0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα, όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου κανείς δεν ξέρει ή μαλλον δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Ειδικά τώρα με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σίγουρα οι νηπιαγωγοί δεν είναι σαν τους δασκάλους σχετικά με την απορρόφηση ούτε όμως σαν τους καθηγητές, οι οποίοι διορίζονται πιο δύσκολα. Τα ολοήμερα νηπιαγωγεία ήδη λειτουργούν αλλά και πάλι έχουν αυξήσει το όριο των μαθητών ανά τάξη και έχω ακούσει να κλείνουν κάποια νηπιαγωγεία στα χωριά και οι μαθητές να πηγαίνουν σε διπλανό χωριό. Αυτή η κατάσταση δεν ξέρω μέχρι πότε θα ισχύσει. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον! Τώρα, σχετικά με το τι κάνει ο νηπιαγωγός. Θα σου δώσω μια σύντομη απάντηση καθώς η δουλειά μας (ή αλλιώς λειτούργημα) χαρακτηρίζεται από πολλά. Σκοπός του νηπιαγωγείου σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι να βοηθήσει στη σωματική, συναισθηματική, νοητική, κοινωνική ανάπτυξη (σφαιρική ανάπτυξη) των νηπίων. Ο/Η νηπιαγωγός ανάλογα με την τάξη του κάθε φορά και το επίπεδο των παιδιών, σχεδιάζει και οργανώνει δραστηριότητες με στόχους που βρίσκονται στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου (Δ.Ε.Π.Π.Σ.). Ο/Η νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο κάνει μια σειρά παιδαγωγικών μαθημάτων, ψυχολογίας, γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, κοινωνιολογίας, μουσικής, καλλιτεχνικών. Κάθε σχολή διαφέρει όσον αφορά τα προσφερόμενα μαθήματα. Εγώ σπούδασα στο Ρέθυμνο και έκανα περισσότερα μαθήματα ψυχολογίας απ' ότι παιδαγωγικών. Αν θέλεις μπορείς να δεις το Δ.Ε.Π.Π.Σ. εδώ http://www.pi-schools.gr/programs/depps/ είναι το νούμερο 27. Επίσης, μπορείς να μπεις στο site της σχολής που σε ενδιαφέρει και να δεις τα μαθήματα που κάνουν για να πάρεις μια ιδέα.Για ό,τι άλλο θέλεις μπορείς να ρωτήσεις
Παράθεση από: maklin στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 01:24:19 pmΚαλημέρα, όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου κανείς δεν ξέρει ή μαλλον δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Ειδικά τώρα με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σίγουρα οι νηπιαγωγοί δεν είναι σαν τους δασκάλους σχετικά με την απορρόφηση ούτε όμως σαν τους καθηγητές, οι οποίοι διορίζονται πιο δύσκολα. Τα ολοήμερα νηπιαγωγεία ήδη λειτουργούν αλλά και πάλι έχουν αυξήσει το όριο των μαθητών ανά τάξη και έχω ακούσει να κλείνουν κάποια νηπιαγωγεία στα χωριά και οι μαθητές να πηγαίνουν σε διπλανό χωριό. Αυτή η κατάσταση δεν ξέρω μέχρι πότε θα ισχύσει. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον! Τώρα, σχετικά με το τι κάνει ο νηπιαγωγός. Θα σου δώσω μια σύντομη απάντηση καθώς η δουλειά μας (ή αλλιώς λειτούργημα) χαρακτηρίζεται από πολλά. Σκοπός του νηπιαγωγείου σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι να βοηθήσει στη σωματική, συναισθηματική, νοητική, κοινωνική ανάπτυξη (σφαιρική ανάπτυξη) των νηπίων. Ο/Η νηπιαγωγός ανάλογα με την τάξη του κάθε φορά και το επίπεδο των παιδιών, σχεδιάζει και οργανώνει δραστηριότητες με στόχους που βρίσκονται στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου (Δ.Ε.Π.Π.Σ.). Ο/Η νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο κάνει μια σειρά παιδαγωγικών μαθημάτων, ψυχολογίας, γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, κοινωνιολογίας, μουσικής, καλλιτεχνικών. Κάθε σχολή διαφέρει όσον αφορά τα προσφερόμενα μαθήματα. Εγώ σπούδασα στο Ρέθυμνο και έκανα περισσότερα μαθήματα ψυχολογίας απ' ότι παιδαγωγικών. Αν θέλεις μπορείς να δεις το Δ.Ε.Π.Π.Σ. εδώ http://www.pi-schools.gr/programs/depps/ είναι το νούμερο 27. Επίσης, μπορείς να μπεις στο site της σχολής που σε ενδιαφέρει και να δεις τα μαθήματα που κάνουν για να πάρεις μια ιδέα.Για ό,τι άλλο θέλεις μπορείς να ρωτήσειςτα παιδιά τι ηλικίας είναι? (από 3-5?..)για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία ξέρεις κάτι;
τα παιδιά τι ηλικίας είναι? (από 3-5?..)για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία ξέρεις κάτι;
περιπου σε αυτην την ηλικια φανταζομαι πως ειναι...maklin σε ευχαριστω για την απαντηση σου:)στην ουσια δηλαδη "παιζεις" δημιουργικα παιχνιδια με τα παιδια?
Τσαμπικα κι εγω την διαβασα αυτην την ερευνα κι επεσα απο τα συννεφα....Δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι τοσοδυσοιωνα τα πραγματα.... Το 2008 πηραν 600 ατομα,δηλαδη 1:7,σε σχεση με τον κλαδο μου που επαιρναν 1:35 πολυ καλυτερα....δηλαδη στον επομενο ασεπ ποσους να παρουν?200-300???παλι καλυτερα θα ειναι απο τον κλαδο μου....Αυτο που ψαχνω ειναι εαν γραψω καλα να μπορω να διοριστω,οκ δεν ζηταω να ειναι σαν τους δημοτικης που αν ησουν απλα επιτυχων σε επαιρναν κατευθειαν αλλα ουτε και σαν τους κοινωνιολογους που για να σε παρουν πρεπει να γραψεις αριστα και να εχεις και εφτα παιδια και τεσσερα μεταπτυχιακα.Κατι ενδιαμεσο....και αν συμπεριλαβεις οτι μου αρεσει κιολας ο κλαδος....