0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θέλω να κλείσω κάπως ''κωμικά'', προτείνοντας σε όσους συναδέλφους θεωρούν τόσο ιδανικές και αξιοζήλευτες τις συνθήκες εργασίας σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης-επιτρέψτε μου να έχω άλλη άποψη- να μου παραχωρήσουν τη θέση τους στο δημόσιο σχολείο και εγώ με την σειρά μου να τους δώσω τις ώρες του φροντιστηρίου, αν θεωρούν ότι εκεί δύνανται να είναι περισσότερο παραγωγικοί και αποδοτικοί
Eπαναφέρω αυτή τη συζήτηση με αφορμή καθηγητή - ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή και δήλωσε ότι "ντρέπομαι που χιλιάδες συνάδελφοί μου στα δημόσια σχολεία ζητάνε αποσπάσεις σε γραφεία. αυτό δείχνει την τεμπελιά τους και την ανικανότητά τους να κάνουν μάθημα και ότι δεν αγαπάνε αυτό που σπούδασαν και που υποτίθεται θα πρέπει να υπηρετούν. Ο καθηγητής πρέπει να είναι στην τάξη και όχι στα γραφεία".Δεν αναρωτήθηκε όμως γιατί ένας καθηγητής του δημόσιου σχολείου να θέλει απόσπαση σε γραφείο; Μπορεί να θέλει μια παύση από τις τάξεις των 30 ατόμων.Μπορεί να θέλει μια παύση από τον να τον διαθέτουν σε 3 σχολείαΜπορεί να θέλει μια παύση από το να διδάσκει σε άθλιες αίθουσεςΜπορεί να θέλει μια παύση από το να κάνει μάθημα σε παιδιά με προβλήματα οικογενειακά, με ναρκωτικά με επιθετική συμπεριφορά για τα οποία είναι υποχρεωμένος να τα δέχεται κάθε μέρα στο σχολείο και να προσπαθεί για αυτά.
τωρα κοροιδευομαστε εδω ;
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΣΛΑΜ
Eπαναφέρω αυτή τη συζήτηση με αφορμή καθηγητή - ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή και δήλωσε ότι "ντρέπομαι που χιλιάδες συνάδελφοί μου στα δημόσια σχολεία ζητάνε αποσπάσεις σε γραφεία. αυτό δείχνει την τεμπελιά τους και την ανικανότητά τους να κάνουν μάθημα και ότι δεν αγαπάνε αυτό που σπούδασαν και που υποτίθεται θα πρέπει να υπηρετούν. Ο καθηγητής πρέπει να είναι στην τάξη και όχι στα γραφεία".Δεν αναρωτήθηκε όμως γιατί ένας καθηγητής του δημόσιου σχολείου να θέλει απόσπαση σε γραφείο; Μπορεί να θέλει μια παύση από τις τάξεις των 30 ατόμων.Μπορεί να θέλει μια παύση από τον να τον διαθέτουν σε 3 σχολείαΜπορεί να θέλει μια παύση από το να διδάσκει σε άθλιες αίθουσεςΜπορεί να θέλει μια παύση από το να κάνει μάθημα σε παιδιά με προβλήματα οικογενειακά, με ναρκωτικά με επιθετική συμπεριφορά για τα οποία είναι υποχρεωμένος να τα δέχεται κάθε μέρα στο σχολείο και να προσπαθεί για αυτά.Αντίθετα ο φροντιστής:κάνει μάθημα σε ολιγομελή τμήματα των 5 ατόμωνέχει άρτιες εγκαταστάσειςένας μαθητής με ναρκωτικά, προβλήματα κλπ που δημιουργεί προβλήματα στην τάξη, θα είχε πάρει πόδι από το φροντιστήριο. Πιστεύω ότι δεν πρέπει καν τελικά να μπαίνει κανείς στη διαδικασία σύγκρισης φροντιστηρίου και δημόσιου σχολείου. Είναι μη συγκρίσιμα μεγέθη! Το καθένα υπηρετεί άλλο σκοπό.:Το δημόσιο σχολείο είναι μια κοινωνία, το φροντιστήριο είναι μια επιχείρηση. Το δημόσιο σχολείο θα δεχτεί και το φτωχό το παιδί το φροντιστήριο όχιΤο δημόσιο σχολείο θα δεχτεί και τα παιδιά με προβληματική συμπεριφορά και θα προσπαθήσει να τα εντάξει, το φροντιστήριο όχι γιατί το δυσφημούν.
steven_seagal, συμφωνώ...