*

Ψηφοφορία

Συμφωνείς με το νέο σύστημα διορισμών ?

Ναι , είναι πιο δίκαιο από το προηγούμενο
48 (12.5%)
Ναι , αν και θα το ήθελα ακόμα πιο αξιοκρατικό
71 (18.5%)
Όχι , γιατί η μεταβατική περίοδος είναι μικρή
56 (14.6%)
Όχι . Είμαι υπέρ της επετηρίδας .
40 (10.4%)
Όχι , το προηγούμενο σύστημα διορισμών ήταν πιο δίκαιο
115 (30%)
Όχι. Να διοριστούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν έστω και 1 ώρα υπηρεσίας.
53 (13.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 380

Αποστολέας Θέμα: νέο σύστημα διορισμών - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  (Αναγνώστηκε 69702 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: νέο σύστημα διορισμών - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
« Απάντηση #126 στις: Μαΐου 26, 2011, 05:25:45 pm »
Δελτίο Τύπου 26/05/2011

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:16:49 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 02, 2011, 10:12:41 am »
Όποιος ξαναπεί τη λέξη ΑΣΕΠ θα του βάλω πιπέρι στο στώμα !    :D

ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ ;D ;D :P
ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ;D

Άνοιξε το στόμα σου αμέσως !!!      :D

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιουλίου 13, 2011, 04:33:17 pm »
Ο βαθμός στον ΑΣΕΠ και μόνο να μετράει.

Πιπέρι στο στώμα !!!!     :D

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιουλίου 13, 2011, 04:41:18 pm »
Συνάδελφε,οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τα χουν πει απο παλία:το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!Κι όπου πεπρωμένο,βάλτε ΑΣΕΠ!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:16:49 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιουλίου 18, 2011, 12:31:59 pm »
Συνάδελφε,οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τα χουν πει απο παλία:το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!Κι όπου πεπρωμένο,βάλτε ΑΣΕΠ!!!

Μιλάς για την πιθανότητα να υπάρξουν απολύσεις ( μέσω ΑΣΕΠ ) στο δημόσιο ?       

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιουλίου 24, 2011, 10:08:59 am »
θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε με ποιό σύστημα γίνονται οι διορισμοί καθηγητών στο εξωτερικό. Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει γνωστούς-συγγενείς ας πει.
Εγώ μια φίλη μου Ελληνοαμερικάνα που έχω μου είπε τα εξής:

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Αμερική είναι πολύ γενική στην αρχή και μετά από 2 χρόνια σπουδών εξειδικεύεσαι. Αυτή πέρασε στη σχολή Θεωρητικών επιστημών όπου έκανε λίγο απόλλα φιλολογικά, οικονομικά, γαλλικά και.... μπαλέτο!!! Μετά από 2 χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει νομική και έτσι στο πανεπιστήμιο πήρε τα σχετικά μαθήματα επιλογής!
Μου είπε ότι έχει διδάξει Ιστορία (μόνο ιστορία) σε γυμνάσιο. Για να το κάνει αυτό έπρεπε να κάνει ένα μεταπτυχιακό 1ετούς διάρκειας Master of teaching in History. Χωρίς τέτοιο λέει δεν μπορείς να διδάξεις. Τώρα είναι δικηγόρος αλλά σκέφτεται να γυρίσει στην εκπαίδευση.

Εμένα μου ακούγονταν από άλλον πλανήτη αυτά. Από γαλλικά και μπαλέτο γίνεσαι δικηγορος και τελικά μπορείς να γίνεις και καθηγητής σε σχολείο στην Ιστορία...

Στην Ιταλία από μια δασκάλα τουρίστρια που την γνώρισα ένα καλοκαίρι (μην πάει ο νούς σας στο πονηρό, μεγάλη ήταν!) μου είπε ότι υπάρχει επετηρίδα, στην οποία μπορείς να ανεβαίνεις θέσεις αν αυξάνεις τα προσόντα σου με μεταπτυχιακά, γνώσεις ξένων γλώσσών κλπ

Μήπως στην Ελλάδα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό;
Μήπως να μπει το μπαλέτο άμεσα στα πανεπιστήμια;  :P

όσο για την τελευταία επιλογή της ψηφοφορίας, για άλλη μια φορά δείχνει ότι ως λαός σκεφτόμαστε συμφεροντολογικά και όχι με βάση το αν κάτι μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα. Δείχνει πόσο ονειροβατούμε και πως τα θέλουμε όλα για την πάρτη μας.
Που να μπούμε όλοι καλέ; ή μήπως να διοριστούν όλοι και να διδάσκουν από 1 ώρα ο καθένας εβδομαδιαίως; με μισθό 1 ευρώ ? (μου θυμίζει κάτι από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ανεργία 0. Όλοι στο δημόσιο. Με μισθό 20
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2011, 10:14:33 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιουλίου 24, 2011, 01:30:15 pm »
Μην τα παραλέμε για την Σοβ. Ένωση, όσα άλλα αρνητικά και να είχε. Όντως ανεργία πρακτικά μηδενική, διοριζόσουν άμεσα με το που έπαιρνες πτυχίο (αλλά έπρεπε να δουλέψεις όπου σε στείλουν τα πρώτα 3-5 χρόνια και μετά επέστρεφες - αν ήθελες - στην πόλη σου, με εξασφαλισμένη δουλειά) και οι μισθοί δεν ήταν τόσο μικροί. Ζούσαν στοιχειωδώς άνετα, και σε κάθε οικογένεια παρεχόταν δωρεάν διαμέρισμα. Μιλάμε, δηλαδή, για παροχή στοιχειωδών πρώτων αναγκών και δικαιωμάτων (όπως αυτό της εργασίας και της στέγης), κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου.
Αυτά σε ποια δυτική "αναπτυγμένη" χώρα γίνονταν εκείνη την εποχή;  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιουλίου 24, 2011, 01:52:37 pm »
Έχεις δίκιο αλλά πρέπει να διευκρινιστεί ότι το επίπεδο ζωής ήταν σχετικά καλό μέχρι τις αρχές του 80...τα σκάνδαλα, η επικίνδυνη αύξηση εξουσιών του στρατού, η παραστράτηση του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού οδήγησαν το λαό σε στερήσεις υλικών αγαθών και καταπατήσεις των ελευθεριών του...η αποτυχημένη αποβαση στο αφγανιστάν απλώς ήταν το κερασάκι στην τουρτα...περιεργη περιπτωση αυτη της ΕΣΣΔ...
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιουλίου 24, 2011, 01:56:29 pm »
συμφωνώ μαζί σου, όμως μην ξεχνάς ότι για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο (όλοι όσοι τελείωναν πανεπιστήμιο να διορίζονταν καθηγητές) υπήρχε και κατάλληλος προγραμματισμός θέσεων. Δηλαδή, πόσους χρειαζόμαστε, τόσες σχολές θέλουμε κλπ.

Στην Ελλάδα πως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο όταν για παράδειγμα υπάρχουν 47 σχολές πληροφορικής και όλοι θέλουν διορισμό στην εκπαίδευση; νομίζω ότι ούτε 1 ώρα την εβδομάδα διδασκαλίας δεν θα μπορούσε να αντιστοιχεί στον καθένα. Ίσως 1 ώρα ανά δεύτερη εβδομάδα και αυτό με επιφύλαξη.

Πως να εφαρμοστεί ένας σωστός προγραμματισμός όταν φτάσαμε στο σημείο το 100% των μαθητών να μπαίνουν στα πανεπιστήμια, και μάλιστα από του χρόνου να μπορούν να μπαίνουν και με απλό απολυτήριο Λυκείου χωρίς πανελλήνιες σε κάποιες σχολές, μόνο και μόνο για να μην μείνουν χωρίς φοιτητές αφού τις φτιάξανε.

Γενικά πάντως, μιας και έθιξα το ερώτημα τι γίνεται στις άλλες χώρες, αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος και οι οικογένειες δεν είναι τόσο τρελαμένες ως προς το να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι φαινόμενο της Ελληνικής οικογένειας όπου ένα μεγάλο ποσοστό θέλει να κάνει τα παιδιά τους γιατρούς και δικηγόρους με όποιο κόστος (τα στέλνουν στο εξωτερικό πχ).

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον, εκτός από το σύστημα διορισμών στο εξωτερικό να βλέπαμε και πόσες σχολές υπάρχουν από την κάθε ειδικότητα και να συγκρίναμε τον αριθμό αυτό αναλογικά με τον μαθητικό πληθυσμό και σε σχέση με την Ελλάδα.

Είμαι σίγουρος ότι αναλογικά με τον μαθητικό πληθυσμό, η Ελλάδα πρέπει να έχει περισσότερες σχολές πληροφορικής (47 στον αριθμό) από ότι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. !!

Τέλος, δεν είναι τυχαίο αν βλέπεις χώρες όπους η Σουηδία και η Αγγλία να ζητάνε επειγόντως ιατρούς! Πολλοί γνωστοί μου έφυγαν για Αγγλία και Σουηδία και ξεκίνησαν ειδικότητα της αρεσκείας τους ΑΜΕΣΑ. Τους δίνουν δεν τρελούς μισθούς για να τους κρατήσουν εκεί. Στην Ελλάδα για να κάνεις ειδικότητα η αναμονή φτάνει στα 10 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τι συμβαίνει τελικά δηλαδή; Δεν έχουν οι Αγγλοι ή οι Σουηδοί πανεπιστήμια ή δεν τους κόβει το μυαλό; Και στην Ελλάδα είμαστε οι φωστήρες; Είναι θέμα νοοτροπίας και κόμπλεξ. Εδώ παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Καταφέραμε κάτι που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν πρέπει να έχει καταφέρει: Να υπάρχει μια θέση στο πανεπιστήμιο για το 100% των μαθητών!
Και μετά όλοι θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο! Ε, αυτά δεν γίνονται

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιουλίου 24, 2011, 03:58:07 pm »
συμφωνώ μαζί σου, όμως μην ξεχνάς ότι για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο (όλοι όσοι τελείωναν πανεπιστήμιο να διορίζονταν καθηγητές) υπήρχε και κατάλληλος προγραμματισμός θέσεων. Δηλαδή, πόσους χρειαζόμαστε, τόσες σχολές θέλουμε κλπ.

Στην Ελλάδα πως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο όταν για παράδειγμα υπάρχουν 47 σχολές πληροφορικής και όλοι θέλουν διορισμό στην εκπαίδευση; νομίζω ότι ούτε 1 ώρα την εβδομάδα διδασκαλίας δεν θα μπορούσε να αντιστοιχεί στον καθένα. Ίσως 1 ώρα ανά δεύτερη εβδομάδα και αυτό με επιφύλαξη.

Πως να εφαρμοστεί ένας σωστός προγραμματισμός όταν φτάσαμε στο σημείο το 100% των μαθητών να μπαίνουν στα πανεπιστήμια, και μάλιστα από του χρόνου να μπορούν να μπαίνουν και με απλό απολυτήριο Λυκείου χωρίς πανελλήνιες σε κάποιες σχολές, μόνο και μόνο για να μην μείνουν χωρίς φοιτητές αφού τις φτιάξανε.

Γενικά πάντως, μιας και έθιξα το ερώτημα τι γίνεται στις άλλες χώρες, αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος και οι οικογένειες δεν είναι τόσο τρελαμένες ως προς το να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι φαινόμενο της Ελληνικής οικογένειας όπου ένα μεγάλο ποσοστό θέλει να κάνει τα παιδιά τους γιατρούς και δικηγόρους με όποιο κόστος (τα στέλνουν στο εξωτερικό πχ).

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον, εκτός από το σύστημα διορισμών στο εξωτερικό να βλέπαμε και πόσες σχολές υπάρχουν από την κάθε ειδικότητα και να συγκρίναμε τον αριθμό αυτό αναλογικά με τον μαθητικό πληθυσμό και σε σχέση με την Ελλάδα.

Είμαι σίγουρος ότι αναλογικά με τον μαθητικό πληθυσμό, η Ελλάδα πρέπει να έχει περισσότερες σχολές πληροφορικής (47 στον αριθμό) από ότι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. !!

Τέλος, δεν είναι τυχαίο αν βλέπεις χώρες όπους η Σουηδία και η Αγγλία να ζητάνε επειγόντως ιατρούς! Πολλοί γνωστοί μου έφυγαν για Αγγλία και Σουηδία και ξεκίνησαν ειδικότητα της αρεσκείας τους ΑΜΕΣΑ. Τους δίνουν δεν τρελούς μισθούς για να τους κρατήσουν εκεί. Στην Ελλάδα για να κάνεις ειδικότητα η αναμονή φτάνει στα 10 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τι συμβαίνει τελικά δηλαδή; Δεν έχουν οι Αγγλοι ή οι Σουηδοί πανεπιστήμια ή δεν τους κόβει το μυαλό; Και στην Ελλάδα είμαστε οι φωστήρες; Είναι θέμα νοοτροπίας και κόμπλεξ. Εδώ παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Καταφέραμε κάτι που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν πρέπει να έχει καταφέρει: Να υπάρχει μια θέση στο πανεπιστήμιο για το 100% των μαθητών!
+++++++++++++
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:36:22 pm »

Για  πολλά  χρόνια  στην  Ελλάδα  η  εκπαίδευση  δεν  ήταν  τόσο  ταξική. Ο δημόσιος  και  δωρεάν χαρακτήρας  της  ήταν  υπεύθυνος  γι  αυτό. Επίσης  ήταν  η  ευκαιρία  που  είχε  κάποιος  ν'  αλλάξει  κοινωνική  τάξη. Οι  σπουδές  εκτός  από κοινωνική  καταξίωση , έδιναν  αυτή  την  ευκαιρία. Παιδιά  αγροτών  και  εργατών  είχαν  την  ευκαιρία  ν'  αλλάξουν  τη  μοίρα  τους  μέσα  από  τις  σπουδές , πράγμα  που  έγινε  σε  μεγάλο  βαθμό. Αυτός  ήταν  ο  λόγος  που  οι  Έλληνες  γονείς  επέμεναν  τόσο  στις  σπουδές , για  επαγγελματική  καταξίωση  εκτός  από  την  κοινωνική. Το  να  γίνει  κάποιος  γιος  αγρότη  ή  εργάτη γιατρός , δικηγόρος  ή  μηχανικός  του  άλλαζε  κοινωνική  τάξη. Πολλοί  γονείς  δεν  είχαν  οι  ίδιοι  ποτέ  αυτή την  ευκαιρία , κι  αυτό  ήταν  ένα  επιπλέον  κίνητρο  για  τους  ίδιους  να  ωθήσουν  τα  παιδιά  τους  στις  σπουδές. Απόρροια  αυτής  της  κατάσταση  είναι  η  σημερινή , αν  και  οι  συνθήκες  έχουν  εν  τω  μεταξεί  αλλάξει: Δε σου  εξασφαλίζουν (στη  Ελλάδα  τουλάχιστο)  οι  σπουδές την  επαγγελματική  αποκατάσταση , και  όχι  τόσο  πλέον  την  κοινωνική  καταξίωση. Επιπρόσθετα , η  παιδεία  είναι  πλέον  περισσότερο  ταξική  από  παλιότερα , αφού  τα  φροντιστήρια  είναι  απαραίτητα  και  το  κόστος  τους  μεγάλο , που  δεν  μπορεί  να  καλυφθεί  απ'  όλους  τους  γονείς. Σ'  αυτό  να  προσθέσουμε  τη  δυνατότητα  σπουδών  στο  εξωτερικό , που  την  έχουν  οι  οικονομικά  ισχυρότεροι. Όλα  αυτά κι  πιθανόν  και  πολλά  άλλα  έχουν  οδηγήσει  στη  δημιουργία  περισσότερων  σχολών  απ'  όσες  χρειαζόμαστε , με  τις  συνέπειες  που  υπάρχουν  στην  επαγγελματική  αποκατάσταση. Είναι  και  κάτι  άλλο  όμως: Σαν  χώρα  δεν  παράγουμε  τίποτα , κι  αυτό  οφείλεται  μεταξύ  άλλων  και  στην  υποχρηματοδότηση  της  έρευνας.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:47:05 pm »
Για  πολλά  χρόνια  στην  Ελλάδα  η  εκπαίδευση  δεν  ήταν  τόσο  ταξική. ......

Σ'  αυτό  να  προσθέσουμε  τη  δυνατότητα  σπουδών  στο  εξωτερικό , που  την  έχουν  οι  οικονομικά  ισχυρότεροι.

1.Για πολλα χρονια στην Ελλαδα η εκπαιδευση  ηταν ταξικη. Τα τελευταια 30+ χρονια δεν ειναι.
2. ποιος το λεει? ενας μικρο-μασαιος ανετότατα  εστελνε το παιδι του στο εξωτερικο.(και ισως ακομα) Ξερω εκατονταδες παραδειγματα!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:51:00 pm »
(συνέχεια) Από  τη στιγμή  που  δεν  υπάρχει  χρηματοδότηση  της έρευνας  και  σύνδεσή  της  με  την  τεχνολογία , κάτι  που  θα δώσει  θέσεις  εργασίας  τόσο  στον  τομέα  της  έρευνας  όσο  και  σε  αυτό  της  τεχνολογίας με την  παραγωγή  καινοτόμων  προϊόντων , τι  άλλο  μπορεί  να  κάνει  ένας  απόφοιτος  μιας  σχολής  από την  αναζήτηση  μιας  θέσης  στο  δημόσιο;(εξαίρεση  αποτελούν απόφοιτοι  ιατρικών  και  νομικών  σχολών  κυρίως). Υπάρχουν  αρκετές  εταιρίες  στον  ιδιωτικό τομέα που να μπορούν ν' απορροφήσουν τους απόφοιτους και να καλύψουν τις ανάγκες τους; Και  με  τι  αντικείμενο;
Γνωρίζω ότι είμαι ελαφρώς εκτός θέματος , αλλά  το  ζήτημα  των  έλάχιστων  καθηγητικών  θέσεων  με  πάρα  πολλούς  υποψηφίους  γι  αυτές  οφείλεται , μεταξύ άλλων ,και στα παραπάνω. Κι  από  εκεί  ξεκινά  η  ανάγκη  ύπαρξης  μιας...επιλογής , ένας  τρόπος  για  την  οποία  είναι ο ΑΣΕΠ.
ΥΓ Πώς γίνεται να ξαναγίνω...προχωρημένο  μέλος; Σαν χαρακτηρισμός μου ταιριάζει περισσότερο από το πλήρες  μέλος! ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:54:06 pm »
Για  πολλά  χρόνια  στην  Ελλάδα  η  εκπαίδευση  δεν  ήταν  τόσο  ταξική. ......

Σ'  αυτό  να  προσθέσουμε  τη  δυνατότητα  σπουδών  στο  εξωτερικό , που  την  έχουν  οι  οικονομικά  ισχυρότεροι.

1.Για πολλα χρονια στην Ελλαδα η εκπαιδευση  ηταν ταξικη. Τα τελευταια 30+ χρονια δεν ειναι.
2. ποιος το λεει? ενας μικρο-μασαιος ανετότατα  εστελνε το παιδι του στο εξωτερικο.(και ισως ακομα) Ξερω εκατονταδες παραδειγματα!
1. Για τα τελευταία 35 χρόνια λέω..
2.Κι  εγώ ξέρω παραδείγματα. Παρόλα αυτά το κόστος για σπουδές στο εξωτερικό δεν μπορεί να καλυφθεί απ' όλους. Άρα η ουσία αυτών που λέω δεν διαφοροποιείται.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)