0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχουν πολλοί "περίεργοι" συνάδελφοι φιλόλογοι, ξενόγλωσσοι, έχω συναντήσει κι από άλλες ειδικότητες....Η αλήθεια είναι πως σαν κλάδος οι ξενόγλωσσοι είναι λίγο περιφρονημένοι, γιατί δίνουμε περισσότερη σημασία στους συναδέλφους των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, που μπορεί να λειτουργούν και σαν ελίτ σε μια μικρή κοινωνία, παρά στους συναδέλφους των σχολείων μας.Και όμως, οι ξενόγλωσσοι, σας μιλάω σα φιλόλογος που έχει πάθος για την παγκόσμια κουλτούρα και τις ξένες γλώσσες, ούσα γλωσσολογικής ειδικεύσεως, έχουν αντίστοιχες υψηλού επιπέδου φιλολογικές σπουδές στον τομέα τους. Εμείς ασχολούμαστε με Πλάτωνα και Αριστοτέλη,Σολωμό, Καβάφη, άλλοι με Πετράρχη,
Η adigoni εβαλε τα πραγματα σε μια σειρα. Η επιθετικη συμπεριφορα των ξενολωσσων πηγαζει απο τη δικη μας συμπεριφορα (υπαρχουν δεκαδες μηνυματα υποτιμητικα για τους συναδελφους ξενων γλωσσων απο φιλολογους). Ας μη ξεχαναμε πως οταν ακουστηκε η β'αναθεση της λογοτεχνιας στους ξενολωσσους και ο περιορισμος των ωρων διδασκαλιας του μαθηματος τους, αντεδρασαν με διαμαρτυρια εξω απ τα προπυλαια. Τους αφησαμε ομως αντι να τους συμπαρασταθουμε.Λοιπον, ο,τι και να λεμε το υπουργειο αποφασισε και δε φταμε εμεις. Τι κανουμε ειναι το ζητουμενο. Γιατι με τα λογια μονο το προβλημα δε λυνεται (και η δικη μου αποψη ειναι πως μαλλον δεν θα βρεθει λυση). Σε αυτη τη περιπτωση, ας βοηθησουμε καποιο συναδελφο αν χρειαστει τη βοηθεια μας. ας μη του γυρναμε περιφρονητικα τη πλατη και ας συνεχισουμε τον αγωνα ....
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ".ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK.
Παράθεση από: amalitsa στις Αυγούστου 28, 2011, 02:34:16 pm"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ".ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK.Απίστευτο!!! Καλό θα είναι όμως όλοι οι φιλόλογοι να το πάρετε απόφαση γιατί τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες και θα βρεθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις! Και δεν νομίζω να θέλετε ο κλάδος σας να ειναι μόνος του!!!!!