0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Στους αναπληρωτές τι ισχύει; Δηλ στις τοποθετήσεις στα σχολεία πάλι προηγείται ο/η πολύτεκνος;Εμένα αυτό που με ενοχλεί και αν θέλετε με εξοργίζει είναι το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι προτάσσουν, άλλοι χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για να έχουν προτεραιότητα σε κάτι που δε θα είχαν ποτέ, αν υπήρχε αξιοκρατία και λογική. Ας μη λησμονούμε τους τρίτεκνους των τελευταίων χρόνων, ειδικά στους εκπαιδευτικούς. Έχω ακούσει δια στόματος να μου λένε πως έκαναν τρίτο παιδί για να πάρουν θέση σε σχολείο, μάλιστα πολλοί σκέφτονται και ένα τέταρτο για να διοριστεί μαι και καλή (αυτές οι σκέψεις με όσα ίσχυαν μέχρι τώρα, όχι ό,τι θα αλλάξει κάτι ριζικά). Είμαστε άνθρωποι παιδείας και του πνεύματος , όταν έχουμε τέτοιο σκεπτικό;Και πιστέψτε με, είναι πολλοί αυτοί που καλούνται εκπαιδευτικοί και σκέφτονται με έναν τόσο παράλογο τρόπο. Ναι, θα αντιδρούμε σε τέτοιου είδους κοινωνικές αντιλήψεις. Αν δηλαδη κάποιος δεν μπιορεί να κάνει παιδί ή δε θέλει εν τέλει είναι καταδικασμένος να είναι στο περιθώριο; Αυτός είναι κοινωνικός ρατσισμός για εμένα. Η άλλη κατηγορία θεωρείται "κοινωνικά αποδεκτή", όσοι όμως έχουν γνώσεις, αφοσιώνονται σε αυτό που σπουδάζουν και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, δεν θεωρούνται "κοινωνικά αποδεκτοί" Αυτή είναι η κοινωνία μας άλλωστε,ας μην το ξεχνάμε.
παντου θα υπάρχει καποιος που θα π..@ει μια κουβεντα.Αν δεν εχεις να προσθέσεις κατι στην κουβεντα αστην για τους άλλους
να ρωτησω κατι εγω,.... ο ανυποψιαστος!
Παράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:29:23 pmνα ρωτησω κατι εγω,.... ο ανυποψιαστος!τώρα θα τ' ακούσεις (άντε και με τη νίκη αύριο!)
Παράθεση από: vasilis1 στις Σεπτεμβρίου 13, 2010, 09:53:00 pmπαντου θα υπάρχει καποιος που θα π..@ει μια κουβεντα.Αν δεν εχεις να προσθέσεις κατι στην κουβεντα αστην για τους άλλουςστη κουβεντα συναδελφε, οχι απλως εχω πει πολλα, αλλα εχω πει τα παντα. μαθε να διαβαζεις κατω απο τις λεξεις σε καθε υφος και στυλ συναδελφου.και οταν κανετε μια συζητηση να δεχεστε καθε αποψη. συμφωνω απολυτα με syrrahm
Επειδή όλοι μπορούν να έχουν ένα θετικό ή ένα αρνητικό παράδειγμα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με τα εξής:Δικαίως καταργούνται τα προνόμιο απευθείας διορισμού (αναπληρωτών και μονίμων) για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Αδίκως δεν δίνονται μόρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς με παιδιά (κλιμακωτά έστω).Εφόσον η εργασία στα σχολεία δεν περιορίζεται απλώς στο μάθημα στην τάξη (αν και ακόμα και οι γιορτές που αναφέρθηκαν είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως και οι εκδρομές, οι εφημερίες κλπ) θα έπρεπε όλοι οι συνάδελφοι να αναλαμβάνουν ανάλογη υπηρεσία.Ξαναλέω όμως να μην υπερβάλουμε.Κατακριτέος είναι ο μαιευτήρας (δημόσιου μεγάλου νοσοκομείου) που αγόρασε αυτοκίνητο πολυτελείας χωρίς τέλος ταξινόμησης γιατί είναι τρίτεκνος (με εκατομμύρια μαύρα χρήματα σε καταθέσεις).Αλλά είναι και λάθος να φτάσουμε στο άλλο άκρο . . .