0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακούγεται η άποψη ότι η λήψη απολυτηρίου με ενδοσχολικές θα δημιουργήσει φοβερά μαγειρέματα στις βαθμολογήσεις (ειδικά των ιδιωτικών σχολείων) προς τα πάνω, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την ανισότητα στις προσλήψεις ΔΕ μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες βασίζονται στο απολυτήριο Λυκείου
από την άλλη, πόσο μεγάλο θα ειναι το ποσοστό των αποφοίτων ιδιωτικών σχολείων που θα διεκδικήσει θέσεις ΔΕ μέσω ΑΣΕΠ; Αν ο γονιός έχει να δώσει 5, 6 και 7 χιλιάρικα το χρόνο για δίδακτρα, σίγουρα έχει για να στείλει το παιδι του έξω να "σπουδάσει".... σίγουρα θα υπάρξουν και κάποια φαινομενα οπως αυτά που περιγράφετε αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η αποκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών είναι μεγάλη βελτίωση και θα βοηθήσει σημαντικά τους λεγόμενους 'μέτριους" μαθητές.
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 12, 2011, 04:44:21 pmαπό την άλλη, πόσο μεγάλο θα ειναι το ποσοστό των αποφοίτων ιδιωτικών σχολείων που θα διεκδικήσει θέσεις ΔΕ μέσω ΑΣΕΠ; Αν ο γονιός έχει να δώσει 5, 6 και 7 χιλιάρικα το χρόνο για δίδακτρα, σίγουρα έχει για να στείλει το παιδι του έξω να "σπουδάσει".... σίγουρα θα υπάρξουν και κάποια φαινομενα οπως αυτά που περιγράφετε αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η αποκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών είναι μεγάλη βελτίωση και θα βοηθήσει σημαντικά τους λεγόμενους 'μέτριους" μαθητές.Δε το βρίσκω και τόσο μεγάλη βελτίωση του συστήματος να βοηθήσει μια ομάδα μαθητών μόνο. Αξιοκρατία σημαίνει να εξετάζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Οι μέτριοι μαθητές να αρκεστούν στους μέτριους βαθμούς τους. Και για να μη παρεξηγούμαι, και εγώ μέτριο θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου, αλλά έφτυσα αίμα για να πάρω το απολυτήριο με 19 (πριν πολλά.... χρόνια). Παράδειγμα έφερα.
Περιφερειακα κολεγια θελει ο Παναρετος , ως μεσαζοντα της δευτεροβαθμιας με την τριτοβαθμια εκπαιδευσηhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=29381
Παράθεση από: belw στις Απριλίου 13, 2011, 09:57:03 pmΠεριφερειακα κολεγια θελει ο Παναρετος , ως μεσαζοντα της δευτεροβαθμιας με την τριτοβαθμια εκπαιδευσηhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=29381Αυτό είναι κείμενο του ΜΑΣ (γνωστό και ως ΠΚΣ, γνωστό και ως ΚΝΕ). Δεν λέει κάτι για τις επίσημες θέσεις και αποφάσεις του Πανάρετου. Ένα ακόμα κομματικό σεντόνι..
Παράθεση από: ametista στις Απριλίου 13, 2011, 12:32:35 amΠαράθεση από: bitch στις Απριλίου 12, 2011, 04:44:21 pmαπό την άλλη, πόσο μεγάλο θα ειναι το ποσοστό των αποφοίτων ιδιωτικών σχολείων που θα διεκδικήσει θέσεις ΔΕ μέσω ΑΣΕΠ; Αν ο γονιός έχει να δώσει 5, 6 και 7 χιλιάρικα το χρόνο για δίδακτρα, σίγουρα έχει για να στείλει το παιδι του έξω να "σπουδάσει".... σίγουρα θα υπάρξουν και κάποια φαινομενα οπως αυτά που περιγράφετε αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η αποκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών είναι μεγάλη βελτίωση και θα βοηθήσει σημαντικά τους λεγόμενους 'μέτριους" μαθητές.Δε το βρίσκω και τόσο μεγάλη βελτίωση του συστήματος να βοηθήσει μια ομάδα μαθητών μόνο. Αξιοκρατία σημαίνει να εξετάζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Οι μέτριοι μαθητές να αρκεστούν στους μέτριους βαθμούς τους. Και για να μη παρεξηγούμαι, και εγώ μέτριο θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου, αλλά έφτυσα αίμα για να πάρω το απολυτήριο με 19 (πριν πολλά.... χρόνια). Παράδειγμα έφερα.