0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άμα συνεχίσουν να μας εξετάζουν στη βιολογία και τη γεωλογία,δε μας βλέπω να πιάνουμε τη βάση.
Ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο (Γερμανία) έλεγε πως ένας φυσικός, όταν τελειώνει τις σπουδές του, κατέχει ένα 4% της Φυσικής. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου κατέχει ένα 7% - 10%. Αμφότεροι, όμως, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, έχουν τις βάσεις και την μεθοδολογία να εντρυφήσουν σε ένα θέμα της φυσικής και να δώσουν λύσεις σε εύλογο χρόνο.Αν κάποιος δει την ύλη στην οποία δίνουν οι φυσικοί, μαζί με την Χημεία, Γεωλογία και την
δεν θα τσακωθω, απλα δειτε ποσοι δε βγαζουν καν τη σχολη..μπορει να στεκεσαι ωρες μπροστα σε μια και μονο σελιδα και να μην καταλαβαινεις αν κρατας το βιβλιο ισια η αναποδαοποιος περασει 4 μαθηματα στο εξαμηνο ειιναι θεοςδεν μπορεις να καταβροχθιζεις βιβλια, προσπαθεις με τα χιλια ζορια απλα να παρεις μυρωδια..
Θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον διαβάτη που τον καταδιώξε μία αρκούδα. Ο διαβάτης λοιπόν αφού σώθηκε βρέθηκε από έναν περαστικό κάτω από ένα μικρό δέντρο. Και ο περαστικός τον ρώτησε γιατί έχει τα πόδια στον ίσκιο και όχι το κεφάλι. Ο διαβάτης του λέει: Τα πόδια με έσωσαν από την αρκούδα και όχι το κεφάλι (μυαλό).Αυτό έπαθα και εγώ φέτος που κατέβηκα μέσω των μορίων από δύο ΑΣΕΠ να δουλέψω στην Ελλάδα ως αναπληρωτής. Τον Οκτώβριο λοιπόν εμφανίστηκα στο ΕΠΑΛ ενός ακριτικού νομού ως ο 8ος κατά σειρα φυσικός σε διάστημα 1,2 χρόνων για την ίδια θέση! Την πρώτη εβδομάδα μαδούσ μαργαρίτες..Τελικά άντεξα...Αυτό όμως που διαπίστωσα είναι το εξής. Τα 15 χρόνια δουλειάς και εμπειρίας με σώσανε και σε καμμιά περίπτωση ο ΑΣΕΠ.Όντως είναι δύσκολος ο ΑΣΕΠ των φυσικών. Καλό είναι όμως οι νέοι συνάδελφοι να δουλέψουν μερικά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ώστε να μάθουν το αντικείμενο καλύτερα αλλά και να αποκτήσουν μία εμπειρία να στέκονται απέναντι σε πολλούς μαθητές. Η πρακτική μόλις τελειώσω το πανεπιστήμιο, πάω και φροντιστήρια ΑΣΕΠ που έχουν πολλοί, κυρίως σε άλλους κλάδους δεν είναι χρήσιμη.Σίγουρα το νέο νομοσχέδιο, αν δεν προσθέσουν καμμιά εκατοστή νέεες τροπολογίες, θα επιφέρει κάποια δικαιοσύνη στο θέμα των διορισμών. Κανένας ΑΣΕΠ δεν μπορεί όμως να σώσει την δημόσια εκπαίδευση από αυτά τα χάλια. Πρέπει να αλλάζουν πολλά πράγματα ακόμη.Πάντως panos2 είμαστε ίδια περίπτωση πάνω κάτω. Εγώ όμως σε ζηλεύω γιατί εσύ εκεί κάτω τα έφαγες ήδη στην μάπα. Εγώ είμαι ακόμη στο πρώτο σοκ...
Μήπως αυτός ο γνωστός σου βιολόγος είπε ότι η βιολογία είναι επιστήμη,αφού απαιτείται παρατήρηση,θεωρία,πείραμα κτλ?Γιατί με αυτή τη λογική έχει δίκαιο ο άνθρωπος,στη φιλολογία τι πείραμα να κάνεις?Δε ξέρω,υπάρχει η έννοια πείραμα στις θεωρητικές επιστήμες?
Η δυσκολία δεν κρύβεται στην ποσότητα των σελίδων,αλλά στο τι γράφουν. Η Θερμοδυναμική και στατιστική του Οικονόμου είναι σαν άρλεκιν αν τη βάλεις δίπλα στις παθολογίες της ιατρικής. Οι γιατροί με μια απλή παπαγαλία περνούσαν το μάθημα κι εμείς λιώναμε να βγάλουμε άκρη.
"Ολόκληρος Άινσταιν και δεν είχε τέτοια έπαρση, το αντίθετο μάλιστα! Πιάστε να διαβάσετε!"Τί έπαρση να έχει ο 'Αινσταιν βρε joanna, εδώ το Λύκειο έβγαλε με δυσκολία, μάλλον εσύ χρειάζεται να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με κάτι αν θες να το χρησιμοποιείς στα επιχειρήματά σου...Εγώ έχω να πώ ότι δεν πρέπει να μαλώνουμε μεταξύ μας, όσο πιο χωρισμένοι είμαστε τόσο κερδίζουν οι πολιτικοί και όσοι επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας