*

Αποστολέας Θέμα: Κατατακτήριες σε τμήμα Νηπιαγωγών  (Αναγνώστηκε 38629 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Απ: Κατατακτήριες σε τμήμα Νηπιαγωγών
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 02, 2006, 02:53:48 pm »
Τι στο καλό,τόσα χρόνια τα'χουμε φάει με το κουτάλι όλα αυτά!Και συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα λόγω ΑΣΕΠ... :P
Πρόσεξε γνωστική θεωρία για μάθηση και συμβολική λειτουργία γλώσσας.Εκτός από Piaget και οι Μπιχεβιοριστές "παίζουν".
Οτιδήποτε χρειαστείς,εδώ είμαστε. ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:36:49 »

Αποσυνδεδεμένος katbou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 27, 2007, 06:15:37 pm »
Γνωρίζει κανείς για τις Κατατακτηριες στο τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και πόσο βατά είναι τα θέματα
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:52:31 am »
Καλησπερα,σκεφτομαι να δωσω κατατακτηριες στο νηπιαγωγων,μπορειτε να με πληροφορισετε τις προοπτικες του κλαδου?
καπου ακουσα οτι τα νηπιαγωγεια θα γινουν ολοημερα,θα προσλαμβανονται δηλαδη οι νηπιαγγοι οπως τωρα οι δασκαλοι???
επιπλεον μια βασικη ερωτηση,τι κανει ενας νηπιαγωγος?
ευχαριστω οποιον εχει την καλη διαθεση να μου απαντησει:)
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 01:24:19 pm »
Καλημέρα,
όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου κανείς δεν ξέρει ή μαλλον δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Ειδικά τώρα με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σίγουρα οι νηπιαγωγοί δεν είναι σαν τους δασκάλους σχετικά με την απορρόφηση ούτε όμως σαν τους καθηγητές, οι οποίοι διορίζονται πιο δύσκολα. Τα ολοήμερα νηπιαγωγεία ήδη λειτουργούν αλλά και πάλι έχουν αυξήσει το όριο των μαθητών ανά τάξη και έχω ακούσει να κλείνουν κάποια νηπιαγωγεία στα χωριά και οι μαθητές να πηγαίνουν σε διπλανό χωριό. Αυτή η κατάσταση δεν ξέρω μέχρι πότε θα ισχύσει. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον!

Τώρα, σχετικά με το τι κάνει ο νηπιαγωγός. Θα σου δώσω μια σύντομη απάντηση καθώς η δουλειά μας (ή αλλιώς λειτούργημα) χαρακτηρίζεται από πολλά.
Σκοπός του νηπιαγωγείου σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι να βοηθήσει στη σωματική, συναισθηματική, νοητική, κοινωνική ανάπτυξη (σφαιρική ανάπτυξη) των νηπίων. Ο/Η νηπιαγωγός ανάλογα με την τάξη του κάθε φορά και το επίπεδο των παιδιών, σχεδιάζει και οργανώνει δραστηριότητες με στόχους που βρίσκονται στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου (Δ.Ε.Π.Π.Σ.).

Ο/Η νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο κάνει μια σειρά παιδαγωγικών μαθημάτων, ψυχολογίας, γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, κοινωνιολογίας, μουσικής, καλλιτεχνικών. Κάθε σχολή διαφέρει όσον αφορά τα προσφερόμενα μαθήματα. Εγώ σπούδασα στο Ρέθυμνο και έκανα περισσότερα μαθήματα ψυχολογίας απ' ότι παιδαγωγικών. Αν θέλεις μπορείς να δεις το Δ.Ε.Π.Π.Σ. εδώ http://www.pi-schools.gr/programs/depps/  είναι το νούμερο 27. Επίσης, μπορείς να μπεις στο site της σχολής που σε ενδιαφέρει και να δεις τα μαθήματα που κάνουν για να πάρεις μια ιδέα.

