0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: knaison στις Σεπτέμβριος 17, 2010, 03:19:39 μμΛάθος ερμηνεία κάνεις....Με τη λογική σου αν έχεις 7η ώρα μάθημα μπορούν να σε κρατούν στο σχολείο μέχρι τις 20.00 το βράδυ !!!Το τυπικό υπηρεσιακό ωράριο είναι αυστηρά 08-14 (λήγει στις 14.00) και δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες έχεις μάθημα.Αν θέλει ο διευθυντής μπορεί να σου πει έλα από τις 08.00 το πρωί για να κάνεις δουλειές και όχι πέραν τις 14.00, πάντα με την προϋπόθεση ότι αυτό ισχύει για όλους και όχι ατομικά.Μετά τις 14.00 κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να σε κρατήσει στο σχολείο, ανεξάρτητα με τις ώρες που έχεις μάθημα.Ποιός είναι ο νόμος που ορίζει το "τυπικό υπηρεσιακό ωράριο";
Λάθος ερμηνεία κάνεις....Με τη λογική σου αν έχεις 7η ώρα μάθημα μπορούν να σε κρατούν στο σχολείο μέχρι τις 20.00 το βράδυ !!!Το τυπικό υπηρεσιακό ωράριο είναι αυστηρά 08-14 (λήγει στις 14.00) και δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες έχεις μάθημα.Αν θέλει ο διευθυντής μπορεί να σου πει έλα από τις 08.00 το πρωί για να κάνεις δουλειές και όχι πέραν τις 14.00, πάντα με την προϋπόθεση ότι αυτό ισχύει για όλους και όχι ατομικά.Μετά τις 14.00 κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να σε κρατήσει στο σχολείο, ανεξάρτητα με τις ώρες που έχεις μάθημα.
Είναι όπως σε ένα του Χάρυ Κλυν νομίζω.. ο δημόσιος υπάλληλος να ζητάει ένα σωρό χαρτιά από τον πελάτη, εκείνος να τα έχει ετοιμάσει και φέρει όλα.. και αφού περάσε πια η ώρα, ρωτάει ο δ.υ. "ώρα έχετε;".. και έχει περάσει η ώρα, οπότε του απαντάει με ένα ειρωνικό χαμόγελο "σχολάσαμε!"
Συγκεκριμένα από την ερμηνεία της παρ.20 του αρθρ.14 σε συνδυασμό με την παρ.8 του αρθρ.13 του Ν.1566/86 προκύπτει ότι ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 30 ώρες εβδομαδιαίως ή 6 ώρες ημερησίως, συμπεριλαμβανομένου και του διδακτικού τους ωραρίου.Επομένως αν ο εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εργάζεται σε πρωινό ημερήσιο σχολείο η 6ωρη ημερήσια υποχρέωση παραμονής του στο σχολείο είναι 08-14.
Μπορεί κάποιος να μου ερμνηνεύσει το παρακάτω; :«Οι συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμιά περίπτωση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων»(άρθρο 11, παρ. ΣΤ΄, εδάφιο 2 του Ν. 1566/85)Δηλαδή πότε γίνονται; Ποιά ώρα; τι εννοεί;Μα κάθε μέρα κάποια τμήματα σχολάνε στις 14:00. Άρα όποτε και να γίνει συνεδρίαση θα είναι εις βάρος διδασκαλίας μαθημάτων.
Από την εμπειρία μου και μόνο και μιλώ για δευτεροβάθμια, από την 6η ώρα ξεκινούσε συνεδρίαση - τα παιδιά δεν έκαναν μάθημα- και τελειώναμε περίπου 3.30΄-4.00΄. Αυτό 3 φορές το χρόνο.
Παράθεση από: marvac στις Φεβρουάριος 06, 2012, 08:54:46 μμΑπό την εμπειρία μου και μόνο και μιλώ για δευτεροβάθμια, από την 6η ώρα ξεκινούσε συνεδρίαση - τα παιδιά δεν έκαναν μάθημα- και τελειώναμε περίπου 3.30΄-4.00΄. Αυτό 3 φορές το χρόνο.έτσι όμως η συνεδρίαση γίνεται εις βάρος διδακτικών ωρών, έστω και 1-2 ωρών