0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
O άντρας μου (πε3) χρόνια σνόμπαρε το διαγωνισμό γιατί του είχαν καλλιεργήσει την ιδέα ότι το κάθε κόμμα βολεύει τα παιδιά του (κάτι στο οποίο διαφωνούσα κάθετα όχι μόνο γιατί προσπαθώ να είμαι καλοπροαίρετη αλλά κυρίως γιατί στην ουσία δε μ'απασχολεί αυτή η νοοτροπία).Αφού έφτασε στο αμήν με τα φροντιστήρια δίνει (άπαξ) και με τρεις μήνες καθαρού διαβάσματος,χωρίς φροντιστήρια και ταυτόχρονα εργαζόμενος και πατέρας έγραψε 99.5 μαθηματικά,δωδέκατος στη σειρά,γιατί βέβαια είχε μηδενική προυπηρεσία και δε διέθετε μεταπτυχιακό.Το συμπέρασμα;H νοοτροπία του μας στέρησε αρκετά χρόνια κάποιας οικονομικής γαλήνης,τη στιγμή που απασχολούμασταν κι οι δύο στον ιδιωτικό τομέα...
Παράθεση από: TYXEROULA στις Σεπτεμβρίου 02, 2010, 06:30:48 pmO άντρας μου (πε3) χρόνια σνόμπαρε το διαγωνισμό γιατί του είχαν καλλιεργήσει την ιδέα ότι το κάθε κόμμα βολεύει τα παιδιά του (κάτι στο οποίο διαφωνούσα κάθετα όχι μόνο γιατί προσπαθώ να είμαι καλοπροαίρετη αλλά κυρίως γιατί στην ουσία δε μ'απασχολεί αυτή η νοοτροπία).Αφού έφτασε στο αμήν με τα φροντιστήρια δίνει (άπαξ) και με τρεις μήνες καθαρού διαβάσματος,χωρίς φροντιστήρια και ταυτόχρονα εργαζόμενος και πατέρας έγραψε 99.5 μαθηματικά,δωδέκατος στη σειρά,γιατί βέβαια είχε μηδενική προυπηρεσία και δε διέθετε μεταπτυχιακό.Το συμπέρασμα;H νοοτροπία του μας στέρησε αρκετά χρόνια κάποιας οικονομικής γαλήνης,τη στιγμή που απασχολούμασταν κι οι δύο στον ιδιωτικό τομέα...Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.Ωστόσο, είναι τυχαίο να διαφημίζει τους διοριστέους του επώνυμο ,κοινό τοις πάσι,φροντιστήριο της Αθήνας και μάλιστα να αριθμούν άνω των 300;Μήπως οι θέσεις έχουν από κάποιους δεσμευτεί;Γνωστή μου που το παρακολούθησε όχι μόνο διορίστηκε (χωρίς πρόσθετα μόρια)αλλά γνώριζε και πού διορθώνονταν τα γραπτά μας (για την διδακτική μάλιστα λεπτομερώς)Τυχαίο;δε νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!
..................."Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι . Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας .
Παράθεση από: che στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:11:07 pm..................."Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι . Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας .Εγώ πάντως το βρίσκω θετικό να ελπίζει κανείς.
"Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία", λένε οι Έλληνες......Θα τους προτιμήσω.
Παράθεση από: Melissathi στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:35:10 pmΠαράθεση από: TYXEROULA στις Σεπτεμβρίου 02, 2010, 06:30:48 pmO άντρας μου (πε3) χρόνια σνόμπαρε το διαγωνισμό γιατί του είχαν καλλιεργήσει την ιδέα ότι το κάθε κόμμα βολεύει τα παιδιά του (κάτι στο οποίο διαφωνούσα κάθετα όχι μόνο γιατί προσπαθώ να είμαι καλοπροαίρετη αλλά κυρίως γιατί στην ουσία δε μ'απασχολεί αυτή η νοοτροπία).Αφού έφτασε στο αμήν με τα φροντιστήρια δίνει (άπαξ) και με τρεις μήνες καθαρού διαβάσματος,χωρίς φροντιστήρια και ταυτόχρονα εργαζόμενος και πατέρας έγραψε 99.5 μαθηματικά,δωδέκατος στη σειρά,γιατί βέβαια είχε μηδενική προυπηρεσία και δε διέθετε μεταπτυχιακό.Το συμπέρασμα;H νοοτροπία του μας στέρησε αρκετά χρόνια κάποιας οικονομικής γαλήνης,τη στιγμή που απασχολούμασταν κι οι δύο στον ιδιωτικό τομέα...Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.Ωστόσο, είναι τυχαίο να διαφημίζει τους διοριστέους του επώνυμο ,κοινό τοις πάσι,φροντιστήριο της Αθήνας και μάλιστα να αριθμούν άνω των 300;Μήπως οι θέσεις έχουν από κάποιους δεσμευτεί;Γνωστή μου που το παρακολούθησε όχι μόνο διορίστηκε (χωρίς πρόσθετα μόρια)αλλά γνώριζε και πού διορθώνονταν τα γραπτά μας (για την διδακτική μάλιστα λεπτομερώς)Τυχαίο;δε νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!"Πού διορθώνονται" : εννοείς σε ποια πόλη;Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω και ποιοι τα διορθώνουν, και κυρίως τη διδακτική.Melissathi, μάλλον αδικείς όους διορίστηκαν και είχαν πάει σε φροντιστήριο. Πρώτα απ' όλα φροντιστήριο πάει πολύς περισσότερος κόσμος απ' όσους τελικά διορίζονται. Η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων σε φροντιστήριο δε συνεπάγεται και διορισμό. Απ' αυτούς που πάνε, άλλοι παρακολουθούν ένα μάθημα, άλλοι δύο και άλλοι όλα. Δεν μπορούμε δηλ, να τους εξισώνουμε όλους . Ακόμη, στο φροντιστήριο δεν πάει κάποιος γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα δοριστεί. Αυτό μόνο ο θεός το ξέρει. Κάποιοι πάνε γιατί έχουν εγκαταλείψει τα μαθήματα εδώ και αρκετά χρόνια και θέλουν έτσι να ξαναμπούν στο κλίμα των εξετάσεων, κάποιοι θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις-πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάποιοι πάνε, δεν ικανοποιούνται και φεύγουν.Το ότι πολλοί απ' όσους πάνε φροντιστήριο ενδεχομένως διορίζονται, δεν είναι λόγος για να στοχοποιούμε τα φροντιστήρια θεωρώντας ότι κάτι "ύποπτο" συμβαίνει εκεί. Οι διοριστέοι αυτοί δεν "εκπροσωπούν" κανένα φροντιστήριο παρά μόνο τον εαυτό τους. Έχουν προσπαθήσει όσο έχουν προσπαθήσει και οι άλλοι που δορίστηκαν χωρίς φροντιστήριο. Γιατί δεν προσέχουμε την προσωπική προσπάθεια του καθενός, αλλά την τυχόν βοήθεια που μπορεί να είχε από ένα φροντιστήριο, από ένα ιδιαίτερο; Δεν είμαστε κασσετοφωνάκια που με την κατάλληλη κασσέτα θα πάμε και θα γράψουμε καλά για να διοριστούμε. Άνθρωποι είμαστε με όλες τις αρετές και τις αδυναμίες του είδους μας. Το φροντιστήριο δεν σου δίνει κανένα μαγικό ραβδάκι που θα σε μεταμορφώσει από αδιόριστο σε διοριστέο, παρά μία στήριξη ,μία βοήθεια. Οι επιτυχόντες είναι αυτοί που 'φτιάχνουν' το όνομα των φροντιστηρίων, γι'αυτό και σπεύδουν να ανακοινώσουν τα ονόματα των διοριστέων τους, και δεν είναι τα φροντιστήρια αυτά που διορίζουν τους πελάτες τους. Τα παραπάνω όμως είναι προσωπικές απόψεις. Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να βλέπουν το θέμα διαφορετικά. Αν κάπου στην υπόθεση φροντιστήρια μπαίνει το στοιχείο του διαβλητού , γι'αυτό δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω κανένα στοιχείο.
Παράθεση από: syrrahm στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:19:27 pmΠαράθεση από: che στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:11:07 pm..................."Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι . Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας .Εγώ πάντως το βρίσκω θετικό να ελπίζει κανείς.Φυσικά και είναι θετικό . Αρκεί να ελπίζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού . Αρκεί -τελος πάντων- η ελπίδα να μη καταλήγει βαυκάλισμα ........
Παράθεση από: che στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:23:45 pmΠαράθεση από: syrrahm στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:19:27 pmΠαράθεση από: che στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:11:07 pm..................."Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι . Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας .Εγώ πάντως το βρίσκω θετικό να ελπίζει κανείς.Φυσικά και είναι θετικό . Αρκεί να ελπίζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού . Αρκεί -τελος πάντων- η ελπίδα να μη καταλήγει βαυκάλισμα ........Ακόμη όμως κι αν δεν ζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού - όχι επειδή το επέλεξες, αλλά επειδή έτσι το βρήκες - μπορείς να ελπίζεις ότι θα το ανατρέψεις για να δημιουργήσεις το σωστό (πλαίσιο).
Παράθεση από: stave στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:22:12 pm"Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία", λένε οι Έλληνες......Θα τους προτιμήσω. Αν σε ενδιαφέρει το ποιός πεθαίνει τελευταίος να τους προτιμήσεις . Εγώ μιλάω για όλους αυτούς που χάνονται προτού χαθεί η ελπίδα.