0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σαι σίγουρος αγαπητέ απόφοιτε φυτικής παραγωγής Γιαννιο, (σύμφωνα με αρχαιότερες αναρτήσεις σου/εξομολογήσεις σου) ότι η κατάντια στα μαθήματα της φυσικοχημείας που αφορά τα φροντιστήρια είναι το απόλυτο τίποτα μπροστά στο απόλυτο ΚΑΨΙΜΟ των παιδιών που (σε Γενικά Λύκεια της Αττικής) διδάσκονται αυτά τα μαθήματα από διαιτολόγους, ιχθυοκόμους, απόφοιτους ζωϊκής παραγωγής. Αυτά τα παιδιά, κανένα φροντιστήριο δεν μπορεί να τα βοηθήσει!!!!!Να πληροφορήσω ότι οι Γεωπόνοι είναι ένας κλάδος με ισχυρή απορρόφηση σε δημόσιο τομέα, νομαρχίες, δήμους! Γι' αυτό όσοι καίγονται για να μπουν καθηγητές (πάντα σε ΕΠΑΛ) είναι κατά κανόνα, απόφοιτοι ΕΠΑΛ που τελείωσαν κάποιο περιφερειακό τει ή σελετε. Υπάρχουν στην Αττική αρκετά ΓΕΛ που μόνιμοι απόφοιτοι τέτοιων σχολών κατάφεραν στο παρελθόν να παρεισφρύσουν στην εκπαίδευση και να καταλήξουν (!!!) να διδάσκουν(!!!: φυσικοχημεία, βιολογία. Αλίμονο στα παιδάκια που τους ανέχονται
ΜΕΡΟΣ Α (η κατάσταση στα Λύκεια)Αν και βλέπω ότι το θέμα της Τεχνολογίας έχει κουράσει κάποιους, θα μου επιτρέψετε να πω την άποψή μου (μιας και είμαι νέο μέλος) γι΄αυτήν, αλλά και γενικότερα για τις αλλαγές στο Λύκειο. Αν και νομίζω ότι η Ερευνητική εργασία που προτείνουν να εισαχθεί σε όλες τις τάξεις του Λυκείου (και μάλιστα δύο το χρόνο) δεν είναι εντελώς έξω από το θέμα του Νέου Λυκείου. Διαβάζοντας τόσες μέρες όσα έχουν ειπωθεί εδώ μέσα, μέχρι να το αποφασίσω, μαζεύτηκαν αρκετά αυτά που θέλω να πω. Όλα αυτά λοιπόν τα χώρισα σε μικρότερα μηνύματα δίνοντας και κάποιο τίτλο. Συγχωρέστε με λοιπόν εκ των προτέρων. Πραγματικά τα έκανα όσο πιο σύντομα μπορούσα.Αρχικά τα σχόλια μου είναι για τον giannios αλλά θα παρακαλούσα (αν μπορέσετε) να το διαβάσετε (με ενδιαφέρει η άποψή σας). Για κάποιους που μπορεί να έχουν αντίρρηση για το τι διδάσκονται οι μαθητές στην Α΄ Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος ¨Τεχνολογία¨ είναι όντως η ερευνητική-πειραματική εργασία (ή να το θέσω καλύτερα εφαρμόζουν τη μέθοδο της ερευνητικής εργασίας), με συγκεκριμένα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν, έτσι όπως αναφέρονται στις οδηγίες του μαθήματος από το Υπουργείο. Τώρα το πόσο χαλαρά ή αδιάφορα μπορεί να γίνει αυτό το μάθημα (όπως ανέφερε κάποιος) εξαρτάται κυρίως από τον καθηγητή αλλά και από τους μαθητές. Χαλαρά και αδιάφορα μπορεί να γίνει οποιοδήποτε μάθημα. Συχνά ακούω από μαθητές παράπονα που αφορούν τον τάδε αδιάφορο καθηγητή που σέρνεται μέσα στην τάξη και βαριέται, ή τον δείνα καθηγητή που κάνει το μάθημα μόνος του γιατί δεν γίνεται κατανοητός από τα παιδιά, με συνέπεια να μη βλέπουν την ώρα να βγουν έξω (με τα γνωστά επακόλουθα, το φροντιστήριο).
Μάλλον όχιΦοβερό το αποκλειστικό ρεπορτάζ
Παράθεση από: petrosp_13 στις Απριλίου 11, 2011, 12:55:10 pmΜάλλον όχιΦοβερό το αποκλειστικό ρεπορτάζκαι στο alfavita γραφει: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών. Η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα, που δήλωσαν, θα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού
Παράθεση από: steven_seagal στις Απριλίου 11, 2011, 11:28:53 pmΠαράθεση από: petrosp_13 στις Απριλίου 11, 2011, 12:55:10 pmΜάλλον όχιΦοβερό το αποκλειστικό ρεπορτάζκαι στο alfavita γραφει: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών. Η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα, που δήλωσαν, θα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού
Παράθεση από: ametista στις Απριλίου 11, 2011, 08:43:32 amΜΕΡΟΣ Α (η κατάσταση στα Λύκεια)Αν και βλέπω ότι το θέμα της Τεχνολογίας έχει κουράσει κάποιους, θα μου επιτρέψετε να πω την άποψή μου (μιας και είμαι νέο μέλος) γι΄αυτήν, αλλά και γενικότερα για τις αλλαγές στο Λύκειο. Αν και νομίζω ότι η Ερευνητική εργασία που προτείνουν να εισαχθεί σε όλες τις τάξεις του Λυκείου (και μάλιστα δύο το χρόνο) δεν είναι εντελώς έξω από το θέμα του Νέου Λυκείου. Διαβάζοντας τόσες μέρες όσα έχουν ειπωθεί εδώ μέσα, μέχρι να το αποφασίσω, μαζεύτηκαν αρκετά αυτά που θέλω να πω. Όλα αυτά λοιπόν τα χώρισα σε μικρότερα μηνύματα δίνοντας και κάποιο τίτλο. Συγχωρέστε με λοιπόν εκ των προτέρων. Πραγματικά τα έκανα όσο πιο σύντομα μπορούσα.Αρχικά τα σχόλια μου είναι για τον giannios αλλά θα παρακαλούσα (αν μπορέσετε) να το διαβάσετε (με ενδιαφέρει η άποψή σας). Για κάποιους που μπορεί να έχουν αντίρρηση για το τι διδάσκονται οι μαθητές στην Α΄ Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος ¨Τεχνολογία¨ είναι όντως η ερευνητική-πειραματική εργασία (ή να το θέσω καλύτερα εφαρμόζουν τη μέθοδο της ερευνητικής εργασίας), με συγκεκριμένα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν, έτσι όπως αναφέρονται στις οδηγίες του μαθήματος από το Υπουργείο. Τώρα το πόσο χαλαρά ή αδιάφορα μπορεί να γίνει αυτό το μάθημα (όπως ανέφερε κάποιος) εξαρτάται κυρίως από τον καθηγητή αλλά και από τους μαθητές. Χαλαρά και αδιάφορα μπορεί να γίνει οποιοδήποτε μάθημα. Συχνά ακούω από μαθητές παράπονα που αφορούν τον τάδε αδιάφορο καθηγητή που σέρνεται μέσα στην τάξη και βαριέται, ή τον δείνα καθηγητή που κάνει το μάθημα μόνος του γιατί δεν γίνεται κατανοητός από τα παιδιά, με συνέπεια να μη βλέπουν την ώρα να βγουν έξω (με τα γνωστά επακόλουθα, το φροντιστήριο).
Παράθεση από: ametista στις Απριλίου 12, 2011, 12:27:14 amΠαράθεση από: steven_seagal στις Απριλίου 11, 2011, 11:28:53 pmΠαράθεση από: petrosp_13 στις Απριλίου 11, 2011, 12:55:10 pmΜάλλον όχιΦοβερό το αποκλειστικό ρεπορτάζκαι στο alfavita γραφει: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών. Η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα, που δήλωσαν, θα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού