0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 08, 2010, 10:40:25 pmΤο χαρτί για τη δυσκεξία δεν το φέρνεο ο γονιός! Έρχεται υπηρεσιακά από το ΚΕΔΔΥ (αν είναι από ΚΕΔΔΥ). Μόνο το χαρτί από ΚΕΔΔΥ έχει "αξία" και μόνο με αυτό απαλάσσεται ο μαθητής από τα γραπτά (και από δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό).Αν όντως υπάρχει χαρτό από ΚΕΔΔΥ,μπορείτε να ζητήσετε εκπαιδευτικό ΕΑ για ΤΕ ή ακόμα και για παράλλη στ΄πηριξη αν προτείνεται κάτι τέτοιο από το ΚΕΔΔΥ.Πάντως εμένα μου φαίνεται από περίεργο έως αστείο να φέρει η μαμά χαρτί για δυσλεξία, που θα δικαιολογεί την παραβατική συμπεριφορά του παιδιού! όχι ότι προβλήματα συμπεριφοράς δεν πηγαίνουν μαζί με τη δυσλεξία (ως συνέπεια αυτής επειδή το παιδί προσπαθεί να αποφύγει τη δυσκολία του στο μάθημα), αλλά γιατί οι διαγνώσεις πάνε υπηρεσιακά!Πολλές φορές ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ υπηρεσιακά και έτσι ο γονιός αναγκάζεται να το πάει ο ίδιος στο σχολείο.Όσο για την επαφή με το γραπτό λόγο σαφώς και δεν θα πρέπει να χαθεί. Τα παιδιά με διάγνωση πρέπει να έχουν τετράδιο και να γράφουν ασκήσεις όπως και τα υπόλοιπα, στις εξετάσεις όμως δίνουν προφορικά για να μην αδικθούν λόγω της δυσκολίας τους. Σε περίπτωση που το παιδί δηλώσει ότι θέλει να γράψει , επιτρέπεται όμως πρέπει να του δοθεί περισσότερος χρόνος
Το χαρτί για τη δυσκεξία δεν το φέρνεο ο γονιός! Έρχεται υπηρεσιακά από το ΚΕΔΔΥ (αν είναι από ΚΕΔΔΥ). Μόνο το χαρτί από ΚΕΔΔΥ έχει "αξία" και μόνο με αυτό απαλάσσεται ο μαθητής από τα γραπτά (και από δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό).Αν όντως υπάρχει χαρτό από ΚΕΔΔΥ,μπορείτε να ζητήσετε εκπαιδευτικό ΕΑ για ΤΕ ή ακόμα και για παράλλη στ΄πηριξη αν προτείνεται κάτι τέτοιο από το ΚΕΔΔΥ.Πάντως εμένα μου φαίνεται από περίεργο έως αστείο να φέρει η μαμά χαρτί για δυσλεξία, που θα δικαιολογεί την παραβατική συμπεριφορά του παιδιού! όχι ότι προβλήματα συμπεριφοράς δεν πηγαίνουν μαζί με τη δυσλεξία (ως συνέπεια αυτής επειδή το παιδί προσπαθεί να αποφύγει τη δυσκολία του στο μάθημα), αλλά γιατί οι διαγνώσεις πάνε υπηρεσιακά!