*

Αποστολέας Θέμα: Kανείς δεν αναφέρεται στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. ΓΙΑΤΙ?  (Αναγνώστηκε 31554 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
Απ: Kανείς δεν αναφέρεται στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. ΓΙΑΤΙ?
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 06:30:48 pm »
O άντρας μου (πε3) χρόνια σνόμπαρε το διαγωνισμό γιατί του είχαν καλλιεργήσει την ιδέα ότι το κάθε κόμμα βολεύει τα παιδιά του (κάτι στο οποίο διαφωνούσα κάθετα όχι μόνο γιατί προσπαθώ να είμαι καλοπροαίρετη αλλά κυρίως γιατί στην ουσία δε μ'απασχολεί αυτή η νοοτροπία).Αφού έφτασε στο αμήν με τα φροντιστήρια δίνει (άπαξ) και με τρεις μήνες καθαρού διαβάσματος,χωρίς φροντιστήρια και ταυτόχρονα εργαζόμενος και πατέρας έγραψε 99.5 μαθηματικά,δωδέκατος στη σειρά,γιατί βέβαια είχε μηδενική προυπηρεσία και δε διέθετε μεταπτυχιακό.Το συμπέρασμα;H νοοτροπία του μας στέρησε αρκετά χρόνια κάποιας οικονομικής γαλήνης,τη στιγμή που απασχολούμασταν κι οι δύο στον ιδιωτικό τομέα...
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Melissathi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 02:35:10 pm »
O άντρας μου (πε3) χρόνια σνόμπαρε το διαγωνισμό γιατί του είχαν καλλιεργήσει την ιδέα ότι το κάθε κόμμα βολεύει τα παιδιά του (κάτι στο οποίο διαφωνούσα κάθετα όχι μόνο γιατί προσπαθώ να είμαι καλοπροαίρετη αλλά κυρίως γιατί στην ουσία δε μ'απασχολεί αυτή η νοοτροπία).Αφού έφτασε στο αμήν με τα φροντιστήρια δίνει (άπαξ) και με τρεις μήνες καθαρού διαβάσματος,χωρίς φροντιστήρια και ταυτόχρονα εργαζόμενος και πατέρας έγραψε 99.5 μαθηματικά,δωδέκατος στη σειρά,γιατί βέβαια είχε μηδενική προυπηρεσία και δε διέθετε μεταπτυχιακό.Το συμπέρασμα;H νοοτροπία του μας στέρησε αρκετά χρόνια κάποιας οικονομικής γαλήνης,τη στιγμή που απασχολούμασταν κι οι δύο στον ιδιωτικό τομέα...

Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.Ωστόσο, είναι τυχαίο να διαφημίζει τους διοριστέους του  επώνυμο ,κοινό τοις πάσι,φροντιστήριο της Αθήνας και μάλιστα να αριθμούν άνω των 300;Μήπως οι θέσεις έχουν από κάποιους δεσμευτεί;Γνωστή μου που το παρακολούθησε όχι μόνο διορίστηκε (χωρίς πρόσθετα μόρια)αλλά γνώριζε και πού διορθώνονταν τα γραπτά μας (για την διδακτική μάλιστα λεπτομερώς)Τυχαίο;δε νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος elpida81

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 03:30:42 pm »
Δηλαδη αν παμε στο φροντιστηριο αυτο θα διοριστουμε στα σιγουρα;  Μολις με δουν θα μου πουν κοπελια ευχαριστουμε που προτιμησες το φροντιστηριο μας και εμεις σου εχουμε εξασφαλισμενο διορισμο. Καποιες επιπλεον προυποθεσεις θα υπαρχουν. Αλλιως γιατι δεν πανε εκει ολοι οι αδιοριστοι για να διοριστουν; Ζητανε επιπλεον ποσα οπως στο διπλωμα αυτοκινητου;

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 04:42:02 pm »

Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.Ωστόσο, είναι τυχαίο να διαφημίζει τους διοριστέους του  επώνυμο ,κοινό τοις πάσι,φροντιστήριο της Αθήνας και μάλιστα να αριθμούν άνω των 300;Μήπως οι θέσεις έχουν από κάποιους δεσμευτεί;Γνωστή μου που το παρακολούθησε όχι μόνο διορίστηκε (χωρίς πρόσθετα μόρια)αλλά γνώριζε και πού διορθώνονταν τα γραπτά μας (για την διδακτική μάλιστα λεπτομερώς)Τυχαίο;δε νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!
"Πού διορθώνονται" : εννοείς σε ποια πόλη;
Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω και ποιοι τα διορθώνουν, και κυρίως τη διδακτική.

Melissathi, μάλλον αδικείς όους διορίστηκαν και είχαν  πάει σε φροντιστήριο. Πρώτα απ' όλα φροντιστήριο πάει πολύς περισσότερος κόσμος απ' όσους τελικά  διορίζονται. Η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων σε φροντιστήριο δε συνεπάγεται και διορισμό. Απ' αυτούς που πάνε, άλλοι παρακολουθούν ένα μάθημα, άλλοι δύο και άλλοι όλα. Δεν μπορούμε δηλ, να τους εξισώνουμε όλους .
 Ακόμη, στο φροντιστήριο δεν πάει κάποιος γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα δοριστεί. Αυτό μόνο ο θεός το ξέρει. Κάποιοι  πάνε γιατί έχουν εγκαταλείψει τα μαθήματα εδώ και αρκετά χρόνια και θέλουν έτσι να ξαναμπούν στο κλίμα των εξετάσεων, κάποιοι θέλουν να  αποκτήσουν γνώσεις-πληροφορίες  από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάποιοι πάνε, δεν ικανοποιούνται και φεύγουν.
Το ότι πολλοί απ' όσους πάνε φροντιστήριο ενδεχομένως διορίζονται, δεν είναι  λόγος για να στοχοποιούμε τα φροντιστήρια θεωρώντας ότι κάτι "ύποπτο" συμβαίνει εκεί. Οι διοριστέοι  αυτοί δεν "εκπροσωπούν" κανένα φροντιστήριο  παρά μόνο τον εαυτό τους. Έχουν προσπαθήσει όσο έχουν προσπαθήσει και οι άλλοι που δορίστηκαν χωρίς φροντιστήριο. Γιατί δεν προσέχουμε την προσωπική προσπάθεια του καθενός, αλλά την τυχόν βοήθεια που μπορεί να είχε από ένα φροντιστήριο, από ένα ιδιαίτερο;  Δεν είμαστε κασσετοφωνάκια που με την κατάλληλη κασσέτα θα πάμε και θα γράψουμε καλά για να διοριστούμε. Άνθρωποι είμαστε με όλες τις αρετές και τις αδυναμίες του είδους μας. Το φροντιστήριο δεν σου δίνει κανένα μαγικό ραβδάκι που θα σε μεταμορφώσει από αδιόριστο σε διοριστέο, παρά μία στήριξη ,μία βοήθεια. Οι επιτυχόντες είναι αυτοί που 'φτιάχνουν' το όνομα των φροντιστηρίων, γι'αυτό  και σπεύδουν  να ανακοινώσουν τα ονόματα των διοριστέων τους, και δεν είναι τα φροντιστήρια αυτά που διορίζουν τους πελάτες τους.
 Τα παραπάνω όμως είναι προσωπικές απόψεις. Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί  να  βλέπουν το θέμα διαφορετικά.  
Αν κάπου στην υπόθεση φροντιστήρια μπαίνει το στοιχείο του διαβλητού , γι'αυτό δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω κανένα στοιχείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 04:48:19 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:11:07 pm »
"Όταν η συμφορά συμφέρει, να τη λογαριάζεις για πόρνη" λέει ο Ελύτης.
 Κι ο ΑΣΕΠ, κατα τη γνώμη μου, λόγω του τρόπου εξέτασης :
- αυθαιρεσίες  της επιτροπής με την ορθότητα των απαντησεων
- τεράστια ύλη
- υποκειμενική αξιολόγηση διδακτικής
- ελάχιστος αριθμός διοριστέων
.....................................και τόσα άλλα έχει καταστεί συμφορά κυρίως  για όσους απο ατυχία δεν τα κατάφεραν ως τώρα κι ας έδωσαν και ξανάδωσαν .

το κακό είναι οτι αυτή η διαδικασία πια, αποκτά ρόλο πληρωμένης πόρνης στα χέρια του υπουργείου το οποίο τη χρησιμοποιεί κατα πως το συμφέρει ( θυμίζω πως με το νέο νόμο δε θα ορίζονται ούτε καν θέσεις διοριστέων )

Και για να μη παρεξηγηθώ:Δοκίμασα τη χαρά τριών επιτυχιών στον ΑΣΕΠ !! , την πίκρα της τρίχρονης ωρομισθίας , την αγανάκτηση να εργάζομαι σε ΠΔΣ οχι επειδή είχα δυο επιτυχίες στον ΑΣΕΠ αλλά επειδή "μου κανε τη χάρη ο προιστάμενος",την ελπίδα της αναπλήρωσης έστω και 400 χιλμ απο το σπίτι μου, και τώρα αγωνιώ για το αν θα βιώσω την εκμετάλλευση των ΑΜΩ.
Πλούσια δεκαετία ,δε λέω............. αλλά πέρα απο εμπειρίες καλά είναι να μάσουμε και κανα ένσημο

"Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι . Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας 

hasta la victoria siempre

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:19:27 pm »
...................

"Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι .  Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας .
Εγώ πάντως το βρίσκω θετικό να ελπίζει κανείς.

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:22:12 pm »
"Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία", λένε οι Έλληνες......Θα τους προτιμήσω.

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:23:45 pm »
...................

"Η ελπίδα ταιριάζει στους δούλους " έλεγαν οι Λατίνοι .  Κι εμείς τους επαληθεύουμε ελπίζοντας απλά στη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας .

Φυσικά και είναι θετικό . Αρκεί να ελπίζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού . Αρκεί -τελος πάντων- η ελπίδα να μη καταλήγει  βαυκάλισμα ........

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:40:36 pm »

Αν σε ενδιαφέρει το ποιός πεθαίνει τελευταίος να τους προτιμήσεις . Εγώ μιλάω για όλους αυτούς που χάνονται προτού χαθεί η ελπίδα. :D

Αποσυνδεδεμένος Melissathi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:42:07 pm »

Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.Ωστόσο, είναι τυχαίο να διαφημίζει τους διοριστέους του  επώνυμο ,κοινό τοις πάσι,φροντιστήριο της Αθήνας και μάλιστα να αριθμούν άνω των 300;Μήπως οι θέσεις έχουν από κάποιους δεσμευτεί;Γνωστή μου που το παρακολούθησε όχι μόνο διορίστηκε (χωρίς πρόσθετα μόρια)αλλά γνώριζε και πού διορθώνονταν τα γραπτά μας (για την διδακτική μάλιστα λεπτομερώς)Τυχαίο;δε νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!
"Πού διορθώνονται" : εννοείς σε ποια πόλη;
Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω και ποιοι τα διορθώνουν, και κυρίως τη διδακτική.

Melissathi, μάλλον αδικείς όους διορίστηκαν και είχαν  πάει σε φροντιστήριο. Πρώτα απ' όλα φροντιστήριο πάει πολύς περισσότερος κόσμος απ' όσους τελικά  διορίζονται. Η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων σε φροντιστήριο δε συνεπάγεται και διορισμό. Απ' αυτούς που πάνε, άλλοι παρακολουθούν ένα μάθημα, άλλοι δύο και άλλοι όλα. Δεν μπορούμε δηλ, να τους εξισώνουμε όλους .
 Ακόμη, στο φροντιστήριο δεν πάει κάποιος γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα δοριστεί. Αυτό μόνο ο θεός το ξέρει. Κάποιοι  πάνε γιατί έχουν εγκαταλείψει τα μαθήματα εδώ και αρκετά χρόνια και θέλουν έτσι να ξαναμπούν στο κλίμα των εξετάσεων, κάποιοι θέλουν να  αποκτήσουν γνώσεις-πληροφορίες  από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάποιοι πάνε, δεν ικανοποιούνται και φεύγουν.
Το ότι πολλοί απ' όσους πάνε φροντιστήριο ενδεχομένως διορίζονται, δεν είναι  λόγος για να στοχοποιούμε τα φροντιστήρια θεωρώντας ότι κάτι "ύποπτο" συμβαίνει εκεί. Οι διοριστέοι  αυτοί δεν "εκπροσωπούν" κανένα φροντιστήριο  παρά μόνο τον εαυτό τους. Έχουν προσπαθήσει όσο έχουν προσπαθήσει και οι άλλοι που δορίστηκαν χωρίς φροντιστήριο. Γιατί δεν προσέχουμε την προσωπική προσπάθεια του καθενός, αλλά την τυχόν βοήθεια που μπορεί να είχε από ένα φροντιστήριο, από ένα ιδιαίτερο;  Δεν είμαστε κασσετοφωνάκια που με την κατάλληλη κασσέτα θα πάμε και θα γράψουμε καλά για να διοριστούμε. Άνθρωποι είμαστε με όλες τις αρετές και τις αδυναμίες του είδους μας. Το φροντιστήριο δεν σου δίνει κανένα μαγικό ραβδάκι που θα σε μεταμορφώσει από αδιόριστο σε διοριστέο, παρά μία στήριξη ,μία βοήθεια. Οι επιτυχόντες είναι αυτοί που 'φτιάχνουν' το όνομα των φροντιστηρίων, γι'αυτό  και σπεύδουν  να ανακοινώσουν τα ονόματα των διοριστέων τους, και δεν είναι τα φροντιστήρια αυτά που διορίζουν τους πελάτες τους.
 Τα παραπάνω όμως είναι προσωπικές απόψεις. Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί  να  βλέπουν το θέμα διαφορετικά.  
Αν κάπου στην υπόθεση φροντιστήρια μπαίνει το στοιχείο του διαβλητού , γι'αυτό δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω κανένα στοιχείο.

Αν παρακολούθησες την απάντησή μου(Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.),θα διαπίστωσες ότι εκφράζω προσωπική δυσπιστία  για το διαβλητό του διαγωνισμού -τουλάχιστο σε κάποιο βαθμό!Παράλληλα,δεν απαξιώνω κανένα από τους συμμετέχοντες/επιτυχόντες ή διοριστέους ούτε  καν το δεδομένο της φροντιστηριακής προετομασίας(αυτό θ αποτελούσε αυθαίρετη γενίκευση!)Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη εμπειρία_προσωπική_και δεν εκφράστηκα ισοπεδωτικά και συλλήβδην για τα φροντιστήρια ΑΣΕΠ. Ωστόσο, δε μπορώ ν αποκλείσω και αυτό το ενδεχόμενο,μπορεί κανείς ν αναρωτηθεί πώς δεν είναι ευρέως γνωστό πού διορθώνονται τα γραπτά και το γνωρίζουν λίγοι εκ των έσω και μάλιστα εκλεκτοί(αν έχουν δώσει επιπλέον χρήματα ή παρακολούθσησαν όλο το πακέτο μαθημάτων ή αν είναι συστηματικά πελάτες του ίδιου φροντιστηρίου ή όποιο άλλο προσόν..δεν το ξέρω!) Αυτό που ξέρω είναι ότι το φροντιστήριο δεν προσφέρει μαγικό ραβδάκι αλλά πιθανώς μαγικό δεκανίκι σε κάποιους που έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις. Όσο για τους διοριστέους , σαφώς και φτιαχνουν το όνομα των φροντιστηρίων , αλλά αυτό δεν αναιρεί την υπόθεση ότι και εκείνα  φτιάχνουν το όνομα κάποιων -όχι όλων(άλλωστε θα ήταν πρόκληση και για τα ίδια και για το σύστημα επιλογής,δε νομίζεις;) ;)Ηπαρακολούθηση, λοιπόν ,κάποιων μαθημάτων ίσως δε συνεπάγεται κατ'ανάγκη και διορισμό, αναρωτιέμαι απλώς αν σε ορισμένους ο διορισμός προυποθέτει την παρακολούθηση μαθημάτων και σε συγκεκριμένο φροντιστήριο.Εν κατακλείδι, δεν γενίκευσα, ο σκεπτικισμός που εξέφρασα ήταν υποκειμενικός , όπως άλλωστε και η ερμηνευτική προσέγγιση των γραφομένων μου.συνάδελφε!

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:52:06 pm »
...................

Φυσικά και είναι θετικό . Αρκεί να ελπίζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού . Αρκεί -τελος πάντων- η ελπίδα να μη καταλήγει  βαυκάλισμα ........
Ακόμη όμως κι αν δεν  ζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού - όχι επειδή το επέλεξες, αλλά επειδή έτσι το βρήκες - μπορείς να ελπίζεις ότι θα το ανατρέψεις για να δημιουργήσεις το σωστό (πλαίσιο). ;)

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:56:43 pm »
...................

Ακόμη όμως κι αν δεν  ζεις σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και σεβασμού - όχι επειδή το επέλεξες, αλλά επειδή έτσι το βρήκες - μπορείς να ελπίζεις ότι θα το ανατρέψεις για να δημιουργήσεις το σωστό (πλαίσιο). ;)

Αυτή η επισήμανση νομίζω πως καλύπτει και τους δυό μας ........... :)

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:58:23 pm »

Αν σε ενδιαφέρει το ποιός πεθαίνει τελευταίος να τους προτιμήσεις . Εγώ μιλάω για όλους αυτούς που χάνονται προτού χαθεί η ελπίδα. :D

Πάντως δε νιώθω δούλα επειδή ελπίζω ...Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παλεύω με όποιο τρόπο μπορώ για να αλλάζω την τύχη μου.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:13:30 pm από stave »

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:59:37 pm »
Tόσα χρόνια φοβόμουν το διαγωνισμό γιατί μού φαίνονταν πολύ λίγοι οι διοριστέοι σε σχέση με τους συμμετέχοντες.Με άλλα λόγια φοβόμουν την αποτυχία!Τώρα ούτε που θα γνωρίζουμε τον αριθμό διοριστέων και καλούμαστε να λείψουμε τρία τουλάχιστον από το σπίτι μας κι όμως έχω πεισμώσει πολύ και θέλω να δώσω!Μη βάζετε στο μυαλό μας και θέμα διαβλητότητας!Ακόμα κι αν συμβαίνουν διάφορα δεν πρέπει να πτοούμαστε γιατί τότε αλίμονό μας!Εξάλλου πολλοί από μας είμαστε έστω επιτυχόντες χωρίς απαραίτητα να έχουμε πάει φροντιστήριο και προσωπικά δεν προτίθεμαι να πάω ούτε αυτή τη φορά!Προσωπικό διάβασμα,πείρα κι αυτοπεποίθηση χρειάζεται! ;)
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)