0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: joap στις Μαρτίου 31, 2011, 12:13:24 pmΩραία. Αντί αν ταμπουρώνεσαι πίσω απ’ την αρνητική κριτική πες μας και τι προτείνεις;Τι σχολείο είναι αυτό που θα ήθελες;Το σχολείο που θα ήθελα αποτελείται από 20 μαθητές ανά τμήμα και υπάρχει αξιολόγηση (βιβλίων, καθηγητών, διευθυντών, σχολικών συμβούλων, στελεχών εκπαίδευσης). Αλλά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κανείς δεν θα απεργήσει γι'αυτά.Παράθεση από: joap στις Μαρτίου 31, 2011, 12:13:24 pmΛέει ο καθένας μια συνθηματολογία και πορώνεται μαζί με συναδέλφους του ίδιου κλάδου. Η μόρφωση που το λύκειο προσφέρει είναι ένα σύνολο με συνοχή. Δεν έχει ο καθένας κλάδος ένα οικοπαιδάκι περιφραγμένο με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί με το νέο σχέδιο, μερικά "οικόπεδα" μεγάλωσαν και άλλα απαλλοτριώθηκαν. Παράθεση από: joap στις Μαρτίου 31, 2011, 12:13:24 pmΤο τι διδάσκεται απ’ τον ένα αφορά και τους άλλους και το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια σύνθεση λειτουργική και όχι μια σούμα από μπακάλη. Συμφωνώ. Πριν λίγες μέρες έγινε μια δημοσκόπηση από το Υπουργείο. Μέσα στα 4 πρώτα μαθήματα ήταν η πληροφορική. Αποτέλεσμα: Κατάργηση στην Α. Επιλογής απέναντι στη
Ωραία. Αντί αν ταμπουρώνεσαι πίσω απ’ την αρνητική κριτική πες μας και τι προτείνεις;Τι σχολείο είναι αυτό που θα ήθελες;
Λέει ο καθένας μια συνθηματολογία και πορώνεται μαζί με συναδέλφους του ίδιου κλάδου. Η μόρφωση που το λύκειο προσφέρει είναι ένα σύνολο με συνοχή. Δεν έχει ο καθένας κλάδος ένα οικοπαιδάκι περιφραγμένο με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα.
Το τι διδάσκεται απ’ τον ένα αφορά και τους άλλους και το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια σύνθεση λειτουργική και όχι μια σούμα από μπακάλη.
Λες και για να εισαχθείς στη δευτεροβάθμια εκπ/ση δίνεις εξετάσεις...Εχω εκθέσει και στο παρελθόν την άποψη ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα από την τεχνολογική και επαγγελματική,έτσι ώστε να δοθεί πραγματική εναλλακτική πρόταση στα παιδιά. Και μάλιστα πρέπει να είναι ριζική η μεταρρύθμιση.Το υπουργείο το έχει καταλάβει και γι΄αυτό τόσο καιρό αναλώνεται σε διάλογο με τους πανεπιστημιακούς,ενώ έχει εξαγγείλει και αλλαγές στην επαγγελματική εκπ/ση.
Έχω μια εξήγηση - υποψία για την μη αντίδραση από τους μάχιμους. Μήπως οι περισσότεροι - όχι φυσικά όλοι- από εμάς κάνουμε το ίδιο βαρετό, μετωπικό μάθημα και το μόνο πους μας ενδιαφέρει σαν επίπτωση είναι η δυσκολία που επιφέρει ο μεγαλύτερος αριθμός των μαθητών σε θέματα που αφορούν την διαχείρηση της τάξης - πειθαρχία. Πολλοί ίσως σκέφτονται πως: τι 10, τι 20, τι 25, τι 30; Εγώ το ίδιο μάθημα θα κάνω, αφού θα έχω περισσότερα γραπτά θα βάλω λιγότερα τεστ. Φασαρία- ξεφασαρία όποιος θέλει να παρακολουθήσει ας παρακολουθήσει... Θα ρίξω και μερικές ωριαίες , κάπως ή ώρα θα βγει.... Η ώρα θα βγει, ακόμη και αν χρειαστεί να μιλάμε όλη την ώρα για ποδόσφαιρο... Μπα, αποκλείεται... Λάθος θα σκέφτομαι... Λες; Μπα... Αποκλείεται.