0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σχετικά με το ειδικό εφάπαξ τριμηνιαίο επίδομα, επειδή προσπάθησα να κάνω τα χαρτιά μου, αλλά δεν το δικαιούμαι τελικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέραν των 60 ημερομισθίων, θα πρέπει στη φορολογική δήλωση που υποβάλλετε, τα εισοδήματά σας να μην υπερβαίνουν τα 9.000
Παράθεση από: marion στις Ιουνίου 25, 2010, 02:47:26 pmΣχετικά με το ειδικό εφάπαξ τριμηνιαίο επίδομα, επειδή προσπάθησα να κάνω τα χαρτιά μου, αλλά δεν το δικαιούμαι τελικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέραν των 60 ημερομισθίων, θα πρέπει στη φορολογική δήλωση που υποβάλλετε, τα εισοδήματά σας να μην υπερβαίνουν τα 9.000
Παράθεση από: domenica στις Ιουνίου 25, 2010, 02:50:28 pmΠαράθεση από: marion στις Ιουνίου 25, 2010, 02:47:26 pmΣχετικά με το ειδικό εφάπαξ τριμηνιαίο επίδομα, επειδή προσπάθησα να κάνω τα χαρτιά μου, αλλά δεν το δικαιούμαι τελικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέραν των 60 ημερομισθίων, θα πρέπει στη φορολογική δήλωση που υποβάλλετε, τα εισοδήματά σας να μην υπερβαίνουν τα 9.000
Κάποιος ωρομίσθιος σε φροντιστήριο που ασφαλίζεται απο Οκτώβριο,Νοέμβριο δεν πληρεί τις προυποθέσεις να μπεί στο ταμείο ανεργίας.Μπορεί όμως για δύο μήνες το καλοκαίρι να λάβει κάποιο επίδομα;
Καλησπέρα παιδιά!Χθες πήρα στα χέρια μου τισ απολύσεις απο τα φροντιστήρια που δουλέυω. Φέτος κλείνω 2 χρόνια οπότε είπα να απευθυνθώ στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου για το επίδομα ανεργίας. Ωστόσο επειδή δεν συμπλήρωνα τα ένσημα που χρειαζόντουσαν για το επίδομα μου είπαν να κάνω τα χαρτιά για το βοήθημα το τριμηναίο,όπως και έκανα τελικά. Η εμπειρία δραματική, να περιμένεις με τις ώρες και να μην ξέρουν κιόλας να σε εξυπηρετήσουν και να ανεβοκατεβαίνεις απο τον ένα όροφο στον άλλο μπας και βγάλεις άκρη. Για να μην τα πολυλογώ, επειδή είχα όλα τα δικαιολογητικά που χρειαζόταν έφτιαξα τα χαρτιά σήμερα. Παρόλα αυτά όταν ρωτούσα την υπάλληλο για το πως γίνεται η όλη διαδικασία, πότε γινεται η πληρωμή και με ποιόν τρόπο (μέσω τραπέζης ή απο το γραφείο του ΟΑΕΔ) απάντηση δεν πήρα, πέραν του ότι πρέπει να παρουσιάζομαι τη συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε φορά εκεί. Ϋπάρχει κάποιος που γνωρίζει για να με κατατοπίσει καπως. Απ' ότι είδα το ποσό ειναι γύρω στα 272
Παράθεση από: rockwell στις Ιουνίου 07, 2011, 06:39:46 pmΚαλησπέρα παιδιά!Χθες πήρα στα χέρια μου τισ απολύσεις απο τα φροντιστήρια που δουλέυω. Φέτος κλείνω 2 χρόνια οπότε είπα να απευθυνθώ στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου για το επίδομα ανεργίας. Ωστόσο επειδή δεν συμπλήρωνα τα ένσημα που χρειαζόντουσαν για το επίδομα μου είπαν να κάνω τα χαρτιά για το βοήθημα το τριμηναίο,όπως και έκανα τελικά. Η εμπειρία δραματική, να περιμένεις με τις ώρες και να μην ξέρουν κίολας να σε εξυπηρετήσουν και να ανεβοκατεβαίνεις απο τον ένα όροφο στον αλλο μπας και βγάλεις άκρη. Για να μην τα πολυλογώ, επιδή είχα όλατα διακιωλογητικά που χρειαζόταν έφτιαξα τα χαρτιά σήμερα. Παρόλα αυτά όταν ρωτούσα την υπάλληλο για το πως γίνεται η όλη διαδικασία, πότε γινεται η πληρωμή και με ποιόν τρόπο (μέσω τραπέζης ή απο το γραφείο του οαεδ) πάντηση δεν πήρα, πέραν του ότι πρέπει να παρουσίαζομαι τη συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε φορά εκεί. Ϋπάρχει κάποιος που γνωρίζει για να με κατατοπίσει καπως.Απ ότι είδα το ποσό ειναι γύρω στα 272
Καλησπέρα παιδιά!Χθες πήρα στα χέρια μου τισ απολύσεις απο τα φροντιστήρια που δουλέυω. Φέτος κλείνω 2 χρόνια οπότε είπα να απευθυνθώ στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου για το επίδομα ανεργίας. Ωστόσο επειδή δεν συμπλήρωνα τα ένσημα που χρειαζόντουσαν για το επίδομα μου είπαν να κάνω τα χαρτιά για το βοήθημα το τριμηναίο,όπως και έκανα τελικά. Η εμπειρία δραματική, να περιμένεις με τις ώρες και να μην ξέρουν κίολας να σε εξυπηρετήσουν και να ανεβοκατεβαίνεις απο τον ένα όροφο στον αλλο μπας και βγάλεις άκρη. Για να μην τα πολυλογώ, επιδή είχα όλατα διακιωλογητικά που χρειαζόταν έφτιαξα τα χαρτιά σήμερα. Παρόλα αυτά όταν ρωτούσα την υπάλληλο για το πως γίνεται η όλη διαδικασία, πότε γινεται η πληρωμή και με ποιόν τρόπο (μέσω τραπέζης ή απο το γραφείο του οαεδ) πάντηση δεν πήρα, πέραν του ότι πρέπει να παρουσίαζομαι τη συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε φορά εκεί. Ϋπάρχει κάποιος που γνωρίζει για να με κατατοπίσει καπως.Απ ότι είδα το ποσό ειναι γύρω στα 272
Ναι τώρα που το λές ήμουν το δεύτερο όνομα στο λογαριασμό της εθνικής τράπεζας, γι΄αυτό μου είπαν να ανοίξω νέο με το δικό μου όνομα.
Μια ερώτηση και έχω αγχωθεί... Έκανα τα χαρτιά μου για το επίδομα (λογαριασμός εθνικής, βεβαίωση κλπ.) και μου είπαν να περάσω 12/7 να μου ανακοινώσουν την απόφαση. Έτσι όπως τα μετράω εγώ πάντως δεν μου βγαίνουν τα ένσημα για τακτικό επίδομα (το μηνιαίο), γιατί επιδοτούμαι για πρώτη φορά. Τους ρώτησα λοιπόν εκεί αν χρειάζεται να κάνω διαφορετικά τα χαρτιά μου για το τριμηνιαίο και μου είπαν όχι, θα σου πουν στις 12/7 αν χρειάζεται.Ενώ νόμιζα ότι τα είχα τακτοποιήσει, μια φίλη μου μου είπε ότι πέρσι έκανε διαφορετικά χαρτιά για το τριμηνιαίο. Τι ισχύει τελικά; Γιατί αν περιμένω και τα κάνω 12/7 δεν θα προλάβω να το πάρω (μέσα Σεπτέμβρη προσλαμβάνομαι). Στον οαεδ στα κεντρικά δεν σηκώνουν τηλέφωνα ...
Παράθεση από: ypernouli στις Ιουνίου 08, 2011, 03:21:09 pmΜια ερώτηση και έχω αγχωθεί... Έκανα τα χαρτιά μου για το επίδομα (λογαριασμός εθνικής, βεβαίωση κλπ.) και μου είπαν να περάσω 12/7 να μου ανακοινώσουν την απόφαση. Έτσι όπως τα μετράω εγώ πάντως δεν μου βγαίνουν τα ένσημα για τακτικό επίδομα (το μηνιαίο), γιατί επιδοτούμαι για πρώτη φορά. Τους ρώτησα λοιπόν εκεί αν χρειάζεται να κάνω διαφορετικά τα χαρτιά μου για το τριμηνιαίο και μου είπαν όχι, θα σου πουν στις 12/7 αν χρειάζεται.Ενώ νόμιζα ότι τα είχα τακτοποιήσει, μια φίλη μου μου είπε ότι πέρσι έκανε διαφορετικά χαρτιά για το τριμηνιαίο. Τι ισχύει τελικά; Γιατί αν περιμένω και τα κάνω 12/7 δεν θα προλάβω να το πάρω (μέσα Σεπτέμβρη προσλαμβάνομαι). Στον οαεδ στα κεντρικά δεν σηκώνουν τηλέφωνα ...Σίγουρα θα έχεις διαβάσει τις προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα μια και συχνά έχουν αναφερθεί σε αυτές τις σελίδες.. Δεν έχω προσωπική εμπειρία που αφορά το τριμηνιαίο επίδομα, ωστόσο βρήκα κάποιες πληροφορίες και τις παραθέτω πιστεύοντας να φανούν χρήσιμες μέχρι κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει περισσότερα να μπορέσει να σε βοηθήσει αποτελεσματικά. Όσο για το λόγο που δε μπορείς άμεσα να κάνεις αίτηση για το ειδικό επίδομα , γίνεται άμεσα κατανοητός αν διαβάσεις ότι:"Ειδικό βοήθημα, δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου.Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των εξήντα ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.Επίσης ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει τεθεί, σε όλο το καθοριζόμενο σ’ αυτές χρονικό διάστημα, στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2010 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 9.097,58