*

Αποστολέας Θέμα: Ειδικό Βοήθημα αν δε δικαιούστε τακτική επιδότηση  (Αναγνώστηκε 115448 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ: Ειδικό
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 07, 2008, 02:41:59 pm »
Αν επιδοτείσαι για πρώτη φορά:
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
•   Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:47:43 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 07, 2008, 02:57:47 pm »
σε ευχαριστω πολυ vikoulaki!
τι 'χες γιαννη, τι 'χα παντα... εγω μεσα στο 2007 εχω 86 +12 = 98 ενσημα και στο 2008 77-14=63-12=51   αρα προφανως δεν δικαιουμαι...

να υποθεσω πως και το 3μηνιαιο επιδομα (που δεν το βρισκω στο σαιτ του οαεδ...) προαπαιτει 2 χρονια, τελευταιο 14μηνο και 60 ενσημα το τελευταιο ετος, δηλαδη 2008 και
 - τελευταιο 2μηνο;  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2008, 03:07:53 pm από vifo »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 07, 2008, 03:12:39 pm »
πρέπει να πας πρώτα στην

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 07, 2008, 03:14:55 pm »
χιλια ευχαριστω vikoulaki! σε πονοκεφαλιασα, συγνωμη...  :-[

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:47:43 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 07, 2008, 03:24:55 pm »
σε πονοκεφαλιασα

Καθόλου

χιλια ευχαριστω

Να είσαι καλά

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:35:22 pm »
"

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:40:22 pm »
να υποθεσω πως και το 3μηνιαιο επιδομα (που δεν το βρισκω στο σαιτ του οαεδ...) προαπαιτει 2 χρονια, τελευταιο 14μηνο και 60 ενσημα το τελευταιο ετος, δηλαδη 2008 και

οχι, πηγα τελικα για το τριμηνιαιο επιδομα. χρειαζεται μονο 60 ενσημα την τελευταια χρονια χωρις να σε απασχολει κατι αλλο (οι 2 τελυταιοι μηνες ή τα 2 τελευταια χρονια). Με εβαλαν να συμπληρωσω μια αιτηση οπου ζητουσα το τριμηνιαιο επιδομα εφοσον θα ειμαι ακομα ανεργη κ μετα απο 3 μηνες. Δηλαδη, αφου εκανα χαρτια στις 4/7, αν ως τις 4/10 ειμαι ακομα ανεργη (κατι που απευχομαι!) θα δικαιουμαι το επιδομα αυτο το οποιο ειναι 250 ευρω. Επισης δεν χρειαστηκε να καταθεσω κανενα δικαιολογητικο, θα τα καταθεσω στις 4/10 εφοσον βεβαια δικαιουμαι το επιδομα.

Νομιζω πως δεν ξεχναω να σας πω κατι...

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:45:04 pm »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:03:11 pm »

οχι, πηγα τελικα για το τριμηνιαιο επιδομα. χρειαζεται μονο 60 ενσημα την τελευταια χρονια χωρις να σε απασχολει κατι αλλο (οι 2 τελυταιοι μηνες ή τα 2 τελευταια χρονια). Με εβαλαν να συμπληρωσω μια αιτηση οπου ζητουσα το τριμηνιαιο επιδομα εφοσον θα ειμαι ακομα ανεργη κ μετα απο 3 μηνες. Δηλαδη, αφου εκανα χαρτια στις 4/7, αν ως τις 4/10 ειμαι ακομα ανεργη (κατι που απευχομαι!) θα δικαιουμαι το επιδομα αυτο το οποιο ειναι 250 ευρω. Επισης δεν χρειαστηκε να καταθεσω κανενα δικαιολογητικο, θα τα καταθεσω στις 4/10 εφοσον βεβαια δικαιουμαι το επιδομα.

καρτα οαεδ πρεπει να βγαλουμε και να ανανεωνουμε καθε μηνα; ::)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:08:46 pm »
Είχα απο διαφορετικά σχολεία βεβαιώσεις σε διαφορετικά ΙΚΑ.Σε αυτό της περιοχής μου έίχα πρόβλημα να μου τα σφραγίσουν όλα και οταν τους εξήγησα οτι ήταν αδύνατο να πάω 140Km για μια υπογραφή οπότε με εξυπηρέτησαν
Ολα τα ένσημα ακόμη και απο διαφορετικούς νομούς θα βγούν σε μια κατάσταση, αρκει να έχουν περαστει.Δηλ μέχρι τον Μάρτιο θα είναι όλα

Ανανεώνεις την κάρτα εφόσον εισαι άνεργος

Για την κάρτα ανεργίας θέλει και Ε1

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:17:09 pm »
Είχα απο διαφορετικά σχολεία βεβαιώσεις σε διαφορετικά ΙΚΑ.Σε αυτό της περιοχής μου έίχα πρόβλημα να μου τα σφραγίσουν όλα και οταν τους εξήγησα οτι ήταν αδύνατο να πάω 140Km για μια υπογραφή οπότε με εξυπηρέτησαν
Ολα τα ένσημα ακόμη και απο διαφορετικούς νομούς θα βγούν σε μια κατάσταση, αρκει να έχουν περαστει.Δηλ μέχρι τον Μάρτιο θα είναι όλα

Ανανεώνεις την κάρτα εφόσον εισαι άνεργος

Για την κάρτα ανεργίας θέλει και Ε1

1. θα κανω μια αποπειρα να τα σφραγισω ολα στο 1ο ικα που θα παω αλλα επειδη εδω ειναι αθηνα... :-X δεν το βλεπω πιθανο... :-X
2. Ε1 ; τι ειναι αυτο παλι;  :o :P

αρα πριν παω οπουδηποτε αλλου πρεπει να παω πρωτα στον οαεδ μου και να υποβαλω μια αιτηση για το συγκεκριμενο επιδομα (τριμηνιαιο; εκπαιδευτικων; ) αφου πρωτα βγαλω καρτα ανεργιας. σωστα; ::)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:24:46 pm »
Ε1 ,είναι η βεβαίωση φορολογικής δήλωσης για το οικ. έτος 2008, αν έχεις κάνει

Σωστά το σκέφτηκες, πήγαινε σε ένα ΙΚΑ, ίσως αυριο είναι μια απο τις τυχερές σου ημέρες και σε εξυπηρετήσουν.

Πρώτα θα βγάλεις κάρτα ανεργίας και μετά το επίδομα

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:28:55 pm »

1. θα κανω μια αποπειρα να τα σφραγισω ολα στο 1ο ικα που θα παω αλλα επειδη εδω ειναι αθηνα... :-X δεν το βλεπω πιθανο... :-X
2. Ε1 ; τι ειναι αυτο παλι;  :o :P

αρα πριν παω οπουδηποτε αλλου πρεπει να παω πρωτα στον οαεδ μου και να υποβαλω μια αιτηση για το συγκεκριμενο επιδομα (τριμηνιαιο; εκπαιδευτικων; ) αφου πρωτα βγαλω καρτα ανεργιας. σωστα; ::)

αντι του Ε1 εγω κατεθεσα χαρτι που πηρα απο την εφορια οτι δεν κανω φορολογικη δηλωση.

πρωτα θα βγαλεις καρτα ανεργιας και μετα θα πας για το επιδομα. Αν εισαι σιγουρη οτι δεν δικαιουσαι κανονικο επιδομα, τοτε οκ. νομιζω πως μπορεις να τρεξεις για τα ενσημα στο τελος. (συμφωνα παντα με οσα εκανα εγω)

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:34:06 pm »
ευχαριστω παιδια! :D
 :o :P :P :P

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά