0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: elpida81 στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:26:47 pmΤο μονο που μας εχει μεινει ειναι η ελπιδα. Εγω προσωπικα δεν εχω κατι άλλο. Ελπιζω και πιστευω στο Θεο οτι θα κανει ενα θαυμα. Διαφορετικα δεν εχω ιδεα τι θα κανω πλεον στη ζωη μου. Ακομη κι αν ο ΑΣΕΠ ειναι διαβλητος ως ενα βαθμο εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. Απλα να ελπιζουμε. Και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα γιατι κανεις δεν υπολογιζει την γνωμη μας ουτε καν την υπαρξη μας, εμας των αδιοριστων φιλολογων...Αν ο διαγωνισμός είναι διαβλητός εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά όπως:1.Αντικειμενοποίηση της αξιολόγησης στην διδακτική.2.Κλείσιμο των φροντιστηρίων για τον διαγωνισμό, αφού είναι παράνομα σύμφωνα και με το γράμμα του νόμου!3. Να ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν και στις πανελλαδικές εξετάσεις. (παρ' όλο που και αυτές, σε κάποιο βαθμό, είναι διαβλητές....)4. Διαφάνεια, διαφάνεια, διαφάνεια,...ΥΓ. Άκουσα, πως αυτά τα αιτήματα θα είναι στην ατζέντα της ΟΛΜΕ του χρόνου...
Το μονο που μας εχει μεινει ειναι η ελπιδα. Εγω προσωπικα δεν εχω κατι άλλο. Ελπιζω και πιστευω στο Θεο οτι θα κανει ενα θαυμα. Διαφορετικα δεν εχω ιδεα τι θα κανω πλεον στη ζωη μου. Ακομη κι αν ο ΑΣΕΠ ειναι διαβλητος ως ενα βαθμο εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. Απλα να ελπιζουμε. Και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα γιατι κανεις δεν υπολογιζει την γνωμη μας ουτε καν την υπαρξη μας, εμας των αδιοριστων φιλολογων...
Το μονο που μας εχει μεινει ειναι η ελπιδα. Εγω προσωπικα δεν εχω κατι άλλο. Ελπιζω και πιστευω στο Θεο οτι θα κανει ενα θαυμα. Διαφορετικα δεν εχω ιδεα τι θα κανω πλεον στη ζωη μου.
Παράθεση από: elpida81 στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:26:47 pmΤο μονο που μας εχει μεινει ειναι η ελπιδα. Εγω προσωπικα δεν εχω κατι άλλο. Ελπιζω και πιστευω στο Θεο οτι θα κανει ενα θαυμα. Διαφορετικα δεν εχω ιδεα τι θα κανω πλεον στη ζωη μου. Ακομη κι αν ο ΑΣΕΠ ειναι διαβλητος ως ενα βαθμο εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. Απλα να ελπιζουμε. Και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα γιατι κανεις δεν υπολογιζει την γνωμη μας ουτε καν την υπαρξη μας, εμας των αδιοριστων φιλολογων...Προσωπικά πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται να διατυπώνουμε τέτοιες απαισιόδοξες σκέψεις.Ολοι μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα κι αν δε διοριστούμε ποτέ!Οι άνθρωποι οι άξιοι κι οι εργατικοί θα τη βρουν την άκρη ελισσόμενοι και προσαρμοζόμενοι.Εξάλλου, πέρα από την αγάπη και την ικανότητα να διδάσκουμε όλο και άλλες δεξιότητες και προσόντα διαθέτουμε...Κακά τα ψέμματα,τη σιγουριά(για όσο υφίσταται)αποζητούμε...
ΠαράθεσηΦίλε μου μάλλον εκτός από την ελπίδα έχεις χάσει και το χιούμορ σουΜε νύχια και με δόντια τα διατηρούσα για 39 χρόνια και τα δύο. Ξαφνικά -χωρίς να μου συμβεί κατι ιδιαίτερο- τον τελευταίο χρόνο τα χω χάσει. Σα νάχεις δίκιο τελικά.....
Φίλε μου μάλλον εκτός από την ελπίδα έχεις χάσει και το χιούμορ σου
Παράθεση από: elpida81 στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:26:47 pmΤο μονο που μας εχει μεινει ειναι η ελπιδα. Εγω προσωπικα δεν εχω κατι άλλο. Ελπιζω και πιστευω στο Θεο οτι θα κανει ενα θαυμα. Διαφορετικα δεν εχω ιδεα τι θα κανω πλεον στη ζωη μου. Όσα είπες συν ο προσωπικός αγώνας . Και πάντα θα υπάρχει κέρδος!Αν μπορώ να καταλάβω και την ηλικία σου απ' το όνομά σου ελπίδα81, είσαι πολύ νέα και θα έχεις αρκετές ευκαιρίες!Καλή δύναμη!
με τη σειρά μου να θαυμάσω την ευχέρειά σου στη δηκτικότητα που, θαρρώ, δε λησμονείς να μετέρχεσαι στις δικές σου διδασκαλίες ...., καθώς και την πληθώρα των επιχειρημάτων σου και τη διαύγεια των προτάσεών σου, περί του παρόντος θέματος ...!
Ας βρουμε κατι να τσακωθουμε.Αυτο δεν τραβαει αλλο...
Παράθεση από: Melissathi στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:42:07 pmΑν παρακολούθησες την απάντησή μου(Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.),θα διαπίστωσες ότι εκφράζω προσωπική δυσπιστία για το διαβλητό του διαγωνισμού -τουλάχιστο σε κάποιο βαθμό!Παράλληλα,δεν απαξιώνω κανένα από τους συμμετέχοντες/επιτυχόντες ή διοριστέους ούτε καν το δεδομένο της φροντιστηριακής προετομασίας(αυτό θ αποτελούσε αυθαίρετη γενίκευση!)Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη εμπειρία_προσωπική_και δεν εκφράστηκα ισοπεδωτικά και συλλήβδην για τα φροντιστήρια ΑΣΕΠ. Ωστόσο, δε μπορώ ν αποκλείσω και αυτό το ενδεχόμενο,μπορεί κανείς ν αναρωτηθεί πώς δεν είναι ευρέως γνωστό πού διορθώνονται τα γραπτά και το γνωρίζουν λίγοι εκ των έσω και μάλιστα εκλεκτοί(αν έχουν δώσει επιπλέον χρήματα ή παρακολούθσησαν όλο το πακέτο μαθημάτων ή αν είναι συστηματικά πελάτες του ίδιου φροντιστηρίου ή όποιο άλλο προσόν..δεν το ξέρω!) Αυτό που ξέρω είναι ότι το φροντιστήριο δεν προσφέρει μαγικό ραβδάκι αλλά πιθανώς μαγικό δεκανίκι σε κάποιους που έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις. Όσο για τους διοριστέους , σαφώς και φτιαχνουν το όνομα των φροντιστηρίων , αλλά αυτό δεν αναιρεί την υπόθεση ότι και εκείνα φτιάχνουν το όνομα κάποιων -όχι όλων(άλλωστε θα ήταν πρόκληση και για τα ίδια και για το σύστημα επιλογής,δε νομίζεις;) ;)Ηπαρακολούθηση, λοιπόν ,κάποιων μαθημάτων ίσως δε συνεπάγεται κατ'ανάγκη και διορισμό, αναρωτιέμαι απλώς αν σε ορισμένους ο διορισμός προυποθέτει την παρακολούθηση μαθημάτων και σε συγκεκριμένο φροντιστήριο.Εν κατακλείδι, δεν γενίκευσα, ο σκεπτικισμός που εξέφρασα ήταν υποκειμενικός , όπως άλλωστε και η ερμηνευτική προσέγγιση των γραφομένων μου.συνάδελφε!Σε παρακολούθησα και σε αντιλαμβάνομαι. Ωστόσο, επειδή στη ζωή πολλά εξαρτώνται από τον παράγοντα ψυχολογία, ας δίνουμε περισσότερη σημασία στον προσωπικό μας αγώνα και ας μη μας καταβάλλουν τυχόν πλάγιοι τρόποι που χρησιμοποιούνται από άλλους για να κερδίσουν κάτι. Θα συμφωνήσω με την ΤΥΧΕΡΟΥΛΑ, που μόλις είδα το μήνυμά της.
Αν παρακολούθησες την απάντησή μου(Αναμφίβολα,θα υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν με ατομική και επίπονη προσπάθεια,αδιάβλητα και χωρίς φροντιστήριο,.κλπ.),θα διαπίστωσες ότι εκφράζω προσωπική δυσπιστία για το διαβλητό του διαγωνισμού -τουλάχιστο σε κάποιο βαθμό!Παράλληλα,δεν απαξιώνω κανένα από τους συμμετέχοντες/επιτυχόντες ή διοριστέους ούτε καν το δεδομένο της φροντιστηριακής προετομασίας(αυτό θ αποτελούσε αυθαίρετη γενίκευση!)Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη εμπειρία_προσωπική_και δεν εκφράστηκα ισοπεδωτικά και συλλήβδην για τα φροντιστήρια ΑΣΕΠ. Ωστόσο, δε μπορώ ν αποκλείσω και αυτό το ενδεχόμενο,μπορεί κανείς ν αναρωτηθεί πώς δεν είναι ευρέως γνωστό πού διορθώνονται τα γραπτά και το γνωρίζουν λίγοι εκ των έσω και μάλιστα εκλεκτοί(αν έχουν δώσει επιπλέον χρήματα ή παρακολούθσησαν όλο το πακέτο μαθημάτων ή αν είναι συστηματικά πελάτες του ίδιου φροντιστηρίου ή όποιο άλλο προσόν..δεν το ξέρω!) Αυτό που ξέρω είναι ότι το φροντιστήριο δεν προσφέρει μαγικό ραβδάκι αλλά πιθανώς μαγικό δεκανίκι σε κάποιους που έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις. Όσο για τους διοριστέους , σαφώς και φτιαχνουν το όνομα των φροντιστηρίων , αλλά αυτό δεν αναιρεί την υπόθεση ότι και εκείνα φτιάχνουν το όνομα κάποιων -όχι όλων(άλλωστε θα ήταν πρόκληση και για τα ίδια και για το σύστημα επιλογής,δε νομίζεις;) ;)Ηπαρακολούθηση, λοιπόν ,κάποιων μαθημάτων ίσως δε συνεπάγεται κατ'ανάγκη και διορισμό, αναρωτιέμαι απλώς αν σε ορισμένους ο διορισμός προυποθέτει την παρακολούθηση μαθημάτων και σε συγκεκριμένο φροντιστήριο.Εν κατακλείδι, δεν γενίκευσα, ο σκεπτικισμός που εξέφρασα ήταν υποκειμενικός , όπως άλλωστε και η ερμηνευτική προσέγγιση των γραφομένων μου.συνάδελφε!
Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε αν με είχαν καταβάλει 3 ΑΣΕΠ,επιτυχούσα μη διοριστέα οριακά ,με προσωπικό αγώνα ,χωρίς φροντιστηριακή παρακολούθηση (άλλωστε πού χρόνος και χρήματα;)-όπως και πολλοί άλλωστε εξ ημών,δε θα ήμουν σάυτό το φόρουμ τώρα.Καλός ο ρεαλισμός, καλή και η ελπίδα- που παραπέμπει σε μια κλασική ασπρόμαυρη ελληνική ταινία(αυτή με τις κουβαρίστρες)-ότι :ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού!!!και από ελπίδα μας εξανεμίστηκε σε ε!(λ)Πήδα μας ,για την ακατονόμαστη Δ.ΥΓ.Συμπάσχω........
Παράθεση με τη σειρά μου να θαυμάσω την ευχέρειά σου στη δηκτικότητα που, θαρρώ, δε λησμονείς να μετέρχεσαι στις δικές σου διδασκαλίες ...., καθώς και την πληθώρα των επιχειρημάτων σου και τη διαύγεια των προτάσεών σου, περί του παρόντος θέματος ...!Ασθμαίνοντας και με επιμέλεια συνεπούς μαθητού, παρακολουθώ κι εγώ την μεστή επιχειρηματολογία ορισμένων " τροχονόμων του foroum" και διδάσκομαι ,ελπίζοντας ν ανέλθω κι εγώ κάποτε σ αυτό το "πόστο" της αυταρέσκειας......................
Το παραπάνω: - μια επιπλέον απόδειξη ανέξοδης δηκτικότητας ...- ένα ακόμη δείγμα της ακατάσχετης επιχειρηματολογίας σου ...- μια, επιτέλους, ξεκάθαρη πρότασή σου ..., για το παρόν θέμα ...- ή μια λαμπρή επιβεβαίωση της ρήσης πως, όπου απουσιάζουν τα επιχειρήματα, περισσεύουν οι ύβρεις ...;Αν το πρόβλημά σου είναι η άποψή μου ..., δε σε τιμά ο τρόπος που επέλεξες για να το λύσεις.Αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ ...(!), κάνε κάτι με τη δική σου αυταρέσκεια.Αυτό περί "τροχονόμου" ..., ιδιαιτέρως εμπνευσμένο ..., μην πάψεις να μας διασκεδάζεις αναλόγως ...