0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
γεία σου mitsy!! συγχαρητήρια για την τοποθέτηση και καλή αρχή....απ ότι καταλαβαίνω ο μαθητής αυτός είναι υψηλής λειτουργικότητας αυτιστικός...η παράλληλη στήριξη είναι να το στηρίζεις μέσα στην γενική τάξη αλλά προφανώς ίσως μετά από πρωτοβουλία του διευθυντή ή παράκληση των καθηγητών γενικής (λόγω άγνοιας ή αδυναμίας ή δεν ξέρω εγώ τί) βγήκε από την τάξη του (πολύ μα πολύ κακώς συμπληρώνω εγώ).... ....τέλος πάντων...σου καταθέτω μερικές σκέψεις μου και σου έυχομαι καλή δύναμη....όπως πολύ καλά ξέρεις η μισή παρέμβαση είναι η αξιολόγηση....αρα θα πρέπει να σε κάθε τομέα απ αυτούς που αναφέρεις πως και τι απόδίδει ποιοτικά....οταν λες διαβάζει εννοείς αποκωδικοποίηση; κατανοεί; έχει και σε τί επίπεδο είναι η αφηρημένη σκέψη του; (η γνωστή θεωρία του νου) που από αυτή θα εξαρτηθεί και η επαφή με τους συνομιλήκους....απ οτι γνωρίζω οφείλεις να τον στηρίζεις και εκτός μαθηματος....μπορεί, ξέρεί να αλληλεπιδρά λειτουργικά με τους υπόλοιπους; αλλιώς κοινωνικές ιστορίες και στον ίδιο και στους συνομιληκους του....έχεις πολύ δουλειά αλλά ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...σε μακαρίζω...περιμένω κ εγώ να βρεθώ με τη β φάση κάπου ανάλογα....ελπίζω να βοήθησα...
Για μένα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ το παιδί να είναι μέσα στην "κανονική" τάξη με εσένα δίπλα του! Με τον τρόπο που λες ότι κάνει μάθημα το παιδί απλά γκετοποιείται. Ο λόγος της παράλληλης είναι να βοηθηθεί το παιδί στην ένταξη του στο σχολικό πλαίσιο και να έχει και το δάσκαλο δίπλα του για να το βοηθάει στις ατομικ΄ςε του δυσκολίες. Αλλιώς ας πήγαινε σε ένα ειδικό σχολέιο. Η παράλληλη σημαίνει ότι το παιδί μπορεί, ως ένα βαθμό, να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σχολείου, αλλά χρειάζεται και επιπλεόν βοήθεια για ανταπεξέλθει πλήρως. Ειδικά για τα αυτιστικά παιδία η παράλληλη στήριξη με το σωστό-ενδεδειγμένο τρόπο είναι πολύ βοηθητική.Τώρα ως προς τα καθήκοντα σου, κάθεσαι δίπλα στο παιδί και το βοηθάς με τη δουλειά της τάξης. Συνεργάζεσαι με τον "κανονικό" δάσκαλο, ο οποίος, στην ιδανική περίπτωση, σε αφήνει να κάνεις και παρεμβάσεις στη διδασκαλία του και συμβουλεύει τα άλλα παιδιά να σε αντιμετωπίζουν ως ισότιμη και ισάξια του. Όταν βλέπεις ότι η τάξη κάνει κάτι που το δικό σου παιδί δεν αμπορεί να παρακολουθήσει ή όταν το δικό σου είναι πολύ ανήσυχο για να κάτσει στην τάξη, έχεις τη δυνατότητα να το πα΄ρεις και να κάνετε μια βόλτα ή να κάνεις διδασκαλία σε κάποια άλλη αίθουσα που είνα διαθέσιμη εκείνη τη στιγμή. Τυπικά δεν είσαι υπέυθυνη για το παιδί την ώρα του διαλείμματος, καθώς αυτή την ευθύνη την έχουν οι εφημερεύοντες καθηγητές (οι εκπαιδευτικοί των ΤΕ, νομίζω και της παράλληλης εξαιρούνται από εφημερίες και εξωσχολικά).Στα διαγωνίσματα μπορείς να βάζεις δικά σου θέματα, σε συνεργασία με τον καθηγητή της τάξης ή αν το παιδί τα καταφέρνει να γράφει το "κανονικό" διαγώνισμα. Το ίδο συμβαίνει και με τη βαθμολογία. Ιδανικά βαθμολογείς εσύ το παιδί συγκρίνοντας το με τον εαυτό του και την πρόοδο που έχει κάνει.Πάντως, επιμένω ότι η παράλληλη ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται μέσα στην τάξη. Αλλιώς δεν έιναι παράλληλη
(οι εκπαιδευτικοί των ΤΕ, νομίζω και της παράλληλης εξαιρούνται από εφημερίες και εξωσχολικά).
Για τα ΤΕ υπάρχει σίγουρα, αλλά δεν θυμάμαι πού.