0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δίκαιο έχεις Μαφάλντα, ας πάμε καμιά βόλτα γιατί δε μας βλέπω καλά. Τα laptop μην ξεχάσουμε όμως!!!
Παράθεση από: Gi@ στις Αυγούστου 31, 2010, 04:26:25 pm«Δεν θα υπάρξουν τμήματα με 40 μαθητές»: Μια δήλωση-δέσμευση που θυμίζει παρελθόν, του Χρήστου Κυργιάκηhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=8286μου φαίνεται τόσο αστεία η δήλωση....σαν να μας λέει "αν σας έρθουν 39 μην διαμαρτυρηθείτε!!!!"
«Δεν θα υπάρξουν τμήματα με 40 μαθητές»: Μια δήλωση-δέσμευση που θυμίζει παρελθόν, του Χρήστου Κυργιάκηhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=8286
Παράθεση από: Fiodora στις Αυγούστου 31, 2010, 04:30:03 pmΠαράθεση από: Gi@ στις Αυγούστου 31, 2010, 04:26:25 pm«Δεν θα υπάρξουν τμήματα με 40 μαθητές»: Μια δήλωση-δέσμευση που θυμίζει παρελθόν, του Χρήστου Κυργιάκηhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=8286μου φαίνεται τόσο αστεία η δήλωση....σαν να μας λέει "αν σας έρθουν 39 μην διαμαρτυρηθείτε!!!!"το θέμα συνάδελφισσες δυστυχώς είναι ότι τα 27 νήπια στα τμήματα είναι πια πραγματικότητα. Συνάδελφος βγήκε υπεράριθμη σε σχολείο με δηλωμένα 2 πρωινά τμήματα και 27 παιδιά εγγεγραμμένα. Άρα αφού η μία βγαίνει υπεράριθμη και φεύγει από το σχολείο,η νηπιαγωγός που θα παραμείνει τί θα έχει; Τμήμα 27 παιδιών!! Όσο για τα κενά που έδωσε ο αιρετός και σας φαίνονται λίγα, και εμένα λίγα μου φαινότανε, μέχρι που συνειδητοποίησα τα εξής:Η περιοχή μου έχει 38 λειτουργικά κενά, που προέκυψαν από μεταθέσεις, άδειες, συνταξιοδοτήσεις κτλ. 38 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΕΝΑ. Το ΠΥΣΠΕ τον Μάιο είχε από ότι θυμάμαι 2-3 εκπαιδευτικούς ΠΕ60 στη διάθεση.Άρα 38 λειτουργικά κενά -2(για να πάρουν θέση οι εκπαιδευτικοί από διάθεση) = 36.Από αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ νομίζω ότι ήρθανε λίγα άτομα, περίπου 7-10. Άς πούμε 10, χοντρικά.Άρα 36κενά-10αποσπασμένοι=26 κενά.Μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων και τα 27άρια τμήματα, ξέρετε πόσες υπεραριθμίες προέκυψαν;;20!!20 υπεραρθμίες!!!!!Οπότε, τί μας μένει; 26 κενά - 20 υπεράριθμοι νηπιαγωγοί = ..... 6 κενά!! Αυτά δεν είναι μαθηματικά δικά μου,είναι του Υπουργείου και δεν αφορούν μόνο την δική μου περιοχή, αλλά πολλές περιοχές. Και με αυτά τα μαθηματικά είναι φυσικό το Υπουργείο να σφυράει κλέφτικα και να μην ανησυχεί τόσο για το τυπικό θέμα των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών. Πολύ απλά, αντικαθιστά όπως πάντα την ποιότητα με την ποσότητα. Λιγότεροι νηπιαγωγοί σε μεγαλύτερα τμήματα για να φαίνεται ότι όλοι είναισ τη θέση τους, και όσο απο ποιότητα εκπαίδευσης, ....δε βαριέσαι.. Λυπάμαι που σας τα λέω με τόση απογοήτευση και απαισιοδοξία, αλλά μόνο που σκέφτομαι ότι φέτος πρέπει να στοιβάξω και εγώ η ίδια 23 παιδιά σε μια τάξη τόση δα και να καταφέρω να τους προσφέρω και όλα όσα θέλω από ποιότητα εκπαίδευσης, προβληματίζομαι.. Και επειδή παρακολούθησα κλεφτά τη συζήτησή σας πιο πριν,αν και καλό είναι να κλείσει το θέμα, έχω και εγώ να δηλώσω πολλά πτυχία, είμαι 5 χρόνια μόνιμη τώρα και συνειδητοπόιησα ένα πράγμα. Στην πραγματική ζωή και τη Δημόσια εκπαίδευση χρειάζεσαι όχι μόνο πτυχία (καλά είναι και αυτά, έχω ένα τσουβάλι πτυχία, αριστεία, σεμινάρια, προσόντα, αλλά δεν είναι ώρα να μετρήσουμε τώρα ποια την έχει μεγαλύτερη...την ποιότητα εκπαίδευσης annoula ), αλλά χρειάζεσαι απέραντη υπομονή, αγάπη, συνεργασία και αντοχή, ΑΝΤΟΧΗ, ΑΝΤΟΧΗ ...Παρόλα αυτά παρακολουθώ και σας εύχομαι τα καλύτερα. Απλά να έχετε υπόψιν σας και αυτό το δεδομένο των μεγάλων πια τμημάτων. Για να καταλαβαίνετε και προς τί οι τόσες λίγες κενές θέσεις..
Όταν με το καλό δουλέψετε θα δείτε πως το πανεπιστήμιο δεν μας προετοίμασε για αυτά που θα ζήσουμε στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.
Με τέτοιες συναδέλφισσες θα πάει πολύ μπροστά ο κλάδος μας...να τις χαιρόμαστε λοιπόν εμείς οι ταπεινές του απλού πανεπιστημίου όλες τις μορφωμένες Αννούλες που ειρωνεύονται το τι έχει περάσει κάθε άνθρωπος για να μπει κ να τελειώσει ένα ριμαδοπανεπιστήμιο κ το τι γνώσεις έχει (μόνο που τις αξίες κ την ηθική δεν τις διδάσκεσαι σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου,τις κουβαλάς απο το περιβάλλον σου) ο νοών νοείτω...Καλή τοποθέτηση σε όλες μας!
Παράθεση από: *infinity* στις Αυγούστου 31, 2010, 06:41:32 pmΜε τέτοιες συναδέλφισσες θα πάει πολύ μπροστά ο κλάδος μας...να τις χαιρόμαστε λοιπόν εμείς οι ταπεινές του απλού πανεπιστημίου όλες τις μορφωμένες Αννούλες που ειρωνεύονται το τι έχει περάσει κάθε άνθρωπος για να μπει κ να τελειώσει ένα ριμαδοπανεπιστήμιο κ το τι γνώσεις έχει (μόνο που τις αξίες κ την ηθική δεν τις διδάσκεσαι σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου,τις κουβαλάς απο το περιβάλλον σου) ο νοών νοείτω...Καλή τοποθέτηση σε όλες μας!καλά να πάθουμε λοιπόν...τέτοιοι είμαστε τέτοια μας κάνουνε...γιατι δεν είναι μόνο οι Αννούλες...