Σύνολο ψηφοφόρων: 380
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όποιος ξαναπεί τη λέξη ΑΣΕΠ θα του βάλω πιπέρι στο στώμα !
ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...
Ο βαθμός στον ΑΣΕΠ και μόνο να μετράει.
Συνάδελφε,οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τα χουν πει απο παλία:το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!Κι όπου πεπρωμένο,βάλτε ΑΣΕΠ!!!
συμφωνώ μαζί σου, όμως μην ξεχνάς ότι για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο (όλοι όσοι τελείωναν πανεπιστήμιο να διορίζονταν καθηγητές) υπήρχε και κατάλληλος προγραμματισμός θέσεων. Δηλαδή, πόσους χρειαζόμαστε, τόσες σχολές θέλουμε κλπ.Στην Ελλάδα πως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο όταν για παράδειγμα υπάρχουν 47 σχολές πληροφορικής και όλοι θέλουν διορισμό στην εκπαίδευση; νομίζω ότι ούτε 1 ώρα την εβδομάδα διδασκαλίας δεν θα μπορούσε να αντιστοιχεί στον καθένα. Ίσως 1 ώρα ανά δεύτερη εβδομάδα και αυτό με επιφύλαξη.Πως να εφαρμοστεί ένας σωστός προγραμματισμός όταν φτάσαμε στο σημείο το 100% των μαθητών να μπαίνουν στα πανεπιστήμια, και μάλιστα από του χρόνου να μπορούν να μπαίνουν και με απλό απολυτήριο Λυκείου χωρίς πανελλήνιες σε κάποιες σχολές, μόνο και μόνο για να μην μείνουν χωρίς φοιτητές αφού τις φτιάξανε.Γενικά πάντως, μιας και έθιξα το ερώτημα τι γίνεται στις άλλες χώρες, αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος και οι οικογένειες δεν είναι τόσο τρελαμένες ως προς το να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι φαινόμενο της Ελληνικής οικογένειας όπου ένα μεγάλο ποσοστό θέλει να κάνει τα παιδιά τους γιατρούς και δικηγόρους με όποιο κόστος (τα στέλνουν στο εξωτερικό πχ).Θα είχε επίσης ενδιαφέρον, εκτός από το σύστημα διορισμών στο εξωτερικό να βλέπαμε και πόσες σχολές υπάρχουν από την κάθε ειδικότητα και να συγκρίναμε τον αριθμό αυτό αναλογικά με τον μαθητικό πληθυσμό και σε σχέση με την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αναλογικά με τον μαθητικό πληθυσμό, η Ελλάδα πρέπει να έχει περισσότερες σχολές πληροφορικής (47 στον αριθμό) από ότι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. !!Τέλος, δεν είναι τυχαίο αν βλέπεις χώρες όπους η Σουηδία και η Αγγλία να ζητάνε επειγόντως ιατρούς! Πολλοί γνωστοί μου έφυγαν για Αγγλία και Σουηδία και ξεκίνησαν ειδικότητα της αρεσκείας τους ΑΜΕΣΑ. Τους δίνουν δεν τρελούς μισθούς για να τους κρατήσουν εκεί. Στην Ελλάδα για να κάνεις ειδικότητα η αναμονή φτάνει στα 10 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις.Τι συμβαίνει τελικά δηλαδή; Δεν έχουν οι Αγγλοι ή οι Σουηδοί πανεπιστήμια ή δεν τους κόβει το μυαλό; Και στην Ελλάδα είμαστε οι φωστήρες; Είναι θέμα νοοτροπίας και κόμπλεξ. Εδώ παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Καταφέραμε κάτι που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν πρέπει να έχει καταφέρει: Να υπάρχει μια θέση στο πανεπιστήμιο για το 100% των μαθητών!Και μετά όλοι θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο! Ε, αυτά δεν γίνονται
Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα η εκπαίδευση δεν ήταν τόσο ταξική. ...... Σ' αυτό να προσθέσουμε τη δυνατότητα σπουδών στο εξωτερικό , που την έχουν οι οικονομικά ισχυρότεροι.
Παράθεση από: vasbio στις Ιουλίου 24, 2011, 04:36:22 pmΓια πολλά χρόνια στην Ελλάδα η εκπαίδευση δεν ήταν τόσο ταξική. ...... Σ' αυτό να προσθέσουμε τη δυνατότητα σπουδών στο εξωτερικό , που την έχουν οι οικονομικά ισχυρότεροι. 1.Για πολλα χρονια στην Ελλαδα η εκπαιδευση ηταν ταξικη. Τα τελευταια 30+ χρονια δεν ειναι.2. ποιος το λεει? ενας μικρο-μασαιος ανετότατα εστελνε το παιδι του στο εξωτερικο.(και ισως ακομα) Ξερω εκατονταδες παραδειγματα!