*

Ψηφοφορία

Συμφωνείς με το νέο σύστημα διορισμών ?

Ναι , είναι πιο δίκαιο από το προηγούμενο
48 (12.5%)
Ναι , αν και θα το ήθελα ακόμα πιο αξιοκρατικό
71 (18.5%)
Όχι , γιατί η μεταβατική περίοδος είναι μικρή
56 (14.6%)
Όχι . Είμαι υπέρ της επετηρίδας .
40 (10.4%)
Όχι , το προηγούμενο σύστημα διορισμών ήταν πιο δίκαιο
115 (30%)
Όχι. Να διοριστούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν έστω και 1 ώρα υπηρεσίας.
53 (13.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 380

Αποστολέας Θέμα: νέο σύστημα διορισμών - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  (Αναγνώστηκε 69704 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: νέο σύστημα διορισμών - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
« Απάντηση #154 στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:40:04 pm »
Νεο συστημα διορισμων?....χμμμ, (τα πολλα λογια ειναι φτωχεια) ...εναν ΑΣΕΠ που θα εχει περισσοτερα μαθηματα,περισσοτερη υλη ή και καθολου υλη (δηλ υλη απεριοριστη και απροσδιοριστη) και που θα γινεται εντελως μα εντελως ξαφνικα. μεσα σε 40 μερες απ τη προκυρηξη.

Αυτο ειναι ενα εντελως δικαιο συστημα χωρις κοστος και με πραγματικες γνωσεις.
(πτυχια δευτερα και τρίτα μεταπτυχιακα δεν χρειαζονται, "ιδου η Ροδος ιδου και το...πηδημα"!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2011, 01:41:37 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:18:37 »

Αποσυνδεδεμένος mohitto

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:47:24 pm »
Αυτό περισσότερο για επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων μου ακούγεται παρά για διαγωνισμός.
Και το trivial έτσι παίζεται ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2011, 01:51:37 pm από mohitto »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:57:58 pm »
χαχαχα.....ειναι που δεν μπορει να μας βρει κανεις πουθενα!!!!
τριβιαλ ξε-τριβιαλ ειναι λιγοτερο αγχωτικο και καλυτερο! (οπως το ειπες, ακριβως, παιχνιδι!)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιουλίου 25, 2011, 02:18:18 pm »
Πρώτον τα κοινωνικά κριτήρια γιατί να μετράνε για έναν διορισμό καθηγητή;
ΟΛΑ τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να ανατραπουν με επιχειρήματα. Έχουν ανατραπεί και στο παρελθόν που τα έχω αναφέρει ξανά. Τα ανατρεπω λοιπόν μόνος μου, εγώ που τα παρέθεσα:
Γιατί να μετράνε τα μεταπτυχιακά αφού δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να τα κάνουν.
Γιατί να μετράνε οι ξένες γλώσσες αφού δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο.
Και εγώ συμπληρώνω: γιατί να μετράει και το βασικό πτυχίο αφού δεν είχαν όλοι ίσες ευκαιρίες να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ούτε είχαν όλοι λεφτά να πάνε φροντιστήριο και να συναγωνιστούν με ίσους όρους αυτούς που πήγαν.

Τίποτα να μην μετράει με την λογική αυτή!

Γιατί μου δημιούργησε και σε μένα και στους γονείς μου και στους παππούδες την ψευδαίσθηση ότι περνώντας σε ένα καλό πανεπιστήμιο θα έχω μία καλύτερη ζωή.
δεν ήξερες δεν ρώταγες;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:18:37 »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:10:53 pm »
Πρώτον τα κοινωνικά κριτήρια γιατί να μετράνε για έναν διορισμό καθηγητή;
ΟΛΑ τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να ανατραπουν με επιχειρήματα. Έχουν ανατραπεί και στο παρελθόν που τα έχω αναφέρει ξανά. Τα ανατρεπω λοιπόν μόνος μου, εγώ που τα παρέθεσα:
Γιατί να μετράνε τα μεταπτυχιακά αφού δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να τα κάνουν.
Γιατί να μετράνε οι ξένες γλώσσες αφού δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο.
Και εγώ συμπληρώνω: γιατί να μετράει και το βασικό πτυχίο αφού δεν είχαν όλοι ίσες ευκαιρίες να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ούτε είχαν όλοι λεφτά να πάνε φροντιστήριο και να συναγωνιστούν με ίσους όρους αυτούς που πήγαν.

Τίποτα να μην μετράει με την λογική αυτή!

Η λογική μου είναι άλλη από αυτή που περιγράφεις αυτή τη στιγμή. Σε παραπέμπω στο προηγούμενο μήνυμα, όπου ανέφερα ότι τα κοινωνικά κριτήρια δεν έχουν σχέση με τη θέση καθηγητή

Γιατί μου δημιούργησε και σε μένα και στους γονείς μου και στους παππούδες την ψευδαίσθηση ότι περνώντας σε ένα καλό πανεπιστήμιο θα έχω μία καλύτερη ζωή.
δεν ήξερες δεν ρώταγες;
.

Δεν είχα κανέναν να ρωτήσω και ούτε ΣΕΠ υπήρχε. Νομίζω πολλοί σαν εμένα που διάλεξαν με μόνο κριτήριο τι τους αρέσει να κάνουν στη ζωή τους.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:11:11 pm »

Αναποδα μετρας! οι παππούδες στους γονεις και οι γονεις σε μας!  ;D και το περίεργο ειναι  πως, ενω αλλαζουν οι "καιροι" η νοοτροπια μας μενει η ιδια !!!

Εγω, παρολα αυτα που λετε, επιμενω! Ενας διαγωνισμος εντελως ανοιχτος σε υλη (τριβιαλ) με μονο και κυριο μετρησιμο και αντικειμενικο γνωμωνα το background.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:18:07 pm »

Αναποδα μετρας! οι παππούδες στους γονεις και οι γονεις σε μας!  ;D και το περίεργο ειναι  πως, ενω αλλαζουν οι "καιροι" η νοοτροπια μας μενει η ιδια !!!

Εγω, παρολα αυτα που λετε, επιμενω! Ενας διαγωνισμος εντελως ανοιχτος σε υλη (τριβιαλ) με μονο και κυριο μετρησιμο και αντικειμενικο γνωμωνα το background.

Εννοείται πως σπουδάζοντας σε καλό πανεπιστήμιο και σε ειδικότητα της αρεσκείας (και όχι επιλογής των γονιών), αυξάνονται οι δυνατότητες στο μέλλον.
Το πρόβλημα που προκύπτει σε συζητήσεις σε αυτό το φόρουμ είναι άλλης φύσης.. έχει να κάνει με τον αυτοεγκλωβισμό πολλών στην επιλογή της δημόσιας εκπαίδευσης. Αυτό έχει να κάνει και με τις προσωπικές επιλογές του καθενός, όπου δεν ευθύνονται οι σπουδές.

Στο θέμα μας τώρα.. αυτό (το ανεδαφικό φυσικά  :D) που προτείνει ο Μάρκος θα δημιουργούσε ακόμα περισσότερα προβλήματα, αφού θα υπήρχε μια παρατεταμένη προ-εξεταστική περίοδος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ πιθανόν να δημιουργούσε περισσότερες "ανάγκες" για προσφυγή στα ασεποφροντιστήρια-αρπακτικά (ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:26:09 pm »
Στον διορισμό πρέπει η πολιτεία να θέσει ένα ελάχιστο προαπαιτούμενο. Πχ πτυχίο με συγκεκριμένο βαθμό λήψης του και πάνω , μεταπτυχιακό ή παιδαγωγική επάρκεια που θα παρέχεται απο την ίδια την πολιτεία και θα έχουν πρόσβαση όλοι όσοι ενδιαφέρονται να διδάξουν καθώς και παρακολούθηση (εξελιγμένων εννοείται ) ΠΕΚ πριν τον διορισμό. Και από κει και πέρα όσοι έχουν αυτά τα ελάχιστα προαπαιτούμενα να εξετάζονται γραπτώς, προφορικώς και σε in situ καταστάσεις (πχ μια πρακτική περίοδος ενός έτους μετά τη λήψη του πτυχίου τους), με αξιολόγηση τόσο από συμβούλους/καθηγητές πανεπιστημίου/ μέντορες κτλ όσο και απο τους ιδιους τους μαθητές και τους γονείς τους.

Στην τοποθέτηση μπορούν να μετρήσουν και άλλα κριτήρια όπως προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι κτλ .

και βέβαια, εκεί που θα ξεκαθαρίσει αρκετά η κατάσταση, είναι με την άρση της μονιμότητας. Δυστυχώς πολλοί έρχονται στην εκπ/ση με σκοπό να "αράξουν" και τελικά αυτοί βγάζουν το κακό όνομα και στον υπόλοιπο κλάδο.  ( και εννοειται ότι η άρση πρέπει να ισχύσει και για όλους τους υπόλοιπους δ.υ. ).
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:30:13 pm »
[Στο θέμα μας τώρα.. αυτό (το ανεδαφικό φυσικά  :D) που προτείνει ο Μάρκος θα δημιουργούσε ακόμα περισσότερα προβλήματα, αφού θα υπήρχε μια παρατεταμένη προ-εξεταστική περίοδος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ πιθανόν να δημιουργούσε περισσότερες "ανάγκες" για προσφυγή στα ασεποφροντιστήρια-αρπακτικά (ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται).

καθε αλλο συναδελφε! οποιος λεει πως θεραπευει την επιστημη του δεν εχει αναγκη ασεποφροντιστηρια ουτε υλη συγκεκριμενη, και προσερχεται χωρις το αγχος μηπως ξεχασει κατι και η βαση ειναι παρα πολυ χαμηλη!

κατι σαν το τεστ δεξιοτητων (που δεν εχει υλη) αλλα που θα ειναι ολες οι ερωτησεις πανω στην ειδικοτητα του! Αυτη ειναι η "γνωση" και οχι η παπαγαλια!

ουτε το ενα σας κανει, ουτε το αλλο.
ναι κοινωνικα, οχι κοινωνικα
ναι ασεπ, οχι ασεπ
ναι μεταπτυχιακα, οχι μεταπτυχιακα,
ναι ECDL, οχι  ECDL,
ναι στην καθορισμενη υλη, οχι στην καθορισμενη υλη
ναι στη ξενη γλωσσα, οχι στην ξενη γλωσσα
ναι στη προυπηρεσια, οχι στη προυπηρεσια

ποια μεταπτυχιακα ? εχει ο καθενας τη δυνατοτητα να τα κανει? ή οποιος εκανε, εκανε κατι σπουδαιο?....εχω κανει και γω μεταπτυχιακο στη βυζαντινη φιλολογια , ε και?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:33:34 pm »
....εχω κανει και γω μεταπτυχιακο στη βυζαντινη φιλολογια , ε και?

βρε , είσαι ...βυζαντινοτέτοιος και μας το έκρυβες;  :P :P
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:40:41 pm »

και βέβαια, εκεί που θα ξεκαθαρίσει αρκετά η κατάσταση, είναι με την άρση της μονιμότητας. Δυστυχώς πολλοί έρχονται στην εκπ/ση με σκοπό να "αράξουν" και τελικά αυτοί βγάζουν το κακό όνομα και στον υπόλοιπο κλάδο.  ( και εννοειται ότι η άρση πρέπει να ισχύσει και για όλους τους υπόλοιπους δ.υ. ).

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(Κρίμα που δεν έχει εικονίδιο να προσκυνάει!)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:41:14 pm »
2 εχω 1.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2011, 03:43:51 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:47:55 pm »

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(Κρίμα που δεν έχει εικονίδιο να προσκυνάει!)

δεχόμαστε και home-made videos μην ανησυχείς!!!  :P :P

λοιπόν, για να χαλαρώσουμε λίγο - ακουστε σκηνικό σήμερα στην διεύθυνση:
έρχεται μια φιλόλογος και λέει
Γειά σας, ήρθα για διορισμό!!
Δεν ήρθε ακόμα η εγκύκλιος για να κάνετε τα χαρτιά σας , της λέμε εμείς!!!
ποιά εγκύκλιος; δε θα με διορίσετε; λέει αυτή
(εκει καταλαβαίνουμε ότι κάτι παίζει και λέμε τι εννοείτε;)
και αρχίζει ο Μεγάλος Ανατολικός του Εμπειρίκου:
"μα μόλις ορκίστηκα και στη σχολή μου είπαν πως άμα πάρουμε πτυχίο , πάμε , κάνουμε τα χαρτιά μας και μας διορίζουν....ε γιαυτό ήρθα κι εγώ - να με διορίσετε!!!!! "

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

(μας πήρε μισή ώρα να της εξηγήσουμε τι εστί ΑΣΕΠ....καλά πού ζεί αυτη; και κυρίως - πώς πήρε πτυχίο ρε παιδιά; )

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιουλίου 25, 2011, 03:53:00 pm »
Μα και σεις να της αρνηθείτε το διορισμό;;; Αφού ήθελε!
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)