Για ό,τι άλλο θέλεις μπορείς να ρωτήσεις
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:36:49 »

Αποσυνδεδεμένος marigen

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 04:13:37 pm »
Καλημέρα,
όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου κανείς δεν ξέρει ή μαλλον δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Ειδικά τώρα με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σίγουρα οι νηπιαγωγοί δεν είναι σαν τους δασκάλους σχετικά με την απορρόφηση ούτε όμως σαν τους καθηγητές, οι οποίοι διορίζονται πιο δύσκολα. Τα ολοήμερα νηπιαγωγεία ήδη λειτουργούν αλλά και πάλι έχουν αυξήσει το όριο των μαθητών ανά τάξη και έχω ακούσει να κλείνουν κάποια νηπιαγωγεία στα χωριά και οι μαθητές να πηγαίνουν σε διπλανό χωριό. Αυτή η κατάσταση δεν ξέρω μέχρι πότε θα ισχύσει. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον!

Τώρα, σχετικά με το τι κάνει ο νηπιαγωγός. Θα σου δώσω μια σύντομη απάντηση καθώς η δουλειά μας (ή αλλιώς λειτούργημα) χαρακτηρίζεται από πολλά.
Σκοπός του νηπιαγωγείου σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι να βοηθήσει στη σωματική, συναισθηματική, νοητική, κοινωνική ανάπτυξη (σφαιρική ανάπτυξη) των νηπίων. Ο/Η νηπιαγωγός ανάλογα με την τάξη του κάθε φορά και το επίπεδο των παιδιών, σχεδιάζει και οργανώνει δραστηριότητες με στόχους που βρίσκονται στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου (Δ.Ε.Π.Π.Σ.).

Ο/Η νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο κάνει μια σειρά παιδαγωγικών μαθημάτων, ψυχολογίας, γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, κοινωνιολογίας, μουσικής, καλλιτεχνικών. Κάθε σχολή διαφέρει όσον αφορά τα προσφερόμενα μαθήματα. Εγώ σπούδασα στο Ρέθυμνο και έκανα περισσότερα μαθήματα ψυχολογίας απ' ότι παιδαγωγικών. Αν θέλεις μπορείς να δεις το Δ.Ε.Π.Π.Σ. εδώ http://www.pi-schools.gr/programs/depps/  είναι το νούμερο 27. Επίσης, μπορείς να μπεις στο site της σχολής που σε ενδιαφέρει και να δεις τα μαθήματα που κάνουν για να πάρεις μια ιδέα.

τα παιδιά τι ηλικίας είναι? (από 3-5?..)
για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία ξέρεις κάτι;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 04:43:47 pm »
περιπου σε αυτην την ηλικια φανταζομαι πως ειναι...
maklin σε ευχαριστω για την απαντηση σου:)
στην ουσια δηλαδη "παιζεις" δημιουργικα παιχνιδια με τα παιδια?

θελω να πιστευω οτι καποια στιγμη και το νηπιαγωγων θα ''ανοιξει''
θα ειναι υποχρεωτικα και ολοημερα....

ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 08:50:09 pm »
Καλημέρα,

4 ετών (προνήπια) και 5 ετών (νήπια)
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 08:59:26 pm »

Και στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία μπορείς να εργαστείς. Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις για τα ιδιωτικά;
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 09:36:12 pm »
περιπου σε αυτην την ηλικια φανταζομαι πως ειναι...
maklin σε ευχαριστω για την απαντηση σου:)
στην ουσια δηλαδη "παιζεις" δημιουργικα παιχνιδια με τα παιδια?
Όχι δεν παίζεις παιχνίδια με τα παιδιά. Εφαρμόζεις αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτητων(γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, εικαστικών κτλ) με συγκεκριμένους στοχους. Οι περισσότερες απο αυτες τις δραστηριότητες εντάσσονται σε ένα θέμα κάθε φορά και προσπαθείς να έχουν παιγνιώδη μορφή για να  τραβούν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Δες και εδω γενικές πληροφορίες για το Νηπιαγωγείο: http://nip-oloimero.sch.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1
αλλά και το λινκ με το αναλυτικό πρόγραμμα που παρέθεσε η συνάδελφος πιο πάνω

Στο Νηπιαγωγείο τα περισσότερα παιδιά είναι 5 ετών και αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις τότε εγγραφονται και παιδιά 4 ετών.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 09:52:28 pm από vasp »

