0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
...2.Κλείσιμο των φροντιστηρίων για τον διαγωνισμό, αφού είναι παράνομα σύμφωνα και με το γράμμα του νόμου!...Εγώ τώρα αλλού κόλλησα...Αλήθεια είναι αυτό;!Και γιατί διαφημίζονται και ξαναματαδιαφημίζονται λοιπόν όλα αυτά τα φροντιστήρια;Δεν θα τον τηρήσει κανένας πια αυτόν τον Νόμο;
Παράθεση από: Joanna Bear ΠΕ06 στις Σεπτεμβρίου 04, 2010, 04:02:26 pm...2.Κλείσιμο των φροντιστηρίων για τον διαγωνισμό, αφού είναι παράνομα σύμφωνα και με το γράμμα του νόμου!...Εγώ τώρα αλλού κόλλησα...Αλήθεια είναι αυτό;!Και γιατί διαφημίζονται και ξαναματαδιαφημίζονται λοιπόν όλα αυτά τα φροντιστήρια;Δεν θα τον τηρήσει κανένας πια αυτόν τον Νόμο; Άρθρο 16 παραγρ. 8. Νόμος 2190/94http://www.asep.gr/portal-files/dynamic/c23732/filename/N2190_1994_el_GR.pdf
ΠαράθεσηΤο παραπάνω: - μια επιπλέον απόδειξη ανέξοδης δηκτικότητας ...- ένα ακόμη δείγμα της ακατάσχετης επιχειρηματολογίας σου ...- μια, επιτέλους, ξεκάθαρη πρότασή σου ..., για το παρόν θέμα ...- ή μια λαμπρή επιβεβαίωση της ρήσης πως, όπου απουσιάζουν τα επιχειρήματα, περισσεύουν οι ύβρεις ...;Αν το πρόβλημά σου είναι η άποψή μου ..., δε σε τιμά ο τρόπος που επέλεξες για να το λύσεις.Αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ ...(!), κάνε κάτι με τη δική σου αυταρέσκεια.Αυτό περί "τροχονόμου" ..., ιδιαιτέρως εμπνευσμένο ..., μην πάψεις να μας διασκεδάζεις αναλόγως ...Δε θα συνέβαινε αυτό το ανούσιο -από ένα σημείο και μετά - γαϊτανάκι των αντεγκλήσεων αν δεν απηύθυνες σε προηγούμενο σχόλιό μου την ιταμή ειρωνεία με τις ρήσεις. "Απο ρήσεις..............."Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζω πως τα σχόλιά μου δεν απευθύνονται απαραιτήτως σ εσένα γι αυτό και σπεύδω να πω ένα ιδιότυπο "πλήν Λακεδαιμονίων" σ ότι αφορά τους παραλήπτες των απόψεών μου.Προσπαθώ να συνομιλήσω λοιπόν με συναδέλφους ( πλήν του Αρίστος 2)που αξιολογούν την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο μας ως "ιδιαίτερα προβληματική και μη ανεκτή πια".Η συνομιλία συνήθως -και οχι μόνο μαζί μου-παρεκτρέπεται σε ανούσιους διαξιφισμούς τους οποίους και στο παρελθόν προσπάθησα να παύσω δηλώνοντας μάλιστα και την εκτίμησή μου ........Φαίνεται όμως πως κάθε προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων( τουλάχιστο μ αυτόν τον τρόπο) είναι ατελέσφορη, γιαυτό και σε παρακαλώ να με εξαιρέσεις από τους συνομιλητές σου.
Το παραπάνω: - μια επιπλέον απόδειξη ανέξοδης δηκτικότητας ...- ένα ακόμη δείγμα της ακατάσχετης επιχειρηματολογίας σου ...- μια, επιτέλους, ξεκάθαρη πρότασή σου ..., για το παρόν θέμα ...- ή μια λαμπρή επιβεβαίωση της ρήσης πως, όπου απουσιάζουν τα επιχειρήματα, περισσεύουν οι ύβρεις ...;Αν το πρόβλημά σου είναι η άποψή μου ..., δε σε τιμά ο τρόπος που επέλεξες για να το λύσεις.Αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ ...(!), κάνε κάτι με τη δική σου αυταρέσκεια.Αυτό περί "τροχονόμου" ..., ιδιαιτέρως εμπνευσμένο ..., μην πάψεις να μας διασκεδάζεις αναλόγως ...
ΚαλημέραΑγαπητοί παρακολουθω το φορουμ απο τον περασμενο περιπου Νοέμβριο.Είμαι βέβαιος ότι η Υπουργός δεν θα έβρισκε πιο πρόσφορο έδαφος για να περάσει τις οποιεσδήποτε αλλαγές ήθελε με έναν εκπαιδευτικό κόσμο τόσο διαιρεμένο.Οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ να θεωρουν ότι αυτοί είναι οι άξιοι τη εκπαίδευσης και αυτοί πρέπει να διορισθούν δια του αποκλεισμού όλων των υπολοίπων.Οι δε επί σειρά ετών ωρομίσθιοι να επικαλούνται την μακρόχρονη ταλαιπωρία τους.Ας καταλάβουμε ότι η μεγιστοποίηση του οφέλους της μιας ομάδας αυτόματα επιφέρει την ελαχιστοποίηση εως τον εκμηδενισμό της άλλης ομάδας.Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει αμοιβαίο όφελος θα έπρεπε ΟΛΟΙ να αποδεχθούμε, μία ενδιάμεση κατά κάποιον τρόπο συμβιβασμού αλλά ΕΦΙΚΤΗ λύση, ώστε όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος να την αποδεχθεί ως την μόνη ΔΥΝΑΤΗ.Κατά συνέπεια νομίζω ότι το σύστημα που υπήρχε 60-40 (ή 65-35 ή 70-30, ή μειούμενο σε βάθος χρόνου υπέρ ΑΣΕΠ) ήταν ΔΙΚΑΙΟ και ισορροπουσε την κατάσταση. Θα έπρεπε να γινουν καποιες επεμβάσεις βελτιωσης βεβαια, αλλα όχι με σκοπό την ανατροπή και τον κατακερματισμό του εκπαιδευτικού όπως τωρα .Παράλληλα θα έπρεπε να αναγάγουμε το ΠΡΩΤΑ ο ΜΑΘΗΤΗΣ σε πραγματικό ενδιαφέρον για τον μαθητή και όχι σε απάτη όπως από τη μεριά του Υπουργείου αποδεικνύεται.Πως?ΜΕ προτάσεις ουσιαστικές για την αναδειξη της διδασκαλίας στην ταξη (ωστε ο μαθητης να φευγει απο το σχολειο χωρις την αναγκη φροντιστηριων), με επιμονη στον περιορισμό των μαθητων στην ταξη, με καταργηση των πασης φυσεως φροντιστηριων και της παραπαιδειας γενικωτερα.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ???ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ??ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ?? Τοτε να δειτε πως πραγματικα θα μας αγκαλιασουν ολοι οι Ελληνες..Τοτε να δειτε πως αναγκαστικα θα διορισθει κοσμος στην εκπαιδευση επειδη ο μαθητης θ απρεπει να μαθαινει στην ταξη..(προσωπικά δεν κανω ποτε ιδαιτερα ουτε δουλευω σε φροντιστηρια-οχι επειδη εχω χρηματα- αλλα γι αλογους αρχης)Οι πασης φυσεως "προεδροι" αποδειχθηκαν ανικανοι οπως και οι συνδικαλισταδες.Αποδειχθηκε οτι ο καθενας ηθελα για παρτυ του ΟΛΑ. Και να διορισθει και να πηγαινει στο σχολειο 1-2 ωρες και να συνεχιζει ιδιαιτερα τα απογευματα και να επικροτει σπασικλιστικες αποψεις οτι δεν ξεπουλα τις γνωσεις του για 10 ευρω,,..Φαίνεται ότι το "η ισχύς εν τη ενώσει" έχει καθαρά φιλολογική αξία. Δεν θα έπρεπε όμως και ειδικά για τους φιλόλογους.Ας "ενωθούμε" λοιπον και θα δειτε ποσα πιο πολλά θα καταφέρουμε..Αρίστο οι αντεκλησεις ειναι αναποφευκτες, αλλα καλυτερα ας καταλαβει ο καθενας αν υπαρχει κοινος σκοπος η οχι. Ακτός και αν αυτο το φορουμ ειναι για να πει ο καθενας τον πονο του, οποτε ολα δικαιολογουνται..