0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σου συναδελφε και καλη αρχη...Ο συγκεκριμενος απλα προσπαθει να σου παρει τον αερα σα καινουρια που εισαι και μαλλον τα χει καταφερει.ΜΗ ΨΑΡΩΝΕΙΣ...Δε μπορει να σου κανει τιποτα αμα εισαι ενταξει στο μαθημα σου και στα καθηκοντα σου. Σιγουρα και στη Δ/νση που εισαι θα τον ξερουν τι κομπλεξικος ειναι και οτι και να κανει κανεις δε θα σε κατηγορησει.Αν σου μιλησει ασχημα ή με περιπαικτικο τροπο ή οτιδηποτε αλλο απλα απαιτησε να σου μιλαει οπως κι εσυ σε αυτον γιατι εισαστε συναδελφοι.Απλα τυχαινει κι ειναι δ/ντης κι εσυ νεοδιοριστη. Καντου κι εσυ σπασιμο νευρων αμα σου μιλαει ασχημα απλα γυρνα του τη πλατη και φυγε!Σιγουρα θα τρελλαθει. Εχω τυχει κι εγω σε συλλογο με συναδελφους μεγαλους σε ηλικια και να μη του μιλαει κανεις του δ/ντη οτι κι αν εκανε.Γραφτον στα παλια σου τα παπουτσια και μη τρελλαινεσαι δεν αξιζει το κοπο.Στην τελικη πες του οτι θα ζητησεις να αλλαξεις σχολειο εξαιτιας του αμα τα βλεπεις πολυ σκουρα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μη δειχνεις νευριασμενη απλα δειξε περιφρονηση και γραψιμο.Εγω προσωπικα οταν ημουν νεοδιοριστος ειχα κανει το ιδιο σε δ/ντη προβληματικο και εξουσιομανη μεχρι που λογοφεραμε.Απειλησε με αναφορες και τετοια αλλα δεν εγινε τιποτα γιατι πολυ απλα δεν ειναι καλυμενος να κανει κατι τετοιο.Αποτελεσμα; δε μιλησαμε ξανα παρα μονο για τυπικα και δε με ξαναενοχλησε.Με αξιολογηση που λεει ειναι ανοησιες οπως σου απαντησαν αλλοι ηδηΧαλαρωσε και ασχολησου με το μαθημα σου και μονο.Ελπιζω να σου πανε ολα καλα
Μια χρονιά που έκανα στη Νάυπακτο και είχα πρόβλημα με έναν διευθυντή (μας εξέθετα παρουσία των μαθητών.... όποτε έκανα παρατήρηση σε μαθητή ή τον έβγαζα έξω, πάντα έβγαινα χαμένη), έτυχε και το ανέφερα σε έναν της ΔΟΕ (υψηλά ιστάμενο πάντως, να'ναι καλά ο άνθρωπος όπου είναι). Η συζήτηση αυτή έτυχε και συνέπεσε με ένα ανάλογο συμβάν σε άλλο σχολείο και την επόμενη μέρα έστειλαν (πολύ δηκτική) ανακοίνωση οι τοπικοί της ΔΟΕ προς όλους τους διευθυντές να προσέχουν τη συμπεριφορά τους.
Εντάξει, οι περισσότεροι διευθυντές σχολείων έχουν γίνει διευθυντές με κριτήριο την προϋπηρεσία. Γενικά, στην πλειοψηφία τους, λίγοι είναι φωτισμένα μυαλά, στο πλάι των συναδέλφων που έχουν όρεξη να δημιουργήσουν. Με άλλα λόγια, είναι περισσότερο γραφειοκράτες και λιγότερο παιδαγωγοί. Αν συγκρουστείς μαζί τους, τότε κανείς δε θα πάρεις το μέρος σου και θα είσαι και στην κακιά μεριά όλη τη χρονιά. Για μένα, η πιο δοκισμένη μέθοδος είναι να τους δουλεύεις για να δουλεύουν, δηλαδή ρίχνε και κανένα "κύριε διευθυντά" που και που, όπως σ' εκείνη την ελληνική ταινία, δε βλάπει.
Παράθεση από: Alice6 στις Σεπτεμβρίου 18, 2010, 05:02:07 pmΜια χρονιά που έκανα στη Νάυπακτο και είχα πρόβλημα με έναν διευθυντή (μας εξέθετα παρουσία των μαθητών.... όποτε έκανα παρατήρηση σε μαθητή ή τον έβγαζα έξω, πάντα έβγαινα χαμένη), έτυχε και το ανέφερα σε έναν της ΔΟΕ (υψηλά ιστάμενο πάντως, να'ναι καλά ο άνθρωπος όπου είναι). Η συζήτηση αυτή έτυχε και συνέπεσε με ένα ανάλογο συμβάν σε άλλο σχολείο και την επόμενη μέρα έστειλαν (πολύ δηκτική) ανακοίνωση οι τοπικοί της ΔΟΕ προς όλους τους διευθυντές να προσέχουν τη συμπεριφορά τους. στο δημοτικό δεν βγάζουν τα παιδιά ΠΟΤΕ έξω, έτσι μου έχει πει σύμβουλος Α/θμιας
kαλησπερα σας!ειμαι νεοδιοριστη και απο οτι καταλαβα αυτες τις λιγες μερες στο σχολειο που ειμαι ..θα εχω αρκετες αρμοδιοτητες παρα το γεγονος πως ειμαι σε 3 σχολεια.....στην περιπτωση που με βαλουν εφημερια και μου αναθεσουν απουσιες τμηματος τι κανω??προβλεπεται κατι τετοιο απο τον νομο οταν ο εκπαιδευτικος συμπληρωνει σε 3 σχολεια??να διαμαρτυρηθω στον διευθυντη ή να το δεχτω και ας μη προβλεπεται??
Εγώ σου προτείνω να κάνεις υπομονή να φύγεις από αυτό το σχολείο, δεν θα τον αλλάξεις εσύ αυτόν.Μέχρι τότε τουμπεκί και κάνε την δουλειά σου όπως ξέρεις εσύ, με ελάχιστη επαφή μαζί.Δεν αξίζει να χαλάσεις την ψυχολογία σου για ένα βλάκα.