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 10:01:34 pm »
Ρίξε μια ματιά στα βιβλία αυτής της σελίδας, ειδικά στον οδηγό νηπιαγωγού και θα καταλάβεις τι κάνει μια νηπιαγωγός:
http://nip-oloimero.sch.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=22.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 10:41:56 pm »
ΕΡΕΥΝΑ

ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Ιούνιος 2010

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα της εταιρείας συμβούλων σταδιοδρομίας EMPLOY υπό την επίβλεψη των συμβούλων σταδιοδρομίας της εταιρείας κ.κ. Κότιου Κωνσταντίνου-Ταουσάνη Χρήστου και του συνεργάτη - εκπαιδευτικού ερευνητή κ. Καλόγηρου

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 11:47:50 pm »
Απ' ότι φαίνεται τα πράγματα είναι καλύτερα για μας (εγώ τελείωσα το 2008) παρά για τα κορίτσια που θα βγουν απ' το πανεπιστήμιο το 2013-2015. Απ' την άλλη βέβαια δεν είναι και αδύνατο ή ακατόρθωτο. Αν κάποια αγαπάει αυτό το επάγγελμα δεν θα θεωρήσει χαμένο το χρόνο που θα περιμένει. Ούτε θα θεωρήσει ότι εξαπατήθηκε όσον αφορά το επάγγελμα που επέλεξε.
ΠΕ60

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:35:58 am »
Τσαμπικα κι εγω την διαβασα αυτην την ερευνα κι επεσα απο τα συννεφα....
Δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι τοσοδυσοιωνα τα πραγματα....:(
Το 2008 πηραν 600 ατομα,δηλαδη 1:13,σε σχεση με τον κλαδο μου που επαιρναν 1:37 πολυ καλυτερα....δηλαδη στον επομενο ασεπ ποσους να παρουν?200-300???παλι καλυτερα θα ειναι απο τον κλαδο μου....
Αυτο που ψαχνω ειναι εαν γραψω καλα να μπορω να διοριστω,οκ δεν ζηταω να ειναι σαν τους δημοτικης που αν ησουν απλα επιτυχων σε επαιρναν κατευθειαν αλλα ουτε και σαν τους κοινωνιολογους που για να σε παρουν πρεπει να γραψεις αριστα και να εχεις και εφτα παιδια και τεσσερα μεταπτυχιακα.
Κατι ενδιαμεσο....και αν συμπεριλαβεις οτι μου αρεσει κιολας ο κλαδος....

Ρωτησα για το τι κανει ο νηπιαγωγος μεσα στην ταξη,δηλαδη με τι μορφη,αυτο εννοουσα οταν ελεγα παιχνιδια,με ποιο τροπο περνας στα παιδια τις γνωσεις κλπ...σας ευχααριστω για την παραπομπη:)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:50:57 am από rebecca... »
ΠΕ 10

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:52:05 am »
Τσαμπικα κι εγω την διαβασα αυτην την ερευνα κι επεσα απο τα συννεφα....
Δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι τοσοδυσοιωνα τα πραγματα....:(
Το 2008 πηραν 600 ατομα,δηλαδη 1:7,σε σχεση με τον κλαδο μου που επαιρναν 1:35 πολυ καλυτερα....δηλαδη στον επομενο ασεπ ποσους να παρουν?200-300???παλι καλυτερα θα ειναι απο τον κλαδο μου....
Αυτο που ψαχνω ειναι εαν γραψω καλα να μπορω να διοριστω,οκ δεν ζηταω να ειναι σαν τους δημοτικης που αν ησουν απλα επιτυχων σε επαιρναν κατευθειαν αλλα ουτε και σαν τους κοινωνιολογους που για να σε παρουν πρεπει να γραψεις αριστα και να εχεις και εφτα παιδια και τεσσερα μεταπτυχιακα.
Κατι ενδιαμεσο....και αν συμπεριλαβεις οτι μου αρεσει κιολας ο κλαδος....
Για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερες εγώ σου συνιστώ να δώσεις κατατακτήριες! Δε θα το μετανιώσεις! Σε ποια πόλη σκέφτεσαι να δώσεις;
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144