακριβώς αυτού του είδους τα πράγματα λένε οι φεμινίστριες. Πώς το στηρίζει αυτό που λέει? Από πού αποδεικνύει τη θέση της? Μήπως λέει αυτό που θα συνέφερε το φεμινισμό να ειπωθεί? γιατί ανάλογη συζήτηση είχαμε και για το θέμα του έθνους, στο οποίο κάποιο ισχυρίστηκαν οτι το έθνος όπως το νοούμε σήμερα είναι ένας όρος που κατασκευάστηκε το 19 αιώνα, και κατά συνέπεια δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναφορά στην αρχαιότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2010, 12:33:03 am από GiannisV »

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Μεγάλη δικαιοσύνη.

Γιαννιό λίγο άδικο σε βρίσκω.. Επειδή το έκανε η Μενεγάκη και η Κοκκίνου αυτό, πρέπει να μας παίρνει η μπάλα όλες; Άσε που αυτές χωρίσαν άντρες φραγκάτους κιόλας -οι χαζές!!χιχιχιχι!! ;D ;D ;D

Λίγες είναι οι καλλονές βρε παιδιά που βρίσκουν έτσι δουλειά και άντρες να τις ταίζουν, ξυπνήσαν οι σκλάβοι Αντωνάκη που έλεγε και η ελληνική ταινία! ;D Τώρα και ο άντρας θα την στείλει στη μαμά της την καλλονή που όλη μέρα βάφει νύχια και κάνει ντεκαπάζ, και η γυναίκα θα τον στείλει στη μανούλα του τον πασά που τον έχει καλομάθει!! Όχι θα κάτσουμε να σκάσουμε!!χιχι!! ;D ;D

Αυτά είναι εξαιρέσεις, πλέον δεν υπάρχουν ευκαιρίες για πολυτέλειες τύπου να δουλεύει μόνο ο ένας και η γυναίκα να κάθεται στο θρόνο της!! Αλλά τί φταίω εγώ που λέει ότι θα με κάνει βασίλισσα όταν με παντρεύεται,ε;  ;D ;D ;D Να δουλέψεις κύριε, τί τις έκανες τις προγαμιαίες δηλώσεις,ε;  :P :P :P

(Πλάκα κάνω φυσικά!)

Χαλαρώστε λίγο βρε παιδιά, συζήτηση κάνουμε. Άλλωστε όλα όσα έχουν παγιωθεί τόσα χρόνια στην κοινωνία δεν αλλάζουν εύκολα... :) :)
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182741
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)