*

Αποστολέας Θέμα: ΟΧΙ στα 800 ολοήμερα!!!  (Αναγνώστηκε 39062 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΟΧΙ στα 800 ολοήμερα!!!
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 01:27:58 am »
Gpapage, συμφωνώ πως οι γονείς στέλνουν επί χρόνια τα παιδιά τους φροντιστήριο στην πληροφορική. Άρχισαν, ακριβώς όμως, όταν μπήκε η πληροφορική στα σχολεία. Για σκέψου το λίγο!

Σοβαρά πιστεύεις οτι άρχισαν οι γονείς να στέλνουν από την πρώτη δημοτικού τα παιδιά τους σε φροντιστήρια πληροφορικής επειδή μπήκε η πληροφορική στα Γυμνάσια; Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να τα γράψουν νεογέννητα σε φροντιστήριο για να προετοιμαστούν για το δημοτικό... Με τέτοια επιχειρήματα πώς περιμένεις να μην σου απαντήσουν με κραυγές;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:00:14 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 12:05:21 pm »
Ο καθένας λέει τα δικά του και άκρη δεν βγαίνει. Να κλειδώσει το θέμα. γιατί δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό πια.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 12:39:02 pm »
"Για τα 800 σχολεία, το μέλλον της παιδείας και το δικό μας!"

http://www.scribd.com/doc/39631452/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-800

(δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλειδώσει το θέμα!! )
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2010, 12:40:38 pm από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 01:12:19 pm »
Καθένας με τον πόνο του.....

Δεν είναι πόνος, είναι αγανάκτηση. Γιατί τόσα χρόνια όλες οι ειδικότητες στήριξαν το ολοήμερο σχολείο, με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας. Τότε κανένας δάσκαλος δεν ήθελε να κάνει τα μαθήματα τους. Τώρα όμως με το νέο πρόγραμμα, έγιναν θελκτικά για τα "πιράνχας" της εκπαίδευσης. Γιατί ο δάσκαλος μόνο όταν υπάρχει οργανική καταδέχεται να διδάξει.

Αλλά για να έρθουμε στο θέμα μας. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε ένα νέο πρόγραμμα, αν δεν δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου. Μπορούμε να επισημαίνουμε τα λάθη του αρχικά και να προσπαθούμε να το βελτιώνουμε. Ειδικά όταν το προηγούμενο είχε αποτύχει παταγωδώς και είχε καταντήσει πάρκινγκ παιδιών.

Και κριτές αυτού του νέου προγράμματος θα είναι οι γονείς, οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν θα το κρίνει ο ξανθομάλλης συνδικαλιστής. Να είναι σίγουρα για αυτό τα φερέφωνα της ΔΟΕ, εντός και εκτός forum.

++++++++++++++++++
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:00:14 »

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 04:15:42 pm »
Gpapage, συμφωνώ πως οι γονείς στέλνουν επί χρόνια τα παιδιά τους φροντιστήριο στην πληροφορική. Άρχισαν, ακριβώς όμως, όταν μπήκε η πληροφορική στα σχολεία. Για σκέψου το λίγο!

Σοβαρά πιστεύεις οτι άρχισαν οι γονείς να στέλνουν από την πρώτη δημοτικού τα παιδιά τους σε φροντιστήρια πληροφορικής επειδή μπήκε η πληροφορική στα Γυμνάσια; Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να τα γράψουν νεογέννητα σε φροντιστήριο για να προετοιμαστούν για το δημοτικό... Με τέτοια επιχειρήματα πώς περιμένεις να μην σου απαντήσουν με κραυγές;

Ενώ το δικό σου, που μου λες ότι κάποιοι γονείς έστελναν τα παιδάκια από 6 χρονών να μάθουν υπολογιστές, είναι σοβαρό επιχείρημα και αρκετό για να μας πείσει πως  γι' αυτό και μόνο πρέπει η πληροφορική να μπει στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄Δημοτικού. Προς ενημέρωσή σου, οι γονείς στέλνουν ακόμα τα παιδιά τους να μάθουν πιάνο, μπαλέτο, μπάσκετ, ζωγραφική, γλώσσες και χίλια δυο άλλα πράγματα. Γιατί να μην κρατάμε τα παιδιά στο σχολείο υποχρεωτικά μέχρι τις 7.00 το βράδυ, ώστε να χωρέσουν κι αυτά;
Επιτέλους, σταματήστε να σκέφτεστε συντεχνιακά και σκεφτείτε για μια φορά παιδαγωγικά!

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 05:14:53 pm »
Προς ενημέρωσή σου, οι γονείς στέλνουν ακόμα τα παιδιά τους να μάθουν πιάνο, μπαλέτο, μπάσκετ, ζωγραφική, γλώσσες και χίλια δυο άλλα πράγματα. Γιατί να μην κρατάμε τα παιδιά στο σχολείο υποχρεωτικά μέχρι τις 7.00 το βράδυ, ώστε να χωρέσουν κι αυτά;
Μα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικου, υπάρχουν ήδη ωρες και Μουσικής και Εικαστικών και Γυμναστικής. Θα'πρεπε να προστεθουν ώρες για να διδαχθουν μουσική ή ζωγραφική ή αθλήματα?

Τα παιδια μου πηγαινουν σε ενα απο τα 800 σχολεια και βλέπω οτι προβληματα υπάρχουν πολλων ειδων: Καταρχην υπαρχει η γνωστη γενικοτερη ανοργανωσιά απο την πλευρα του Υπουργειου. Καποιοι δασκαλοι θεωρουν τις ειδικοτητες "ξενο σωμα" προς το "δικο τους" σχολειο.  Μερικες φορες οι καθηγητες των ειδικοτητων δεν εχουν εμπειρια με παιδια δημοτικου, ή δεν δειχνουν διάθεση να συνεργαστουν με τους δασκαλους. Ο διευθυντης που φανταζομαι οτι θα'πρεπε να'χει εναν "συντονιστικο" ρολο, αδιαφορει. 

Τα παιδια όμως δεν έχουν προβλημα, εχουν όρεξη, τα καινουρια μαθηματα τους κινουν το ενδιαφερον. Το πόσο κουράζονται και πόσο αποδιδουν σε ενα μάθημα όμως εξαρταται απο το προγραμμα: Αν εχουν την 3η ωρα Γυμναστικη, και μετα Μαθηματικα, πχ, ειναι λογικο να ειναι ξεθεωμενα και να μην μπορουν να παρακολουθησουν.

Αποσυνδεδεμένος AsepHunter

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 05:32:16 pm »
Συντεχνίες επιτέλους αφήστε τον αρνητισμό, σηκώστε τα μανίκια και στρωθείτε στη δουλειά.
Ξεχάστε αυτά που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν αλλάξουμε τα πάντα σε αυτό το κράτος τότε δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από το οπόλυτο μηδέν που έχουμε περιέλθει.
Και όταν σιγά - σιγά αλλάξουν και οι νοοτροπίες μας, τότε όλες οι νέες και δοκιμασμένες από τις προηγμένες χώρες αλλάγες που σχεδιάζονται θα λειτουργήσουν τέλεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2010, 05:35:02 pm από AsepHunter »

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 05:51:52 pm »
Τα παιδιά μου πάνε σ'ένα από τα 800, το ένα είναι πρωτάκι. Σχολάνε στις 15.30. (Εγώ σχολάω στις 14.00 και το σχολείο μου είναι στην άλλη άκρη της πόλης, οπότε δεν προλαβαίνω να τους πάρω στο 7ωρο). Δεν έρχονται κουρασμένοι, όσες φορές μάλιστα προσπάθησα να τους βάλω να ξαπλώσουν για 1 ώρα απέτυχα παταγωδώς, γιατί έχουν ενέργεια.Το πρωτάκι μου, μάλιστα, είναι ενθουσιασμένο. Άλλες μαμάδες, όμως, μου λένε ότι τα δικά τους πρωτάκια είναι ξεθεωμένα, όταν γυρίζουν σπίτι στις 14.00.
Με το ολοήμερο νηπιαγωγείο δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί, αφού εκεί τα παιδιά ξαπλώνουν το μεσημέρι.
Λόγω του νέου προγράμματος περιορίστηκε η ώρα του φαγητού και δεν προλαβαίνουν να φάνε, ειδικά η κόρη μου που φοράει σιδεράκια και πρέπει να τρώει αργά με μικρές μπουκιές. Έτσι, πλήρωσα την τραπεζοκόμο μόνο για το Σεπτέμβριο και αποφάσισα ότι θα παίρνουν από το σπίτι ένα σνακ (η τραπεζοκόμος δε θα τους σερβίρει) και θα τρώμε όλοι μαζί μετά το σχόλασμα (κόστος τραπεζοκομίας 80Ε/παιδί το χρόνο, για εμάς δηλ. 240 Ε τα τρία παιδιά).
Οι δασκάλες στην ενημέρωση μας είπαν ότι είναι νωρίς να εκφραστούν για το νέο πρόγραμμα, θετικά ή αρνητικά. Όμως συμφώνησαν ότι το σωστό θα ήταν να υπήρχαν αίθουσες αποκλειστικά για τις ειδικότητες (εικαστικά, θεατρική αγωγή) γιατί ώσπου να μαζέψουν τα πινέλα π.χ. και να καθαρίσουν τα θρανία φεύγει η μισή ώρα. Επίσης, είπαν ότι τους λείπει η "χαλαρή" ενασχόληση με τα παιδιά και θα ήθελαν κι εκείνες να παίξουν και να ζωγραφίσουν μαζί τους.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 06:38:04 pm »
Συντεχνίες επιτέλους αφήστε τον αρνητισμό, σηκώστε τα μανίκια και στρωθείτε στη δουλειά.
Ξεχάστε αυτά που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν αλλάξουμε τα πάντα σε αυτό το κράτος τότε δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από το οπόλυτο μηδέν που έχουμε περιέλθει.
Και όταν σιγά - σιγά αλλάξουν και οι νοοτροπίες μας, τότε όλες οι νέες και δοκιμασμένες από τις προηγμένες χώρες αλλάγες που σχεδιάζονται θα λειτουργήσουν τέλεια.
Εγώ πάλι λέω το σχολείο να λειτουργεί όλη μέρα μέχρι το βράδυ. Τα παιδιά να είναι εγκλωβισμένα μέσα σ' αυτά, γιατί όχι και εσώκλειστα ;)

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 08:25:02 pm »

Ενώ το δικό σου, που μου λες ότι κάποιοι γονείς έστελναν τα παιδάκια από 6 χρονών να μάθουν υπολογιστές, είναι σοβαρό επιχείρημα και αρκετό για να μας πείσει πως  γι' αυτό και μόνο πρέπει η πληροφορική να μπει στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄Δημοτικού. Προς ενημέρωσή σου, οι γονείς στέλνουν ακόμα τα παιδιά τους να μάθουν πιάνο, μπαλέτο, μπάσκετ, ζωγραφική, γλώσσες και χίλια δυο άλλα πράγματα. Γιατί να μην κρατάμε τα παιδιά στο σχολείο υποχρεωτικά μέχρι τις 7.00 το βράδυ, ώστε να χωρέσουν κι αυτά;
Επιτέλους, σταματήστε να σκέφτεστε συντεχνιακά και σκεφτείτε για μια φορά παιδαγωγικά!

Ούτε ένα επιχείρημα... Από τη μία υπερβολή στην άλλη! Και προσπαθείς να καταρρίψεις τα επιχειρήματά μου χρησιμοποιώντας για δεύτερη φορά λανθασμένα στοιχεία. Προφανώς και διδάσκονται τα παιδιά τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις στο δημοτικό με το νέο πρόγραμμα του ολοήμερου. Τώρα αν κάποιος γονιός θέλει το παιδί του να μάθει αστρονομία ή μπαλέτο, ή να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής είναι δικαίωμά του να το πάει σε σχετικό φροντιστήριο. Προφανώς, άλλη η σημασία και η αναγκαιότητα του μαθήματος της πληροφορικής (επαναλαμβάνω τη φράση "λειτουργικός αναλφαβητισμός") και άλλη του μπαλέτου. Δεν έχει νόημα να γράψω τα ίδια επιχειρήματα για ν-οστή φορά Μπορείς να ξαναγράψεις οτι σκέφτομαι συντεχνειακά. Ούτε αυτό είναι επιχείρημα... Και εγώ μπορώ να πω αυτό που διάβασα σε άλλο τόπικ οτι ιδεολογικά είσαι κατά της χρήσης υπολογιστών από άτομα κάτω των 14 χρονών... Κι αυτό ακόμα μπορώ να το σεβαστώ, όπως σεβόμουν και τη γιαγιά μου όταν ήταν κατά της χρήσης του ρεύματος επειδή μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία... Αλλά ας χρησιμοποιούμε επιχειρήματα για να γίνεται τουλάχιστον εποικοδομητικός διάλογος. (Συγνώμη αν το ύφος μου φάνηκε ειρωνικό-δεν το κάνω με κακή πρόθεση)

Αποσυνδεδεμένος giak

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 10:57:05 pm »
...
Όσο για την απλή γνωριμία με τους υπολογιστές, γιατί να μην μπορεί να την κάνει ο δάσκαλος
Επίσης το σωστο είναι όποιος δάσκαλος έχει τηλεσκόπιο σπίτι του, να κάνει αστρονομία στη β/θμια.
Όποιος δάσκαλος έχει φόρμα και ξέρει κάποια αθλήματα , να κάνει το μάθημα της φυσικής αγωγής
Όποιος δάσκαλος έχει lowe,r να κάνει ξένες γλώσσες.

Γενιικά στην δημόσια εκπαίδευση θα πρέπει να διορίζονται μόνο δάσκαλοι.

Αποσυνδεδεμένος chaos_2000

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 11:19:21 pm »
...
Όσο για την απλή γνωριμία με τους υπολογιστές, γιατί να μην μπορεί να την κάνει ο δάσκαλος
Επίσης το σωστο είναι όποιος δάσκαλος έχει τηλεσκόπιο σπίτι του, να κάνει αστρονομία στη β/θμια.
Όποιος δάσκαλος έχει φόρμα και ξέρει κάποια αθλήματα , να κάνει το μάθημα της φυσικής αγωγής
Όποιος δάσκαλος έχει lowe,r να κάνει ξένες γλώσσες.

Γενιικά στην δημόσια εκπαίδευση θα πρέπει να διορίζονται μόνο δάσκαλοι.
Έχω ένα θέμα με τους δασκάλους και τη φυσική: ΔΕΝ θα έπρεπε να την κάνουν. Τα περισσότερα παιδιά 1ης γυμνασίου δεν ξέρουν γιατί δεν πέφτουμε από τη γη (...όταν ... πάμε στο νότιο ημισφαίριο!!...). Και δε με νοιάζει το αναλυτικό πρόγραμμα τι λέει... μπορεί κανείς άψογα να το κολλήσει με τις κινήσεις της γης που είναι στο πρόγραμμα...
Κα για να μην παρεξηγηθώ, διαφωνώ και με πολλές αναθέσεις της

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 20, 2010, 12:12:11 am »
Έχω ένα θέμα με τους δασκάλους και τη φυσική
Επίσης το 90% των φιλολόγων του φόρουμ θα συμφωνήσει οτι τα παιδιά όταν τελειώνουν το Δημοτικό δεν ξέρουν να γράφουν ούτε το όνομα τους και βεβαίως ένα μέρος των μαθηματικών θα συμφωνήσει οτι δεν ξέρουν ούτε τις 4 πράξεις....
Με το συμπάθιο, νομίζω οτι καταντάει κάπως κουραστικό αυτό το τροπάρι...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2010, 12:31:08 am από vasp »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 20, 2010, 02:33:53 am »

Επίσης το 90% των φιλολόγων του φόρουμ θα συμφωνήσει οτι τα παιδιά όταν τελειώνουν το Δημοτικό δεν ξέρουν να γράφουν ούτε το όνομα τους και βεβαίως ένα μέρος των μαθηματικών θα συμφωνήσει οτι δεν ξέρουν ούτε τις 4 πράξεις.... Με το συμπάθιο, νομίζω οτι καταντάει κάπως κουραστικό αυτό το τροπάρι...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Eν ολίγοις πολλοί γάιδαροι μαλώνουνε/-με σε ξένο αχυρώνα ή για να το πω αλλιώς ο καθένας θέλει κι ένα κομμάτι από τη σάρκα των παιδιών (βλέπε "Άρωμα"-Ζισκίντ).. Όλα τα σαρκοβόρα πέφτουν/-με πάνω τους σαν τις ύαινες που μυρίζονται αίμα.. Γιατι;..

Γιατι, (στην καλύτερη περίπτωση) ο καθένας θεωρεί το αντικείμενό του του σημαντικότερο των άλλων, ή (στη χειρότερη) απλά θέλει να τρουπώσει... Αν συμβαίνει το πρωτο, δείχνει τη λειψή παιδεία μας σαν άνθρωποι (παιδί σου είμαι σχολείο και σου μοιάζω), αν συμβαίνει το δεύτερο, την απελπισία μας που δεν αφήνει καθαρό μυαλό και σκέψη παρά χαμηλα ένστικτα..

Αντί να δούμε σφαιρικά, αντικειμενικά και περα από προσωπικό-συντεχνιακό συμφέρον ποιο είναι το καλό για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών σαν να ήταν τα δικά μας παιδιά.. Αντι να δούμε μακροπρόθεσμα τι πολίτες και τι κοινωνία θέλουμε να φτιάξουμε, τι μέλλον και προοπτικές θέλουμε να της δώσουμε..

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2010, 02:40:44 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182584
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)