0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
γεια σας! εχω κι εγω μια απορια... οταν λέει "παράλληλη στηριξη" εννοει οτι θα εισαι δευτερος εκπαιδευτικος μεσα στην τάξη, με σκοπο να βοηθησεςς τα παιδια με αναπηρια,παράλληλα με δασκαλο της ταξης ;
δηλ τωρα με αυτο το προγραμμα δινει την δυνατοτητα και στους εκπαιδευτικους γενικης αγωγης να δουλεψουν στην παραλληλη στηριξη;
Λοιπόν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα Ε.Α. το πρόγραμμα αυτό, αν υλοποιηθεί, όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε η υπάλληλος, θα αφορά μόνο αναπληρωτές που θα δουλεύουν με κανονικό ωράριο και θα επιμορφώνονται τα απογεύματα ή τα Σ/Κ. Επίσης αφορά μόνο στην παράλληλη στήριξη και θα προηγηθούν οι έχοντες τα προσόντα-κριτήρια της Ε.Α. κι έπειτα όλοι οι άλλοι.
Για να συνοψίσουμε - Απ' αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι για η Παράλληλη στήριξη αφορά δάσκαλους, φιλολόγους, μαθηματικούς. Προηγούνται όσοι έχουν εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή. Παρ' όλα αυτά θα επιμορφωθούν επιπροσθέτως. Θα πληρωθούν από πρόγραμμα Ευρώπης... Η απορία μου... Γιατί δεν τους πήραν κατευθείαν από τον πίνακα ειδικής αγωγής?
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=3767Ωστόσο κάποιοι ΠΕ60, ΠΕ70 δεν έχουν περιοριστεί μόνο στο σεμινάριο αλλά έχουν προχωρήσει σε μετεκπαίδευση ή σε ματαπτυχιακές σπουδές, καποιοι κάνουν και το διδακτορικό τους. Ετσι όμως δημιουργούνται οι λανθασμένες εντυπώσεις και είναι άδικο για δασκαλους και νηπιαγωγούς (οχι του